Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 31 March 2014

Akhirnya ke Port Dickson lagi....

Salam Isnin.....
Terasa lamanya tak bersiaran.......  Memang bercuti sungguhlah ateya mak ni..... hehe.....

Mak tengah jadi JPJ ni nakkkk....
Anak bujang nak memperbanyakkan 'Jam Pemanduannya'.
Mak, menaip entri kat sebelah...... Macam JPJ pro tak ? hehe..... SA nak ke KLCC, so OKje hantar le sampai kat KTM Serdang. Boleh tahan kuat jugak awak mengukur jalan nampaknya yeh bang!! hoho......
Apa apa pun, nak keluar mana mana kena inform ayah dulu......

Gitulah anak dah besar panjang, nak disekat, nanti katanya mengongkong, so, boleh pergi tapi make sure balik rumah sebelum maghrib tau!

Ohhhh...... akhirnya mak pergi Port Dickson nakkkk......
Katanya nak bersiar-siaran sekitar KL, hanya angan angan mak belaka. Apa pun mak tak kisah, mak ikut jerrr..... hehe..... PD pun best jugak, boleh berkubang macam hippo!

Sampai sana terus ajelah check in sebab dah booking on linekan.... Katanya AGODA lagi murah!Tapi bila compare dengan Tariff Rate Hotel macam sama jer....



Sampai kat hotel baru nampak yang ekonomi deal! Jauh lebih murah seh! Kalau setakat tak de breakfast, rasanya no hal banget tu! Tapi dah terbook nak buat macamanakan! Tempek sini kasi senang mak nak refer balik kalau nak berjimba ke PD lagi!


Yang bestnya kat Bayu Beach Resort ni, senang nak mandi pantai, pantainya pun boleh tahan, bersih dan tak berbatu!


  Tak habis habis berselfie anak dara dua orang ni........ nasib mak dara tak join sekali! hehe......


37 comments:

  1. Kali ini OKje mandi tak? Takkan tengok ajer kot! Saya pula xsuka nak bercuti masa cuti sekolah kerana ramai orang dan harga mesti naik. Maklumlah...pengantin baru tapi lama..hehe

    ReplyDelete
  2. acik dah tak de beza cuti sekolah ke tidak okje..anak dah tak de yang sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yelah kan AE....hero bongsu tu dah habis sekolah.....

      Delete
  3. Seronok lah anak2 yer..
    menjadik lah tektik dorang packing baju awal2 bg mak ayah kesian yer.
    hahahahaha..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah selfie tak buat mulut itik.

    ReplyDelete
  5. Akhirnya ke port dickson juga..... ;D

    ReplyDelete
  6. hainom ,berkubang kat PD tu tak kena sunburn ke?....

    ReplyDelete
  7. hehe...saya last p awal tahun lepas
    pastu tak pernah p dah
    tapi harga memang dia mendadak time cuti sekolah

    ReplyDelete
  8. jnji cuti2 dekat ke jauh takpe, yg penting family seronok kan kak

    ReplyDelete
  9. La baru borak-boraking dengan Hubbydearie semalam. Katanya Bayu Beach punya beachlah paling best. Saya tak pasti sebab tak ingat yang saya pernah sampai ke hotel ni. Betullah ye OKje pantainya cantik tak berbatu? Kalau nak kuak lentang ke kuak tiarap ke, memang havoclah gamaknya yea...

    En Abe kita baru berjimba dengan rakan-rakan senegara di PD meninggalkan anak-anak dan isteri pandai-pandai ler nak berjimba kat mana... sedih tau ....

    ReplyDelete
  10. Best nya ko berjimba-jimba di PD tu ye hainom.. akak dah lama tak pergi PD bermandi manda sebab en suami kurang suke huhu :(

    ReplyDelete
  11. saya plg elak mandi laut . sunburn berhari tak hilang . dah la kulit tak berapa nak putih ... adehhh .

    ReplyDelete
  12. PD bestkan..kita a few times jugak pergi sini..

    ReplyDelete
  13. sonot sakan la uols sekeluaga.. wah now dah ada pemandu peribadi :D big boss sebelah sempat post blog lagi ha.

    ReplyDelete
  14. salam hainom ..
    ngayah yor dholan dholan ..
    kok gambarray sikit banget ..
    tunjuk la gambar bercanda ditepian pantai ..

    ReplyDelete
  15. akhirnyaaaa terpedaya jg makayah bawak anak2 ke PD.. bagus adik lain kali buat tektik packing awal2 lg yer hehehe

    ReplyDelete
  16. OHOOO okje pun ke pd yeak..same laa destinasi kite cuti sekolah kalini ekekekekeek...yg penting budak2 hepi dan kite pun bercuti berjalankan okje...release penat kat umah ngan kat opis heheheeheh...

    wahh jadi mem besar lee ade driver khas ekekeke...eh tapi bagus mcm ni okje....dpt memantapkan lagi skill pemanduan die...jgn jadi mcm aunty lieya nie...eh silap ..kak lieya nie...tau bawak auto jek...manual siap le tebabas haahahahah...

    ReplyDelete
  17. PD ni mmg KA & family terjah saban tahun okje hehehe

    ReplyDelete
  18. seronok anya bercanda ditepi pantai bdama keluarga.

    ReplyDelete
  19. Bayu beach resort...mesti pergi next time

    ReplyDelete
  20. cer pergi ke tempat lain plk..asyik ke PD jer..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antara yg dekat PD ni Knor....tu yg ke situ je .....hehe

      Delete
  21. gamboooo bersalfie tak dapat tengok bukak lah...alahaiiiii....die tak nak cik tengok anak2 bersalfie kut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak mo tunjuk kat org yg selalu berselfie tu hehe

      Delete
  22. kalau nak duk tepi laut kita duk kat lembah kelang memang pergi kke PDlerkan.. oo best yerk boleh dicuba kalau gi kePD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morib pun ok kot CZ.....tp okje tak pernah sampai.....

      Delete
  23. amboikan kemain lagi anak dara ok jer ni posingan lawo tu.... jelita memasing uolllsss ikut maknyer juga...hehe

    ReplyDelete
  24. Kemain anak dara akak berposing hehehe...wah pergi pd ye...sy yg duk pd nih x prnh pun gi bayu tuh..huhuhu

    ReplyDelete
  25. bayu beach resort ekk..ohh bestnya mandi pool,mandi pantai..PD mmg tempat berendam..kiterorg pun pegi PD..tp awal sikit la dr okje

    ReplyDelete
  26. PD... oo bila nak g lagi? Jangan lupa ajak kami ya.. kami dah lama sangat tak ke PD.. best nampak sebab tu TLBD ajak pergi sana sokmo ya..kalau dekat ni tak la letih badan naik kereta...kan

    ReplyDelete
  27. wah bestnya... ai dah lama tak ke PD...

    ReplyDelete