Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 9 April 2014

Adey Manis

Salam Rabu......

Penat mak weyh......
Mak penat posing ni ........ Jenuh cari angle yang cun! Jadi MODEL beg make up katanya hehe......

Gini ghupenya bini Papa Zir pepagi yeh...... haha......
Haih ..... tuduh jangan sebarang tuduh....... walaupun orang berangan depan cermin, ada pernah anak-anak abang terlepas soru? Pernah abang pakai baju tak gosok pergi kerja? Pernah abang tengok rumah bersepah time abang balik kerja? Takkan.... so, abang kena banyak banyakkan redho ......hehe.....  


OKje dapat beg ni semalam......  ADEY MANIS bagi........
Tak sabar weyh nak sumbat bedak, gincu dalam beg make up yang cantik ni.

Katanya, adey manis nak bagi penghargaan kepada  Geng Mama Naim Nazif sempena Bezday Naim . Dengan alasan...... kami orang ni asyik meroyan tak sudah sudah dalam blognya. Tak cukup meroyan dalam blog sendiri, blog orang jadi sasaran.....hehe....

Untung ke tak untung tu...... anak dia punya bezday, geng Adey Manis yang dapat hadiah haha.....
Bukan setakat bagi kat OKje aje tau, siap bagi duit kat Sudden Attack sebagai penghargaan untuk SPMnya. Sebok dia tanya kawan ibu yang mana. OKje cakaplah...... kawan blogger ibulah, cikguuuu......
Terharu sesangat semalam OKje tau AN. Nampaknya sepanjang minggu ni, hati mak asyik touching je tau!


Tapi dari sudut yang lain, OKje rasa malu pun ada...... yelah...... orang bersusah payah memberi tapi orang yang menerima ni langsung tak dapat nak berikan apa apa pun sebagai tanda terima kasih. Sedihkan...... Bukan sekali ni aje Adey Manis bagi tau..... Adey Manis pernah bagi ini jugak kat OKje...... Pemurahnya lahai Adey Manis ni.

Buat sahabat yang bernama Aisy Nasiha.....
Mengenalimu adalah satu kesyukuran, bergurau denganmu adalah satu kebahagiaan,semoga persahabatan kita akan berpanjangan
'Ya Allah..... kau murahkanlah rezekinya, kau luaskanlah hartanya, semoga kegembiraan menerima yang aku rasa ini dapat dia sama sama merasakan, daripada mana mana sudut rezeki Mu yang maha luas itu! Aamin....

50 comments:

  1. amboi2, ber'selfie' sakan beb, apa2pn OKje tetap cun di mata kami rakan alam maya..

    alhamdulillah murah rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja jer tu ......teman nak ngusik kengkawan pepagi hari haha

      Delete
  2. nak tengok kecantikan asal seorang wanita, lihat ketika dia bangun dari tidurnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....betul tu tata...okje pun pernah dengar org kata.....ke bila tengok wanita tgh tidur? Haha

      Delete
  3. ewah okje berselfie tapi tak nampak mukalah =)
    alhamdulillah rezeki okje dan SA
    moga bertambah rezeki lagi ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg saja nak tunjuk mata lalat haha.....tu yv berlalat dlm rumah tu

      Delete
  4. syukur alhamdullillah rezeki dpt shbt blogger yg pemurah kan
    tk per kalau tk dpt bls apa2 pon kan
    kita doakn yg baik2 utk beliau..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah moga murah rezeki si pemberi dan kak okje juga,
    lawo beg ni, bagus taste dia :)

    ReplyDelete
  6. aminn... moga bertambah2 murah rezeki pada yg memberi kan Kak..
    ihihi comel plak bergambar lagu tu... tapi mmg lah, kak nampak awet muda gitu....pweet...hahaha

    ReplyDelete
  7. Waahhh... bertuahnyeee.
    macam2 dpt dari kawan blogger yer.
    x rugikan kenal ramai kawan.
    untung2 dapat bonus lagi.

    Tahniah OKjer~

    ReplyDelete
  8. wahhh best2...murah rezeki okje.... comel jek okje posing camtu haahahaha...walaupun nampak sipi2 jek ....

    moga murah rezeki adey manes yeak.....

    ReplyDelete
  9. Ukhuwah di alam maya sukar digambarkan melalui N3. Yg pernah menerima dan memberi saja yg tahu betapa ianya tersemat di hati dan sentiasa kukuh dlm ingatan.

    Moga ukhuwah berkekalan..

    ReplyDelete
  10. rezeki namanya...bila la plk dpt hadiah dr okje..ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....soalan Knor ni...tahun 2016 pun belum tentu terjawab hehe ....rasanya kena meniaga Rempeyeklah hehe

      Delete
  11. rezeki jangan ditolak...cantik manis begnye...

    ReplyDelete
  12. cantik hadiahnya hainom, rezeki kan....tapi yg dlm cermin tu lagi cun.

    ReplyDelete
  13. Baru kelmarin memuji suami hari ni dah lain pulok....sabo jer la Papa Zir, maklumlah dapat hadiah dari Adey Manis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha......ayat atas tu ada mcm mengumpat laki yeh....hehe...
      Saja jer teman nak tuduh tuduh manja.....

      Delete
  14. Tahniah dapat hadiah dari adey manis..yang menerima pun manis

    ReplyDelete
  15. wah seronknyer okje dapt gift... murah rezeki yang memberi & yg menerima yer !

    ReplyDelete
  16. Moga makin murah berlimpah ruah rezeki u both, AN sangat manisssss.

    ReplyDelete
  17. Ni nak tanya, cermin mata golap tu pun dapat gak ke? Kata model beg make up sah-sahlah tu ambil dalam bilik tidur siap pakai spek mata lagi... Oh, lupa...dia rabun :)
    No, no, no... I tak jealous kat you pun. I ok aje kalau u nak posing maut cam tu asalkan bukan kat depan mata I ... Nanti I muntah milo lagi kang...hehehe....

    Serius sikit! Oklah OKje.... tahniah sebab kuat juga meroyan kat tempat lain. Kat rumah kita pun rasanya cam lama gak dok di tangga teratas. Kita rasa bersalah pulak kalau tak appreciate kawan-kawan yang suka sama-sama meroyan dengan kita. Nantilah kita fikir nak apa ...selipar Jepun ke, penanda buku ke, cuba cakap nak apa? Cakap, cakap cepat sebelum kita ubah pikiran!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak dah tak kerja ni mata teman kurang rabun pulak..... kurang skodeng kot haha....
      Cermin mata gelap tu rembat je sekejap anak punya.....mak nak berlalat katanya jadi model beg make up...

      Hish...ai ikhlas you berkomen.....tak mintak hadiah pun....suka suki jer tp kalau org dah tanya....ai mintakkkkkk.... he ho boleh.....he ho menan haha....jawab dulu sebelum orang tu sambung haha.

      Delete
    2. Nak he-ho ek? Boleh... Nokia 3310 nak tak? Kalau nak nanti akak gagau gi cari kat Muzium Negara :) Tak pun masa orang Cina sambut Chin Ming ke apa tu banyak aje he-ho kertas yang mereka nak hantar kepada kaum keluarga di alam yang satu lagi. Yang itu kalau OKje nak MacBook Air pun ahkak ok ajek!

      Delete
    3. Ceceh.. ada orang offer hadiah online lagi tu? Bertuah tul OKje

      Delete
  18. murah sangat rezeki akak manis neeee....hihihi...
    untung lah dapat bage makeup..boleh letak brooch kat dalam tu jugak..jadi takdelah bersepah lagi...mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe macam tau tau jer brooch duk mana la ni hehe

      Delete
  19. Alhamdulillah... Murah rezeki Okje.. selfie comin mato jo... huhu

    ReplyDelete
  20. wah, berselfie dgn spek itam lagi ahkak manis… janji semua house core dah selesai yer Okje, dapat la berselfie dgn aman… ekekkek

    Hihihi, meroyan pun dapat upah… murah rezeki Okje…. Tumpang terharu baca perenggan terakhir tu… ucapan ikhlas dari hati… adek manis pun mesti terharu jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang tu ada gak core yg sengaja lambat disiapkan Bijen hehe...dah leka brblog hehe

      Delete
  21. murah rezeki OKje..betullah tu kekadang kita ni perlu juga masa utk diri sendiri kan ..lama tak singgah sini.. :)

    ReplyDelete
  22. Salam ziarah kembali.Terima kasih singgah ke blog saya....Alhamdulilah sentiasa dimurahkn rezeki & punyai rakan2 yg baik hati mereka :)

    ReplyDelete
  23. salam hainom ..
    alhamdulillah murah rezeki ..
    tk doakay murah rezeki neng entri seng lepas ..
    pengiran wes maqbulkay murah rezeki ..
    he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo...mogo Pengiran sentioso makbul key opo seng dijalok hombo ney yok!

      Delete
  24. huhu sempat lg berposing yer., layaannnnn

    ReplyDelete
  25. aamiin.

    alhamdulillah rezeki okje dan anak
    ke main ye okje bercermin mata tu nak ke mana.hihi

    ReplyDelete
  26. Kita bacalah hari tu. Tapi pemalu nak komen. Nati macam tak kena pulak dah la bukan benda hebat mana pun. Anyway..i really like this appreciation. Comellah Okje ni.. terima kasih

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah murah rezki okje kan..nanti bolehler wat pegi jenjalan kan..

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah...murah rezeki sungguh OKje...ini lah hasilnya bila berbaik2 sesama manusia...x gitu OKje

    ReplyDelete
  29. jeles cik jah tau.. jeles cik jah sebab cik bedah dpt sahabat yg sgt2 baik..
    can u be my best friend ever?? hehehe

    ReplyDelete
  30. Murah rezeki Okje kan.......:D

    ReplyDelete
  31. comel..muarh rezeki okje..tak sia-sia meroyan..he..he

    ReplyDelete
  32. ooo bestnyer...
    tak sia2 meroyankan...
    murahlah rezeki pada yang memberi...
    tahniah utnuk yang menerima....

    ReplyDelete
  33. lawa beg mekap munge2..sy dpt jga..terus tukar beg lama dengan beg baru..mmg penghargaan dari kawan2 alam maya sukar digambarkan dengan kata2..

    ReplyDelete