Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 19 February 2014

Layan gambar jerlah...

Salam Rabu ......
Hari ni malaslah nak pot pet.....pot pet....... penat weyh mulut mak, nak makan pucuk lagi, nak cover lidah daripada terjulur julur lagi.....

Layan gambar jerlah? hehe......


ms.wikipedia
Yang bawah ni zirafah dah bertukar jadi manusia......hehe.....

Papa Zir punya Bezday Treat balik dari Pengkalan Balak, sendiri punya bezday, sendiri juga belanja diri sendiri..... Sian Papa Zir.....huhu



62 comments:

  1. Hi sis Okje!!!! standard la tu kadang2 tuan badan besday pula kena belanja yg lain..

    ReplyDelete
  2. wah..sweetnya family ni...kalau Ida, susah nak tangkap gambar bersama..ada yang malu la..ada yang takmo bergambar la..huhu

    ReplyDelete
  3. buday boy ke kak?sanah helwah..tinggi lampai ziraf 2.ada amik gmbr peace tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BK...tu yg bawah tu mama zir dah buat peace hehe..

      Delete
  4. hahahaha kan dah keluar tu zirafah..
    untung la tak kuar duit..hehehehe siap leh join..

    ReplyDelete
  5. hehehe yg penting leh celeberate sama2 anak2 kan !

    ReplyDelete
  6. Salam rabu ...
    Žirafa tukar manusia kira ok lah,
    Klu tukar jd dracula, mcm crita
    Twilight Saga.
    Wong ayu2 tp medhi.
    Hehe

    ReplyDelete
  7. kelakar lah k.OKje ni...hihihi gitu lah bila dah jadi family man...tapi yang penting moment of celebration..priceless!

    ReplyDelete
  8. hahhaa comel lah semua keluarga Zir.. ;)

    ReplyDelete
  9. Macam-macam Hainom...hehehe boleh ganti Macam-macam Aznil ni :)

    ReplyDelete
  10. Selalu gitu..sdiri BH pun dr kocek suami..

    ReplyDelete
  11. encem n cantik2 anak OKje....

    ish...lidah zirafah tu...hitam la..isap rokok agaknya..

    ReplyDelete
  12. comey anak pok jer ni tau..takperla papazir....dah dapat kek hari tu mamazir buat dah cukup special lagi tukan...hehe

    ReplyDelete
  13. bila tgk zirafah ni , teringat lak kat kwang soo runningman ... heheheeee

    ReplyDelete
  14. lawaknya ,baru akak tau lidah zirafah hitam gitu....hehee

    ReplyDelete
  15. Rasa kanda siapa punya birthday pun memang pak imam dlm rumah juga yg jadi tukang bayar.. kita ni tukang makan bolehlah hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kanda...tp dulu masa dinda keje selalu gak belanja kalau bab makan luar ni hehe

      Delete
  16. zirafah tukar manusia
    tang mana?

    ReplyDelete
  17. geli lak nengok lidah zirapah yg panjang tuh kak.... aduhla...

    ReplyDelete
  18. Zirafah oh zirafah... papa zir kenalah belanjakan...

    ReplyDelete
  19. Sejak bila malas berpot,pet ni Mamazir? Macam pelik pulak dok sibuk nak maman daun pokok. Berenti-rentilah buat habit buruk tu.... Kesian kat Papazir kena belanja diri sendiri di hari ulang tahun birthday gitu....makanannya apa? Tak keluar gambo pun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah makan kat SR.....spaghetti....Mee sup daging....ayam mushroom...gitu gitulah.....
      Weyh...mana boleh berhenti habit makan pucuk tu ...makanan ruji tu hehe

      Delete
    2. Itulah kerja mamam pucuk 'muda' aje sampai rentung lidah tu hah! Masa zirafah leher jinjang masuk SR, pelanggan lain tak minta sign autograph ke? Jarangkan jumpa family zirafah makan di luar kawasan zoo :)

      Delete
    3. Haha....pandai buat lucu yek!.....

      Delete
  20. Sambutan sekeluarga, tentu meriah dan indah.

    ReplyDelete
  21. amboiii...lidah zirafa tu cun sangat lah...kohkohkoh

    ReplyDelete
  22. cute lawa encem.. agaknya begitulah acuannyer.. hehe.. =)

    ReplyDelete
  23. uiss panjang beno gamoknyer lidah muh tu ! hehe..
    dah adat tu weii ! belanje anak bini time hari jadi..bila lagi nak dera en somi kann..

    doa ku buat muh..moge happy selalu ..lawa2 anak dara muh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zirafah sendiri baru tau rupanya lidah dia rentung hehe....

      Delete
  24. Salam Rabu Okje..dah lama tak singgah sini..nasib baik tak sesat..he..he

    ReplyDelete
  25. wah, papa zir , syuk memahami perasaan bfday tapi kena keluar duit sendiri . huhu >.<"

    ReplyDelete
  26. Zirafah jdi.manusia..kira zirafah jadian lah ni... Hehe

    ReplyDelete
  27. best jugak jadi zirafah jadian sekali sekali… BERTUKAR…. ala ala power ranger gitu… ekekkke

    ReplyDelete
  28. Biasa aa tu sendiri punya besday..sendiri belanja n beli hadiah hihi

    ReplyDelete
  29. hahaha... gambar zirafah tu mmg terbaeekkk lah kak... kihkih....
    takpelah papa zir kan baik... belanja diri sndiri pun ok apa...sekaligus keluarga..dapat lg pahala...hehe

    ReplyDelete
  30. Haha.. seronok baca entry dan semua komen ni..

    ReplyDelete
  31. sabor je la gambar zirafah tu. hihi

    ReplyDelete
  32. Macam ade yg kureng jer gambar bawah tu...patutnye terjelir lidah juge...haha!

    ReplyDelete
  33. cun aih pic last tu... mama zir smpt tu berpeace kat belakang.. hahaha.. tp lagi cun pic yg 1st tu..! :p

    ReplyDelete
  34. zirafah?
    mcm kwang soo running man. hahaha

    ReplyDelete
  35. alahai kesiannya papa zir.. ahaha. besday sendiri takda org nk belanja.

    ReplyDelete
  36. Terbaeeekkk sendiri punya birthday, sendiri belanja....hehe

    ReplyDelete
  37. hahahaha kesian en hubby okje kena bayar sendiri...tak pe la,... suami belanja isteri n anak2 mkn dapat pahala tau!!! hehehe

    ReplyDelete