Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 26 January 2014

Menjadi tak MAGIC mak?

Salam Ahad.....
Sure dah bekfeskan...... dah pukul 10.30.... kalau belum, makan tengahari terus je lah.... sonang!! Hehe....

Tanya papa Zir nak bekfes apa? Dia....... macam biasalah, memanjangnya tak kisah..... Tapi menyebut jugak..... lempeng ngan gula melaka tapi, elehhh......macam orang tau, mesti nak cicah dengan sambal tumis ikan biliskan......

Teringat pulak cili kering blend tinggal sikit, mana cukup nak buat sambal tumis! Maleh pulak nak memblend pepagi ni. Huh... kasi tukarlah....
Plan nak nak buat lempeng, tapi jadinya ni..... Menjadi tak MAGIC mak pepagi?.....hehe...

Emmm....sedap pulak makaroni ni goreng buh
sos spagheti + kari, selain ingredients lain ...
Papa Zir ni kan.....tak pernah missed layan kartun Jebak Pulau Laga setiap Ahad...... Tah apa yang bestnya tah, cite zaman dahulu kala macam tu, cite lawan lawan pulak tu!...



36 comments:

  1. magic2, hi3..

    bubur nasi jer pepagi ni.. save bajet kot.. hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tak makan bubur nasi...teringin weyh...makan dengan telur masin..sedap yek!

      Delete
  2. menjadik juga magic akak tu...dr nak makan lempeng tukor ke makaroni...hehe
    kamek sarapan nasi goreng kampung + teh o kosong ke kak...:)

    ReplyDelete
  3. Bolehlh knor curi resepi ni...
    byk benor mknan kt alam maya..kalsulh boleh magic..tup2 ada dpn mata macatoni tu

    ReplyDelete
  4. Memang magik giler tuh kalau lempeng jadi makaroni...bak sini ckit, tak aci lah tgk n telan liuq jer..hehe

    ReplyDelete
  5. wah..magic jgk tu kak..dari lempeng jadi makaroni..hihik

    ReplyDelete
  6. kami, ape lagi...membako roti dlm waffle maker..hha..aank mitak yg tu, mak paknya pun makan yg sama sajalah.. senang..

    boleh dicuba resepi magic ni... dah lama benar kami asyik membako roti je..

    ReplyDelete
  7. saya layan nasi goreng periuk magic...hihih :)

    ReplyDelete
  8. Salam Ahad, magic yg sedap :)

    ReplyDelete
  9. Salam hujung minggu Okje..sedap makaroni tu!!!

    ReplyDelete
  10. Hahaha memang menjadi sungguh magic hainom tu dr lempeng kepada makaroni goreng ;)

    ReplyDelete
  11. ker dia nak silat kr medan sapur ahaks..biau benau

    ReplyDelete
  12. petang baru singgah..kompom dah abis tu magic toni kann..hebat muh buat magic noh!! mai bagi aq petua cikit buat lempeng jadi pizzahut pulak hoho..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi....sok buat sarapan mama zir le gayanya.....
      Emmm mcm biasalah org kat rumah ni, apa yg diaorang suka tah...
      Tang lempeng jadi pizza ...belum habis menuntut lagi hehe

      Delete
  13. nampak macam sedap je kak okje. menjadi lah tu. hehe.

    ReplyDelete
  14. akak pulak suka lawak kat Rehat Minda kat pandaindera tu heeh

    ReplyDelete
  15. apa yang terhasil dari dapur sendiri tetap yang paling sedap..
    lainlah cam saya ni...warung aja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dari dapur okje ada gak yg tak sedap Nim....maklumlah tak terer masak....hehe

      Delete
  16. saya biskut dgn teh jer ... org bujang kan ! ada nasi goreng tapi mcm x selera lak . pas ni nak try lah sos spagetti campur kari ... baru minggu lepas masak makaroni bersos ... hohohooo

    ReplyDelete
  17. memang sentuhan ber'magis' tu hehe

    ReplyDelete
  18. magic sangat....tak pe lah mama....yang ponting konyang perut..

    ReplyDelete
  19. kalau dah namanya perempuan semua masakan adalah magikaa buat diri kita. hahaha. apa i merepek nih hihih

    ReplyDelete
  20. yeay, hari ni buat magic pulak… kerlas gituu…
    lain kali nak curi la idea tu… tak terfikir pula nak campur sos spagheti dgn kari, harus diuji mcm mana rasa makaroni tu :)

    ReplyDelete
  21. Ingatkan magic lempeng jd lain lempeng kelapa ke pe ke sekali bertukar menu..memggg magic

    ReplyDelete
  22. Sure dah abis nih...
    Macam sedap je....macam nak try buat jek...
    Tp lempeng lagi sodap la okje...hihi...

    ReplyDelete
  23. Makanan yg langsung tak boleh dimakan...makaroni ni le...
    Maklumlah tekak orang kampung...

    ReplyDelete
  24. Hiks, hiks, hiks! Tersenyum simpul MD kat sini tau. Sama ajelah suami isteri ni. Pepagi Ahad dah sibuk buat magik, yang sorang lagi pulak sibuk layan kartun. Alahai....loving betul couple nih! Eh, bukan ke pepagi buta dua-dua sibuk mengunyah daun-daun kat pokok nak exercise leher jinjang tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai yek teka....hehe....itu mmg aktiviti wajib mak ngan pak zirafah pepagi kunyah daun buat exercise leher...hiks hiks....

      Delete
  25. Bolah main magik2 lagi tu hahahaa.. :P

    ReplyDelete
  26. mmg magic..dari lempeng...BERTUKAR...jadi makaroni...

    semalam .. noe pun masak makaroni...tp x magic la.. :)

    ReplyDelete
  27. magic magic....memang magik..lempeng bertukar makaroni...hehe

    ReplyDelete
  28. Wahhhhh mmng magic....sedapppp...

    ReplyDelete
  29. deqla x penah lagi masak makaroni goreng.. teringin plak nak try.. xde resepi ker kak? serius x tau buat nih... huhuhu...

    ReplyDelete
  30. meletop la spegetti okje.. siap dgn udang tuuuu

    ReplyDelete
  31. menjadinya magic,terliur tgok udang beso..kt rumah ni jaran beli makaroni sbb en suami tak suka

    ReplyDelete