Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 29 July 2014

Salam SYAWAL....

Salam 2 Syawal......

Ingat nak buat ucapan sebelum Raya, sampai ke sudah.... hehe....
Biasalah..... kalau dah jadi emak tu, segala galanya atas bahu kita. Rasa macam nak 'fengsan' seminggu jer huhu....

Malam tadi pukul 10 lebih baru sampai, hari ni nak balik kampung pulak. Baju tak packing lagi. Okay dululah yek..... sehingga bertemu lagi! Mak Jilap nak berkemas, huhu penatnyaaaa....

SALAM SYAWAL dan SELAMAT HARI RAYA, maaf zahir batin buat semua kengkawan blog mak!
Al maklum le.... ada kalanya komen tak mengingat hehe....

Meh tempek gambar sekeping, selfies anak beranak pagi Raya, depan langsir ....haha...







46 comments:

  1. alahai comey nya gambar raya famliy okje. nak nak maknya.. awet muda betoi la okje ni :D

    selamat hari raya okje
    maaf zahir batin juga dari saya andai terkasar bahasa atau kata sepanjang mengomen di sini..
    lama ke tu blk kgnya. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. okje..
      sy singgah di hri raya ke 3.hihi

      la npe x msk kt tghnya.kukus x ckp msa kot.

      biasa2 je okje.nk mkn kena la merajinkan diri.hukhuk.

      sy smntara xda anak kecik ni msh le lagi solat raya. dh kuar bby nnti lain la pula kn caranya.. hihi..
      doakan sy smga dipermudahkan ye okje:)

      Delete
    2. 3 malam jugaklah duk kg Cik Sue.....
      okje pun sama yeh cik Sue ....ampun maaf andai ada terkasar bahasa. Namanya pun manusia biasa....tak sunyi dpd membuat dosa huhu ...
      Tp cik Sue ni mmg rajin masak ....untung suami dptisteri cenggitu tau! ...
      Insyaallah sampai masa dgn izin Allah adalah permata hati yg Allah kirimkan tu...

      Delete
  2. Selamat hari raya OKje..
    semoga selamat sampai ke destinasi yg dituju..
    selamat beraya sakan yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Zaza.....alhamdulilah selamat sudah balik KL dr kg.... Hari duk ngantar anak bujang pulak huhu

      Delete
  3. selamat hari raya buat OKje sekeluarga...
    Maaf zahir dan batin...

    Cantik backdrop... Langsir baru ke tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya maaf zahir batin buat awak jugak Bijen...

      hehe...langsir lama tahun bila entah Bijen .....konsep pakai apa yg ada ajos tahun ni...

      Delete
  4. salam aidil fitri ..
    wah .. sedondong juga yer ..
    satu keluarga bahagian ..
    kok ayu temen towkey blog kiyer .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri jugak utk riko...
      Salah wong kuwi....

      Delete
  5. salam syawal dan selamat hari raya okje..maaf salah silap acik ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama ye AE....bermaaf maafan sesama kita...

      Delete
  6. salam lebaran..salam rindu..

    cun dn encem semuanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adey......mana pigi lama tk de cerita....
      Salam Lebaran WA....maaf zahir batin...

      Delete
  7. Salam lebaran juga utk okje sekeluarga.maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam lebaran TJ....maaf zahir batin...

      Delete
  8. Ishhhh rasanya asik kuar masuk je ke entri ni tp xdokpn komen, konfius jap...

    Amboi geng beraya sakan noo.. banyak lg ke kuih raya tu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak banyaklah geng juih Raya kita.... 3 jenis jer pun lepas le sebekas 2 nak hidang kat tetamu yg dtg kalau ada hehe

      Delete
  9. Salam 6 Syawal hainom...masih di kampung lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik dari kg hari Jumaat Nim....ni kat Tronoh dah...

      Delete
  10. okje masih beraya lagi ke?
    mesti meriah di kg ye. .
    raya sungguh ni.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Tronoh ni cik Sue... tulah boleh relax sambil blogging hehe...

      Delete
  11. gmbr okjer ke ni?
    mcm muda sgt jer...

    ReplyDelete
  12. pink ngn purple la plak taun ni yer.,
    slmt hari raya

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya & maaf zahir batin

    ReplyDelete
  14. Cik bedah.. beraya lagi ke?? senyap sendu je blog ni.. ke tido lagi?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak beraya apanya...duk mengemas tak sudah...nak fengsan seminggu tau cik Bedah ni...huhu.... Nak tido pun tak terlelap ni..

      Delete
  15. cantik tema baju raya akak sefamily....

    ReplyDelete
  16. Okje! Awet muda tuuuu....
    Selamat hari raya aidilfitri...maaf zahir dan batin....:)

    ReplyDelete
  17. selamat hari raya OKje.. maaf zahir batin..
    Wah..family ni comellah..:)

    ReplyDelete
  18. Baru nampak baju Okje kat entry baru. Ingatkan princess cut sblm ni.. hiiii..apa pun sekali lagi nak kata kan yg comel semuanya.terutama ibuny yang awet muda dah nampak macam akak je dgn anak dara anak bujang yang makin besar tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan dah cakap kalau pakai princess cut sure mcm Fiona Shrek hehe....so mak rela pakai 'esbok cut' ajelah hehe

      Delete
  19. Eh, kita dah ucap Selamat Hari Raya ke belum? Kalau dah kita ulang sekali lagi, kalau belum kita nak ucaplah ni ye - Selamat Hari Raya dan mohon maaf kalau ada terkasar bahasa sehingga kecil hati tanpa disedari ketika bergurau senda di alam maya ya!

    Napa satu family tak pakai pink? Kan best....dah awet muda lagi bertambah terserlah awet mudanya kalau pakai pink tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajalah tu yek nak menyakat....
      Weyh katanya trend sekarang bukan sedondon dari pak sampai ke baby tu yg tak mo buat gitu tu.... mak kasi pink kat bunga tudung ajos cukup hehe...

      Delete
    2. Alah, cakap jelah nak ikut tema jiran sebelah yang tak menjadi...

      Eh, OKje..semalam kita nampak teksi kat KL pun warna purple tau. Dia orang pun tak tukar tema warna teksi ikut raya juga ke?

      Hah, sama sebiji warna teksi ngan warna baju raya OKje ni tau. Hahaha...

      Wa blah balik rumah dulu ya, takut kena kejar dengan mop ajak bermonopod kat Aeon BMC :)

      Delete
    3. Beb..... dengkilah tu tak dapat nak pakai baju kaler pepel.... Kelawar pepel ajelah......
      Kurang hasam sungguh teksi....tapi mak tak kisah nakkkk...... sebab baju mak bukan warna pepel.... pepel tu sama mcm warna blog Raya jiran sebelah mak kahkahkah....

      Delete
  20. Mak ngan anak nampak cam adik-beradik je

    ni dah puji kena bagi duit raya tau..haha

    ReplyDelete
  21. kaler pink terang camgini klau suruh asben sy pkai smpai sudah dia x pkai.cntik...


    Selamat Hari Raya sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer ke Zai....
      Asben mak okjer.....dengar cakap bini hehe....
      Selamat Hari Raya Zai...

      Delete
  22. wahhh sedondon... cantik2 & hensem... hihi..siap bermonopod di pagi raya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Atie....sebelum berangkat ke rumah Mil hehe

      Delete
  23. serius...tomei2 je family ni...

    ReplyDelete
  24. eh comel lah okje dalam gambar
    nampak muda gitu
    anak-anak nampak cam adik-adik aje =)

    monopod tu pegang atas sangat tu =)

    ReplyDelete