Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 8 April 2014

Tsumawi

Salam Selasa....

Baru baru ni masa pergi Alamanda..... terjumpa anak arwah Pakcik Ani..... ? Pakcik Ani mana? Mawilah weyh.... hehe.....


Bila OKje keluar dari Toy R Us ( belinya tidak, cuci matanya lebih hehe.... semua ni gara gara si bongsulah, nak tengok do-doll ) tengok Papa Zir bukan main rancak lagi tengah berbual dengan Mawi. Patut pun terserempak dengan Ekin kat pintu masuk tadi.

Papa Zir tukan saja tau.....bila OKje cerita pasal artis ke, kan.... dia selalu cakap, kononnya tak hairan dengan artislah, apalah ....... Menci mak! Eleh.... padahalnya dia suka jugak tu.... hehe....

Mawi ni kira peramahlah jugak orangnya, kategori boleh sembanglah...... Senegeri katanya hehe....


Bila tengok in person, terdetik jugak dalam hati, patutlah di awal kemunculan dia di kaca TV satu masa dulu, pernah mencetuskan fenomena Tsumawi. Good looking jugak orangnya.....  

Tapi bagi mak, Pak Jirapah jugak no. 1 hehe......


46 comments:

  1. Amboi..gambo SA dan Mawi je? Gambo Okje dan Mawi mana? Baru gempak... hihi.. mau diberi kebenaran oleh Papa Zir ya.. nampak mudalah Mawi.. dan macam kurus sangat je badannya. Saya suka lagu Al Haq..hihi.. tetiba pulak.tumpang seronok ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada AN....gambar kitaorang dengan Mawi, bukan mak sorang hehe.... mau kena hempuk dengan Papa Zir bukan sebab jeles tapi sebab gedik sangat bini dia ni hehe
      Dia tak gemuk pun, memang kuruslah...sedang elok...

      Delete
  2. hainom...mawi to orang tempat akak lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah....bestnya SI.....boleh le gi beraya rumah dia yek

      Delete
  3. Dah ada orang borak dengan Mawi, awak nape tak borak dengan Ikin nya..cer amek gambo sekali..nak tengok, sape lagi lawoooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin duk pilih mainan dlm TouRus Che Mid...
      Che Mid ......tentulah Ekin paling lawa....dahlang langsing, mata bulat, putih pulak tu....yg awak tu dahlah rendang....rentung pulak tu hehe....tp kita tetap syukur jadi diri kita Che Mid....

      Delete
  4. haritu jumpa dia kat MJ tapi tgk je la dari jauh..hehee..

    ReplyDelete
  5. rancak ke boraknya..entah album mavi satu pun tak ada kan..hehe

    somi plk asyik jumpa ustaz top2 kat tv tu..mesti nak salam n jumpa sembang bagai..ada yg peramah ada yang malu2 kucing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanya gak ngan dia....tak buat album baru ke? Dia jawab album sekarang ni susah nak jual.... Dia ada album ke tidak....tak pernah tau hehe....
      Hehe..... Knor....ustaz jarang gi mall lah Knor tu yg jarang jumpa tu hehe....

      Delete
  6. handsome2 orang lain, suami kita jugak tetap handsome di mata kita kannn OKje...ihikss...

    ReplyDelete
  7. Tsuami jugak no 1..tetap nsem di mata isteri walaupn ade lagi yang lebih nsem..macho dan perkasa...kihkihkih

    ReplyDelete
  8. Haha... Hmpir terbaca tsunami tadi.. Eheh

    ReplyDelete
  9. Suka juga dengan Mawi ni.. suka aura yg dia bawa kak.. lagu2 dia semua sy minat..hehe..

    ReplyDelete
  10. untungla blh jumpa mawi..hihik

    ReplyDelete
  11. assalam okje..acik teringat masa zaman tsumawi dulu..ada kawan sama kerja ngan acik suka betul..sampai habis beratus2 top up nak undi mawi..siap panggil suami dia mawi hi hi..memang luucu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan AE.....mmg fenomena sungguh masa tu....dia ni pun lawak jugak orangnya

      Delete
  12. Yalah tu, PapaZir aje dalam hati. Ni iklan berbayar ke apa sebab baru dapat hadiah besday? Dulu masa tengok Mawi dalam AF tu suka jugalah. Lagi suka sebab satu negeri. Well, I bangga you orang kampung I jadi famous amos buat semua orang tak tidur malam merindu! Eh, sorry...lupa daratan! Kampung I kat BP bukan kat situ...

    Mana gambar Mak Zirafah dengan keponakan? Tak dapat restu orang tersayang ke? Ke orang tersayang yang beriya berposing dengan Mawi sampai terlupa orang rumah ada kat sebelah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh...dulu zaman Tsumawi kita tak de Astro....huhu...so dengar org cite ajelah...paling kuat pun tengok majalah hehe...
      Bila dia dah kurang glemer ni dpd tak dpt tengok dia kat Astro boleh pulak jumpa real.....kan untung tu hehe....
      Ada .....ada.....bukan dengan wak wedok jer.....wak lanang pun bergambar sekali.....tp nanti ada orang tu menyampah pulak asyik muka dia laki bini jer haha....
      psst....sebenarnya tak mo tempek sebab gambar mak jirapah masa tu mcm makcik patah pinggang jer hihi...

      Delete
    2. Alah.... (sambil letak tangan atas satu sama lain dan melentokkan kepala) kita nak tengoklah gambar mak jirapah patah pinggang...tak pernah kita tengok jirapah patah pinggang tau.... Apa nak heran orang menyampah. Letak ajelah gambo lakibini banyak-banyak kasi lagi menyampah orang. Lagipun halal apa (ikut kata si Abang ler)
      Wak wedok, Wak Lanang kita tak kenal. Kita kenal Wak Doyok aje!

      Delete
  13. eh kurus la plak tgk mawi dlm pic tu..hehe
    tp mmg aura dia kuat ye masa zaman kegemilangan AF tu..hehe

    ReplyDelete
  14. Wah gambar dengan retis kita ye hainom.. boleh sembang2 lagi.. taklah sombong mawi tu ye :)

    ReplyDelete
  15. inilah impian saya beranijer amek gambar ngan artis.. nak tepek kat blog.. ha... ha... bukanper saja syiok tengok orang okjer amek gambar ngan retisni.. Hensem gak si mawi ni rupanyer...

    ReplyDelete
  16. tudiaaaa.. jumpa retis hah~
    untung lah.. siap boleh bergambar lagi.
    kalo zura jumpe retis, memang xde lah nak bergambar.
    i is femaluuu.. hehehehe

    ReplyDelete
  17. awat tak letak gambar besday girl sekali ngan mawi
    baru havoc!

    ReplyDelete
  18. Saya tak pandai nak minat para artis. Dulu masa Mawi ni baru mula famous, saya tegur seseorang tu sebab dia suka Mawi. Saya just gelak aje tapi dia merajuk. Haha.

    ReplyDelete
  19. bila lagi nak dapat peluang ye tak.. ;)

    ReplyDelete
  20. Mawi...saya pun suka mawi hihi!!

    ReplyDelete
  21. Papa zir tu saja tak nak ngaku control macho depan okjer hahaha :D
    Mawi tu .. lepas salam tak basuh tangan la hahaaa.. :P

    ReplyDelete
  22. Kecil ajer Mawi ni... Alah, OKje sajer le tu...ntah2 dia yg lebih bersembang...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dpt nak bersembang sebab org ramai nk bergambar dgn dia..... Hish....kenalah cover BM, kang boypren jengil mata kang ....tu yg mak zirafah jadi sopan tu...hoho....

      Delete
  23. pasti mawi pakai kaler baju sedondon ngan ekin, naper tak ambik gambar ekin sekali beb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin masa tu kat dlm Toy r Us....Mawi kat luar tu yg tak dapat snap Ekin sekali...
      Rasanya Ekin pakai baju hitam jugaklah

      Delete
  24. salam hainom ..
    angger reko ngomong jowo karo mawi meneh rancak omongannay ..
    bareng2 jowo johor ..
    hu..hu..

    ReplyDelete
  25. dah ok je napa tak berselfi dgn mawi juga hehehe

    ReplyDelete
  26. senyum lebar SA dapat jumpa dgn mawi… Tapi anak teruna OKje sama manis dgn mawi… dua dua good looking :)

    ReplyDelete
  27. wow.ada jumpa mawi ngn ekin sama anak dorng masa dekat stadium titiwangsa yg takraw hari tu.tapi x bergambar pon.huhu

    masa ekin lalu tepi tangga saya dduk tu sy tak perasan.maklum le rabun.huahua

    bila dorang dh dduk tempat vip baru cik abe gtau kata mawi and the geng..
    mawi kecik je orngnya

    ReplyDelete
  28. untung la jumpa artis...siap bergambo lagi...nanti jgn plak ada gosip OKje n mawi ..hehe

    ReplyDelete
  29. encem eh in person??? cik jah x ada jodoh lg nk jmpa bang mawi ani hehehe

    ReplyDelete
  30. wahhh jumpa dengan tsumawi.......hehe
    Walaupun yang kat luar tu semua lawa2 belaka, tetap yang satu jadi pilihan kan Okje.... :D

    ReplyDelete
  31. Amboiiiii bergambar dgn mawi...

    ReplyDelete
  32. fulamak jumpa mawi tu..biasalah org laki,cakap tak minat,tak minat tak semestinya tak ngam bersembang...okje tk menyembang dengan ikin ke?huhu

    ReplyDelete