Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 23 December 2013

Sorry POSLAJU, mak balik kampung!

Salam Isnin.....
Apa khabar beb? Sihat ke? OKje, alhamdulilah sihat-sihat aje...... makan masih berselera, jalan masih laju, masih boleh lagi tergedik gedik berangan dalam kereta .....tu kira sihatlahkan hehe....

Tak delah busy mana pun Roha ........  monthly routine, balik kampung..... tu yang tak dapat nak bersiaran tu.... Tempek sekeping gambar gedik, kasi Roha percaya! haha....
Abaikan muka TLBD buat aksi terlampau ..... suka sangat buat lawak, spoil mak punya gambar betul!!....


Balik je malam tadi, dapat surat daripada POSLAJU.....   Rugi weyh mak tak de kat rumah! Rasa macam dah dapat agak je siapa pengirimnya. Awakkah Mama N ???  Atau awakkah sahabat yang sudah lama menyepi ?


Nak kena ambik sendiri yeh barang tu. Dahlah mak ni buta jalan walaupun Balakong je  .....
Kalau kita mintak dia hantar balik, boleh ke ? Nak call sat....


43 comments:

  1. amboiii..patut lah sunyi ropanya balik kg ye Kak...seronok lah noo...hehe
    lama juga akak cuti2 Malaysia ni..:)

    ReplyDelete
  2. Alaaaa Apasal pos laju datang masa balik Kg pulak...huwaaaaa ni yg tak sabar ni..
    Hehehe..kita yg terlebih xcted...

    ReplyDelete
  3. hadiah apakah itu?hehe..suspen tol la..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...kalau cik nor pandai cer le teka!

      Delete
  4. ke hulu ke hilir depa ..sat nun ke utara..sat nun balik selatan... patut laa dan dok berangan dlm keta..hihihihi..
    p ambik laa beb barang tuu...nak nyibok tau juga pe kebenda brg tu..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ni punya entri kalau nak tau pe kebendanya barang tu...
      Beb dah ambik pun semalam

      Delete
  5. Gi lelaju call Poslaju tu minta hantar semula. Kalau nak cepat lagi, pergi ambil sendirilah jawabnya OKje. Apalah agaknya hadiah dari pengirim tu yek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ambik dah semalam MD....cer teka apa?

      Delete
    2. Dah baca dah entrinya OKje...tak payahlah susah hati nak meneka yek :D

      Delete
  6. patut lah senyap sedu je kat sini.. blk kampung rupanya awak...
    psstt cantiknya OKje dalam gambar tu.. memang nampak sihat, cantik & masih boleh bergambar lagi nampak nya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho.....apakah itu?.... jack? Aircond? Kipas? Haha....

      Delete
  7. Call je poslaju utk serahan kali kedua. :)

    ReplyDelete
  8. rsnya kena amek sendiri kan okje kalau tuk kali kedua,..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak semestinya geng....dia boleh htr balik....dah call hari tu...

      Delete
  9. kalau UA le, mesti tidur tak lena nak tau isi kandungan pos laju tu..

    ReplyDelete
  10. Hari tu Nurul pun dapat pos laju... tp pelik plak, apsal tulisan depan ni macam kenalllll jek..
    huk aloh.. rupenye pos laju yg Nurul kirim kat adik dipulangkan semula sebab adik balik brcuti lama kt kg so takde sape collect sampai la expired... patotpun cam kenal je tulisan yg tak lawa tu.. ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....alah tulisan lawo tu....saja tak mo puji diri sendirikann....

      Delete
  11. paling best bila dia hantar barang kita ada di rumah..
    tak payah nak pi pejabat pos lagi hahaha :D

    ReplyDelete
  12. Tk bwk oleh2 blk dr kampong. Mana tau ada ubi kayu, durian rambutan dan lain lg. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kg sekarang dah mcm bandar Aby....opo pun dak ono....

      Delete
  13. haaa.. cpt2 p amek.. rugi kalo lmbt amek.. kang abe posmen yg bawak blk rumah dia... kohkohkohkoh... ;p

    ReplyDelete
  14. Paling tak best bila dapat surat post laju camtu kan.....dah kita sendiri yang terpaksa beratur panjang ambik kat post office....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senalam ambik Mia tp tak Q pun ....tak de orang!

      Delete
  15. Bestnya dapat adiah....apa la barang dalam tu kan.

    ReplyDelete
  16. Best Sungguh! Balik dari kampung dapat pula hadiah. Jangan surat saman dah le...hehe

    ReplyDelete
  17. bole je diorang anta balik but diorang ni cam malas sket, better pi collect sendiri la

    ReplyDelete
  18. call je post laju tu. pastu collect sendiri. senang (:

    ReplyDelete
  19. haha gedik2 tapi comellah kome ni OKje :D
    patut ar aq pi ketuk pintu pintu takde orang..gupanya OKje balik kampung yerr ? hehe :D
    elok2 drive pesan kat cik abang muh tu :)

    ReplyDelete
  20. pengalaman saya sebelum ni mmg pergi la ambil sendiri kat pejabat pos… huhuhu
    cuma kalau kat sini boleh minta posmen hantar semula…. hihihi, isi jer online dgn tarikh kita available…. terus barang tu sampai rumah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ambik pun semalam Bijen....mmg dia boleh htr tp lepas krismas

      Delete
  21. selalunya weekend , byk sungguh reply comment drp ok jer . bila tetiba sepi , mmg pi jln lah dia .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sok pun nak jalan ni Vee....sepii lagilah gamaknya

      Delete
  22. boleh eh okje..kita call sruh hantar balik...? Pestime tau nih..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tapi suka hati dialah nak hantaq bila....mentang nentang le kita tak de masa dia htr tu...

      Delete
  23. boleh minta dia hantar balik,tak sabo tu nk tok apa bungkusannya

    ReplyDelete
  24. ehe...ehemmm......barang ape lah tu ek...

    ReplyDelete
  25. Dah tau dah isinya dn siapa pengirimnya...haha.....cumel je budak yg menyibuk kat tgh tu...cumel mcm mamanya....

    ReplyDelete