Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 2 December 2013

Sorry yeh bang!....

Salam Isnin sahabat.....

Macam kena buli pun ada..... Papa Zir katalah, walaupun gaji bertambah, tapi kerja 100 in 1 hehe...... Kalau Nescafe  3 in 1 tu, boleh tahan lagi! Semalam dahlah kena gi kilang, meeting..... sudahnya malam tadi kena terbang ke Bangkok monitor barang yang diorder sampai kilang on time! Production line customer dah stop!

Kena dengan problem macamni, walau bukan salah unit dia, semua kena involved. Company kecik gitulah kot....   Bertambah-tambahlah semangat dia nak RESIGN! Duit ada tapi life tak ade! Itu Papa Zir katalah.....  
Mama Zir? Cubit peha kiri, terasa peha kanankan, kalau dah laling stress cenggitu, apa jua keputusan dia, Mama Zir support aje le dari belakang.... REZEKI TUKAN ALLAH BAGI.....
Nanti mak bukak bisnes jual Coklat Chips ....make sure kome beli tau! hehe.....

Yang tak menahannya ...... biar pun laling tiada di sisi...... tapi 3 beranak yang kena tinggal bukan main lagi makannya malam tadi hehe....
Makan tak hengat laki tengah STRESS duk atas kapal terbang tu! hoho......

Meriah gitu!....

Sedap weyh.....memang terasalah nikmat makan !....

Sorry yeh bang ....


70 comments:

  1. Kesian plak papa zir klu begitu kak... sllu stress tak bagus utk kesihatan... baik lah berhijrah cari kerja lain..insyaAllah ada juga rezeki tu...amin!..
    amboii ...sedap makanan tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Atie... hubby selalu kata gitu ...... baik dia berhenti sebelum sakitlah....apalah....bila tgh stress

      Delete
  2. amboi2 OKje, makan besar nampak..

    sedih tak semestinya hilang selera makan, sekurang2nya empatipun cukup le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ....tulah UA...syukur, tak pernahnya hilang selera makan....apa benda lalu depan mata je....selamat sesaja ....hehe

      Delete
  3. Haa..suami memberi isteri anak merasa.. papa kerja penat pun utk kesenangan anak isteri kesayangan dia tu...

    Meriah makanan tu...bagus juga makan sambil ingat papa..

    Semoga papa zir sentiasa sihat dan dimudahkan urusannya.. kita sama sama doakan kesenangan beliau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn....Tulahkan AN....Papa ZIr tetap di hati, tapi makan tetap kena meriah haha....

      Delete
  4. Adoiii, sabar jelah dgr celoteh kak okje ni. Laling tgh stress, deme yg kuat makan eh. Comel ler akak okje ni

    ReplyDelete
  5. Ni memang support laling lah sangat-sangat nih... Sedap makan mentang-mentanglah PapaZir tak nampak...Ni nak tanya ni OKje, sapa yang belanja kalau laling kena outstation nih? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jasad Laling je gi outstation MD....duit Laling wajib tinggai ngan kami anak beranak haha....bukan semua le...cukup le makan tom yam hari hari hehe...

      Delete
    2. Padanlah budget laling bagi asyik tak cukup...makanannya marbeles aje kalau dia outsation :D

      Delete
    3. haha.....kalau ada tuan duitnya malu nak enjoy.... ni dia tak de mmg paw habis habisan le hehe

      Delete
  6. gitu lee dugaan berkerja kan ...ade yg ok ade yg busy mcm nie....moga2 semua dipermudahkan....

    amboi akak makan besar nampaknye tuh..walo pun sipi2 tapi tetap terliur tgk ikan siakap sweet sour tuh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan siakap le Lieya...ikan kembung sekor je hehe.... kang order siakap, tetiba mahal mana nak cekau duit? haha...

      Delete
  7. haha..ni kira cubit depan belakang ikan kembung tu..papa zir yg dok atas awan tu tak dapat nak merasalah kan OKje..:)
    rezeki di tangan Allah itu sudah pasti!!!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Redho ajelah papa Zir oiiii......hehe

      Delete
  8. Setiap pekerjaan tu pasti ada cabarannya mamazir oiii.....kalau tidak macamana nak senang...kita tk tau lg cbrn di tmpt kerja yg akan dtg..suruh papazir buat solat istikharah ye mamazir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah berpikul buat WA......tp tulah...belum nampak lorongnya.....mungkinkah problem yg menyesakkan dada ni adalah masanya.....hanya Dia je yg mengetahui

      Delete
  9. biasa life dalam kehidupan ni.. susah senang.. menjana kecerian di esok hari.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. TT jugak yg best.....kan TT.....jalan keliling dunia mcm tak de masalah je.....

      Delete
  10. Replies
    1. Mmg licing KA ......sikit pun tak de baki!

      Delete
  11. Meriah gitu...Salam Isnin Okje..

    ReplyDelete
  12. makan xhingat encik somi hehehe

    ReplyDelete
  13. Saya pun selalu jugak okje bila teringatkan laki duk kerja keras membanting tulang, makin bertambah2 nasi ke pinggan, entah la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....gitu le gamaknya ye MJ.... bini yg sama sama stress ngan laki dia.....makin menjadi pulak selera hehe...

      Delete
  14. salam isnin...amboi2 best dia anak beranak mkn ye..kesian tu kat papa zir tu hehe.awat okje tak tmnkan papa zir terbang sama time2 cuti sekolah ni?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pasport pun tak de TJ....tulah ingat nak buat jugaklah.....

      Delete
  15. bila husband kita stress, kita akan terasa stress jugak..huhu..mr hubby saya kalau stress dia kata dia "hang" mcm pc gak...tak tau mana nak buat dulu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Kniedaz....kalu dah byk sangat keje ....mmg boleh 'hang' jadinya....

      Delete
  16. fevret kira tomyam putih tue.

    betul la Okje, bila suami stress kita pun rasa stress sama huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tom yam putih tu okje mintak yg tak pedas langsung Kira

      Delete
  17. Ambk peluang tak masak eh...

    Betul tu kadang2 kalau tengah terlalu banyak kerja terfikir jugak duit ada life tak ada rasa kosong sebab masa nak bersama anak2 pun terhad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg dia fikir JA....disamping umur yg dah semakin tua.... takkan asyik nak melayan kerenah company je......Tapi kalau fikir pssal keje ni mmg tak akan habis kan....

      Delete
  18. Alahai en abe tu tak kisah pun cikpuan dia makan sedap dgn anak-anak. Cuma kalau dia ada sama meriahnya lebih sikit. Struggle utk hidup akan lebih bermakna dari ganjaran yg diperolehi. Sabarlah dinda.... banyakkan berdoa dan mohon padaNya moga en abe dinda tu dipermudahkan. Mana tahu ada 'lorong' baru Allah berikan dimasa terdekat ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kanda...mmg tengah menunggu nunggu lorong baru kalau bernasib baik....cumanya bila dah umur gini, rasanya lebih mudah kalau tempat baru tu ada kenal kengkawan kot......entahlah kanda...kita wait and see le macamana...

      Delete
  19. kesian papa zir.. kena buli.. kehkeh... lps tu mintak maaf.. simplenye..hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita hidup kena pandai menyimplekan life Deqla ...hoho...

      Delete
  20. makan tak ingat laling yer mama zir...hehe...lepasni mama zir kena masak cenggini untuk papazir tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jer Lizz....tp bab tomyam tu sure failed......tak pernahnya sama ngan kedai! Acane tu?

      Delete
  21. makan sedap sgt ye...sian kat papa zir ye

    ReplyDelete
  22. tak patut.. tak patut... tapi nak buat camnerkan... perut nak makankakn...
    gituler rupanyer jadi pekerja...

    ReplyDelete
  23. tak apaaa.. ini pun rejeki Allah.. rejeki OKje dengan anak2 bila papa zir tak ada dirumah.. entah2 papa zie makan lagi sedap dari mama zir kat Bangkok nun.. hehehe
    Rindu lettew ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal Zaza.... sebab tu yg kitak kasi hentam malam tu jugak tu hehe..
      psst....kurang rindu sebab dekat dan sekejap!..... no hallah!

      Delete
  24. wah kak okje , dah tinggal sisa baru nak snap. tak sedap la camni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu belum sisa tu Syuk.....tgh makan teringat nak buat modal utk entri!

      Delete
  25. Haha.. Kcik hati somi... Hhhe.. Sesekali kn..

    ReplyDelete
  26. waaa..bukan main lagi bila cik abang takde kat umah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa nilah makan nsk kena mengganas Eita....aummm...hehe...

      Delete
  27. best nyer makan…. faham-faham, Okje makan sedap sebab nak hilangkan stress jugak…
    semoga segalanya dipermudahkan….

    ReplyDelete
  28. Saya pun kalau husben pegi OS, saya bawak anak2 makan sedap2 :)

    ReplyDelete
  29. lawak la mama zir ni...baru tulis terasa peha kanan eh....tapi kalau makan sedap mcm tu memang lupa dah kan stress ke apa kan..:p

    ReplyDelete
  30. Saya amat memahami kerja di industri automotive ini...Lebih 10 tahun, sehingga akhirnya tak mampu...walaupun gaji lumayan tapi tiada kenikmatan kehidupan.
    Jgn bertindak terburu2...jika dah ada kerja lain, terpulanglah...jika tidak, bersabarlah dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungguh bagai dikata BM.....dia dah tak mampu nak menanggung lagi rasanya tu.....Terpulanglah pada dia....ialah hanya dia yg tahu peritnya memikul bebanan itu!

      Delete
  31. lanang ngay mareng Bangkok dewey wae, hati mu iso kepenak ke!!!
    he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....hati ney ora kepenak bukan pasal seng kuey....angger wani , terei le ngawey ....tak sumpah dadi zirafah hehe

      Delete
  32. Mesti sntiasa sokong menyokong kan okje.. :)

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. terim kasih sudi join segmen saya...
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmen-pencarian.html

    ReplyDelete
  35. Alahai...cian nye papa zir...

    ReplyDelete
  36. Wahhh...bestnya menu tu ...makan utk hilangkan segala Stress yg melanda...
    Semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  37. stress2 pun makan ttp kena enjoy jugak kan...hehehe

    ReplyDelete
  38. hahaha.. amboi makan. sedap2 belaka. lepas ni kena jual coklat la

    ReplyDelete