Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 1 January 2014

Restoran SABA, CYBERJAYA akhirnya...

Salam Rabu.......
Dan selamat bercuti buat geng OKje yang bekerja! Buat Mama N,  Mama 2 AbdulMama Mulut PayauMama To Be dan Mama Imam Muda, jangan lupa esok bangun pagi-pagi yeh, yang mana dah mengajar hari ni tu..... bawak bawaklah tidur petang ni, atenya penat mengajar pagi tadi hehe.....

Nak jugak buat entri hari ni sebab tak mo lepaskan peluang termissed entri hari pertama TAHUN BARU!

Akhirnya sampailah jugak Mama Zir ke sini......
Tak sanggup weyh...... asyik dimomokkan dengan berita berita yang menggiurkan daripada geng bloggers dan colleague yang kata SEDAP, SEDAP, Restoran SABA, Cyberjaya ni......... Pergh!!!...... manalah mak tahan kalau macam ni...... Lebih lebih lagi bila Asyifamustaffa kata tak boleh lupa tang nasi tu.... tambahlah gelojoh mak nak pergi! hehe.....

Hari ni memang SESUAI BANGET lah OKje bodek Papa Zir lunch kat sini..... yang menjadinya bodekan Mama Zir ni, sebab Papa Zir memang penggemar nasi nasi gini.....


Bukan main lagi ordernya...sorang sepinggan...... 1 Mandy Ayam, 2 Hanith Ayam dan 1 Kabsah Kambing..... Weyh.... tukang bayau punya nasi surelah paling mahal RM15 henggit hehe..... 


Sudden Attack, Mama Zir hantar pi kenduri kat rumah Ustaz dia, kenduri arwah kawan dia yang eksiden beberapa hari lepas SPM ( al fatihah buat arwah ).
Jimat le sepinggan nasi haha....
  
Ni nasi Tukang Karut..... lain kali eloknya ambik yang Large, pas tu bahagi 2, untuk 2 orang makan!.....
 Jenuh nak menghabiskan nasi dia...... walaupun banyak tapi habis jugaklah tukang karut kerjakan hehe...
Tukang bayau pulak, bukan setakat nasi, air pun dia pilih yang paling mahal, RM4 henggit....mentang mentanglah dia yang bayau.... hehe.....


Setelah ditimbang tara, ditolak, ditambah..... tercari cari jugak OKje tang mana sedapnya tu......
Pada pendapat OKje, rasa dia biasa biasa aje, sama je dengan Nasi Arab yang pernah OKje makan. Harga pun lebih kurang sama.  Rasanya lebih puas hati yang OKje makan kat Bandar Hussein Onn hari tu kot.......Nasi MANDY dengan sekilo kambing . Dahlah dekat dengan rumah, orang pun tak ramai!

Apa pun tekak orang, lain lainkan..... Tekak mak kan, tekak zirafah, selalu makan pucuk aje....hehe....


38 comments:

  1. lama tak singgah sini... hehe...
    pernah dh rasa tpi cwgn dia kt jelatek... mmg puas la mkn nasi Arab sbb byk... hehe.. x terlarat nk hbis sorg... hehe

    ReplyDelete
  2. Kalau tempat makan tu selalu diuar2kan sedap, memang kita pun tak juga melepaskan peluang untuk mencuba kan OKje...
    Nasi arab tu bukan main penuh sepinggan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang banyaklah Mia.... Kalau kongsi berdua mcm tak cukup pulak...hehe dasar tamak!

      Delete
  3. mak aii..sedpanya..terliur cik nor...hehe

    selamat tahun baru kak..:)

    ReplyDelete
  4. buat kita terliur aje ptg2ni..nasib la kan...

    ni mesti kes mama zir mls kedapur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Knor asyik memanjang malas ke dapur je ni...masalah sungguh!

      Delete
  5. Hainom pun menggoda akak.. Memang nak gi jugak ni ;)

    ReplyDelete
  6. waaahhh.. nampak menyelerakan sungguh tu.. sedapnya

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    ReplyDelete
  7. bila balik lidah tk cakap,
    ana, anta, antuma, antum ke? ..
    mana tau !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah ....... sudah makan itu safron...lidah ana pun jadi berpintal pintallah...hehe

      Delete
  8. mahalnyer.. tapi kalau dah sedap tu, berbaloi la kot.. (:

    ReplyDelete
  9. kadang2 bila promo lebih..jadile gitu. heee

    p/s tqle. kita p sekolah awal pagi tadi...semangat 2014

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat sungguh cikgu ni...... walaupun tak dapat tukar hehe

      Delete
  10. alhamdulillah murah rezeki tukang bayar, sok makan kt mana lak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan rumah daaa, masak sendiri....... hari nikan sekolah beb...

      Delete
  11. Haha... saya setuju sgt dgn pendapat Okje.. ikut tekak masing2.. kalau saya makan di Saba ni, tahun lepas masa makan bawa mak ayah saya sekali, itu yang rasa sedap.. mmg teringat lepas dah balik. Yang makan sebelum tu dan selepas tu rasa biasa je.. haha, agaknya sebab yang kali tu saya yang bayar, ramai3 makan pulak , itu yang menjadikan sedap..

    Okje,Mama N ni, kalau minggu pertama tak penat mengajar sebab, lepas rehat ada program utk budak baru. Cikgu pulak masa awal2 ni penat sebab banyak sembang.. lama tak jumpa kawan2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu AN....rasanya pengaruh semasa tu pun menjadi faktor kesedapan sesuatu makanan kot...hehe
      Bukan cikgu je gitu AN...keje office pun sama...lebih lagi kalau lama bercuti macam macam benda yg dibualkan haha

      Delete
  12. Sy pestime mkn nasi arab ni okje...bila tekena mkn kat saba ni...itu yg sy kata sedap....orng x pnah makan kikiki...

    Tp weken ni nnti kami nak try makan kat sremban....nasi arab damsyik....insyallah la...x tau rasa dia cmne plk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer buat comparison yeh.....mana lebih sedap

      Delete
  13. klu saya mkn kat situ , confirm x habis ... banyak sungguh nasinya .

    ReplyDelete
  14. portion nasib arab memang besar… kalau kami berlima yg kecil2 ni, order 2 pinggan jer.. tu pun jenuh nak habiskan…
    Betul la, lain orang lain tekaknya…

    ReplyDelete
  15. Tidak berapa suka dan kena dgn selera kalau nasi arab ke...nasi beriani ke...
    Makanan ala2 kampung juga yg menyelerakan.

    Salam 2014 dari Relaks Minda
    OKje dah masuk bloglist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekak biasa makan kulit nangka katakan hehe....

      Delete
  16. Sedap bila nampak gambar nasi tu Kak..
    maklum atie tak pernah makan lagi..sini, mmg takdok lah nak makan nasi2 mandi ni..nasi arab semua mmg susah nak jumpa...huhu
    Salam 2014...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sana tak de yeh Atie....bilalah orang Sabah nak dapat merasa yek???

      Delete
  17. Tak hebat mana yer Okje..mungkin tekak orng2 berlainan kang..UAA pun bkn pemggemar nasik arab...tp kalau kita dah biasa mungkin lama2 boleh jdsuka kan...mcm terasa nak buat nasik arab jugaklah yg berkambing..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...... betul tu...tapi nasi berkambing mmg bestlah UAA

      Delete
  18. saya memang suka makan kat saba ni... hanith chicken n daging mugahghal memang sedap...erm terlionyer...

    ReplyDelete
  19. tak pe lah....mak dah cube dah...kalau nak lebey sedap kene masak sendiri lah ne gamak nye..hahahahaaa....Bersedia dah ke nak turun padang ne mak oi...ahhaa

    ReplyDelete
  20. Kami pun pernah mkn juga kat Saba kat area dkt rumah kami ni.rasa oklah hihi.yg dekat al rawsha juga paling sedap nasi arab ni hihi.bg sayalah

    ReplyDelete
  21. sedap tu.. kuantiti nasinya banyak boleh buat makan 3 orang..

    ReplyDelete
  22. hahaha.. banyak komlen nampak...
    tapi makan sampai habis lak tu
    hahaha.. kak anum nie..saja je tau
    hihi

    ReplyDelete
  23. Nasi Arab memanglah banyak OKje. Lain kali beli satu pinggan besar makan berdua ala-ala feeling masa bercinta zaman uda dan dara dulu tu...

    Ni nak habaq...pilov tu adik beradik ngan nasi arab nilah....rasanya saya masak lagi sedap kot tapi tulah kalau ajak keluarga zirafah datang rumah, tak cukup pulak kang nasi sebelanga besar...keh3x...

    Jangan marah tau....gurau aje awal-awal tahun cam ni. Nanti raya kita minta maaf ya!

    Alahai...comel aje mak zirafah ni kalau marah...dari jauh dah nampak tau!

    ReplyDelete
  24. Haritu ada jg gi makan kat SABA Cyberjaya ni... tapi bagi peminat2 tegar nasi arab mmg layan tekak ar bila makan.. kalau I ni Okje, tekak kampung sangat.. mesti nak makan nasi putih beras chap rama2.. hehehe

    ReplyDelete
  25. nasi arab meman x blh mkn berdua. . sebungkus dh byk.blh share. .

    ReplyDelete
  26. slalu gak la eh akak n family pekena nasik arab.. entah x tau kenapa deqla tgk gmbr rasa x selera.. kureng kot nasik arab nih.. penah mkn skali tp x teruja pun ... huhuhu....

    ReplyDelete