Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 23 April 2014

I'm WORKING today!

Salam Rabu sahabatku sekalian.....

Yes ...... I'm working today....
Semalam, OKje bercuti, bercuti daripada bukak blog, sebabnya menyetelkan kerja rumah yang banyak tertunggak sebab semalamnya OKje outstation..... dan sekarang tengah nak pulun hutang blogwalking !  

Anakanda ada interview kat sini......
Bukan kat Kellie's Castle, hehe...... tapi kat UTPlah. Yang ni berhenti sekejap, ambik gambar buat kenangan. Entahkan bila lagi nak sampai sini.


Bagi OKje, dapat masuk ke tidak, itu belakang kira. Kalau dapat masuk pun tak tentu lagi kita terima. Banyak perkara yang perlu difikirkan! Tunggu dulu result UPU awal Mei ni. Kalau tak silap, untuk UPU, yang mana ada interview mereka dah panggil minggu lepaskan!


OKje sampai sini pun sebab nak bagi anakanda expose dengan pengalaman macam ni. Jenuh jugak OKje jadi mata bola keranjang masa kat sana tu haha......toleh kanan, toleh kiri kotnya berselisih bahu dengan Umialya ke, Acik Erna ke, Kanda Zakie ke, tak pun Zalinzalina.

Kat belakang OKje tu, library dia..... memang dahsyat, canggih sungguh...... jakun sekejap mak!


Dah katanya Universiti Petronas, haruslah ada buh seketul Racing Car Petronas!
Daripada taklimat yang dia bagi, kalau tak silap orang yang mendengarlah, kos yang dikenakan 1 semester   ( 3 bulan ) lebih kurang RM6,000.00 tak termasuk makan. 20 kali jugak mak telan air liuq....hehe....    


Sebelum ke sini, OKje dah booking dulu homestay 3 bilik kat area Bandar Seri Iskandar dengan harga RM180. Memang dekat sangat dengan UTP lebih kurang 10 minit perjalanan. Sangat selesa, memang puas hatilah! Terima kasih Kak Midah.


Kecik aje Bandar Seri Iskandar ni. Tapi walaupun kecik memang complete dengan  KFC, Pizza, Mc Donald. Senang cerita, tak akan kempunanlah kalau teringin nak makan fast food.

Apa pun, kasi tempek gambar student tua kat library! hehe....
 


62 comments:

  1. Tapi klu dapat biasiswa xde hal larr...xyah bayar duet sndiri...klu pinjaman, nnti kerja kena bayar larr...

    PS....result matrikulasi 24/4 esok lerr tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahkan dapat entahkan tidak Rietta...
      Matrikulasi ...anakanda dapat dah.... kat Pontian...

      Delete
  2. sepupu kira ada belajar sini. dia memang pandai. tapi ada satu subjek dia failed. terus takleh nak repeat tak silap. aduhhh sayangnya. tapi tatau la cerita yang lenlain kan

    library tue memang tersangatlah cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Kiera mcm menyeramkan sungguh....takkan tak leh repeat kot....leceh jugak kalau cenggitu yek...

      Delete
  3. Hebat anak hainom dapat masuk UTP tu.. tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum dapat lagi CH....cuma panggilan interview jer...

      Delete
  4. Salam ukhwah, 1st time singgah sini..jalan-jalan blogwalking.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah untuk awak jugak MC...

      Delete
  5. Tengok library pun dah melompat riang. Kalau dapat masuk belajar ni sure best. Tapi malas pulak rasanya nak main sambung-sambung belajar ni.... Itu yang gambar last tu kira cam student PhD ler ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul beb...tengok library mmg melompat riang tapi kalau suh belajo mmg malas weyh!....
      Student PhD ler kononnya ke...student extend tak lepas lepas haha

      Delete
  6. Good luck utk anak u sis. Tumpang jakun gak tgk library tu.

    ReplyDelete
  7. dapat masuk situ bertuah le..bijak2 orgnya..

    ReplyDelete
  8. moga berjaya....dh tk jauh dr tmpt sy ni...

    ReplyDelete
  9. Oh...interview utp ye okje...klau ada rezki insyallah...yuran mmg mahal...tp rata2 yg grade dri sini..insyallah ada kerje...rezki juga kan...mna tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tengok macamana AM...kalau dapat baru dipikirin hehe...

      Delete
  10. oo..baru tau UTP tu shortform utk Universiti Petronas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Universiti Teknologi Petronas cik viva...

      Delete
  11. Good luck ya Mama Zirr..Moga-moga berjaya ya..bukan calang-calang U tu..bertuah kalau dapat..

    ReplyDelete
  12. akak harap anak Hainom dapatlah beljar kat UTP ni nanti....InsyaAllah.Biasanya yg beljar kt sini dpt tajaan dri petronas ....no hal lah kalau yurannya mahal.
    ank ppuan akak (spm 2014) ni pun berminat dgn UTP ni ...tpi prjlnn dia masih pnjng lgi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah SI.... tak tau lagi nak cakap apa sebab belum dapatkan... Kalau ada rezeki ....Insyaallah, kena istikharahlah gamaknya...

      Delete
  13. assalam okje..anak acik dipanggil..tapi..tak dapat nak pergi..sebab suami acik kursus..acik tak pandai memandu..jaadi tunggu UPU..la..tadi dapat surat juga..dari KPTM..acik kata tunggu dulu..sabar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KPTM apa yeh AE....kurang familiar le pulak...maklum ajelah Okje ni hehe

      Delete
  14. ehem3.. hihi.. ya Allah rindunye kat puan blog.. rindu amat.. sori dah lama x terjah sini.. nk komen entri2 lps pun x smpt.. x terkejar rasanya.. in shaa Allah deqla kembali berblog tp x janji boleh setegar dulu lagi..huhu.. btw, deqla suka pic yg last tu.. sweeettttt... ehehh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tu rindu....
      Cer cite nape sebenarnya berehat berblog ni?

      Delete
  15. ooo dah dekat kampung kitatu... sri iskandartu baru naik.. kot 10 tahun sudah menangis kena masuk universiti kat situ... tapi UTPtu memang canggih manggih...

    ReplyDelete
  16. wah manisnya student tua tu.
    mmg cnggih kan nengok librarynya

    ReplyDelete
  17. moga murah rezeki anak OKjer.
    kalo dpt masuk kat situ mesti ade pinjaman atau biasiswa yang ditawarkan kan!

    ReplyDelete
  18. patutlah senyap sedu.. ingatkan pengsan ke apa.. hahaha
    All the best yer student tua,, belajar baik2 no.. hehehe

    ReplyDelete
  19. Tesco punnnn ada Mama Zir!

    Doa yang terbaik agar diterima masuk kat UTP bukan maknyer tapi anaknyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....Betul JA....TESCO pun dah ada.... Pernah gi sana ke? Buat apa?

      Delete
  20. mudah2an berjaya yer okje, doakan untuk anak2 kita... amboi mak pak yag lebih2 bergaya ni hehehe

    ReplyDelete
  21. Dok cari Kak TAB punya komen. Urgh tak de pulak. Ni sibuk dok bagi ayam-ayam dia makan la ni. Hahaha.



    Kak Nom, nyong ingat seng dicekel nang ngarep kaie kayak eh bantal busuk yo? Rupa neh uduk. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya doakan moga anakanda berjaya dalam temuduga ni dan akan jadi pelajar cemerlang di sini nanti, insha Allah :)

      Delete
    2. ek eleh, tata tu sibuk bagi makan kerengga dgn cengkerik...krik krik krik
      haha :)

      Delete
    3. Fames apa kak cengkerik gue tu. Lagi² dalam cerita Boboiboy, melambak bunyi tu. Hahaha.

      Delete
    4. Nde'ei sukak tenan ngowo patung koyo kuwei...dak dike'e arek ngowo jugak....tak ben key waei...

      Delete
  22. UA berkenan le ngan pasangan student tua tu..sepadan, bak pinang dibelah 4..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weh....jangan sebut belah 4.... tu sensitip.....salah dengar mcm berkongsi ompek pulak ......

      Delete
  23. Semoga ada keputusan yang menggembirakan lah daripada interview tu.

    Gambar 'student' kat library tu sangat sweet gitu...teringat zaman2 masa dating kat library dulu...ahaks!

    ReplyDelete
  24. all the best tu anakanda..semoga kejayaannya nanti jadi contoh wat adik2nya..
    saya ni yang ulangalik sp-ipoh pun tak sempat2 jengok situ walaupun terpampang besar papan tandanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Anim kalau tidak ke sana mmg tak tersinggah kat KC tu.....nak pergi saja pun nak buat apakan...

      Delete
  25. laaa okje dtg sini
    x ckp awal2 pun
    leh jumpa2 hihi
    :)

    kite kat ipoh je pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jauh ke Ipoh dengan situ Zana?

      Delete
  26. Comei la anak dan mak dara tu.. Hihi

    ReplyDelete
  27. cantik nya utp..
    x pernh sampai..
    harus lh cantik..petronaskan kaya..

    ReplyDelete
  28. Semoga berjaya... Tak pe, kos tinggi pun PTPTN ada...
    Pasangan sejoli tu nak sambung belajar jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa rasanya diterima masuk tak? ke belum sempat interview dah direject hehe

      Delete
  29. syot yg last tu aku suke., romantik jer aku tengok., huhu

    ReplyDelete
  30. satu semester RM6000?..gullllpppp..telan aik lioq 50 kali SB,tau..

    ReplyDelete
  31. Abangngah cuma apply UiTM je OKje :)

    ReplyDelete
  32. wah mahal yurannya ye, tapi swasta memang gitu
    peluang nak dapat kerajaan memang slim
    tapi insya allah kalau ada rezeki adalah tu

    last p seri iskandar masa adik saya belajar kat uitm sana
    dulu macam padang jarang padang tekukur aje
    sekarang dah ada kfc ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah best YY......kiranya tak akan kebulur fast food le...

      Delete
  33. student tua tu dating ke apa tu?? semoga anak OKje berjaya masuk situ...kos belajar skang mmg mahal.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...shhhhh...Noe ni potong stimlah hehe...

      Delete
  34. Wah... ke UTP tu. Kawan2 yg anak belajar kat sini kata tempatnya best. semoga SA berjaya masuk ke kursus yg dipilih ya...kosnya tu, kalau ada kemahuan di situ ad jalan...hihi.. anak bos tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak bos ? Dok pehe nih ...huhu....idoknya....kuli jer

      Delete
  35. peluang yg dtg jgn ditolak hanya kerana kos ... rm blh diusahakan ... mudah2an berjaya masuk u

    ReplyDelete
  36. pic last lomantik gile..jeles mak!muahaha..

    klu dpt peluang belajar ditaja kt sini mmg best

    ReplyDelete