Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 3 June 2014

Swiss Roll perisa Kelapa Pandan

Salam Selasa.....

Selesai satu hutang, hutang lain pulak nak kena selesaikan..... huh.....
Alah hutang entri jiran sebelah, kang ada pulak orang yang tutup pintu belakang tak bagi jiran sebelah masuk nak sembang, sebab tak reti bahasa....... hehe.... Orang dah bagi SWISS ROLL perisa KELAPA PANDAN, bawak bawaklah ucap terima kasih hehe....


Entah bila OKje jatuh cinta dengan 'ini olang' pun OKje tak tau!......
Malas pulak nak menggeledah entri lama cari bahan bukti. Tapi yang sangat terkesan dijiwa bila 'ini olang' buat satu entri khas untuk Mak Jilap. Sapa tak suka weyhhhhh......  Apa lagi! Kembang kuncuplah hidung mak yang tak berapa nak mancung ni duk ulang baca entri tu hehe....

Tapi yang kamek tak puas hati sampai sekarang ni, kamek tak dapat nak kenal Mak budak kacukan bawah ni. STRESS KAMEK tau! hehe.... Maklum le orang kampung cakap, kacukan le hehe.... Nak tau kacukan dengan apa, tengok ajelah lah Buvi-Jon a.k.a neneknya , maleh weyh kamek nak stori mori, kering air liuq kamek nanti hehe.....

( Weyh Potam....... mohon halal yeh tempek gambar superheros awak yang cute dalam entri Mak Jilap ni ).
Nampaknya...... jenuhlah OKje bayangkan muka dia based muka anak dia ni.....




Yelah orang tak mau jelmakan diri, takkan kita nak paksa pulakkan, dengar sore pun jadilah...... hehe... Kebetulan si Potamayo call hari tu nak bagi tau Swiss Roll dia tu dah selamat dipos. Sekali mak dengar sore dia, mak ai!!!..... lemak merdu macam Tok Ti. Nak aje Mak Jilap suruh dia karok lagu Lebih Indah masa tu. hehe....  


Membebel punyalah banyak, tapi objektif entri tak sampai lagi haha......
Berbalik kepada kotak Swiss Roll perisa Kelapa Pandan yang kata TLBD biskut tu ( sama je macam 2 Abdul Anim yang hobi buka hadiah tu hehe... ) rupanya dalam kotak tu ada Purse Kunen bukan kek !


Cantik tak? Cantik tak?.....

Dear Diva de la Potamayo von Gediks....
Terima kasih atas PURSE KUNEN cap MISAI yang cantik tu. ( Pilih warna kunen ni mesti sebab warna badan Mak kan hehe.... ). Mak Jilap memang sukeeee ya amat. Kalaulah boleh ditunjuk kegembiraan Mak Jilap tu dengan bergimnastik, sekarang jugak Mak Jilap gimnastik depan awak Potam hehe......


Walaupun mak dah ada purse warna hitam ( macam kena je ek dengan nama pemberian awak De la Rentung von Mak Jilap tu) tapi mak tetap suka jugak dengan purse kunen tu ( dasar tamak ni hehe.....) Mak tetap menghargainya..... nanti pandailah Mak Jilap adjust hehe.....
Budi baik awak hanya Allah sajalah yang dapat membalasnya MD.


46 comments:

  1. alhamdulillah boleh share mkn dgn knor ye..

    cantiknya purse...isi mesti byk juga kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de isi pun Knor.....isi dia purse kunen tu hehe...

      Delete
  2. Alhamdulillah ... rezeki berganda2 utk mak jilap. Hepi lah tu dpt purse kunen diraja. Nanti boleh manja2 dgn papa zir ... nak kembungkan sikit purse kunen tu ...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak laku dah manja manja Mak Jilap ni Mia...... kalau dapat pun tak sampai kembung hehe

      Delete
  3. Murah rezeki ko dak hainom wei.. dapat swiss roll pandan dan pes kunen tu lagi... jeles mak tau ehe .. :) Jangan marak kamek tau .. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukurrrrr..... Takkan kamek nak nuduh kitak pulak, kamek belum stress lagi.....hehe....

      Delete
  4. lawo nye wallet kunin tu
    alhamdulillah rezeki
    nyong enek siji kali mareng blog de eh ki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo?...... mareng meneh lah.....ngowo kerusi males sekali...kenek turon turon ndisek sambil mboco hehe....

      Delete
  5. cantek wallet kuning tu!!! tibe2 mcm nk g cari wallet baru jgk =p

    ReplyDelete
  6. Dahlah dpt makan swissroll, dpt purse lagi.
    Anak dara kecik dinda tak mengendeng tengok purse itu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pulak kanda.... dia ni, main dia aje yang difikirkan.....bab melawa gitu kurang pulak!

      Delete
  7. berkenan sura tengok purse kunen tu...memang kembang kuncup la idung dapat purse baru..hihi..:)

    ReplyDelete
  8. Huhuhu....

    18kali datang tapi saja je tak mau komen :) Oklah, meh kita nak komen sampai lebam. Oh, Diva de la Rentung von Jilapah, happy gila ler Von Gediks bila awak suka pemberian kita. Warna kuning tu bukan kerana warna kulit tapi kita suka warna-warni ala taman tema di dalamnya. Puas gi kawasan Parlimen mencarinya akak non, mana nak jumpa brand misai tebal abang polis gitu....

    Awak tak berkungfu dengan TLBD kan masa dapat kotak swiss roll tu. Kita dah kelam kabut ya amat sampai kita kumpul kotak-kotak tu banyak-banyak dan cuma 2 orang jek yang dapat swiss roll kelapa parut letak pandan flavor nih... hehehe .... eh, sebenarnya kita nak bagi kipas satu tapi tertinggal di luar kotak. Keh3x....

    ReplyDelete
    Replies
    1. apasal kita xde kotak?
      kita pun suka buka kotak.

      Delete
    2. Entah kenapa hari ni lembab betul org mengomen....Agaknya ramai yg bercuti kot....Alah tau okje awak saja komen lambat sebab nk tengok reaksi orang komen purse kunen abg misai tukan hehe.....
      Yelah tu nk bagi kipas ......cakap ajelah memang sengaja buh luar kotak biar tertinggal hehe

      Delete
    3. Ayokkkkk....PB dah komplen...hehe

      Delete
    4. Alah, kita lagi dipersalahkan :( Kalau kita komen first kang kata kita syok sendiri. Sebenarnya kalau lepas komen kita nak tunggu balasan tukang buat entri. Huhuhu ....

      Eh, betullah memang ada kipas! Tapi sebab dah duduk kat luar, kita bagi kat orang lain ler...

      PB ni memang tau....kotak swiss roll pun dia nak...Nanti-nantilah lenkali kita buat cabutan bertuah bagi PB nyer hadiah dalam kotak pantyliner pulak!

      Delete
    5. haha.....betullah MD Okje pun suka kalau kita komen orang tu boleh reply cepat.....Tapi tulahkan...kadang kita sendiri pun mcm tak cukup masa hehe.... kemahuan tu ada cuma masa jer tak de...

      Delete
  9. Oh rezki lagi okje dapat purse kuning yang cantik tuh..mesti kempunan jgk kan tak dpt swiss roll perisa kelapa..hehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus carik Swiss roll lepas ni UAA hehe.....

      Delete
  10. ingatkan sunggu dapat swiss roll
    rupanya ada hidden thing, purse gitu!
    cantiklah, tahniah ye =)

    ReplyDelete
  11. akak baca blog hainom ni ulangkali nak faham kan bahasa kacuk hainom tu tau.....
    hehee hainom nak bergimnastik lah pulak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak faham yeh SI..... kalau omputih cakap ' wajah pan Asian' kalau melayu cakap 'kacukan' lah SI hehe

      Delete
  12. mak ai, panjangnya nama panggilan manja MD kat Okje….. De la Rentung von Mak Jilap.. berbelit lidah saya nak menyebutnya….
    Untung la dapat purse sama dgn warna kulit… Jenama spesel abang misai lagi… best best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Bijen.... sekali bagi terus berjela panjangnya hehe....redho....

      Delete
  13. mmg x dpt lah tgk wajahnya mak jilap . saya pun follow blog md ni melalui blog personal saya . mmg peramah habis . klu citer tak jumpa noktah ... klu tetiba nampak wajah md n hubbydeary kat blog tu , sila lah pengsan yer ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...biar je Vee kita tengok sampai bila dia nak sorok muka dia yg come tu agaknya hehe

      Delete
  14. cantik purse kunen tu okje..

    ReplyDelete
  15. cantik hadiah dari mak budak2 yang comel tu kan okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye AE.....budak kacukan tu....hehe

      Delete
  16. cantik la purse tu.. rasa mcm nak jugakkk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish NH ni.....nak jugak yeh...gi mintak Potam hehe

      Delete
  17. rezeki...roti ada..purse pun ada...kunen tu...cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada roti Noe...tu kotak kosong jelah.....buat buh purse kunen tu

      Delete
  18. wahhh! rezeki tu kak...best nya... syukur kan dpt kenal teman blogger yg best & baik2 ni... murah rezeki mrk yg memberi... Alhamdulillah... suka warna kuning ni...

    ReplyDelete
  19. org baik tentu murah rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang yang bagi lagi baik tau...mcm orang tuuuu....moga murah rezekilah seumur hidup...

      Delete
  20. mmg kempunan le.kita menanti nk bersemuka dgn md ni okje..
    saya punya brg hnya dpt surat cinta aje. hihi
    kena ke pos laju jln tun sambathan utk ngambil brangnya. hihi
    tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh...surprise jugak tu Cik Sue....moh pegi le...bila nak perginya tu

      Delete
  21. Wah bestnya hadiah MD. Masa baca di kampung hari tu, saya dah mula gelisah. Katanya ada juga MD poskan utk syaa.entah apa benda. Tengok entry Okje ni rasa bila la nak balik sini. Hihi. Ke MD tak bagi saya ? Uwa... hihi.. macam budak2 pulak saya ni.

    Tapi lawa purse tu. TahniahOkje. Untung ada kawan mengingati kita..

    ReplyDelete
  22. wahhh tahniah tahniah OKje. jangan TLBD berniat nak rampas purse tue sudahhhh hihihi

    ReplyDelete
  23. kelass okje dpt puse kuning brand abg misai.huhu..cantik hadiahnya..kotaknya tu apa ada hal..

    ReplyDelete