Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 8 January 2014

Tolonglah....JANGAN TAK PERCAYA

Salam Rabu yang ceria......
Yeay..... Papa Zir balik hari ni...... fullstop!!....

Beb...... mak memang tak sabar nak cerita ni. Akhirnya mak telah berjaya menggunakan bekas kek yang mak beli kat Langkawi hari tu nak hehe...........


Bekas ni plastik je sebenarnya..... RM39 henggit! Not badkan..... cantikkan!!....

Dalam dia tu, yang gebu gebas, walaupun nampak macam sopak je atas tu ( ada cerita disebaliknya !) tolonglah JANGAN TAK PERCAYA.... Mama Zir yang buat!! haha......

Semalam jugak OKje cari cream cheese kat AEON tu tau......sebab naik nafsu punya pasal lepas tengok recipe Kak Tek dalam blog x -TIKL LADIES.  Macam biasalah........ tekak TUKANG MASAK kena jagakan! haha.....


Dan macam selalu jugaklah kat rumah ni..... apa jua adik beradik KEK pun memanglah kurang laku! Ada lagi kat dalam fridge tu!

Recommended sangat sapa yang nak mencuba JAPANESE COTTON CHEESECAKE ni...... Lembut, gebus dan sedap walaupun banyak cerita sadis disebalik pembuatannya! Ohhh..... diri ku sendiri....
 

58 comments:

  1. wow gebu gebana lah kek ...cayalah beb..mesti pas ni papa zir makin sayang naik lg 99%,,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bukan makan kek sangat pun beb.....

      Delete
  2. Wahhhh....tahniah..berjaya buat kek yg gebus...sebenarnya buat kek tu sbb nak menggayakan bekas tu ye....?nampak mcm kaca je.....ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betullll....hehe..... tapi OKje sebenarya pun mmg suka kek ni dan nak menerai selepas tengok member buat kat blog dia ...hehe

      Delete
  3. Adoh..saya percaya... Okje memang rajin membuat kek dan masakan.. untung anak3 dan suami Okje...

    bagus juga beli bekas dulu, lepas tu asyik berisi kek je.. kan? Haha.. nak la juga beli bekas.. kot lepas ni kat rumah saya pun, akan ada cheese kek ke kek lapis ke...haha.. ye dok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang jadinya teringin nak beli tu AN bukan apa, bila acara potong kek je, kek buh atas kotak kek hehe..... tu yang teringin nak beli tu

      Delete
    2. Mana ada.... emaknya bukan rajin masaklah.....rajin beli hehe.... masak tu bila dapat mimpi! haha...

      Delete
  4. memang nampak gebus kak..
    cheese kek memang la sedap..nak pulak makan sejuk2..

    ReplyDelete
  5. mmg comel la bekas plastik tu.. cheese kek tu mmg nmpk gebu gebas la kak..

    ReplyDelete
  6. sat..OKje aq cubit pipi jap..haa kompom OKje yg buat kek yg gebu gebass..because aq cubit pipi tadi sakit,bermakna aq tak bermimpi bhahaha..:) cayokklah weii !!
    canti bekas kek tu,i like tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanglah cantik....sebab tu ai beli u....lepas tu mampu milik pulak tu....hehe

      Delete
  7. ahahhahaha....'semangat' kemain nak rasmi bekas kek tu.Tapi kenape dowg tak suke makan kek yae.Kalau cenggitu,buat je lah nanti pos je kat cik.Perut cik ne masih luas lagi ne.Kalau takat kek sebalang tu masih muat ne nak masuk..hewhewhewwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le kita cik tang perut tu.... tapi kalau kek pun OKje tak mampu sebab OKje pun kurang suka kek

      Delete
    2. lahaiiii...rugi lah kalau mcm tu...

      Delete
  8. Ade lagi eh Okjer???
    Bagi alamat rumah boleh.
    Hehehehe.. tak dpt banyak, sikit pon jadik laaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada..... ala syiannya hehe.... ingat diet...diet!

      Delete
  9. kakkk..wah !jelesss..berjaya juga buat kek japanese tu...nampak sangat gebusss tau...:)

    ReplyDelete
  10. bak mai cni biar cik nor habiskan..cik nor suka kek..:)

    ReplyDelete
  11. Tahniah! Kira jadi juga la tu okje..klau umh sy ni..x smpi 24jam! Hik3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dah hampir 36 jam AM tapi masih ada sebekas plastik lagi kat fridge tu hehe,..... Tukang buat jugak sorang sorang yg menghabiskan...

      Delete
  12. hantar sini sikit . saya mmg suka dgn kek . betul gebus tuh .

    ReplyDelete
  13. oh ho gebu gitu.. sedappp nyer nyummy nyummy :D
    Boleh la buka untuk tempahan yer hehehee..

    ReplyDelete
  14. wahh..
    rasmi bekas baru..
    kek pon rajin buat..hehe

    ReplyDelete
  15. Ok jer kiram la kat lizz sikit...sedapnyer terliur tau...

    ReplyDelete
  16. assalam okje..nak kena beli juga ni..acik kan rajin buat kek he he..
    kalau dirumah acik ni..kek memang laku...tak pernah membazir..ada je tukang ulang makannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buatlah AE.... mmg sedap kek ni tak muak sangat!..... Kalau dah ada tukang makannya, tak rugi kalau rajin buat kek kan....

      Delete
  17. cantik bekas kek tu kak.. nak sikit kek bole? hehehe

    ReplyDelete
  18. Gebus macam tuannye... Meletop! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuannya bukan gebus BM...tapi gemuks hehe

      Delete
  19. cantik bekas tu...lagi cantik bile ada isi nyer

    ReplyDelete
  20. cm sedap je kek tu...sy ni mmg peminat cheese cake...terliur tgk....huhuh

    ReplyDelete
  21. Gebusnya kek apa ke namanya? Panjang sangat tergeliat lidah. Sure ni meleleh air mata nak menyiapkan kek gebus macam ni. Tak sanggup akak... keh3x

    Apa-apa pun tahniah ya, OKje berjaya melaksanakan misi membuat kek gebu ni. Nanti PapaZir balik bolehlah hidangkan atas katil siap ngan candle gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow....tak sempat makan kek tu kalau cenggitu punya hidangan MD hehe....
      Beb....memang melelehlah semua air bukan air mata je nak buat kek ni haha...... maklum le yg buatnya pun bukan pakar! Kalau pakar sambil tidor pun jadi hehe

      Delete
    2. Wah, air part mana yang meleleh tu? Bawah ketiak ke? Hahaha....Nasib baik adunan kek gebus takda kena tempias. Kalau tidak memang berpanjanganlah kesannya, OKje!

      Delete
  22. Sedapnya nampak kek okje tu.terus tekak rasa nak mkn kek huhu

    ReplyDelete
  23. Kat online bekas tu jual.dgn harga 59 kut. Lebih kurang la. Hr tu sy beli.kat jusco. Rm58 kut. Tapi kaler biru. Syok ada bekas tu. Senang nak potong kek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju.... nampak presentablekan IL bila ada stand kek ni

      Delete
  24. ciskek tu mmg sedap kan Okje… saya pun dah berkali kali buat… tak jemu nak makan…
    Meh berjiran dgn saya, boleh saya habiskan… hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak pernah buat sebenarnya Bijen....baru pertama kali....tapi memang suka kek ni sebab pernah makan....
      Balik Malaysia nanti cari rumah sebelah rumah Okje yeh! hihi

      Delete
  25. cantiknyer bekas kak okje.. murah pulak tu..

    ReplyDelete
  26. Wowwwwwww mantop geng, nnt kasi resepi erk..moga aura UA berbaking membuak2 cam OKje, "jgn dok MALAS mek oiiiiiiiiii..." ingatan ntuk diri sndiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah kita tak heran dengan hang UA.... tengok nanti kalau engine dia dah panas memacam resepi yg keluar daripada oven tu ....

      Delete
    2. tp itu le dah kertu2 ni, malas sguh berbaking..

      Delete
  27. rupa kek tak diambil kira yang penting bekasnya mahal tu...kiki

    ReplyDelete
  28. samalah dgn umah CM, kek kek tak berapa jalan...

    ReplyDelete
  29. nmpak gebu la kek OKje tu.. heheh

    ReplyDelete
  30. salam hainom ..
    agak tk laku ..
    sedekah kan kt rakan2 blogger yg sedia menerima ..
    kekkay neng aku, gelis aku tekan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuey sukak kek yo....bojo ney mesti selalu ngawey yo

      Delete
  31. saya bukan teruja dengan kek..tapi bekas kek tu...nak cari..nak cari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje pun teruja tengok Anim teruja ni hehe

      Delete
  32. fuamak yg kt dalam fridge tu bak mai sini..

    cantik dan berpatutan harganya bekas kek tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje pun suka PK...... awak dah ada ? Carilah satu buat letak donut hehe

      Delete
    2. sy msk apa pun laku je anak jenis pemakan..ibu pun sama semedang lapaq..macam tak perlu carik bekas selesai masak dah licin.haha

      Delete
  33. gebunya kak.
    ala, napa dorang x makan kek.
    pos mai kat su la.boleh:-)

    ReplyDelete
  34. Nampak sangat gebusss kek yang ada dalam bekas tu......:D

    ReplyDelete