Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 2 January 2014

APARTMENT 2 bilik, Port Dickson

Salam Khamis yang busy.....

First time mak bangun awal ....... selalunya Papa Zir bangun dulu, baru mak melompat bangun, hari ni sama sama melompat weyh..... nak siapkan bekfes bebudak katanya walaupun goreng nugget jerrrr!!! hehe.....

Masa balik dari Johor Bahru hari tu OKjekan singgah Port Dickson, ........ nama TLBD le yang kena jual hehe..... sebab dia yang lebih excitednya walaupun Mama Zir kot yang extra excited sebenarnya hehe......
Macam biasalah kitaorang ni, main redah jer. Hotel memang tak book pun! Dah katanya peak season, memang banyak hotel PENUH pun! Bayangkan LEXIS pun penuh! Bukan nak duduk situ pun.... cuma ushar je kat internet tu hehe....  Padanlah muka kitaorang sebab suka sangat buat kerja last minute gitu!

Kitaorang memang gamble je gi Apartment yang ada kat PD tu..... Masa ronda ronda kat OCEAN VIEW Apartment tu jumpa le sorang mamat Agent ni.

'Akak nak Apartment berapa bilik? Kalau akak gi office sure mahal kak....... RM300 dalam tangan tu, lagi lagi hujung minggu macam ni kak.... Saya bagi akak RM250 lah ....... APARTMENT 2 BILIK'.....
( Punyalah baekkk mamat ni mengayat! )
Bargain punya bargain dapat le RM170.00...... alhamdulilah....

Dalam gambar ni nampak macam cantikkan......  macam baru je apartment ni...... tapi hakikatnya.....ohhh sedih! Tapi kat PD kan memang banyak apartment lama lama yang tak diurus dengan baik.... sayang!


Ok jugak sebab dapat pulak aras bawah....


Rupa luar memang le macam tak semenggah yek...... tapi belasah ajelah ..... darurat punya pasal! Yang penting ada Swimming pool!


Ni Master bedroom, siap ada bath tub nyah....... yang satu bilik lagi 2 biji katil single ...... Dua dua bilik ada aircond!


Dapur gas pun ada kalau rajin nak masak lemak pucuk ubi hehe...... Pinggan mangkuk pun ada sekali ..... dalam kitchen cabinet yang separuh nak roboh tu..... 


Tapi kalau nak nonton TV kena pakai kanta you!.....hehe.....

  
Yang tak bestnya, nak mandi pantai kena jalan sikitlah..... PANTAI PURNAMA......Walaupun pasirnya hitam, tapi boleh le kalau dah desperate sangat nak merangkak haha..... Orang pun tak ramai macam Teluk Kemang. Ada tapak perkhemahan lagi!


Kalau rasa nak berjimba ria dengan keluarga yang ramai, rasanya lebih sesuai ambik apartment guna Agent macam ni. Harga pun boleh runding kot!



46 comments:

  1. Yg pakai kanta tuh tak tahan tuh..heheh..
    ok jugak ngan harga gitu fully furnished kan..blhlah msk lemak.. pucuk ubi amek mana okje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya reasonable lah UAA.....kalau pergi 2-3 keluarga mmg berbaloi....cuma TV jelah tak best...dahlah kecik, tak clear pulak tu

      Delete
  2. Lain kali ke PD tu caling2 ler saya, boleh g dinner ikan bakar Mesra kat Teluk Kemang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhhhh bestnya DIM nak belanja hehe

      Delete
    2. Nak tumpang tanya sesiapa ada contact numberhotel atau bilik under rm100?

      Delete
    3. jika bercuti lagi boleh aje sewa homestay akak di batu 7 teluk kemang. http://rumahkecilportdickson.blogspot.com. harga rm100 satu unit.

      Delete
  3. Ok la tu okje...buat dpt merehat badan dlm sehari dua...hehe...

    ReplyDelete
  4. hahaha..gelak tgk tv zaman purba tu.. adoi...aa lagi ye... mmg kena pakai kanta nampaknya, sekarang mesti kat umah OKje pakai tv LED 50 inci kan? ke lagi besou ni?

    bagusnya, suami bangun awal daripada Okje.. jenis manjakan isteri tu orang kata. patut banyak siri jelajahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...idak le LED 50 inci AN..... tak mampu lagi... rumah pun sekangkang kera ada hati nak pakai LED 50 inci....haha.....
      Tak delah manjakan...kalau manjakan ....dia sediakan maid seorang, bini kasi gosok badan laki je AN hehe....... Dia kan kerja pagi, mmg dia le yg bangun dulu....bekfes pulak kat office...

      Delete
    2. hihi, usik2 je,,jangan marah ye.. baru sentiasa awet muda Okje ni..

      Delete
  5. wah..boleh lah kak dari tak der,..hihik

    ReplyDelete
  6. bab keadaan uzur tu boleh terima la kot kan okje sbb last minit...tapi jgn ade cite2 scary dah le....seram woo kalo ade...lagi2 kawasan lame nie kan heheheeh...lieya ni dah le jenis spesis penakot sikit hihihihi.....

    ReplyDelete
  7. salam
    singgah pagi
    sory x sempat nak komen banyak bz day

    ReplyDelete
  8. apartmen guna TV pakai anthena ke tu? Teruk betul.

    ReplyDelete
  9. hahah tv tu nk tengok kena pakai kanta...nampak benor kecik sgt.kecik kalau clear tak pe la jugakkan

    ReplyDelete
  10. Uzur jugak tgk apartment tu kak...huhu...kira darurat lah ni kan, tu yg duduk jg...:)

    ReplyDelete
  11. Ada dah pengalaman cam ok jer nie.. tapi redah jerlaa... janji ada tempat nak tidur n rehatkan badan.. tul tak?

    ReplyDelete
  12. tang tvtu tak boleh tahantu.. asal adojerkan...
    takperler kitapun kan nak tengok tv ngat kot...
    okler dapat gak yerk.. kalau kita tak beraniler kot kalau tak booking...

    ReplyDelete
  13. Aduhai...kalau Ida...jenis tak suka redah je..hehehe...betul comel tv tu..mau berkampung depan tv baru nampak...

    ReplyDelete
  14. haha gelak saya baca tang tengok tv guna kanta haha...tak menahan betul..
    saya dah lama tak coooti2 dipesisiran pantai...

    ReplyDelete
  15. Ok juga...bukannya nak terperap dalam bilik jer pun, cukup kelengkapan...yg penting harga murah!

    ReplyDelete
  16. Boleh lah mak...janji ade..daripada tido dalam kete kan..hahahaa..
    tapi nampak dri luar mcm baru je...sekali masuk..omakkkk.....bangunan lame upeny...

    ReplyDelete
  17. balik jb singgah Pd wah memang cuti habis2an ni..oklah tu buat berteduh sementara kan OKje !:)

    ReplyDelete
  18. cuma nak kata,bolehlah dr takde!haha..len kali pegi lagi,rancang baik punya..carik hotel yg dekat teluk kemang best la sikit kan

    ReplyDelete
  19. Yg kena pakai kanta tu tak tahan tu hihi.mmg byk agent apartment naik motor kat pd tu

    ReplyDelete
  20. sebut pasal PD, insya allah kami akan ke sana dlm jangka waktu terdekat, sewa banglo jabatan, janji jauh lebih murah dari pasaran, bolehlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnyaaaaaa....mmg byk private banglow kat sana tu....TNB, Guthrie....awak yg mana satu UA....

      Delete
  21. wah. menarik juga apartment tu.. susah juga kalau tengok tv kena pakai kanta.. hehe.. kalau bawa satu keluarga ramai senang kalau sewa apartment macam tu..

    ReplyDelete
  22. keciknyer tv. sakit mata.. tapi kalau dah g jejalan tu, confirm tv pon dah tak tengok dah.. ^^

    ReplyDelete
  23. Happy new year Okje...lama dah tak nampak okje sejak dapat banyak port baru!!!

    ReplyDelete
  24. salam hainom ..
    lebih seronok dan selesa duduk diapartment dari bilek hotel ..
    lanang wedok turunay orak campur karo bocah2 ..
    angger neng bilek hotel kabehan turo skali kecuali angger njokok rong bilek ..
    weroh ngarang dak profile baru ku ..
    hu..hu..

    ReplyDelete
  25. klu bekeluarga sesuai dgn apartment . dah lama x jengah pd .

    ReplyDelete
  26. belom pernah sewa appartment...hihi..mmg PD kurang menarik sikit..hahah..len kali kita p tempat lain yew..hahah...

    ReplyDelete
  27. Mata ni dah pakai kanta kalau nak suruh tambah lagi kanta pembesar nak tengok TV tu, memanglah masak OKje....

    Nasib baik dapat juga tempat persinggahan. PD tu kalau peak season, tak payah nak ceritalah. Saya dah lama aim nak gi Lexus tak dapat-dapat. Kiranya oklah tu dapat berjimba dari utara ke selatan masa cuti sekolah. Eh, ni sapa yang cuti sekolah ni? Emak ke anak-anak?

    ReplyDelete
  28. Redha jak lah dengan apartment tu OKje walaupun kabinet dapurnya yg nak roboh dan tv kecik kanta pembesar...hehe
    daripada tidur dalam keta kan naya.....kihkihkih

    ReplyDelete
  29. RM 170 2 bilik ok sangat tue... ala tv kecik tak per.. bukannya nak tengok tv sangat pun kan.. :D

    ReplyDelete
  30. kat PD mmg ramai agent2 hotel/ apartment.. diorang mmg akan bagi harga murah.. tapi murah2 diorang pun mesti ada duit selit sket kat poket diorang kann.. tapi tak apa lah.. diorang pun cari rejeki jg. Tapi rm170 tu kira murah lah tu OKje sebab peak season kannn..

    ReplyDelete
  31. Nasib ler abah kita jenis yg merancang booking hotel awal2 ni. Hohoho

    ReplyDelete
  32. memula tgk nmpk cantik jer appartment.. bila tgk kat tangga tu mmg nmpk uzur.. dalamnya hmm not bad la.. toilet camne ok x? deqla pantang kalo toilet x bersih.. huhu...

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. Janji ada tempat persinggahan,takdeah tido tepi pantai teluk kemang tu.ke pantai purnama namanya.muahahaha...

    ReplyDelete
  35. Murah sgt3 tu. Org lain RM250 x mo turun harga hehe

    ReplyDelete