Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 8 March 2014

Selamat Hari Wanita

Salam Sabtu......

Hari ni HARI WANITA yeh........
Patut pun malam tadi Primadona bincang isu Satu Hari Cuti Untuk Wanita dalam Sebulan
Sapa sokong? Mak lew orang pertama sokong!

Satu hari untuk WANITA tak payah buat apa apa.....kasi kita terbongkanglah dey! Haha....
Bukan cuti masak je tau.....
Eleh .....kalau cuti masak bekfes, setiap hujung minggu pun OKje cuti! Macam pagi ni..... Pagi pagi dah pekena ubi rebus kasi HANGIN satu badan haha...... Tapi mak, syukur.....sumbat le apa pun, nampaknya buat masa ni masih belum berhangin! Hangin Kus Kus adalah...hehe


Cuti segala galanya.....cuti basuh baju, cuti lipat baju, cuti iron baju, cuti mop lantai, cuti mengemas dan hari itu orang lelaki kena buat kerja! Kalau sebaliknya, sama je...... esok semakin bertingkek tingkek le kerja kita,  WANITA ni. Baik tak payah cuti! Hoho....

OK lah mak nak balik kampung..... SELAMAT HARI WANITA semua!

42 comments:

  1. selamat hari wanita kak OKje..ate sonok beno le 2 balik kg yer.kim salam kat org kkg teman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak larat nak sampaikan salam BKlah hehe...

      Delete
  2. bestnya kalo dapat cuti ni,,haha

    ReplyDelete
  3. kalau akak dibagi cuti sebulan tak buat apa2 ,makin2 gumoklah ......hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....alah cuti sehari je SI...tak sempat nak gemuk kot...hehe cuma dapat tegangkan urat jer kot lainlah cuti sebulan hehe

      Delete
  4. slmt hari wanita kak Okje. ehh, kalau wanita cuti dalam segala hal..habeh porak peranda dunia..hahaha

    ReplyDelete
  5. Selamat hari wanita kak..
    hamboii...makan besoooooo nampakkkk....

    ReplyDelete
  6. salam hainom ..
    tau sendiri tk apa ..
    tangguhkan kerja2 hari ni,
    esoknya bertimbun yg ada .. sendiri juga yg kena setel ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wong lanang kiyei arek kenek sabet agak ey yok....hehe

      Delete
  7. lupa lak nadok wish, Selamat Hari Wong Wedok

    ReplyDelete
  8. mmg x leh cuti . tak puas hati klu suruh org lain buat . ada jer yg tak kena nanti ... huh!

    ReplyDelete
  9. Selamat bercuti dan selamat hari zirafah...eh! silap, hari wanita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi ambik kesempatan nampakkkk.... hehe

      Delete
  10. hari2 kita cuti, OKje..cuti dari bersekolah..kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  11. selamat hari wanita utk akak okje.
    saya pun sama suka ubi kayu..nasib baik makam kat kedai tadi tak amik ubi kayu..kalau tak samalah:)

    ReplyDelete
  12. dah lama tak rasa ubi..sedapnya cicah sambal..

    ReplyDelete
  13. wahhh bess la nak balik kampung....Selamat hari wanita OKje...noe pagi2 dah dapat whatapps dari kawan ucap selamat hari wanita...

    ReplyDelete
  14. Saya setuju diberi cuti? Tapi sehari je? Haha.. tamak tul, mmg malas...
    Banyak pengorbanan kaum wanita kan..

    bestnya Okje balik Muor tu..tak sabar tunggu cuti sekolah..nak kelik kg kito..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah AN...takkan sehari je yek? hehe

      Delete
  15. kalaulah ok je...sampai bila2 la kalau..haha selamat hari wanita juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....tulah tu PK ....banyak sangat berangan OKje ni gamaknya hehe

      Delete
  16. slmt hari wanita sedunia okje.. hehehe

    ReplyDelete
  17. selamat hari wanita juga utk okje!selamat balik kampung!

    ReplyDelete
  18. Tahun ni baru terasa saya sebenarnya seorang WANITA.... sebab tak lama lagi nak jadi ibu pulak... ngeee

    ReplyDelete
  19. Hari wanita ditutupi kes MH370...tu senyap ajer...
    Selamat Hari Wanita

    ReplyDelete
  20. saya baru tahu baca dekat blog okje ni...hehe
    salam isnin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiranya berinfomasi jugaklah blog mak ni yek YY hehe... ( kekadang jer....lebihnya merapu hehe)

      Delete
  21. Selamat HAri Wanita sedunia Kak... :)

    ReplyDelete
  22. wanita.. susah jadi wanita ini.. semoga kita kuat untuk menjalani kehidupan ini..

    ReplyDelete
  23. lagi best kalau masa cuti hari wanita, setiap wanita yang terlipih & berkeliber saja yang dpt package pegi SPA kasi serbis satu badan sepanjang hari hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah weyh gi SPA.....mesti best ek!

      Delete
  24. selamat hari wanita
    cuti la sangat kan okje. esok keja menimbun.hi ihi.xdapet nak nolong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita jugak yg buek sok sok pun kan! huhu...

      Delete
  25. Selamat Hari Wanita, Puan OKje! Wah, alaf baru ni zirafah betina pun nak minta cuti juga. Huahaha....

    Takda maknanya cuti sehari bagi kita kaum wanita ni. Macam kata OKje, hari ni kita membongkang diri aje esok memang bertimbunlah kerja, double lagi. Gaji tetap juga takda, zero lagi tu kat payslip :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa? Ingat zirafah betina tau makan pucuk je? Kami pun ikut peredaran zaman tau? hehe... Tak pe gaji pahala claim kat sana esok ....mih...mih...mih ( Ni mak cakap time waras ni hehe)

      Delete
  26. Belum lambat lg nk ucap selamat hari wanita juga kat okje.. :)

    ReplyDelete
  27. Selamat hari wanita juga OKje! :D

    ReplyDelete