Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 14 January 2014

Maulidur Rasul pun keroje!

Salam Maulidur Rasul buat semua sahabat ......
Kalau bukan semalam, moga hari ini menjadi permulaan bagi kita dalam memperbanyakkan SELAWAT ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.

" Dari Abu Hurairah, dia berkata : Rasulullah bersabda : ' Orang mukmin yang paling sempurna imannya ialah yang paling baik akhlaknya, dan orang yang paling baik diantara kalian ialah yang paling baik terhadap isterinya" ( HR. Tirmidzi, Ibnu Hibban, hadith Hasan Shahih )

Gelojoh weyh Mama Zir nak tempek hadith ni sebab ada perkataan isteri kat situ hehe.....

Lambat bersiaran sebab anak Pak Rahman lambat pergi kerja hari ni......pukul 10 baru keluar rumah huhu...
Yang pasti, Mama Zir sudah kasi kenyang itu Papa Zir dengan nasi goreng buh sambal belacan adabi...... kasi lancar itu meeting! hehe...

Tulah tu ..... nak buat macamana dah keroje dengan company yang suka collect cuti umum kumpul ikut cuti customer! Makanya Maulidur Rasul pun keroje lew.....  Cuti Thaipusam Jumaat ni pun kerja jugak....... Gitulah jadi kuli katanya.....

Tak pelah bang....... pergilah keroje tu, yang penting jangan lupa tinggai duit seratus, Mama Zir nak open table anak beranak! Hoho....

mobavatar
So? Makan mana kita tengahari ni? Yang pasti bukan kat rumah yeh!

39 comments:

  1. salam maulidul rasul juga.
    khoje pon khoje la okje. hihi
    habaq mai pi makan kat na (:

    ReplyDelete
  2. Amboiiiii......nampak gaye nak nak tukar lah ne dari zirafa ke tupai..hahaha.kire sesuai lah kut.Zirafa mane pandai makan besar...die makan pucuk jae...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tetiba hilang ingatan cik, salah buh maskot....

      Delete
    2. hahahaa......boleh2 nye salah buh maskot :P

      Delete
  3. acik tak keroje diopis..tapi kerja dirumah..masak le..apa lagi kan..dah siap masak lomak cili api tulang

    ReplyDelete
  4. salam maulidur rasul juga..

    sy pon keroje okje..
    tp thaipusam cuti la..hehe

    ReplyDelete
  5. Salam MAulidur Rasul kan...
    yg tak tahan kena tinggal rm100 tu kak..hahaha.. tak nak masak kangkung ke hari ni?? hahaha..mana2 ada kangkung hari ni....hihi

    ReplyDelete
  6. Yg x kerja kat opis..sebenarnya kerja kat rumah..memasak, mengemas..huhu
    Salam Maulidur Rasul..

    ReplyDelete
  7. Salam Maulidur Rasul Okje…
    Amboi, makan besar kat mana tu?? Sampai hati tak tunggu PapaZir… hihihi, ayat saja nak suruh buat MamaZir serba salah… ekekkeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijen....kalau ikut hati mmg tolak tepi je perasaan serba salah tu....
      Kebetulan budak budak ni mcm steady je so tak keluar makan lunch pun terus makan petang sekali ngan papa Zir

      Delete
  8. Salam Maulidur Rasul Okje.....
    amboi2 siap pesan tinggalkan seratus lagik nak pi makan besar...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah....sapa suruh dia kerja hari ni hehe.....

      Delete
  9. wowww seratus,,, nnt share menu hidangan tu nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya, UA berkenan le ngan maslot di atas tu

      Delete
    2. * maskot, sori, silap taip.. dah tua2 ni rabun daa..

      Delete
    3. Kita dah ada Zirafah...awak ambiklah maskot tu kalau nak ....hehe...
      Beb...hari ni tak makan tengahari pun terus makan petang sekali ngan papa Zir......sebab dia balik cepat!...alah makan tomyam jer....

      Delete
    4. xmo le, xder tmpat nak simpan, maklum le dok umah kecik jer..

      Delete
  10. Salam Maulidul Rasul OKje..
    pandai depo noh! bagi kenyang papa zir dengan nasi goreng jer..mama zir dok makan beso hoho :D
    Menu apa tu ?..kangkung belacan kerr mama zir hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....papa Zir lagi sedap lunch hari ....makan hotel bawak client dr Jepun...so tak bersalahlah mak mintak seratuih tuk anak beranak hehe....
      Amboi Roha.....menu kangkung memanjang......Mc kangkung tak mo ke ? Hehe....

      Delete
  11. Salam Maulidur Rasul 1435H...
    Selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

    ReplyDelete
  12. Samalah nasib kita, Papa N pun keje sepanjang minggu ni. Mujur tadi dia leh keje kat rumah, bolehla saya ikut rombongan sekolah paginya..

    sweet entry ni.. tau je niat Okje nak bagitahu geram suami keje juga hari ni.. nak dating la tu.....kan??

    ReplyDelete
  13. Salam Maulidur Rasul OKje..
    amboihhh makan busat.. cer up satu entry nnt.. apa yg mkn busat sangat tu hehe

    ReplyDelete
  14. Salam Maulidur Rasul kak...
    Makan besar ye.. heheh

    ReplyDelete
  15. ish ish..papa zir kn keje..mama zir nak open table lak...bertuahnya...
    hahaha..kus semangat..

    dah le tu..xnak ajak org lak..asyik anak beranak die je..ajak le kawan kawan sekali..makan sama sama..bayar asing asing...hahahah

    ReplyDelete
  16. سلام مولد الرسول...

    ReplyDelete
  17. salam Maulidur Rasul,
    yang penting rezeki masuk..
    aminn :)

    ReplyDelete
  18. Wah, gelojohnya nak tempek hadis kat blog katanya.... PapaZir kerja lebih masa untuk anak-anak dan isteri yang suka sangat open table katanya... Hmmm, kita kerja company japang pun cuti camna PapaZir kena layan client Japang makan kat hotel ni....

    Erghhh...nasi goreng sambal belacan Adabi tu best ke? Confirmed ya PapaZir khusyuk dalam meeting tu bukan keluar masuk toilet? :)

    ReplyDelete
  19. ohhoiiii.. open table yer~
    gembira jer baca nih.
    hahaahha

    ReplyDelete
  20. salam maulidur rasul... lambat sikit ucap utk akak.. al-maklum ketinggalan ketapi.. ;p

    ReplyDelete
  21. Saya bercuti dgn enaknya kat sini akak.. heheh.. (;

    ReplyDelete
  22. Adoiii...mamazir yg cutikan kan kan....?cuti memasak...haha..sian papa zir,dh tu kena tinggalkan utk mamazir rm100 plak tu....

    Salam maulidul rasul yg dh telepas....

    ReplyDelete
  23. nk wat cmna dah nama kuli..kulipun kerja hari kelepasan am kira masyuk la..klu tak takkan nak tinggan seratuih kt isteri.haha cuti maulidur rasul mama zir pun cuti memasak gak ye..

    ReplyDelete
  24. salam maulidur rasul buat okje skeluarga. nina pun kerja juga tp gaji tambah la. hehe

    ReplyDelete