Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 15 July 2014

Baju Sang Arjuna dan Sri Kandis

Salam 17 Ramadhan.....

Hari ni Pak Jilap keroje..... Nyampah tau!
Gitulah company Pak Jilap tu, dia kumpul Public Holiday, himpunkan sekali dalam cuti Raya kot. Mak jugak yang rugi, tak dapat nak shopping Raya jejauh sikit huhu.....

Semalam meronda area Metro Point Kajang...... Mak ai!! Baju memasing bukan main mahal lagi..... yang cantik cantik semua RM150 henggit ke atas, tak de yang yang bawah RM100. Jadi takut pulak OKje tengok baju kurung! Rasa nak pakai baju kelawar jer pagi raya hehe......

Sudahnya pergi Mydin.....
Boleh tahan cantik cantik jugak baju kat Mydin ni, harga pun berpatutan. Rembatlah jugak 2 pasang baju melayu buat dua orang Sang Arjuna hamba tu! Oklah jugak, bagi OKje dah sempurna sangat dah tu....... mungkin kain dia jenis panas sikit kot, tapi tahan ajelah weyh ..... nak bergaya punya pasal di pagi Raya!

Pedulikanlah sesuai ke tidak warna tu dengan kulit anakanda SA.... hehe, janji mak suka! Udah.....



    
Masa Pak Jilap bagi budget baju Raya hari tu, Pak Jilap cakap, belilah baju untuk OKje ngan budak budak sekali, dia tak payah, dia pakai baju lama jer.....  Oit! Malam tadi, sampai jer rumah, OKje terus suruh try baju tu, eleh...... suka jugakkan dapat baju baru sebenarnya!!! hehe....

Baju Sri Kandis? Dah beli dah, kat Mydin jugakkkk ....... yang tu, biarlah rahsia........ hehe....
Okaylah weyh.... Mak Jilap nak mengukur jalan kejap lagi.....


44 comments:

  1. lom beli lg baju raya...mood lom smpai...uwaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tak pe...shopping last minutel jer...lagi nak dekat lagi meriah LS

      Delete
  2. cantik warnanya okje..acik tak boleh mimpi nak beli baju melayu siap..saiz anak2 dan bapak anak tak de jual..yang boleh ..bangah sorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu tandanya AE pandai masak tu....

      Delete
  3. terangnya kaler depa...hihihi

    nti tgk kaler kami plak terang ke tak...hak3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terang sangat je Zai?.... Masa pilih tu ada satu pink yg malap sikit.....tp tulah dah banyak sgt rambang mata jadinya

      Delete
  4. wow!!..mak jilap dah shopping baju raya..

    ReplyDelete
  5. biar kita teka, gerenti tepat..

    kaler merah menyala.. betul tak??

    ReplyDelete
  6. Suka warna tu...Nway salam Nuzul Quran Okje & Selamat bershopping ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nuzul Quran buat Raudzah jugak....

      Delete
  7. dah shopping baju dah tu..dah boleh tido dengan lena..
    kat mydin memang murah2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe selagi tak raya ttak lena lagi Mar...
      ha'a mmg reasonable price....tp tulah pilihan kurang sikit..

      Delete
  8. ngukur jalan ke mana tu okje?
    wah.. tema pink ke tahun ni okje.. betul tu kt mydin byk jga baju cntik cntik.ala nk pakai sekejap je.kalau sampai.ratus ratus tu rasa macm x berbaloi aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gi Nilai 3 jer Cik Sue.....
      Betul cik Sue mcm sayang pulak nak berhabis ratus ratus...budget pun tak de sebenarnya....

      Delete
  9. Wah..tema pink gitu. Lebih meletopla di hari lebaran nanti. Okje punya baju pasti dress princess cut warna pink jugakan? Haha.. mengancam gitu.. ni nak g shopping beli apa lagi tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. AN dapat bayangkan tak okje pakai baju bagai dikata tu....hehe okje yg gelak dulu...dahlah pemakainya ala ala princess Fiona gitu hehe...
      Hish mengarutlah .....baju kurung jer AN....tp kena tukar size....yg dah beli tu mcm kecik pulak....tulah susahnya kalau perasan size S hehe....

      Delete
    2. Ala...apa salahnya pakai princess cut? Kan dah sebulan puasa, memang boleh kecil satu saiz.. takkan naik pulak. Haha.. nilah kalau makan sedap2 sokmo.. haha.. kan kena tukar baju lain.. huhu..

      Sedap usik Okje ni...lari...sebelum Okje kejar..

      Delete
  10. cantek juga baju kat mydin hainom....akak pun belum beli lgi baju anak2 bujang .,cdngnya nk beli kat Jakel baju aron aziz gitu....tpi anak akak kata takmau ..huhuuu
    anak akak ni 5 org dh besar2 baget raya pun besar hainom.....last2 akak pakai baju kelawar je mcm hainom kata....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul SI...okje yg 3 org ni pun mcm separuh semput...tu baju kurung jer tu.....inikan 5 orang.....terus gol Pak Jilap haha...tp insyaallah....ikut keperluan dan ukur baju dibadan sendirilah kan SI

      Delete
  11. Amboi..beraya sakanla anak beranak di hari raya nanti :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...idak cukup sakan lagi tu wa....

      Delete
  12. wahh .. bungah la entok bajet royo yor ..
    mbesok royo entok bajet meneh ..
    asalkan di enggo werok ayu kiro ok la ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....bungah mbangetlah Aby....Royo jenengan ney....
      Yolah.....seng penting entok ngangogo baju yor...

      Delete
  13. salam Hainom,
    org lelaki selalu ckp camtu..nmpk beralah jer bab baju raya ni. tapi bila di belikan panjang sengehnya..hehe

    ReplyDelete
  14. tema merah yer thn ni kak..:)

    ReplyDelete
  15. amboi brand..macam direct import dari Itali je kak..hehe.baju raya sekarang mahal sebab trend yang manik-manik sarat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Sal.....tak beli yg bermanik pun...mahel weyh!...

      Delete
  16. Siapa tak suka dapat baju raya baru? Pak Jilap tu cuma mahu bersikap berhemah. Disuruhnya belikan baju untuk anak-anak dan isteri kesayangan yang mithali bangat ni. Tapi dalam hati, kalau duit budget tak habis, silalah belikan satu untuknya juga! Hehehe. Apalah Okje ni, masih tak faham lagi membaca gerak hati Pak Jilap tau :)

    Wah, kaler pink ke ni? Tengah membayangkan OKje pakai baju Sri Kandi sambil jalan lenggang lengguk berpayung gi rumah jiran sebelah, siap spek mata butterfly ngan senyum tak lekang di bibir. Wah, nak muntah pulak den buat imaginasi nih! Keh3x.

    Apa pun, jangan lupa up gambar sefamily dengan baju raya tahun ini yek!

    Psssttt....baju kelawar baru pun consider baju raya juga tau.... jangan kutuk lebih-lebih. Baju sri kandi dah try ke belum? Jangan nanti pagi raya tak muat, terpaksa sarung baju bat man...hehehe.....

    ReplyDelete
  17. cantiknyer kak... suke dana tgk warna pink tuh

    ReplyDelete
  18. saya pula pakai merah menyala tahun ni
    tak peduli dah kena dengan kulit ke idak
    janji ada baju raya, ye dak

    ReplyDelete
  19. alaaa sweetnya kaler baju pink tu..
    jangan nanti sang arjuna tak nak pakai sebab kaler pink yer hehehe
    meh lah tunjuk sket sipi2 gambar baju kelawar tu.. mst meletop mak dipagi raya.. hehehe

    ReplyDelete
  20. gitu lah kasih si ayah kan. sanggup korban takde baju asal anak isteri berbaju baru. tapi kita ni la yang tak sampai hati kan okje

    ReplyDelete
  21. Dah settke dah bab bab raya ni. Settle awal awal x pening pk.

    ReplyDelete
  22. cantik lah kak warna baju melayu ni..hari tu sempat masuk Mydin Melaka, mmg lawa2 gak baju kat sana.. tapi tak beli sbb tak cukup masa nak belek2... semua suami suka bah, bila isteri belikan baju baru... :)

    ReplyDelete
  23. Zura pon beli baju raya kat mydin.
    harga yang masuk akal lah kat situ kan~
    Zura dh selesai sebelom puasa lagi bab2 beli baju raya nih.. hehehe

    ReplyDelete
  24. Cantik baju raya hainom tahun ni.. pink lagi.. lompak bintang bila si arjuna tu dapat baju baru ye :)

    ReplyDelete
  25. Pak jilap tu berbahasa ja sebenarnya okje tapi bila dapat baju baru ... senyum lebar juga nampaknya hehe

    ReplyDelete
  26. woo baju raya., kitorng punye bila la nk siap asik jait bju orng jer., huhu

    ReplyDelete
  27. ala lelaki memg kak ckp xpyh belikan diorg bju raya tp bike kite blikaa diorg suke je

    ReplyDelete
  28. metro point mmg x byk pilihan . kat pkns bangi selalunya byk ... berapa km lak dia pi ukur ni ...

    ReplyDelete
  29. Ala dah shopping raya ke? Encik hubby saya smpi hari ni blm bunyi nak beli baju raya... huhuhu sedih! Saya kalau jalan2 ternampak bj cantik2 nangis dlm hati je la... huhuh

    ReplyDelete
  30. Ala dah shopping raya ke? Encik hubby saya smpi hari ni blm bunyi nak beli baju raya... huhuhu sedih! Saya kalau jalan2 ternampak bj cantik2 nangis dlm hati je la... huhuh

    ReplyDelete
  31. harus la ke mydin ni..mencari baju...nak bajet kan

    ReplyDelete