Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 4 January 2014

Gusti Tangan

Salam Sabtu ......

Pening kepala mak tau malam tadi....... Bebudak nilah saling menyakat.... yang sorang menyakat yang sorang melalak, mula tu memang OKje malas nak masuk campur, biar mereka settlekan sendiri, kang kata maknya buyers pulak!

So mak pekakkan telinga je! Tapi lama-lama jadi pening pulak kepala mak tau! Bising! hoho.....
Orang kata anak dah besar besar ni tak pening kepala yek, mananya, ada masa serabut jugak huhu......

Ni masa kat Langkawi hari tu........
Aktiviti dalam bilik hotel....... main GUSTI TANGAN!


Entah sapa yang menang..... tak perasan pulak!
Gasak kome lew anak beranak....... lenguh tangan jangan mintak Mama Zir picit sudah!!! hehe....

44 comments:

  1. Hahaha, kat rumah Teena macam nilah lebih kurang. Nama jer dah besar, tapi perangai sume macam budak2. Hehe tapi at least baru havoc sikit suasana rumah,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu TT.....kalau senyap sangat pun tak bestkan...

      Delete
  2. salam ujung minggu OKje...
    sama kat umah aq ni..tang sakat menyakat memang aktiv ..tiap2 hari tuu ..binget gegendang telinga aq dibuatnya huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... samalah kita Roha .....nak buat macamana redho jelah hehe.....

      Delete
  3. agaknya anak jantan kot yg menangnyer okje..heheh..biasanya anak muda kuat tenaga mereka kan..mama zir tak gusti jgk ker ngan anak2 dara..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha......org pompuan gusti dia lain pulak UAA ...main pegang pegang hehe...

      Delete
  4. salam okje....kat rumah kakpb cuma ada 2 lelaki, punyalah riuh sampai nak dengar suara tv pun tak boleh, geram betul. kdg sampai kakpb merajuk, lari masuk bilik tengok tv online. baru la mereka diam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ZF....sore mereka mmg boleh mengalahkan sore TV kan haha...

      Delete
  5. Nampak gaya pada otot2 di lengan, Papa Zir pasti menang..

    ReplyDelete
  6. saje le tuu mama zir nk tjk otot pejal papa zir...hahahah..
    bestnyer bila anak dah besar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tunjuk apanya beb otot pun tak de haha.....

      Delete
  7. Pening kepala anak kecik lain mama.. pening kepala anak dah besar pun lain jugaa.. hehehehe... :D

    ReplyDelete
  8. kalau tak sakat menyakat tak meriah rumah tu mama zir...kang kalau sunyi tak best pulak kan...

    ReplyDelete
  9. Saling menyakat dan melalak anak beranak tu yang best Okje......meriah rumah tangga hehehe

    ReplyDelete
  10. kehidupan berkeluarga camtu ler yg meriah . tak seronok lah pulak kalau sunyi sepi jer kan .

    ReplyDelete
  11. anak & bapak dah sama besar ni..
    wpun anak2 dah besar, riuh diorang lain daripada riuh diorang masa kecik2 dulu kannn.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza ....masa kecik dulu riuhnya melalak tak habis habis...la ni dah besar bergaduh cakap....bukan main lagi mereka tau! Nak menang sesaja...

      Delete
  12. Hai, Selamat berkenalan. Ini blog baru, kalau sudi jom berkenalan disini : Segmen Suai Kenal Peminat Kopi

    ReplyDelete
  13. Beginilah caranya utk mengeratkan hubungan sesama ahli keluarga. Mula2 bergusti lengan dgn anak2 lepastu bergusti pula dgn maknye...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe........ hepi nampak BMMMM......

      Delete
  14. Time kecik lain bingitnya okje...da besar lain plk..nak buat cmne kan...klau x de..sunyi je rasaaaa....

    ReplyDelete
  15. Bingit tetap bingit... cuti atau tak ... sama jer..

    ReplyDelete
  16. selalu budak sekolah masa darjah 6 dna sekolah menegaha da gak buat benda alah ni selalu budak lelaki ler ahaks..

    okjer sihat ker?

    ada ker barang ole2 untuk kita huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sihat...alhamdulilah.....
      Alah tak beli pape pun Suri....adalah jugak beli FM sikit sikit....tapi masih duk dlm almari hehe

      Delete
  17. haha.. anak2 murid slalu la main gusti ni time cikgu xde... test kekuatan tgn katanya..

    ReplyDelete
  18. tu dia... semangat! ada hadiah ke kalau menang? haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan free je le sepanjang bercuti, Papa Zir belanja haha....

      Delete
  19. gusti lengan,
    salah satu cara utk bina otot bagi beso tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana nak besonya kalau 5 tahun sekali Aby haha...

      Delete
  20. Anak dah besar ya.. macam itu pulak kesnya.. siap main gusti tangan lagi.. best juga... masa ni ibu nak sokong siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of koz sokong Papa Zir....hidup Papa Zir!!!! hehe ...

      Delete
  21. hahaha... happy family memang riuh-rendah sajeeee :)

    ReplyDelete
  22. hahaha...seronok nya tgk SA dgn abah nya tu..hehe..Pa'e plak skrg suka main kuda2 dgn babah nya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecik kecik mmg main kuda Atie...dah besar main gusti tangan pulak haha

      Delete
  23. gaduh gaduh manja membw bahagia tu okje. . .

    ReplyDelete
  24. Alahai Mamazir ni macam tak tahu aje. Memang sengaja nak lenguh tangan ler tu, nak manja-manja suruh picit. Tapi honestly speaking kalau tengok Mamazir ni kita rasa kalau suruh picit mahu patah tulang temulang...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nape ? Sebab Mamzir demuk yeh? hehe....

      Delete
  25. wahhh lawan tgn sape kuat eh.. sape menang xkan x tau? patotnye mama zir yg jadi pengadilnye.. ker mama zir x tau nak sebelah pihak mana... yg sorg tu somi, yg sorg tu anak.. hihihi...

    ReplyDelete
  26. aktiviti test siapa hebat namanya ni..:)

    dh namanya mak selagi tak tutup mata tak kira la anak besar mana kerenah depa yg memeningkan kepala tu la indah.huhu

    ReplyDelete