Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 21 February 2014

RINDU, jangan GELI yek! hehe...

Salam Jumaat penuh barokah.....
Lambat bersiaran hari ni..... Macam biasalah ....... menghantar si Sudden Attack meniaga dadih yang untungnya tak seberapa tu. Habis tu memang le habis, sebab 30 ketul je dadihnya hehe....

Rindu dengan anak Pak Rahman yang tak balik malam tadi......

Abang-rindu-sayang
frommyfingers

RINDU ni rupanya datang tanpa diundang dan pergi juga tidak dipinta....
Walaupun selalu ada depan mata, bila sehari tiada...... emm....
Boleh tahan jugak penangan rindu ni yek.....

Hanya WA pengganti diri ....
Ada kalanya tak payah mendengar suara itu adalah lebih baik....
Heiiiiii......apa? Ingat Kilauan Emas tak boleh merindu ke? Ingat kome yang muda remaja je yang layak merindu? Tolonggggg ....Hehe....
Berkasih sayang antara suami dan isteri tu kan sunnah weyh!...

Dan antara ibu dengan isteri, bukankah ibu yang lebih utama.... Dahulukanlah ibu kerana dia yang bergolok gadai untuk kamu! Tak gitu kome? ...... Aternya anak Pak Rahman jaga mak dia, FIL tak berapa nak sihat sangat.....

Itu yang merindu bagai tu....haha.... Jangan GELI yek!





58 comments:

  1. Haha.. tak geli pun. Bagus apa hubungan yang mesra, usik mengusik dan rindu merindu ni. Macam mak saya, katanya kalau tak ada ayah tak boleh tidur... dah tua tu, 60an..

    semoga MiL Okje cepat baik ya. Sakit apa? Untung ada anak soleh yang bergegas balik bila maknya sakit..nasib kita nanti haraonya macam itu juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh.. ke FIL Okje yang sakit? Kata jaga maknya, FIL tak berapa sihat? Keliru pulak....

      ni entry merindu nak bagi Papa Zir baca ya.. mesti Papa Zir pun tengah rindu dan nak baca blog bini dia ni..

      Delete
    2. Awak memang panai teka An...heehe...keluar entri ni, nak kasi tau Papa Zir, OKje rindu dia....lomantik tak ? hehe
      Selalukan abah yang tak care mak dia ( MIL kan parkinson ) ni FIL dah batuk batuk, sakit dada, anak kena le bergilir jaga memalam tu,....

      Delete
    3. Memang lomantik.. bestnya....

      Algamdulillah.. ni bukan je suami n isteri lomantik tapi juga anak menantu yg baik...papa n sila contohi ya

      Delete
    4. Huhu.....AN...rindu lagilah malam ni nampaknya...

      Delete
  2. hehehe.. sayangkan isteri tinggal2kan.. hehehe.
    wajib ler rindukan bantal peluk kan OKjer~
    kena lah bertabah yer.

    ReplyDelete
  3. ala....sianya......tengah merindu lah ye....!!!!bagus bila berjauhan nie.....barulah....boleh belajar merindu he heee......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul gak Yan.....sesekali kena berjauhan....kasi rindu lebey sikit haha...

      Delete
  4. ehe..ditinggalkan mlm jumaat.. tu yg rindu lelebih tu.. hahaha.. it oke.. rindu ngan suami ... mg mertua makin sihat.. idok le mama zir merindu lg.. kang terkeluar entry rindu serindu rindunya pulop...hihihi...

    selamat merindu... jangan teriak ye.. beb... kikiik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....pandai jer cakap orang ...mana ada!

      Delete
  5. alololo anjernya mama zir yang sorang ni.. so sweeettttt
    lain kali kalau nak tido letak gambar papa zir bawah bantal yer..
    kain pelikat papa zir tu sila buat selimut tau hehe

    ReplyDelete
  6. Itu namanya rindu rinduan Hainom.... bertambah erat kasih sayang tak gitew :)

    ReplyDelete
  7. rindu2an boleh ditambah ke dalam tips kebahagiaan keluarga (entri UA semalam..)

    UA lak, mmg tak sanggup ditinggal2kan (rindu weiiiiiiii) TETAPI jika UA yg tinggalkan si dia, it's ok, ptg kang nak tinggalkan dia pulak, hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pi mana pulak dah?....sure si dia pulak yg merindu tu...jangan ditinggal lelama weyh....

      Delete
  8. elok le begitu..rindu dendam..
    knor tak pandai rindu2 ni..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tu Knor....tak pandailah rindu dendam sangat....

      Delete
  9. tiap2 ari jumpa..
    sekali bila tk de shari dua..
    mmg la rindu..
    sm la kita..

    ReplyDelete
  10. hahhaa... rindu-rinduan jadi kenangan lah jawab nya kak... mmg ler rindu klu tak jumpa walau sehari, dah namanya suami kesayangan....hihi...bagusnya papa zir, jaga MIL akak ye....:)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah...rindu tandanya sayang, Insyaallah...sihat FIL, bertemu jua :)

    ReplyDelete
  12. dekat nak berperang je..
    tak de rasa rindu pulak.
    :)

    ReplyDelete
  13. papazir pegi mane mak?
    cik pon selalu rindu somi walaupon hari2 depan mate....selain tu cik slalu rindu MIL jugak...kohkohkoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak baca entri lew tu....
      Bagus tu kalau lebihkan rindu pada MIL ...byk pahala....kohkohkoh....

      Delete
  14. salam jumaat Okje...bagus suddent attack...kecik2 dah belajar berniaga...nanti beso jadi toke....untung la mak dia tu...

    ooo patut la rindu...anak pak rahman x ada upanya...ate...peluk bantal je la malam tadi yer... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudden Attack tu kecik apanya Noe...hehe..
      Harap harap emaknya lah yg untung haha....
      gitu lw gamaknya Noe, peluk bantal huhu

      Delete
  15. alhamdulillah baguslah dia jaga bonda
    akak kena sabo banyok2, mih3
    moga MIL akak sihat sepenuhnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. I m okay...mih...mih....mih....
      insyaallah

      Delete
  16. laaa.. nak geli apanya.. rindu kat suami kot... haruslah! :)

    ReplyDelete
  17. sweet tau. :)

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/02/peluang-perniagaan-hanya-rm65-sahaja.html

    ReplyDelete
  18. OKjer..
    Rumah ke 2 zura tuh memang lama proses dia. start dr sign S&P, 7 bulan baru dpt kunci. mcm2 dugaan nak selesaikan urusan jual beli rumah ke 2 nih. proses banyak delay kat pejabat tanah. OKjer leh baca kisah2 rumah ke 2 nih kat Label "Rumah Ke 2 KAMI"

    Tapi rumah pertama zura x banyak kerenah.. 4 bulan lebih dh boleh dpt kunci..:)

    ReplyDelete
  19. x geli pun Okje :D
    suka je baca
    suwit muwit sgt :)

    ReplyDelete
  20. tak geli pun kak... sweet aje... ^_^

    ReplyDelete
  21. tak geli laaa.. biasa la nk rindu2 kan org yg kita sayang.

    ReplyDelete
  22. takper la... sabar tau.. dia buat ibadat tuh.. :-)

    ReplyDelete
  23. Apa yang nak geli pulak OKje.....haruslah saling merindu kalau orang tersyg takde depan mata...hehe

    ReplyDelete
  24. sian kome mak oii..melepas mandi sebelum fajar lerr gamoknyer hehe..tu yg merindu sokmo ni..harap2 papazir bace lerr muh punya n3...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho.... muh ni.....nampak tak mak tutup mata sambil nyorok belakang langsir ni hehe...

      Delete
  25. hehe...kelakar pula baca
    biasa memang gitu kan, time tak ada rindu =)

    ReplyDelete
  26. ok la kak. fitrah mnusia. buat apa nk gli pulk. hihi.. brulah dpt mghangatkn lg hbgn yg sedia tjlin kn :-)

    betul tu..

    ReplyDelete
  27. Bila dekat..gaduh2an,bila berjauhan rindu2an gitu...itu mmg lumrah kehidupan suami isteri

    ReplyDelete
  28. salam hainom ..
    wong putih kata ..
    Let the compliment come's Naturally ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pande jugak yok jaws ngomong wong poteh hehe

      Delete
  29. HAHAHA, kak okje . orang tua tulah yang selalu akan menjadi inspirasi orang muda macam syuk ni. :)

    ReplyDelete
  30. bagus rindu2 tu kak..mengeratkan lagi kasih sayang..:)

    ReplyDelete
  31. Bagusnya anak Pak Rahman. Tinggal isteri, tinggal anak nak jaga emaknya. Sesekali kena tinggal, sesekali merindu apa salahnya OKje. Rindunya pun sah juga dah namanya suami kan... Saya ni kalau pergi kerja aje rindu kat suami dan anak-anak, bila balik rumah aje otomatik tukar jadi superwoman. Hilang dah rindu ke apa.... tapi itu bukan bermakna kita tak sayang merekakan!

    ReplyDelete
  32. kadang kan mama papa kira bila depa rajin 'berbincang' tue mama mesti lari pi umah anak2 jp, terus datang rindu tak leh jauh pulak ihihhihi

    ReplyDelete
  33. rindu2ler selagi boleh merindu.. ibu lebih utamakan.. sebabkan nanti kita dah jadi ibu mertua tentulah kita nak anak kita masih sayang pada kita....

    ReplyDelete
  34. ololo cute sangat ok jer ni tau..biasa la merindu dikejauhan...hehe...
    moga mil ok jer cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  35. singgah sini menabung utk okje.. hahah

    ReplyDelete
  36. setiap hari jumaat atau sebelum hari tu saya akan call mereka kt kampung.kata nya ridu bila jumpa tak mau sebut cittt!! heeee

    admin tak rindu ke nak pi ke blog kita haaaa :)

    ReplyDelete
  37. biasalah tuh okje bila ade depan mata tak rs..bila berjauahan barulah terasa seperti kekosongan kekurangan kerinduan..hehe

    ReplyDelete
  38. hahahahahah kelakar..... kelakar....tapikan ai pun merindu gak kalau en hubby ai pi outstation sehari je... hahhahaha

    ReplyDelete