Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 16 December 2013

Penang dan LINE CLEAR

Salam tengahari .......

Mood lemau lew hari ni.....
Lengan mak ni ha..... lenguh dua dua belah, separuh botol Yoko Yoko dah selet dah ni..... Dah kertu katanya, buat kerja lebih sikit mesti lenguh weyh!.... Hari ni boleh le Mama Zir layan sembang dengan kome, psst..... Papa Zir dah keje, tetamu pun dah balik!  Apa lagi, blogwalking sampai lebam le gamaknya....

Mai nak cite pasal cuti cuti pi PENANG hari tu....
OKje anak beranak memang tak pernah pi PENANG ...... Tu yang nak rasa tu, duk Penang lagu mana. Tapi baru sehari duk sana, dah rasa macam boring jer! Mungkin OKje ni bukan adventurer punya kaki macam Timetravelafif kottt....

Dah katanya sampai PENANG, mestilah nak try NASI KANDAR, ye dak....
Kawan SA kata nasi kandar LINE CLEAR paling top kat Penang ni! Dengan penuh semangat kami bergoogle map cari lokasi LINE CLEAR.

Tu diaaaa.......
Terkejut mak tau!! Dalam kepala terbayang macam restoren mamak kat KL ni tapi sungguh melencong 360 darjah dari sangkaan. Rupanya kat celah bangunan je! Bukan kedai Nasi Kandar tulisan hijau tu tau!


Sungguh pun macam ni je kedainya tapi ramai yang beratur panjang! Yang tak bestnya, masa nak ke meja makan tu, nampak le mamu tengah basuh udang galahlah, basuh pinggan kat tepi tulah huhu...... Kejam mata aje lew....


Walaupun macam macam pemandangan dapat dinikmati, tapi KARI KEPALA IKAN wajib pekena juga.... hehe....  Bab makan tetap licin walau apa keadaan sekali pun...... tawakkal ala Allah aje le.... hehe......


Alangkah bagusnya kalau LINE CLEAR diupgradekan kepada restoren yang lebih komersial lagi....

57 comments:

  1. wah seronok betul ni okje.. done nuffnagx2 yer

    ReplyDelete
  2. assalam okje..tu la yang jadi masaalah kalau masuk kedai makan kan..kalau boleh nak dok jauh dari dapur..tak nampak apa2 baru senang nak makan

    ReplyDelete
  3. Nampak menarik je kari kepala ikan tu...macam juri masakan pula Okje hari ni..haa... lain tempat lain suasananya kan?

    Saya pun tak pernah singgah ke tempat yg Okje tulis ni. Baru 2x je jejak Penang setakat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul AN....lain tempat lain cara, lain makanannya...lain suasananya....

      Delete
  4. sy last gi penang mse skola rendah..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Pergghhh dap nya... pinggan pun boleh clear jugak hainom :)

    ReplyDelete
  6. kalo gi Penang mesti zura tak tau nak makan ape. sebab zura bukan penggemar kari.
    hehehehe

    ReplyDelete
  7. jalan2 cuti sekolah, tapi memang best Nasi Kandar Line Clear tu, alamak ni yang terliur ni, dah lama tak turun Penang...nanti Ash dah besar sikit nak berjalan ke sana...

    ReplyDelete
  8. Saya kalau pegi Penang asik makan kat Restoran Subaidah aje...tu pun beratur panjang gak... tapi tak la sepanjang kat Line Clear tu kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Restoren Subaidah tu kat mana pulaklah Zz.....tak tau tempat makan sedap masalahnya

      Delete
  9. saya tak pernah sampai sini Okjer..saya p kat Nasi Kandar Kayu dekat2 Vistana Hotel

    ReplyDelete
  10. kejam mate je lah yae..yg penting perot kenyang..dah kenang nanti baru bukak mate...wahahhahaa

    ReplyDelete
  11. Kak.. nasi kandar line clear ni mmg sedap kot.. sebab sllu dah masuk TV..
    tapi Penang memang terkenal dgn nasi2 kandar ni... dah pernah juga duk sana, tu yg tau serba sikit...hehe

    ReplyDelete
  12. zee pernah merasa sekali Okjer tapi memang sekali tu je la kot... rasa biasa2 jer pon... lebih kurang jer ngan tempat lain... tengok cara mamu2 tu memang agak kotor skit kan tapi heran gak sebab ramai yang sanggup beratur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh Zee pun pernah pergi yeh..... betul tu Zee....Tulahkan kuasa promosi....buatkan org teringin nak gi!

      Delete
  13. memang macam tu dari dulu Okje...masa Ida mula2 sampai Penang pun Line Clear tu memang kat situ hahaha...

    ReplyDelete
  14. Bestnya..sya sllu amik bendi tu..nyum2...

    ReplyDelete
  15. Lamanya x g peneng...ada la dlm spoloh thun...padahal...rmai je sedara mara kat c2...

    Pasal nmpk sedap je kari kepala ikan tu...bendi dia mcm main cmpk je...tp nmpk sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende tu dia rebus asing tu AM...sebab lembut....

      Delete
  16. sy pon x penah mkn kt line clear wlaupon dok penang....errr...errr...sbb tkut pkir yg bkn2 kot :p

    ReplyDelete
  17. Perah santan hingga siku..tgn penuh bulu...tk geli lgi tk taulh...emmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah Knor ni jangan le bayangkan sampai ke situ hehe....

      Delete
  18. alamak alamak..line tak clear laa lagu tuu...
    ehe..
    bab kari kite kureng sikit
    bawa bekal dr rmh laa kalau p peneng sbb ada rmh akak kat sana..ehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. weyh...tak mo mak...masak tak habis habis....nak jalan pun kena masak! hoho

      Delete
  19. Huhuu..segala2nya clear tu okje oiii....adoiii....kalau sy memang patah blk la mkn kfc atau mcD je la....heheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali dtg Penangkan WA ...nak merasa experience makan celah bangunan hehe

      Delete
  20. nina pun suka makan kt sini.. sedappp

    ReplyDelete
  21. macam sempit je kedai kat sana ye kak okje >.< ?

    ReplyDelete
  22. kalu UA, boleh sesak nafas gamaknya dok situ, padat sangat..

    ReplyDelete
  23. saya kalau ke Penang, mesti cari char kue tiew.. makan char kue tiew hari2 pun xpe :)
    Hubby kurang minat nasi kandar ni...

    ReplyDelete
  24. mrk ni nak jimat duit kot ... heheheee

    ReplyDelete
  25. salam hainom ..
    masa kt penang, masuk tk World Biggest Toy Musium ?
    apapun selamat merasa nasi Kandaq penang ..
    balik sini tk terikut cakap2. Hang, Hangpa, Depa ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pergi Aby..... kat mana tu? hehe
      Mengajuk cakap tu wajib...... kereta dah masuk sempadan Penang je loghat pun bertukaq hehe

      Delete
  26. Saya hr tu ader sekali jer pergi sajer nak rasa org kater famouskan tapi rasanyer sekali jer kot pergi..dia punya tahap kebersihan out..tgh mkn tikus berlari anak kat kaki..hoi geli geleman mak hencik tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..... setuju sangat ngan awak tu Lizz tp idaklah sampai jumpa benda yg berlari lari tu hehe...

      Delete
  27. hahhaa masa Cik jah pergi LINE CLEAR haritu makan pun ambik berpada-pada sebab takut kena sengat (harga) kalau kena sengat dengan ikan ok lah lagi.. situ makan mahal nak mati padahal kedai celah bangunan jew.. cissss tak patut snagat ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Cik Jah betui tu....tu pun tak ambik udang....kalau ambik confirm harga ratus ratus kot!.... Kalau dia buat cantik sikit tempat makan tu ...OK kannnn

      Delete
  28. nampak cam berselerak dan sesak jak kedai makan tu kan Okje....tapi kalau dah sedap, harung je lah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sesak dan berselerak Mia...tp masa tu dah lapar dan dah petang ....lunch pulak tak lagi....harung aje lew

      Delete
  29. UA dulu belajaq 5 thn kat penang..tahu lak jgk selok belok penang..kalau nasi kandaq sekali sekala bolehlah sbb bkn febret..ms student dl sll kuar mlm2 naik moto ngan geng2 pompuan gie carik char kuew tiaw..perggghhhmmg sedap...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jumpa Char Kuew Teaw lah UA........mungkin sebab tak tau jalan kot.....tu yg tak jumpa tempat makan best!

      Delete
  30. beratur pjg eh kak.. tgk pun tau.. sdp la tu.. sggp yer beratur pjg2.. kalo sdp punye psl!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tu sedaplah jugak Deqla...cuma kawasan dia kurang canteklah....

      Delete
  31. Hainom rasa sedap tak??

    K idah pernah try... tapi rasa macam biasa2 jerr... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI mungkin tak kita sebaya atau OKje lagi tua dpd awak....
      Emmm...yelah nama pun nasi dengan karikan....sama jer kan sebenarnya...

      Delete
  32. haaa. pejam mata je la kak. apa boleh buat.

    ReplyDelete
  33. So kesimpulannya OKje...sedap sangat ke Line Clear ni sampai banyak jalan tak clear? Tak pernah pulak merasa tapi tulahkan, kalau ke Penang mestilah nak cari nasi kandar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah lapau...sedap aje ler hehe.....
      Tulah tu....mmg tak clear sungguh jalan nak pi meja makan tu haha.....Yang tak best tak dpt makan laksa Penang!!

      Delete
  34. sedap nampak kari kepala ikan tu....

    ReplyDelete
  35. nasi kandar top dipng..klu fikir2 mmg tak lalu makan..bak kata ok je kejam mata sajalah..haha

    ReplyDelete
  36. Waa.. best nyer orang tu makan di Line Clear Nasi Kandar.. :D
    terbaik tu.. nama di sebut di atas tu.. terharu la pulak :D

    ReplyDelete