Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 20 March 2014

RELAX ar....


Salam Khamis.......

Malaslah weyh nak cerita pasal SPM...... takutttttttt!!
Apa pun keputusannya mak redho dan pasrah aje le...
Tunggu aje le apa tajuk entry yang keluar esok kat Blog Zirafah ni hehe.....

sabilarosyad

Sebelum mak hilang dari radar, meh le mak nak muncul sekejap ni hehe.....
Kang rindu pulak kome dengan makkan..... ( perahsan !! ) haha .....

Semalam tu tak de mood sebab tak de idea nak mengarut apa..... sudahnya tempek gambau aje senang!
Lebih kurang bagi kome cuti baca le.... kome datang blog mak, pas tu tengok gambau aje,  tak payah susah susah perabih tenaga nak memahamkan apa yang mak tulis tu. Maklum ajelah kekadang tu Mama Zir sendiri pun naik confuse apa yang dia tulis ....mih...mih....mih....

                              
wallconvert














Buat mommies yang sedang berdebor debor tu......RELAX arrr..... jom kita rentungkan diri kita kat tepi pantai atas tu ha hehe....

Mak nasihatkan tak payah le nak berdebor sangat, kih...kih...kih.... (ceh.... yo yo 'o je Mak Zirafah ni padahal dia yang paling berdebor )...... terima ajelah walau apa pun resultnya,   ( kalau berita gembira, lepas buat Sujud Syukur tu, terus je lompat bintang macam Kak Jah tau haha..... )

Mintak dijauhkanlah berita sedih hendaknya.....
Yang penting kita dah pun berusaha untuk membantu kejayaan merekakan......

Weyh.... OKlah.....
Mak nak keluar radar dah ni....... byeeeee.....


51 comments:

  1. Haha.. ni tak misteri sebab diumumkan akan keluar dari radar. Ok tak risau.. tak rindu.. eh , ada yang merajuk nanti. Pastinya rindu kalau tiba2 tak update sehari..

    InsyaAllah pasti keputusan SA tu yang menggembirakan ibu abahnya. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  2. Tahan debaran gayanya. ahakkk..

    ReplyDelete
  3. tak memasallllll nama Kak Jah dikaitkan dgn lompat bintang kannn..
    tak ada ke lompat Zirafah?? muahahhaaha
    Apa2 pun sabar banyak2 yer Okje.. doakan yg terbaik buat anak bujang tu.. mana tau last minit kertas result boleh bertukar jadi good result.. ehhh boleh ke gittue?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau okje buh lompat zirafah tak dapatlah cik Jah tumpang glemer dlm entry cik Bedah ni hehe...

      Delete
  4. maknya lebih gabra pd anaklah ni...

    ReplyDelete
  5. teringat pengalaman sendiri dulu, mama iolss yang lebih menggelabs dari anaknya...walaupun anak dia ni rasa dah nak pengsan...apa2 pun semoga segalanya ok yer .... In Shaa Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....kalau tak debar bukan manusialahkan uolls hehe

      Delete
  6. amboi okje nak ilang dari radar....jgn mcm2 okje, kang lieya panggil tok moh vvip kang hahaahahahah...

    ishhh mau tak risau..biase mak2 ni mmg ade emo sikit bab2 nie..... mesti dok tgk henset jek bile laa anak nak call ni ....hope semua dipermudahkan dan anak2 yg nak amik result spm dpt keputusan yg cemerlang .....perjalanan mereka baru bermula...hope buat keputusan yg baik bidang ape mereka nak sambung belajar nanti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq atas harapan Lieya tu...bisalah lieya selagi result tk keluar mmg gitulah debarannya hehe

      Delete
  7. take a deep breath...adoiii butterfly in stomach gituw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...nak tk nak terpaksa redhokan butterfly in stomach Bit...

      Delete
  8. relax ke tu akak..ke tengah dup dap dup dap jugak..hahaha
    pepon gud luck tuk abang..insya'allah cemerlang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah keluar pun Zee...alhamdulillah...

      Delete
  9. Oh, mak ok rupanya! Ingatkan dah gigil-gigil sembunyi bawah selimut siap ngan kapas kat telinga takut nak dengar berita. Takpa OKje, Insya Allah ok aje... don't you worry, ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam hampir gitu MD hehe....rasa tak mo accept phone call jer....bagus jugak SA call ayah dia dulu then ayah dia baru inform okje, kurang seram sikit......argh!!.....lega

      Delete
  10. nak kurangkan debaran, tu yang cuba buat sesuatu yang diluar kebiasaan.. ;)

    ReplyDelete
  11. tk de mood sbb nk tggu result spm la ni?
    hehe..

    good luck pada anak okje ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai pun teka hehe....
      TQ zura....

      Delete
  12. Tak de ank pun yg ambik spm. Tp kalau ada mau mak yg berdebo lebih dari anak kan.

    ReplyDelete
  13. Tak de ank pun yg ambik spm. Tp kalau ada mau mak yg berdebo lebih dari anak kan.

    ReplyDelete
  14. In Shaa ALlah, doakan saja anak2 kita meeka dh buat yg terbaik kan !

    ReplyDelete
  15. Kak, memang cuaca di Malaysia ini sesuai untuk merentungkan badan. Hahaha.

    ReplyDelete
  16. uhh....mcm serammm je nak tggu :)

    ReplyDelete
  17. Good Luck OKjer.
    hahahahaha.. mcm OKjer plak yang nk amik result.
    takpe.. mak nye pon kena wish good luck jugak kan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kasi naik semangat kat OKje Zura....

      Delete
  18. senang rupanya keluar masuk radarni... ha.. ha.. tak kisahler keputusannyer.. dia dah usaha.. SPMjer tu yang penting pilihan dia selepas SPM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh CZ.....senang banget keluar masuk radar ni....janji transponder lappy tidak dimatikan hehe...
      Betul tu CZ....yg penting pilihan selepas tu...

      Delete
  19. good luck . ok ker tak ... keputusan tetap keluar ... mama zir kuat . insha Allah ok lah tu .

    ReplyDelete
  20. salam hainom ..
    ati nay deg deg kan nunggu keputusan anak yor ..
    terimo la opo pun seng mentu ..
    mak bapak pasrah waeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yolah...mmg wes pasrah banget kiyei hati ney...

      Delete
  21. la ni tentu dh ilang debar kan hainom ....skg ni tentu dh dpt resultnya kan....
    apa pun jgn lah ilang2 pula ,akak suka bebeno baca lawak2 hainom.

    ReplyDelete
  22. betui tu... relaks sudeh. Heheh yo yo jer, apapun, moga result gempak yer.

    ReplyDelete
  23. Insha Allah moga keputusannya cemerlang :)

    ReplyDelete
  24. Esok sila kembali dalam radar seperti biase ek..jangan buat2 sesat pulak,kang susah kite...kite nak kesan....mihmihmih...
    Ape2 pon semoga SA dapat result yang gempak ek..jangan lompat bintang sangat mak..kang terpeleotttt kaki tu...lompat sikit2 je....hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Result biasa biasa pun okje dah rasa gempak cik......alhamdulilah...

      Delete
  25. Debaran dah berakhir dinda.
    Debaran lain pulak muncul. Tak tahu nak kemana pulak dah.
    Istikharahlah pulak kita lepas ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kanda... hehe ...tp debaran tu kurang sikit kot feel dia kanda...

      Delete
  26. anak yang tunggu result, mak yg berdebar lebih.....yang penting anak teruna Okje dah berusaha kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Mia....dah besar, dah bujang.....mestilah dia dah belajjarkan

      Delete
  27. nasib baik saya dah redho . hehehe

    ReplyDelete
  28. debaran ibu menanti result anak kadang2 melebihi debaran anak tu kan.. hihihi...

    ReplyDelete
  29. saya teringat mak saya pula okje
    dia yang tak lalu makan bila nak tunggu result saya...hehe

    ReplyDelete
  30. debaran tu perkara biasalah..mak mana yg tak berdebar..relex saja sudah..yg penting debaran dh berakhir dengan kemanisan..:)

    ReplyDelete