Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 11 January 2014

Yang TIADA dirindui....

Salam malam Sabtu geng!.....

Selamat dah TLBD ke kem ..... kat Hulu Langat je pun! OKje tak tunggu sampai naik bas ......Takut kang ada pulak yang berjurai air mata, kalau tak dia, mak yang menetes pulak huhu.....

Dak TLBD yangvpakai baju putih tuuuu.... Ini satu je gambo yg dapat disnap.......
malu weyh....Kang orang kata jakunlah  pulak hehe..
Balik rumah terpandang buku lukisan dia, sayu pulak memandangnya........
Yelah selalunya ada je dia depan mata, tapi hari ni, bila dia tak de terasa pulak sunyinya. Selalunya
mulut dialah yang bisingnya, pot pet, pot pet....  Menyakat kakak dia jangan cakaplah!

Sebenarnya Mama Zir tak pernah belek buku ni kecuali kalau dia tunjuk selepas dia siap melukis. Itupun tengok sebelah mata jer..... sebab sebelah mata lagi duk khusyuk tengok blog kome lew!...

Dia kata kononnya gambar gambar dalam Instragram..... Yang tak menahannya....up to date tuuu....
Gambar ni mesti dia lukis masa tengah HOT cerita Love U Mr Arrogant hari tu....hehe


Dari dulu berangan nak pergi Universal Studio......Tunggu ayah cop duitlah dik....


Pakcik mana pulak yang kawin ni dikkk....


Baby Ash ke?.......




Jadilah sebagai pengubat rindu mak....huhu.....
Tulah kan....  lumrah dunia, yang tiada dirindui, yang ada depan mata jangan pulak tidak dihargai tau....

31 comments:

  1. Haha.. kan dah kata..mesti Okje rindu... makan lalu tak tu?

    Pandai melukis rupanya anak bongsu Okje ni. Lukisan nampak mcm mahir je tangannya tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu rindu pun makan tetap 2 pinggan AN hehe .

      Delete
  2. alahai... sedih plak rasa... huhu.. :-(

    ReplyDelete
  3. Besala t'jdi...yg dpn mata xdihragai,bla xda bru nk m'cri dn dirndui.Hukhukhuk...

    ReplyDelete
  4. salam hainom ..
    klu anta anak ke mcm mcm,
    pinjamkan anak utk didik org ..
    apapun, pandai anak hainom melukis ..
    ada talent tu

    ReplyDelete
  5. Anak ok je pi mana tu. Lumrah mak mak mmg camtu.

    Psst...gambar kek smlm x dan nak snap sbb da licin. Dapat dlm 25 pce je. Sekali arung je ngadap. Tapi kek dia lembut sgt cam span. Puas ht la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kem bina semangat IL...
      Kalau pencinta kek mmg cepat jer habisnya...

      Delete
  6. Pandainya tlbd melukis hihi.mesti okje rindukan diakan

    ReplyDelete
  7. Bru sehari dah rindu kan Kak...hehe..sabar je lah..
    pandai plak TLBD melukis... cantik lukisan dia tu.. kreatif. Boleh lah tgk , buat pengubat rindu...

    ReplyDelete
  8. Salam ahad hainom....
    Biasalah tu...ibu kan..siapa yang pernah jadi ibu pasti pernah ada perasaan begini...

    ReplyDelete
  9. haaa. comelnya. boleh ganti instagram ni.

    ReplyDelete
  10. hehe, kasi la pinjam kejap kak okje. insyaalah dia dapat pengalaman baru :)

    ReplyDelete
  11. jauh dimata dekat dihati...haha tulah fitrah hidup kita ni OKje,bila dekat tak dihargai dah jauh pulak dinanti-nanti kan.uiss sapa tak sayang anak weyy!..:)
    ada bakat melukis TLBD gamatnya ni mak !...

    ReplyDelete
  12. uniklah cara TLBD melukis..
    jarang2 jumpa karakter cam tu..

    ReplyDelete
  13. comelnya baby tu.. takpe kak, jauh2 macam ni lah masanya utk kita rindu merindu.. aiceh, nanti dah dekat barulah ada perasaan nak saling menghargai.. katanyer.. =)

    ReplyDelete
  14. comel2 lukisan tlbd..minat melukis klu asah sikit lagi boleh jadik artist..tak pun pelukis manga.hehe

    ye la kan mesti mama zir rindu sesangat anak yg sorg ni

    ReplyDelete
  15. dah agak dah… belum apa2 dah mula merindu… hihihi, best kan bila dapat menyakat orang ni?
    wah, cantik lukisan adik… ada karakter dia yg tersendiri… minat seni juga TLBD rupanya :)

    ReplyDelete
  16. hehehehe,.,td saya ketawa tgk lukisan di blog nurbijen,ketawa ni bw ke sini plak..awet muda la sy...pic baby tu mesti ada makna yg tersirat,baik tanya.,hahaha

    ReplyDelete
  17. alololo jauh dimata dekat dihati.. bila berdekatan jadi teman gaduh hehehe..
    Creative jg TLBD dalam lukisan yer.. cer suruh Mama Zir yg lukis.. hurmmmm rentung agaknya.. kikiki

    ReplyDelete
  18. Rajin dia nak melukis.. pandai lak tu :D

    ReplyDelete
  19. kreatifnya TLDB..suka tgk lukisan dia..mmg menarik...laim ker dia pegi kem okje...takperlah belek2 lah lukisan dikala kerinduan...:)

    ReplyDelete
  20. Saya suka part mata tu. Pandai betul TLBD buat mata sampai saya rasa semuanya pun bersinar-sinar gitu. Tulahkan OKje, adat dunia. Bila ada, tak kisah sangat. Bila takda, mulalah merembes-rembes hingus. Tapikan OKje, mak yang kat sini memang tak kasi anak-anak pergi mana-mana lebih sehari. Mahu maknya rembes2 hingus dan airmata tak tidur malam. Kena tukar jadi panda pulak nanti!

    ReplyDelete
  21. kreatif TLDB melukis...hehe mata mesti bulat2 comel gitu...jadilah untuk pengubat rindu Okje...

    ReplyDelete
  22. kreatif jugak TLBD...cik yang dah beso ne pon tak pandai2 jugak lukis cenggini;...
    Pisa lagik tu...wohoooo..

    ReplyDelete
  23. Menarik dan unik lukisannya. Cantik sungguh!
    Mestilah dah berjauhan dan tiada depan mata dirindui... Kalau depan mata rindu-rinduan juga, pelik tu!

    ReplyDelete
  24. cntik lukisan tu. nampak bersahaja.
    alolo... sabar ye okje.(:

    ReplyDelete
  25. haaa kan..dah kata.. bila dia xde mesti sunyi sepi jer...

    ReplyDelete