Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 3 April 2014

BEZDAY gegurl

Salam Khamis weyh......
Sangat sangat happy hari ni. Sebabnya...... Bangun pagi tadi, turun bawah ada benda tersangkut kat pintu...
Elehhhh.... nak buat surprise lew tu...

Abaikan pintu yang tak semenggah tu ....... hehe...
Sekilas benda tersangkut, mak dah dapat agak dah apa isinya.....hehe.... Papa Zir kan hantu JAM! Pantang nampak kedai jam mesti singgah!  Orang nak dua hadiah, satu lagi nak PEMANGGANG AJAIB ...... mih....mih...mih...

Nak matchkan denga Hp katanya....putih!.... mak Ok jer! hehe
Ada yang kena marah dengan BM ni... ngengada lebih, mintak macam macam ! haha.....

Apa pun terima kasih yeh bang..... TANTIK sangat jam tu, suka....suka... Yang paling best, ada orang tu siap cuti lagi hari ni....yeay!

Terima kasih pada bonda dan arwah ayahanda tercinta yang telah melahirkan anakanda suatu ketika dulu       ( tahun dirahsiakan hehe....). Seterusnya membesarkan dan mendidik anakanda menjadi insan seperti sekarang.

Terima kasih kerana merestukan anakanda mencintai insan yang bernama Arjuna. Tanpa restu bonda dan


arwah ayahanda, tak mungkin anakanda akan bahagia seperti sekarang. Anakanda tau budi baik, kasih sayang bonda dan arwah ayahanda tak mungkin dapat anakanda balas sampai bila bila pun..... ( sedih dah ni....huhu ).

Udah udahlah tu OKje oiii.....hehe

So, hari ni BEZDAY GEGURL nak cuti rehat yeh..... no masak masak....  mohon belanja makan bang sepanjang hari!..... mih...mih...mih...

62 comments:

  1. hepi besday kak..moga bahagia till jannah..

    ReplyDelete
  2. selamat hari tua okje! eh silap
    selamat hari jadi, moga panjang umur, dimurahkan rezeki
    dan bahagia bersama insan-insan tersayang
    cantiklah jam tu, nak boleh tak? =)

    ReplyDelete
  3. amboli seronoklah okje... tuah badan yer & sekali lagi hppy birthday yer

    ReplyDelete
  4. selamat harijadi okjer moga panjang umur murah rezeki v=ceria n bahagia besama family tercinta...
    eh lupa moga sentiasa jelita hehe...

    ReplyDelete
  5. salam haimon ..
    hepi besday ..
    rupanay besday mu selang rong@2 dini karo anak ku Sheila ..
    shiela 1 april @april fool ..
    roko aki dino yor ..
    moga di panjangkay umor karo murah rejeki ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepinaklah riko arek ngeleng
      Kuwei waey dongo ney ...... sitik banget hehe

      Delete
  6. Happy Birthday OKjer..
    Semoga setiap doa dan impian akan jadik kenyataan. AMin~

    Jelesnyeeee.. tengok jam itu.. cantekkkkk~
    untung lahhhhh.. cik hubby dia amik cuti.. dapat lah dating haini yer.
    jeles laaaa~

    ReplyDelete
  7. dini=dino
    roko=riko
    aki= iki ...
    wes koyo wong gemblong ..
    nolis okeh salah

    ReplyDelete
  8. Happy born day sis. Smoga. Smoga bertambah murah rezeki dan beroleh kesihatan yg baik.

    ReplyDelete
  9. so sweet....siap suprise gtu....cantik jam nye...pndai match dengan phone...hmmm...dah bleh bayang tiponnye...hehehe....paling sweet kata kata dekat kad tu...touching....

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Lahir Hainom OKje

    ReplyDelete
  11. oooo jeles u orang der dapat hadiah seprais... jam lagitu ...matching2 laktu..
    selamat hari jadi okjer... moga murah rezeki lagi ....
    harini makan luarjerler yerk...

    ReplyDelete
  12. PS...Selamat Hari Lahir aweks en Arjuna...

    ReplyDelete
  13. Happy birthday OKje..May Allah Bless you & family...

    ReplyDelete
  14. huhu betmbh lg setaun umurnye ye., syok la dpt hadiah., mintak la tudung ariani skali.,
    kt atas tu ader lg orng guna bahasa oxford., xpaham tul aku., yg akak tulis aritu pun aku xtau nk cari kt mner mksudnya., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje tak pakai tudung mahal Zuhdi....pakai tudung RM15 henggit jer hehe....
      Kalau tak faham duk diam diam jer hehe

      Delete
  15. auwwww so sweet la okje adiah suprise2 sangkut kat pintu ehehheeheh

    siyes cantik jam tu...lieya pun bekenan....nampak elegannye...

    amboi2 siap request adiah no 2 tu ekekeekekek...kite tgk kat celah mane plak nak disangkutnye adiah no 2 tu ekekekeekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha..... entah tahun bilalah pulak hadiah no 2 nak dapat ti Lieya hehe

      Delete
  16. Selamat hari lahir okje.....semoga panjang umur, sihat selalu dan dimurahkan rezeki. Semoga berbahagia di samping sang arjuna tercinta

    ReplyDelete
  17. Hepi bezday hainom.....moga bahagia berkekalan hingga ke jannah.bertuah nya celik mata dah dapat hadiah...pemanggangnya bila lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahkan ada entahkan tidak SI pemanggangnya....hehe mcm budak kecik try nasib! kalau dapat alhamdulilah....kalau tak pun OK...hehe

      Delete
  18. Happy birthday kak....walaupon dah wish kat fb.nak wish kat sini jugak balik...mihmihmih..

    #cik tajam kan penglihatan untuk bace bait-bait cinta kat kad tu...hamboiii....romentis nye papa zirrr....wwwwiiiiwiiiitttttttttttttttttttttt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelohhhh...takde lah....husb cik tak romentis lah kak..uhukuhukkkk

      Delete
  19. epy bday kak...cantiknyer jam tuh cer tayang sekali pakai jam sambil pegang hp... msti cun

    bestnyer siap cuti rehat lg, pg candle lite dinner lah kak

    ReplyDelete
  20. Happy bezday gigirl... santekkk jam tu ok. Apa kata okje belikan pemanggang ajaib untuk birthday boboy nnt, mesti 'dia' suka.. hihihi

    May Allah bless u always yer gigirl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmmm....apa ke heainya nak belikan dia Pemanggang MJ..... ohhh .....faham faham..... nanti kite dapat balik yeh hehe....

      Delete
  21. Happy birthday! semoga dimurahkan rezeki, diberi kesihatan dan panjang umur disamping papa Zir :)

    ReplyDelete
  22. Selamat Hari Lahir.. moga sentiasa kuat dan sihat dalam menempuh hari-hari yang mendatang..

    psstt: nampaknya Hainom share tarikh dengan ayah saya.. ;)

    ReplyDelete
  23. Hepi bezday okje..wah kemain lagi dpt jam ngan kad romantika diamoy tuh..heheh..
    psstt..tahun nietak dpt jugak jer BM atau pemanggang ajaib..heheh..tahun depan kot..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pssst ...nampaknya......wish okje belum dimakbulkan lagi.....tak pe...tak pe .....kita tunggu hujung tahun tengok camne.....hehe

      Delete
  24. happy birthday gegurl..sama bufday ngan boboy saya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah elok beno tu gegurl dengan boboy boleh potong kek sesama hehe...

      Delete
  25. wah...happy birthday sis...seronoknya dia...semoga bahagia selalu dan murah rezeki.....

    ReplyDelete
  26. Hepi bufday Mama Zir! Syokkk la dapat hadiah ye...

    ReplyDelete
  27. Selamat panjang umur dan semoga berbahagia..tambah iman tambah amal.. tidur malam ni pakai jam baru tu k..testing testing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish che Mid ni kalau pun kemaruk takkan nak pakai masa tido....rimas lah che Mid hehe

      Delete
  28. selamat hari lahir mem okje
    kenapa merahsiakan tarikh hari lahir itu kak?
    nampak macam sweet 17 jer kan kan..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun lepas dah exposekan tarikh ...tahun ni kena rahsia hehe

      Delete
  29. wahhh...selamat menyambut hari lahir OKje...semoga hidup OKje diberkati olehNYA dunia dan akhirat...lawa jam tu...

    ReplyDelete
  30. Replies
    1. Ah sudah! kena cari kamus pulak dah ni!

      Delete
  31. Kakk..... Happy belated birthday tau... sorry terlewat wish sehari..hihi
    wahh! cantik jam tu... lebih terharu bila baca kata2 abg Arjuna kat kad tu...touching!... huhu
    moga akak sentiasa dilimpahi kebahagiaan sepanjang hayat... amin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Atie.... mana pergi Atie....

      Delete
  32. Happy belated birthday, OKje! Wah... saya nak nangis ni bukan sebab baca entri ni tapi sedih tak dapat ngacau semalam on the dot time celebrate besday. Tapikan, kita happy aje rasa sebab kita bulan June so kita mudalah kan...tahun tolak belakang...keh3x.

    Dapat jam bukan main happy ...macam-macam pulak tu ucapan... kita sampai lap-lap peluh eh lap mata kasi clear sikit sebab nak baca nota dari arjuna tu... lomantik abis yo!

    Dah pakai ke belum jam tangan tu? Mesti sengih-sengih aje sambil tunjuk lengan yang ada jam baru tu...

    Dan akhir sekali... panjang umur dan murah rezeki buat OKje. Ada rezeki kita leh lah jumpa...kui3x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ beb.....
      Haruslah dah pakai jam tu kasi orang yg bagi hati dia berbunga riang.....hehe
      Tunggu jugak minah kentang datang semalam....tapi hapah!!! sampai ke malam....
      Entah bilalah nak jumpanya tu yek! Tunggu berjanggut kot....nak tunjuk muka pun tak mau!...

      Delete
    2. Aikkk....termuntah milo terus atas meja nih! Awak tunggu kita ucap hepi besday big gegirl ke? Alahai...nape tak whatsapp ajek suh kita datang segera...Umpan ajelah cakap kita seru nama awak kat blog, mesti kita terhegeh-hegeh datang ngan kasut tumit tinggi semalam! Eh, lupa lak no. he-ho tak bagi lagi rupanya!

      Delete
    3. Tak bagi no he ho ada hati nak WA kita....elehhhh!!
      Macam relax je nampaknya petang.....siap boleh cuci muntah milo lagi hehe

      Delete
  33. Semoga pjg umo n murah rezeki!cantik jam

    ReplyDelete
  34. hapy belated besday okje.
    jam dah dpt pemanggang ajaib tu bila agaknya.ntah ntah ada belakang pintu dapur kot.cer check.hihi

    smga panjang umo dan sntiasa murah rezeki buat okje sekeluarga.aamiin

    ReplyDelete
  35. Happy belated bezday akak Okje...Semoga dimurahkan rezeki dan diberkati Allah selalu..Aamiin.

    ReplyDelete
  36. alama serius sweet la siarjuna awak ok je..ucapan romantik gila..jeles mak!haha..

    happy belated besady (sory lmbt wish) semoga terus dilimpahi kebahagiaan sepanjang hayat..murah rezeki n diberi kelapangan n kemudahan dlm setiap perbuatan

    ReplyDelete
  37. Nampaknya saya yang last ucap selamat ulang tahun pada Okje ni. Takpe kan? Better late than never. Masalah dalaman banyak haritu..

    jadi adik tak berapa manis ni, ucapkan semoga Okje sentiasa ok..amin amin amin, nama pun baik maknanya pasti berkat sebutan nama tu, Okje akan sentiasa baik, senang hati, sihat, urusan anak dan suami pasti dimudahkan supaya hati Okje juga tenang ya..

    Jam lawa tu.. alhamdulilah..

    ReplyDelete
  38. hepi bestday kak..untung ada org slalu bg hadiah..:)

    ReplyDelete
  39. wah.... bestnya dpt jam... hehehe

    ReplyDelete
  40. terlambat nak wish besday kakak ku..
    nway.. HAPPY BELATED BIRTHDAY KAKAK KU SAYANG..
    semoga berbahagia bersama insan2 tersayang hingga hujung nyawa..

    auwww abg arjuna main sangkut2 hadiah pulek.. malu kew nak sarungkan jam ditangan isteri hehehe..

    mak pn nak request sangkut2 hadiah utk besday mak yg akan dtg.. nak request sangkut kat pokok je... baru rare!! muahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah serprise serprise .....terus jer sangkut kat tangan hehe

      Delete