Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 25 May 2014

BEZDAY ADIK di Teronoh

Salam Ahad.....

Mak kat Teronoh ni.....hehe.....Shhhh, jangan tuduh mak rindu dengan SA......jangan ...jangan...tak baik hehe...
Mana ada!!!....Orang hantar laptop ler, ingatnya dapatlah lepak lebey hari ni dengan anak bujang, rupanya mereka ada aktiviti lagi. Huh......

Oh......hari ni BEZDAY Angry Bird!



HEPY BEZDAY adik!....
Serasa macam baru semalam terasa peritnya perut ini melahirkanmu.....
Baru semalam juga terasa gembiranya hati ini menyambut kelahiran seorang puteri.....
Baru semalam jugak terasa puasnya hati seorang ibu menyusukanmu dengan penuh kasih ....
Baru semalam juga terasa tangan ibu ini menyisir rambut dan membelaimu.....
Dan.......baru semalam jugak terasa hangatnya adik dalam pelukan ibu persis anak kecil......



Rupanya adik dah dewasa..... dah 15 tahun.......
Cepatnya masa berlalu.....

Ibu nak adik tahu yang ibu bangga mempunyai adik....
Sori dik...... tiada  hadiah yang mampu ibu berikan. Tapi ibu berjanji, selagi hayat dikandung badan, selagi hati ini mampu berdetik, selagi bibir ini mampu berkata kata dan selagi tangan ini mampu menadah tangan kepadaNya, Insyaallah.....doa ibu akan sentiasa mengiringi mu wahai adik!

Doa ibu, semoga adik panjang umur dengan usia yang berkat, menjadi anak yang solehah, berjaya dalam kehidupan adik dunia dan akhirat dengan lindungan rahmat Allah!

Terima kasih Allah.....kerana mengurniakan adik buat kami!



28 comments:

  1. Menyelam sambil minum air ler tu...... ada alasan nk gi jumpa anak teruna kan.. hihi.

    Selamat hari jadi buat Adik. Semoga sihat ceria, berjaya dlm pelajaran ya.. Semoga keputusan PT3 yang terbaik ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.....sebenarnya penatlah asyik berhujung minggu atas jalan je AN...tapi dah dia kata nak pakai laptop terpaksalah jugak pergi....
      Terima kasih atas doanya cikgu! hehe

      Delete
  2. Hainom....tak nk mengaku ke rindu abang.....tak pe akak faham...masa ni mereka orentasi lagi kut sbb tu pyah nk jumpa.
    Selamat hari lahir buat anak dara hainom...moga menjadi anak cemerlang dunia dan akhirat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata rindu tu taklah jugak SI....tapi yg tak sukanya kalau dah jumpa kang ada yg hujan hehe...

      Delete
  3. Happy birthday utk adik!... Anak bujang akak di UTP yer....lama betul dah tak kesana..dengar nya macam2 fasiliti dah ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah cantik dah Sri Iskandar tu NR.....Tesco, Billion, KFC, Secret Recipe...Mc D semua dah ada .....kiranya tak menyesallah kalau dtg sana hehe...Awak dulu belajar kat sana ke?

      Delete
    2. Iyo belajar di situ batch yg ke -5 hihi...dulu tasik ajer yg ada

      Delete
  4. Salam hainom.
    Podo umo ray karo anak ku seng jee .
    Sedaylok anak wes gedi yor,
    Meaning we are also getting older.
    Di paringi adik dhadhi anak seng manot karo wong tuo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuwilah....anak ey wes gedi kito pulak wes tuek yok...
      Emmm mogo diparingi waras sampey tuek....entok weroh anak ey kawen....
      Tq for the pray Aby...

      Delete
  5. selamat hari lahir adik ! dh jd anak dara kan.. best melepak kt istana tu,

    ReplyDelete
  6. Happy birthday to Angry Bird..,
    Cepat kan anak-anak membesar… Sedar tak sedar, tak lama lagi dapat menantu pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu yg malas tu Bijen.....kalau dah dapat menantu...... nampakya dah tualah....sebab tak lama lagi dapat cucu hehe...

      Delete
  7. Happy bezday..

    Kita hadiah 2X Libresse untuk adik & okje...

    ReplyDelete
  8. Happy birthday dik..

    Sungguh dinda kita selalu rasa anak-anak macam baru aje dilahirkan tahu-tahu dah remaja. Anak-anak dinda semua sama usia dgn anak-anak kanda baru kanda perasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda dah lama perasan kanda........ sure kita mengandung sama sama kan kanda hehe...

      Delete
  9. Alah, memang alasan semata! Mesti ni tak tidur malam nak tunggu jumpa SA kat Tronoh. Hantar laptop ye.... dalam hati kalau dapat peluk cium, makan-makan, borak-borak dengan SA lagi ohsem rasanya. Tapi OKje tak nangis macam first time hari tu, kan... Ni pergi ke CH lagi ke lepas balik dari Tronoh tu?

    Selamat Ulangtahun yang ke-15 buat Angry Bird. Semoga menjadi anak yang solehah dan hidup dalam keberkatan hendaknya. See, ibumu ni memang penyayang orangnya. Tanpa kamu tiga beradik, tentu dunianya tiada yang indah. Betul tak OKje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat makan sekali petang Sabtu je MD..... malam dan esoknya mereka ada aktiviti....
      Hehe.... bab nangis tu wajib kalau nak berpisah hehe....tapi tak sederas macam dulu kot...dah pandai kontrol sikit hehe....

      Tak pergi CH.... weyh ingat Papa Zir tu chop duit ke hape hehe....
      TQ atas ucapannya ....manalah ada ibu yg tak penyayang....tapi kalau dah naik minyak sama je macam gajah hehe....

      Delete
  10. selamat hari lahir adik..
    dah berapa kali ke teronoh okje..hi hi..acik pun tak tau la nanti..cuma Johor cutinya tak sama dengan ns..tu la yang susahnya sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk semalam dah 3 kali AE.....hehe tak sangka banyak kali pulak dah lalu Kelly Castle tu hehe....
      Yelahkan AE sok turun naik Batu Pahat le gayanya.....hai..... berbriyanilah yeh AE hehe

      Delete
  11. hapy birthday untuk adik!
    ayu bangeti anak wedok mu ki diknom
    koyo ibu ney loh
    sweet :)

    ReplyDelete
  12. Selamat hari lahir adik.. maaf terlewat ucap..

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Lahir Adik.....mesti terharu ni bila mak buat entri khas untuk adik...:)

    ReplyDelete
  14. Happy birthday Adik... moga membesar jadi anak yg solehah... menyejukkan hati ayah ibu... ayu je tgk adik ni..mcm akak...hehe

    ReplyDelete
  15. sedihnya baca entry ni, tisu mana ni
    boleh pula meleleh air mata ni, camtulah kita jadi ibu kan okje
    apapun happy birthday ye adik, ingat ibu adik sayang sangat kat adik
    tiada harta yang lebih bernilai dari kewujudah adik di dunia ni
    sayangi ibu adik ye

    ReplyDelete
  16. sweetnya angry bird...dah jadi anak dara....happy belated birthday tuk angry...moga menjadi anak yang solehah...

    ReplyDelete
  17. hepi bestday Angry Birds..:)

    ReplyDelete
  18. Waa... Dh besar dh dia... Happy birthday

    ReplyDelete
  19. sekejap je kan.
    tak lama lagi hbs blajar,pastu kerja, pastu di pinang org.. :)

    hapy belated besday adik :)

    ReplyDelete