Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 10 April 2014

Nama mu ku SERU

Salam Khamis.......

Jenuh tunggu Adey Manis datang baca entri khas untuk dia semalam........ tapi adey ya dadey dengan abang ya babang pulak yang datangnya...... hehe..... Sangat berterima kasihlah kat adey ya dadey dan abang ya babang, sebab komelah blog Mak Zirafah ni ceria selama ini tau...... kalau tak kerana komen kome, mau suram blog mak ni....  Especially buat geng mak yang selalu je timbul kat sini ( mohon orang tu jangan perasan hehe.....) dari dulu sampai sekarang without fail, ( ni bukan bermaksud nak 'kipas kuak' lu beb ) hehe.....

Baru semalam mak perasan yang Cik Puan ada buat Entri Special untuk mak. Maklum ajelah mak ni, walaupun kerap dalam radar, tapi memanjang missed flight! Ohhhhh........ sayang Cik ketat ketat tak mo lepas. Terharunya OKje, tau Cik.....

Jamu mata sat dengan sarapan mak semalam.....
Ya Allah...........sedap sesangat bila dapat makan Ubi Rebus ngan Sambal Cili Padi ikan bilis ( bukan sambal tumis ikan bilis yeh ) di samping ikan kering gelama! Pergh!!! Mau menggigil leher mak zirafah makan......
Kalah Pulut Kunen Semangat Mama Jelita tau.....


Eh...... hari ni macam hari kengkawan pulak yek. Ramai pulak nama kengkawan yang mak seru namanya, jangan tersodak sodak, sudahlah yo....hehe....  Sebenarnya OKje rindu dengan kengkawan yang pernah hadir ke sini dan menceriakan blog ni dulu dulu. Kalau nak disebut memang ramailah.... yang dah nak beranak pun ada tau.....hehe... sok sok kalau dah beranak sure muncul tu, cerita pasal baby dia hehe.....  

Alang alang dah menyeru kengkawan.... Welcome backlah to My Fren yang lama menghilang. Jangan hilang balik sudah le..... hehe.....Kita rindu dengan komen komen awak yang panjang macam dulu dulu tau.
   
Yang sorang ni pun ye, rasa lama tak baca komen Roha kat blog ni? Selalunya, kalau tak pagi,  petang pasti dia akan bertenggek kat blog mak ni. Mana perginya dikau......  Timbullah weyh...... Rindu dah kawe kat muh ni!

Biasalah ...... nama pun manusia biasa, ada masa mood ke langit, ada masa mood touching sepanjang minggu hehe..... lebih parah lagi, tak de mood langsung ....huhu

Emm.....
( sambil gosok bulu roma kat dagu dan memuncungkan mulut.....)

50 comments:

  1. Kekadang tu hainom angin M tu selalu datang.. tu yg kelaut semua.. ehe :)
    Sedap tu rebus ubi makan dgn goreng ikan bilis cili padi tu... sajer buat ai tergodaaa u ni tau :)

    ReplyDelete
  2. amboi kak OKje...sally lapaq ni...bak meh sikit!

    ReplyDelete
  3. a'ah la okje..kak roha lama sungguh menyepi..

    ReplyDelete
  4. Speaking of seru, saya pernah tanya direct pada someone, "Have ever done something to me, like buat-buat I or seru I so that I suka pada you?"

    Berani siot tanya macam tu. Haha.

    ReplyDelete
  5. Sedap nya ubi tu. Dpt cicah ngan sambal tumis pon sodap.

    Ha'ah lah...perasan gak yg roha dah lama tak muncul.

    ReplyDelete
  6. ubi rebus? cicah sambal cili padi? my favourite..huhuhu

    ReplyDelete
  7. kak nama sy tak mention..(cik nor gler glemer)haha

    ReplyDelete
  8. gile la., mmg kaki seru ni., perasap pakai kemian skali ke ni., hahaha
    ehh baru aku perasan., cat dinding da tukar eik.,

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.. sedapnya ubi tu.. singgah menabung michelin sini~~~

    ReplyDelete
  10. sedapppnya ubi rebus tu Kak.. lama tak makan... haha..
    biasalah kak, ramai juga kengkawan yg sllu tenggelam timbul... adatlah, bila byk idea adalah ditulis, bila malas tu datang erm tak tertaip lah walau sepatah ayat....haha

    ReplyDelete
  11. memain seru nama..ehh daku punya mana eh?..kihkih?..

    ReplyDelete
  12. Kalau seru aje dia nak kata kita perasan. Majuks kang baru tau.... Eleh, faham, faham...dia tak heran pun kalau kita majuks panjang.... Kitanya mood ni baru aje baik, nantikan kita, kita, kita...arghhh....sedihlah tak boleh nak teruskan meroyan!

    Yelah, Roha tu dah lama tak nampak membaking and cooking, napa yek...gi holiday over the selat ke apa? Wirda pun lama sungguh hilang dari radar.... Yang lain tu belum sempat lagi kita singgah meroyan kat rumah dieorang...

    Ni nak bagi nasihat sikit kat akak Jilapah - kalau nak seru pastu perli is caring cam ni, tak payahlah panggil kita datang. Bukan apa takut jatuh tergolek buat kali ketiga ajek!

    ReplyDelete
  13. CABUT KAT MANA UBI TU..HAINOM...?

    ReplyDelete
  14. lama dah tak makan ubi, lapor tengok ikan kering gelama tu
    hehe, kelakau okje ni
    mungkin memasing sibuk, jab lagi muncullah dekat radar tu =)

    ReplyDelete
  15. baru je makan ubi rebus ni dengan sambal di satu restoran Okje.. rega dier dua ketul kecik.. 5 hengget tak hengat tu huhuhu

    ReplyDelete
  16. nama dana tak kene seru ke? sedapnyer ubi rebus tuh

    ReplyDelete
  17. uishh lawan tokey ni okje, tak pernah pulak saya try pulut ngan ikan bilis sambal cili? jangan laklok plak pasni yer okje makan pulut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sapa yg lak lok ni.....terang terangan tu ubi bukan pulut hokay....tak per....tak per...fahammm.....komen ibu mengandung yg nak melahirkan .....kita maafkan huhu

      Delete
  18. amboi berseru2 lak ye akk kita nie.. kak nyanyi sikit lagu ku seru misha omar mesti semua org yg akk seru tu muncul terus depan mata hahaha...

    ReplyDelete
  19. amboi okje hari ni ramai seru-seruan nie heheheeh..tersedak terbatuk2 dieorg dibuatnye ni ekekekeekekek...

    perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh telan ailiyo tgk ubi ngan ikan masin...dugaan puase betul ari ni hahahaahahaah...lieya pun suke ubi makan ngan ikan masin...boh sambal sikit...fuhhhh terbaik laaaa!!

    ReplyDelete
  20. wuhuuuuu.....rase seperti di awang-awangan pulak bile name kite di seru....sayam mak ketak-ketak jugak...
    Eiiii lah kak roha...cik pon masih menanti kemunculan nye kembali..hope lepas akak seru name nye..muncul lah kak roha sepantas kilat..hihihi

    ReplyDelete
  21. Assalam okje..acik makan ubi rebus ngan sambal belacan.sodap

    ReplyDelete
  22. hihi.ramai yg diseru semoga semuanya kembali menyinggah

    ikan gelama sedapnya la okje.. peberet saya tu.. slalu kalau blik kedah suka beli byk byk buat stok.. nak nak gelama masam..

    ReplyDelete
  23. lamanya kita tak makan ubi kayu rebus, sedap..

    ppsstt.. tiba2 teringin nak makan pulut kuning, itu le lain kali xmo sebut2 k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita masih guna no. lama beb, nak tukar no. xleh dah sbb udah tertera dlm kad nama ntuk urusan rasmi..

      cer msj sekali lg, rasa2nya kita udah balas, mgkn udah terpesong no. len kot..

      Delete
    2. ** kita antr msj lg, ada tima k tak?

      Delete
    3. kita mmg ada tima msj, berkali2 bls lagi.. pelik..

      betul ke no OKje 019923**197?, nak kt tel ada mslh, tel & msj kakak kt kg, elok jer..

      Delete
    4. oh ya.. no kita tu mmg 100% tepat, hi3

      Delete
    5. No kita yg problem tu....ohhh ni kira komunikasi sehala ajelah yek hehe

      Delete
  24. Aduhaiiiiiii... sedapnyeeee.
    walaupon makanan tradisional. tapi sgt susah nak jumpa skrg kan!
    sedapnye.. meleleh ailio nih hah!

    ReplyDelete
  25. nama saya diseru tk? hahaha

    amboi sedapnya ptg2 layan ubi kayu + smbl ikan bilis..

    ReplyDelete
  26. Masih terasa2 keenakan ubi rebus + ikan masin gelama... semasa dikampung minggu lepas. Tengok pulak gambar ni...menjejeh2 air lioq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak mertua tersayang yg merebusnya lagi bertambahlah keenakkannya kan...

      Delete
  27. amboi ,tayang lebih ikan kering nya je hainom....ubinya ciput je akak tengok....
    jaga2 makan lebih ubi terlebih angin pulak nanti.......

    ReplyDelete
  28. tajuk tu macam menyeram kan...
    hahaha...

    bila tengok makanan terus tak seram..

    ReplyDelete
  29. amboi ! bukan main lagi dia menayang ubi rebus yek ... adeh , mano nak cari tu ...

    ReplyDelete
  30. Amboi.. mmg Okje ni jenia suka kemeriahan. Entry meriah dengan nama kawan2 baik sokmo. Bagusnya tu. Nak kena tambah lagi ...hihu.. mentangla ada nama saya lagi situ. Tu yang agaknya dua hari ni ada pembaca baru singgah ke blog saya..sebab Okje promo ni kot. Terima kasih, saya dapat tempias pun ok la.

    ReplyDelete
  31. seru dengan berbisik memanglah tak dengar..kena seru kuat2..ketuk2 keyboard..

    p/s saya pun cari roha, nak beri hadiah teka teki kat dia

    ReplyDelete
  32. Kalau boleh nak bertenggek jgk kat sini..tp ms tuh yg kdg2 byk tak cukup..ade kelapangan ketuk jugaklah pintu nak tahu khabar mak kan..:)

    ReplyDelete
  33. tersedak2 la sape2 yg kena seru tu...

    ReplyDelete
  34. suka plk buat entry seru menyeru ni..

    haha..

    eh bila nak seru kita?

    ReplyDelete
  35. ok fine!
    nak komen ke x ni?? nama cik jah tidak diseru.. sobs :-(

    ReplyDelete
  36. Wah siap seru nama sahabat2 ni.......hehe
    Ubi rebus tu dengan sambal bilis tu memang nampak menyelerakan....:D

    ReplyDelete
  37. Sejak bdn mudah kne angjn takut nk mkn bnd bnd yg mendatangkan angin

    ReplyDelete
  38. sedapnya ubi rebus!
    dah lama x makan

    ReplyDelete
  39. ehm sedapnyer ubi rebustu... ikan kering gelama memang sedap bebeno lawannyer.. kalau makan ngan pulut lagi mengancam....
    ooo ramai dah kena seru tu... datanglah wahai kengkawan...

    ReplyDelete
  40. ubi rebus sedap..tp sy tk reti plak layan dengan ikan masin..sy biasa makan dengan kelapa parut n gula.nyum2..

    ramai yg diseru..tercekik depa.huhu

    ReplyDelete