Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 March 2014

Ingat pesan Auntie CIK

Salam Jumaat......
Dah bekfes? Mak dah....... minum Teh O,  mamak tolong buatkan.......
Taunya ...... kalau bini buat buat air, mesti banyak masyuk, tapi tulah.....hoho...


Sanggup ke nak hampakan harapan budak yang nak sangat pergi PD dari hari tu?
Dari semalam lagi dah separa kemas cenggini.....

Hajatnya bukan main tinggi lagi, kalau boleh nak pergi Disneyland Hong Kong sekeluarga bawak beg roda baru dia......hehe


Dik.....
Tak salah berangan tinggi macam tu....... tapi buat masa ni, belajar belajarlah bersyukur dengan apa yang ada.....

Ingat pesan Auntie Cik Puan Azlyiejah tu....
Kalau kita pakai selipar, jangan sesekali lupa dengan orang yang berkaki ayam....mih..mih..mih...




47 comments:

  1. la..ilang komen tadi, lepas tekan publish, mana lesapnya? siapa yang sabotaj ni?

    Yey, akhirnya tercapai hasrat si Comel nak ke PD ya... beg besar juga tu, masukkan lah lebih baju.. hihi..boleh duduk 3 malam... ops, saya pun kena sentiasa ingat pesanan tu. selipar jepun dan kaki ayam ya... bagus2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke?....sapa yg sabotajnya? Papa N kot..... jeles tengok bini galak berblogging hehe ....Idaknya sampai 3 malam AN.... semalam pun dah semput nak membayonya hehe

      Delete
  2. cantiknya beg roda pink tu :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Hari tu masa sampai PD teringat kat AE tau..... tapi tenet mak ai,.....slownya AE kat PD tuuu

      Delete
  4. haihhhhhhh UApn sama ngan Aisy le, dah komen tp ghaib.. malas le nak taip semula..

    apa2pun selamat bercuti, enjoy2 tu jgn lupa wat n3 nnt

    ReplyDelete
  5. Ke PD kita...
    Tertunai hajat dihati Adik tu ye hainom ;)

    ReplyDelete
  6. hahaha...amboiii seronokkk leerr tu Kak nak pi PD... InsyaAllah TLBD akan smpai juga Disney Hong kong tu...jgn lupa bawa Ibu & ayah sekali ye...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahkan bila Atie hehe.... dalam mimpi aje le gamaknya ....

      Delete
  7. Oh, dah pack barang nak gi PD ke minggu ni? Kalau ya, enjoy your trip sekeluarga ya ! Hajat anak-anak ni memang sangatlah sukar nak ditolak. Apalagi buat mak-mak macam kita ni. Tapi OKje takdalah risaukan, ongkosnya semua PapaZir yang harus pening kepala..hahaha...

    Insya Allah, suatu hari yang indah nanti bolehlah selfie-selfie di HK Disneyland pulak ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...bukan pack lagi MD, dah balik pun ......
      Sebab tulah OKje malas nak tolong book kan hotel... sebab sesen pun tak de dalam bank ( nampak sangat nipu.... hehe...) adalah beberapa sen sebenarnya ....tp malas nak buat decision, kan lebih senang Financial Controller jer yang settle, ye dak....Kami ni folo ajelah...lagi senang! Eh? ada kaitan dengan komen awak tak agaknya MD? hehe.....

      Delete
  8. so nk g bercuti ke PD la ni...seronok ler berendam...

    ReplyDelete
  9. wahh berangan nk ke Disneyland HK ye..
    tk per satu hari nnti mama papa bw ye..

    dh siap pack bag nk ke PD ke?
    happy holiday ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mmg kuat berangan zura....hehe usah dilayan hehe...
      Dah balik dah pun Zura....sakit badan semua ni sebab asyik berendam jer

      Delete
  10. Auntie pulak sambund adik. Yg berkaki ayam pun masih bersyukur sayang, sebab ada org lagi tak berkaki. Sedihnya kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kanda.....syukurlah kita punya sepasang kaki!....syukur dengan apa yg ada!

      Delete
  11. Betul cakap kakzakie tu adik.....belajar rajin2 dulu....in sha Allah bila mama dan papa ada rezeki tu sampai juga adik kat tempat yg diidamkan tu :D

    ReplyDelete
  12. seronoknya dapat piknik ....ank2 akak cuti duk rumah je...ayah mereka tak dpt cuti...redha je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuti dia banyak SI tapi susah nak cuti....Tulah tu, nasib dapat gak cuti walau sehari!

      Delete
  13. Selamat berpiknik ya..Tak dapat pergi disneyland pergi PD pun ok jugak..ada jugak DD tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...ha'a Raudzah... walaupun D tu bukan Disneyland tapi Dickson hehe

      Delete
  14. Kaki ayam? Tak sakit ke tapak kaki tu kena batu ke apa ke? Huhu.

    Eh tapi kan orang asli pun ramai yang berkaki ayam kan? Mesti tapak kaki depa dah keras kematu dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul Tata...alah bisa tegal biasa...

      Delete
  15. pergi PD la sudahnya ni yer ... selalunya mak mmg klh dgn rengekkan anak .

    ReplyDelete
  16. wah mendalam tu..bila pakai selipar ingat org yg berkaki ayam:)sama juga la kan!bila mendongak bintang di langit jangan lupa rumput di bumi

    ReplyDelete
  17. aloh aloh alohhhh dah siap berkemas gitu mmg tak sampai hatilah nak menghampakan hati anak2..
    Adik, pesan Makcik Jah, lain kali packing siap2 terus ajak ibu & abah gi Hongkong Disneyland tau.. harap2 kesampaian lah hajat adik nanti.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul betul Mk Jah ni .....batu api! hehe

      Delete
  18. PD? Bestnye...siap packing dah adik...hehehe...

    PS....amek larr code tu....sampai esok jerr offernye...
    PS...haah akk, tga tga berjaya, tapi bukan ank rietta pown...hehehe...
    Ps...anak dara bru darjah lima dan enam akk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai Rietta...terlepas sudah....
      Bukan rezeki le gamaknya...

      Delete
  19. singgah petang.. gamaknya wajah OKje ala2 'sun burn', maklum le seharian berjemur kat PD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....adatnya gitulah UA...kalau bernasib baik, ala ala sun burn aje, tapi kalau tak bernasib baik boleh rentung jadinya hehe....

      Delete
  20. Pink lagi beg berodanya!best tuh pd hihi.happy holidays

    ReplyDelete
  21. Beg color pink! sesuai sgt dengan tuannya... :)
    Selamat bercuti...

    ReplyDelete
  22. anak2 bawa p mana2 pon mereka dah cukup happy...yg penting masa kita bersama mereka..bak kata anak saya...p tempat jauh2 tak guna juga kalauu mama asik moody...agaggagaa

    ReplyDelete
  23. ada rezeki nnti sampai la tu.
    cntik beg beroda tu..

    ReplyDelete
  24. mihmihmih....elok lah tu mak....kat PD pon cukup dah..tapi lebih baik dok kat rumah je lah...macam cik ne hahhhhhhhhh....mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cik....duk rumah lagi jimat mih...mih...mih...

      Delete
  25. syoknyer dapat pi holiday anak2 la yang paling seronok yer dak...
    dik kita sama suka verangan jugek...hehe
    takper nanti mesti dapat pi sana..bawak beg pink tu yer...

    ReplyDelete
  26. PD pun jadilah dik,jnji dpt rasmi beg beroda baru.hehe

    ReplyDelete
  27. betul... betul... setuju dengan ayat last tu...

    ReplyDelete