Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 February 2014

L Shape katanya

Salam Jumaat.....
Sekejap betul dah hari Jumaat yek.......

Semalam masa pergi melawat kawasan area Pekan Nenas, si Roha menayang Ayam Panggang ala ala Kenny Rogers dengan Nasi Carrot faveret lakinya katanya...... Ayam panggang yang sepatutnya kena guna seekor, dia pilih L shape jer.....

Kebetulan dua hari sudah OKje beli ayam belah 4, selalunya potong kecik ( muh ingat muh sorang ada L shape hehe......). Tapi nak memanggang, tahap kerajinan mak masih duk kat Korea lagi hehe....... sudahnya goreng ajelah senang dan cepat! Lantaklah weyh..... berpikul kolestrol  pun.... hoho....

Ok jugak goreng setongkol gini..... garing diluar, lembut didalam!
Teringat time kenduri pakai ambang dulu dulu, ....
ayam mesti belah 4 cenggini... kan Kanda
Udah udah le cerita pasal ayam L shape pepagi gini OKje oiii...... hehe

Moh cerita pasal burung gagak ni......
Lama dah OKje perhatikan dia ni tau!....... Ni pun curi curi ambik gambar dia balik tingkap sebelum dia lari.....  Burung Gagak ni suka curi hanger mak tau! Moden sungguh Burung Gagak zaman ni, buat sarang pun pakai hanger.... ! Sowi yeh...... tak main le pakai daun! katanya.... hehe......



43 comments:

  1. Ayam goreng L shape itu sangat menggoda jiwa pagi2 ni Okje....lapar nak makan nasi pulak...
    Aku jakun sikit kalau tengok burung gagak sebab sangat jarang nampak kat KK....kalau gi KL jak baru terdengar bunyi dorang yang ark ark ark tu....hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    tayang peha ayam nampak... ehe...
    err..jga jaga nnt gagak tu tertinggal baja lak...

    err

    ReplyDelete
  3. L-shape boleh mkn. L-shape pandai menggoda.
    Ape ek gagak tu buat dgn hanger tu. Naka betol.

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap ayam tu. Ni cukup ke banyak tu? Alang2 makan banyak terus..

    canggih burung sekarang. Ikut zaman..

    ReplyDelete
  5. pagi2 lagi dh nampak makananni... baru ingat nak diet...
    amboi nama dia L shape gitu...

    ReplyDelete
  6. la knapa curi hanger..curi le ayam kat dapur tu..boleh nggapp..

    ReplyDelete
  7. fuhhhhhhhh menggoda L-Shape tu, kasi resepi geng..

    ReplyDelete
  8. ayam goreng L shape.. ingatkan Sofa je ada L shape.. hahahaha

    ReplyDelete
  9. waow sedap itu Lshape kak... baru berangan2 nak panggang ayam jugak..bincang2 dgn kuling nak minta beli pemanggang letrik...haha..
    amboi! gagak mencuri hanger?? lain mcm gagak ni...haha

    ReplyDelete
  10. oohhhh..pepagi dah menggoda tekak cik...tolong lah kasi chan cik berdiet...kang tak muat baju raya cik.hahhahahha
    hamboooiiii...khelassssss dah burung gagak skrang ne..kalau gagak kat tempat cik ne suke bertingkek kat atas singki makan sisa2 nasi..lepas tu tinggalkan najis nya...geram cik tauu...mcm nak lastik jae burung gagak tu sekor2..

    ReplyDelete
  11. Burung gagak tu dah maju, mak! Buat sarang pakai hanger. Mak aje yang tak sudah-sudah mengunyah daun. Cubalah try kunyah chewing gum pulak... tak mahu maju ke?

    Saya suka part ayam 'L Shape' ni. Memang tak peduli kolesterol ke apa ke benda. Yang penting sedap makannya. Yalahkan, nanti bila dah tak sedap makan, kita juga menangis sedih hilang nikmat makan. Ya tak, OKje?

    ReplyDelete
  12. Kanda tengok semalam nasi karrot dan L shape panggang Roha. Memang tergoda. Hari ini dinda pulak menggoda. Memang ginilah gaya nasi ambeng baru betul. Kena ada padanannya serunding, sambal goreng, ikan masin adui sedapnya dinda...

    Wes ngences ndelok ayam goreng dinda tau!

    ReplyDelete
  13. pekan nenas... akak duk area mana? pekan nenas johor tuh kan...bkn tmpat lain kan?

    dana paling suke pun ayam bahagian peha n atas dia tuh... dada kureng skit

    ReplyDelete
  14. nampak juga resipi kak roha tu semalam
    tahap kerajinan saya pun tak tinggi gitu, hehe

    sungguh advance burung gagak sekarang ye =)

    ReplyDelete
  15. Seksinya ayam tu. Buat perut org lapar jer tau.

    ReplyDelete
  16. lawak sungguh akak sorang ni..
    zee pon tergoda nengok nasi carrot semalam..
    ayam tu kalo goreng garing sedap..nak plak yang berempah..hurmmm telan ailio..

    ReplyDelete
  17. dia bawa lari ke mana semua hanger tu?hihi..burung pun dah up sekarang ni

    ReplyDelete
  18. Larat pulak gagak tu bawak hanger terbang!

    ReplyDelete
  19. Lshape okjer tu yang special haha...meleh ailio nengok kesedapan Ayam goreng Lshape nih..nak jugek....hehe..
    rumah moden katemporari katernyer..... tu la pasal pakai hanger...

    ReplyDelete
  20. patut arr L shape aq kurang gamoknyer..pi umah mak gupaernyer his his..
    takpo la weii..goreng pon goreng la..janji itu L shape masak udah lerr..kalau ikut jauh tu mood rajin muh terbang pi korea, nak cop paspot lagi nak buat visa lagi..jenuh weii nak sampai melaysia..tu belum kastam chek lagi..huiss panjang step muh nak dapat mood rajin ni weii..redho jer la papazir oii..

    awatlah yg dok suka sangat gagak hitam tumpang buat sarang kat hanger. muh..pasti ada yg menarik tu hehe :D

    ReplyDelete
  21. Sedapnya ayam l shape tu okje...terliur gitu.aik pandai plak burung gagak tu curi hanger hihi.dia nak jemur kain la tu

    ReplyDelete
  22. ohh mak aii. sodap nyoh. xmakan lagi nih hahaha

    ReplyDelete
  23. L shape nih mkn gitu jer pun dah kenyang . nasi ambeng sekarang pun masih ada L shape . gagak tu nak belajor teknologi buat umah dgn manusia tu ...

    ReplyDelete
  24. L shape ada lagi tak? UA singgah tengahari nak makan..

    ReplyDelete
  25. kak okje campak je dalam pemanggang ajaib..mih3
    tapi goreng pun sodapp :)

    ReplyDelete
  26. lapar pula bila tengok ayam tu...
    moden sungguh burung sekarang,,, buat sarang pakai hanger... kelass gitu~~~

    ReplyDelete
  27. Sedapnya! Dah la tengah lapar nih!
    Dia curik hanger buat hias sarang dia kot kak okje.. jadi ala-ala pintu gerbang gitu..
    Mwahaha..

    ReplyDelete
  28. singgah tenghari kat sini yerr kak okje . heee :))

    ReplyDelete
  29. sedapnya kak L shape tu,,hahah minyak lemak letak tepi dulu,,terliurr

    gagak tu nk watpelah dgn hanger tu ye,hihi nk sgkut apela tu

    ReplyDelete
  30. ayam goreng L shape... terliur tgk... hahaha
    hah?! biar betul gagak tu curi hanger???

    ReplyDelete
  31. kalau ros kat sini suka skodeng burung hornbill. selalu bertenggek kat ampaian kita

    ReplyDelete
  32. lapar plak tgk ayam yg sexy pepagi ni.. hehehe

    ReplyDelete
  33. Wah ayam L shape ngan burung sama2 canggihlah okje...betul tuh lupakan kolesterol demi ayam L shape..hehe

    ReplyDelete
  34. alamak telan air liur sekejap tgk pic menggoda ni !

    ReplyDelete
  35. sabaq je la gagak tu
    L shape goreng pon layan la okje.hihi

    ReplyDelete
  36. jenuh Okje nak kumpul balik hanger2 tue hihihih

    L Shape tue kalau buat panggang mesti lembuttttt je kan tambah lak ada kulit tue slurppppp

    ReplyDelete
  37. burung2 kaya je guna hanger buat sarang...tambah2 OKje beli hanger mahal kan..

    ReplyDelete
  38. Bestnya ayam goreng....tapi sekarang ni kena hati-hati makan ayam Okje..risaulah . Banyak sangat bakteria...kena masak betul-betulkan..

    malam ni nak donate INTI & Flawless skin for you!!!

    ReplyDelete