Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 21 April 2014

LESEN punya cerita

Salam Isnin........

Rasa macam lama pulak OKje tak bersiaran.....
Tak sempatlah bebbbb.....macam macam hal.....hehe....

Jumaat hari tu buat lesen kereta SA, lesen motor tak boleh buat lagi sebab baru 2 hari lulus, kena tunggu 10 hari bekerja jugak rupanya.

Berialah OKje anak beranak pepagi subuh sapi'e tu menonong ke JPJ Putrajaya, kononnya tak mahu menunggu lama. Rupanya TIADA urusan lesen kat PUTRAJAYA!
Kena pergi cawangan pulak. Sudahlah jauh menapak dari tempat parking ke bangunan JPJ tu.

Senang jugak ada Google Mapkan. Yang buta jalan macam OKje ni pun mampu sampai ke destinasi!

Nampak tak bangunan yang merah sayup sayup tu .......
Ini pun dah separuh perjalanan tau! Tak termasuk perjalanan 'ground turn back' hehe....
Macam nak tercabut kepala lutut mak!


Nasiblah pemandangan kat sini cantik.......hilanglah jugak lelah mak menapak 10 batu....huhu....
Kalaulah tidak kerana nak buat lesen memang tak sampailah OKje ke sini.



Sudahnya kitaorang pergi JPJ Bangi......
Cantik lesen sekarang rupanya, keras macam IC! Zaman OKje....... biasalah zaman batukan.....




37 comments:

  1. ehhh Okje kalau org yg buta jalan x layak utk tukar lesen yg keras tu tau.. hehe
    Ok lah tu at least lesen punya pasal OKje dapat ukur jalan yg blom pernah diukur lg kannn.. pengalaman tu! :-P

    ReplyDelete
  2. renew lesen kat pejabat pos je..jd belum dapat merasa lesen baru.
    husband dah tukar.. nmpk standar sikitkan lesen baru ni..

    ReplyDelete
  3. hehehe...x per OKje...exercise tu...tu la..itu hari hubby ada renew lesen...mmg dah canggih skang ni...naik taraf :)

    ReplyDelete
  4. Patutlah sunyi jak...siapkan lesen memandu utk anak teruna rupanya...
    Lesen mia pun masih zaman batu style...hujung thn baru nak pegi tukar..hehe

    ReplyDelete
  5. Sekali sekala buat senaman di tempat terbuka...best ya sambil tgk pemandangan.. kelas MamaZir gitu. .. bab menapak di Putrajaya ni, boleh ke kita bg cadangan suh PM ke sesiapa kurangkan sikit ... adeh.. lenguh. Penah ada urusan dukung dua anak ni jauh2 baru sampai ke destinasi, 15minit rehat baru hilang lenguh

    ReplyDelete
  6. Podo karo aku. Entek skolah, ngawey lesen ndekek utk bocah. Mayar kito wong tuek. Orak payah ngantar kono kaynay urusan bocah2.
    Lps kiyer mayar la anak mu arek dating. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kang, nyong sampek sak iki orak enek lesen B. tapi nunggang motor wes adoh wes. ikut nasib waie orak pernah kena saman kambek polis. kena saman tapi orak tulis saman orak enek lesen, ditukar dhadhi side mirror ney orak enek.

      sak iki wes nunggang keto, orak pernah pulak ditahan njalok lesen. huhu.

      Delete
    2. saya jawa juga walau tak pandai speaking jawa
      tapi paham sangat apa yang tertulis di sini...hehe
      maap menyelit ye =)

      Delete
    3. Meramaikan umat Jawa. Yay. Hehe.

      Delete
  7. tuler dah terbaca kat blog sapaker putrajaya takder buat lesen.. ke bangi cam tak biasajer gi so kita buat lesen di puduraya (sekarang dah tukar nama pudu sentral) naik lrt mudah...

    ReplyDelete
  8. hehe..eksesais tu Okje... Ida pun lom tukar lesen yg baru tu..tunggu mati dulu la...lambat lagi hehe

    ReplyDelete
  9. makoiiii.. jauhnye menapak.
    harus ilang berkilo2 neh~
    takpe lah OKjer..demi anak tersayang.
    menapak pon menapak lah yer~

    ReplyDelete
  10. Oklah tu Okje..exercise..bukan selalu kan..he..he

    ReplyDelete
  11. alahai..ciannya akak..kna menapak jauh...sabar yer kak..

    ReplyDelete
  12. takpe kak, dapat exercise lebih sikit :)

    ReplyDelete
  13. hahaha.. terjogging secara tak sengaja kann... ahaha

    ReplyDelete
  14. nampak gayanya kurus le geng kita nnt

    ReplyDelete
  15. Sekali sekala kene berjalan sana sini kan.. bagi kurus sket hehehe :D

    ReplyDelete
  16. Ok la tu... dapat eksesais...walaupun terpaksa..

    Kalau nak buat lesen baru tu kena bawak gambaq sendiri ke?

    ReplyDelete
  17. jauhnya okje pi buat lesen hihi

    xpe, leh kurus jalan jejauh hihi

    ReplyDelete
  18. slm rindu utk awak okje...

    lesen sypun baru juga,renew kat jpj trus amik gmbo kat sana mcm buat ic tu....kalau renew kat pej pos memang la mcm zmn batu je...hehehe

    ReplyDelete
  19. nak ke blog nurbijen jap,mlm td siap mimpi gi jumpa bijen n anak2 dia kat uk...adoiii...penangan blog ni agak dasyat juga ye....hehe,pasal dr ramai rkn blogger,bijen n anak2 dia yg masuk dlm mimpi saya.....?

    ReplyDelete
  20. bagus juga membetis secara x sengaja tu hainom .....leh kurus badan ....

    ReplyDelete
  21. Lesen memandu dah upgrade sekarang. Dah cantik macam i/c. Saya pun baru tukar lesen memandu semalam.

    ReplyDelete
  22. lieya org putrajaya pun pergi jpj bangi jek okje...cepat, dan senang .... heheheheh....

    ReplyDelete
  23. Slm kenal..

    sama mcm hubby..terkena...x thu plk x de urusan wat lesen kat JPJ putrajaya

    https://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. tak pasal2 bersenam ye..bagus tu untuk sihat.haha..mmg skang kena wat kt jpj sbb lesen dh baru macam ic..okje tak tukar lesen lagi ke?

    ReplyDelete
  25. Eloklah sesekali bersenam. Kat Putrajaya best apa kalau tetiba nak senamrobik. So, OKje punya lesen tak tukar yang keras kejung tu ke? Kita ni pun nak tukar yang baru tak lama lagi dah nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah weyh....mmg mereka suh buat fisioterapi kepada mereka yg berurusan kat Putrahaya tu.... Menggigil jadinya lutut mak ni hehe....
      Tulah ingatkan nak tukar jugak time SA buat lesen motor nanti....mcm best je keras kejung cenggitu...

      Delete
  26. xcercise sekali skala okje. hihi
    a’aaaa.. lesen skrg dh cntik

    ReplyDelete
  27. Punyalah tersergam indah dan besar bangunannya, masuk dalam tu pun boleh sesat....tapi xde perkhidmatan buat lesen!!! Aparah! Kesian OKje...balik kena urut kaki sendiri...

    ReplyDelete
  28. belum tukar lesen lagi..bulan depan je lah..hihi

    ReplyDelete
  29. tak pe bagi lemak tu cair sikit ... heh heh .

    ReplyDelete