Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 17 February 2014

Pengkalan Balak

Salam Isnin sekali lagi.....hehe
Sabau aje le...... Mama Zir gila menulis hari ni hehe......

Dah tentunya baru balik dari PENGKALAN BALAKkan....... so sebelum idea tu pupus di telan dek faktor penuaan. elok sangatlah OKje rekodkan cepat cepat hehe...


Memang tak pernah sampai sini pun sebelum ni...... malah tak tau pun ada pantai ni! Sama ada OKje yang jakun atau pantai ni memang tak femes, idak le teman tau!....

Kalau teringin nak pergi, guna je Highway ke Selatan, keluar Pedas Linggi dan ambik signboard ke Lubuk Cina /Tanjung Bidara. Semalam masa balik, ikut jalan pantai, entah macam mana, boleh pulak kitaorang lalu pantai Port Dickson. Pergi jalan lain , balik jalan lain....huhu....

Not bad jugak tau pantai dia, cantik dan bersih..... orang pun tak ramai!

Ni pemandangan dari gerai tepi pantai masa kitaorang baru sampai..... Memasing kebuluran. Kitaorang order nasi goreng. Sedap pulak makan Nasi Goreng Ayam tepi pantai weyh!

Kesian 'bezday boy'...... dapat makan ABC dengan goreng pisang je di hari jadinya hehe....
sori yek bang terpaksa ikut kehendak bini berjimba ! hehe 
Kat sini memang banyak CHALET tepi pantai...... Ada jugak chalet yang bawah RM100. Tapi sebab chalet yang murah tu dah penuh, dapat range harga yang RM150 ke bawah pun dah cukup baiklah.... nilah tempat kitaorang lepak 7 family......Sebelah tu je pantai....

Entahlah.... ni panggil apa?? 
Dalam dia, memang cantik dan puas hatilah, ada aircond, Astro, cuma kettle, towel memang tak dok! Tapi boleh mintak kalau nak guna!



Ada jugak bilik yang double bed...... Ini bilik pengantin lama hehe.....

Dah katanya gatheringkan, memang tak sempatlah Mama Zir nak duduk bilik, kerjanya asyik prepare makanan je le kaum ibu ni, bukan kat rumah aje! Minum petang dengan potlucknya, malam dengan BBQ nya, bekfes dengan nasi lemaknya....Huh...memang puaslah berkelah sambil makan tepi pantai dengan hembusan bayu laut yang kuat dan nyaman tu!

Yang bestnya.... diaorang ada sediakan tempat BBQ tu..... Boleh le mengambeng tepi pantaikannnn hehe...


Sempat jugak main Galah Panjang..... Nasib sporting bapak bapak orang ni hehe.....
Selain boleh berendam macam badak, hehe...... nak memancing pun boleh jugak tau! Cuma berhati hati ajelah takut terpancing mak dugung! hehe...




Mak mak orang berjimba mamba tepi pantai.....hehe.....



Akhir sekali tentulah ambik gambau sambil rentang banner x-TIKL tu hehe.... Sesekali overnight dengan member member memang best. Dapatlah sembang sampai larut malam, kalau idak, mana nak dapat weyh.....

Ada Geng Blogger yang teringin nak buat macam ni?

43 comments:

  1. tepi pantai ramai2 mmg best,
    tambh palak ada makan2,
    lg best dapat tido tue.
    heheh

    ReplyDelete
  2. bestnya weekand muh weii..gathering tujuh family tu..boria lagi..merahnya mak ngah !..hehe
    sonok kan ! dapat berkumpul macam ni..sure lah aq pon nak jugak! sesekali berjimba mau tak bestnyer...

    ReplyDelete
  3. wow seronoknya pergi picnic ramai-ramai
    tak pernah dengar nama tempat ni
    apatah lagi pergi...hehe

    ReplyDelete
  4. agak2 kita panggil motel ok tak? hmmm bestnye... meriah and tempat tu bersih je nampak..

    ReplyDelete
  5. wah seronok tu dpt gader2 cam ni !

    ReplyDelete
  6. Tempat femes ke tak itu tak penting yg penting misi utk bertemu dan bergembira dah tercapai. Kanda nampak makanan aduhai banyak betul - habis ke tu dinda?

    ReplyDelete
  7. Amboi Mama Zir pergi berjimba rupanya... memang seronoklah tu sampai sembang malam-malam pastu makan kenyang-kenyang... :)

    ReplyDelete
  8. Seronoknyer dia berjimba2 yerk.. dapat jumpa geng lama memang best sesangat...
    tau tempattu tapi tak pernah gak sampai.. .

    ReplyDelete
  9. tempat saya ni...pantainya memang cantik...banyak chalet ....kena booking dulu sebab full kalau lewat booking....

    ReplyDelete
  10. wah semuanya pakai merah... alaaaa nak ikutt...ekekekeke....

    ReplyDelete
  11. sy suka gathering cm ni
    dpt kumpul ramai2..
    bbq, sukaneka..
    bestnya...
    pengkalan balak?
    tk penah dgr ha..hehe

    ReplyDelete
  12. Amboi...xmandi pantai ke OKje? Cuaca panas begini syok berendam! Almaklum le...ye
    Macam best tempatnya...xramai pengunjung tu yg menambat hati.

    ReplyDelete
  13. Pengkalan Balak dah banyak kali gak pergi tapi hirup udara petang aje tak pernah main tidur-tidur or berjimba kat sini. Tak tahu pun ada bilik pengantin dengan harga semurah itu, OKje @_@ Ni memang team merah yek untuk gathering ni?

    ReplyDelete
  14. SYOKNYA KAK OKJE, TEMPAT PUN INDAH JE KAN
    SAYA TERINGIN KAK
    KITA AJAK IZAN MAMA MIA, ITA N THE GANG NAK ?

    ReplyDelete
  15. bestnye gather2 dgn kawan2 camtu…lama dah ros tal berjimba2 dgn kekawan, asyik dgn 4 ketul ni jeee

    ReplyDelete
  16. meriahnya......bila dapat berkumpul ramai2 macam nie......

    ReplyDelete
  17. syoknye tempat ni... macam damai je

    ReplyDelete
  18. dok tepi pantai ni, pasti kulit ala2 'mat saleh' deh, alaaaaaaa omputih kata 'sun burn? ohhhhhh my english!!

    ReplyDelete
  19. Wahh, bestnya, kak okje. mesti best gila dapat berkumpul satu pamili macama nih ak, teringin pula saya nak berkumpul macm nih hihi

    ReplyDelete
  20. hamboiii...sakan n ye mak pose...peace gituuuu...hihihi
    sproting jugak somi2 nye ye...
    amacam...ade jumpe boye tak??hihihihi

    ReplyDelete
  21. Nampak lawa pantai ni ya.. pandai rakan yang pilih ni. Tempat yang tak ramai sangat orang n lawa, memang best la kan.. haha.. best apa makan pisang goreng di tepi pantai, masa hari jadi kita? Mana nak dapat...Okje memang sangat penyayang...

    ReplyDelete
  22. assaalam okje.
    mmg nampak happening gitew.
    sronokkan bjimba ramai ramai.
    sy selalu jugak ke sana sbb fmly arwah paklong ada di sg udng. abg sepupu ada dekat area pangkalan balak hihi.

    tahun 2008 pernah buat family daykat sana.

    ReplyDelete
  23. Tadi pagi dah buka tapi tak sempat baca habis rushing kena masuk kelas muehehee. Bestnya Okje berjimba mimba ngan family dan taulan, puas hati la makan2 semua lengkap.

    ReplyDelete
  24. Lawo la tempat ni okjer mmg beduai berjimba mamba bercanda pun best gak nih...angin bertiup sepoi bahasa gitu...

    ReplyDelete
  25. Salam hainom,
    Seronok sakan kt pengkalan balak.
    Bercanda di tepian pntai tu.
    Moga hainom hepi semasa di sanadd

    ReplyDelete
  26. meriah tu . semua kaler merah ya . sesekali gather berjimba2 mmg seronok .

    ReplyDelete
  27. Wah..bestnya reunion...bbq..berjimba2 gitu

    ReplyDelete
  28. Tengah tahun lalu rasanye Nurul gi sini.. mmg best la pantai die, luas.. saujana mata memandang.. apa nama hotel yg okje amik ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Nurul.... yang paling best tak ramai orang! Atie Ira Chalet Nurul.....

      Delete
  29. Slm singgah membaca di hari selasa..

    ReplyDelete
  30. best2...lieya penah ke pengkalan balak nie...tapi tak ingat dah dok chalet mane...best gak kat sini kan okje....buat gathering ke bercuti ke sesuai sgt2...pantai pun bersih laa jugak...boleh laa nak buat mandi2 kan.....

    aduhh lieya nampak barang nasi lemak tu...syoknye lahai.....makan nasi lemak dok tepi pantai...angin bertiup sambil makan nasi lemak...laju jek laa mata layu ni kalo lieya hahahaahahah....

    ReplyDelete
  31. wah meriahnya... baru tahu tempat ni.. cantik juga pengkalan balak ini yer..rasa nak terjah jugalah nnt kalau sempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada plan nak menghala ke selatan ke..... macam nak terjah je kalau sempat tu

      Delete
  32. wah bestnye beronok ronok kat pengkalan balak

    ReplyDelete
  33. Amboi bestnya Okje....dapat jumpa geng2 lama sambil berjimba bersama family di tepi pantai...

    ReplyDelete
  34. Iskk.,,sypun br tau tmpt ni wujud okje oii...sypun jakun juga.....
    Idea yg menarik tu okje kalau nk berjimba sesama blogger.....kakak sy ada resort di cherating..,pantainya cntik giler....mana tau kot kita dpt menginap free di sana...hikhikhik....,.

    ReplyDelete
  35. sy tak pernah smp lagi pengkalan balak ni..macam best jugak tempatnya tu..tp klu dh namanya gathering,dpt jumpak kawan2,makan2 lagi pastu menyembang smp pagi mana tempat pun best...

    ReplyDelete
  36. selalu gak ke sana...mmg bess klu dapat jumpa ramai2...mesti meriah kan...gelak sakan la kerjanya...

    ReplyDelete
  37. owhh.. sini lah yg dok kata nk pegi berjimba2 ngan kengkwn tu yer.. bawak anak2 skali rupanyeee.. ingatkan papa zir jer pi... sakan eh korang.. mak2 org yg x menahan tu.. kalah anak2 zir... hahahahhaa...

    ReplyDelete