Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 15 August 2014

GEGETAN CINTA, Insan Kamil

Salam Jumaat.....

Malam tadi jenuh Mak Jilap menerima GEGETAN CINTA tanpa redho......
Amboi memasing !! Bukan main lagi, baca je gegetan cinta terus cepat cepat nak klik entri mak yeh hehe.....


Jangan le beryellow brain ye.....

Semalam sampai ke 11.30 malam Mak Jilap bertarung dengan nyamuk tau!  Bercandle light dinner lagi.....tapi malangnya boypren mak tak de. Boypren balik pukul 9.30.

Ha...nak bagi tau ni, semalam nikmat sungguh OKje makan malam. Lauk sardin jer...... buh pulak dengan belimbing buluh, petik jiran sebelah punya pokok. Tapi nikmat lain macam weyh!! Kalah le makan kat hotel! Lama tak makan sardin kot!....

Mak Jilap pun pelik dengan diri mak sendiri kenapa Mak Jilap tak merendek je kat AEON tu bila dah blackout gini..... Kenapalah Mak Jilap tetiba jadi INSAN KAMIL pulak, sanggup duduk bergelap sesorang diri kat rumah (anak anak tuition semalam)..... Ohhhh.... tak sangka sucinya mak......hikhikhik....



50 comments:

  1. Replies
    1. Mmg sedap Niza.....tak terkata masa makan tu

      Delete
  2. Tajun tu tak menahan. Memang laju jer klik...ekekeke...

    Sardin pon sodap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....terghairah jugak yeh Fiza dgn tajuk tu....

      Delete
  3. hehhehe..mungkin seronok bermain tampar2 dengan nyamuk tu yang sampai terlupa pasal AEON..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi pun sesorang tu yg tambah malas tu DR....

      Delete
  4. Adoii...suci ye okje....gelak sengih snyum kmbing pulak sy baca entry okje ni....sabor jer ler....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tak pasal pasal dpt pahala AM....senyum depan komputer

      Delete
  5. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. tnguk tajuk suspen juga....rupanya gegetan cinta si nyamuk.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali buat tajuk bikin gegar SI...hehe

      Delete
  7. dah taruk gambar candlelight dinner bagai, terus ramai yang nak klik klik..hehe

    ReplyDelete
  8. tajuk n3 yg tak menahan..cepat jer klik bile tengok..rupanya tipah tertipu..hehe..
    sardin memang sodap!!

    ReplyDelete
  9. tajuk bikin suspen...hahahaha...

    ReplyDelete
  10. gatal nyamuk tu ye...

    sardin pun kena gaya sedap mak jilap..

    ReplyDelete
  11. Adui, tak menahan menyampahnya dengan statement Mak yang suci bersih dalam gelap malam tu. Alah, kalau Pak Jilap ada takdanya suci bersih gitu. Keh3x.

    Mak takda letrik ek semalam? Padanlah gelap je dari jauh. Napa tak singgah rumah ikut pintu dapur? Kita masak bukan main sedap tau nasi tomato dengan ayam masak merah. Tapi kalau mak datang semalam, kita anggap mak beraya kita bagi ajelah serdak kuih raya dengan air oren F&N jek!

    Mak dah habis kira berapa banyak gigitan cinta yang mak dapat semalam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....best betul buat jiran sebelah menyampah......
      Yelah rumah gelap bukan jiran sebelah nak hulur lilin ke hape jauh sekali nak pelawa nasi tomatolah sangat dia tu huhu....
      Eh....mak kan okjer.....makan serdak pun serdaklah....boleh ajos hehe
      Entah .....tak kira tapi lepas mabuk pekena Racun nyamuk tu....kurang dah....fengsan kot nyamuk gatal tu hehe

      Delete
  12. org yg darah manis mudah kena nyamuk ni...
    hah..sapa darah manis ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut manis for sure le darah okje dah kurang manis....hehe...

      Delete
  13. hamboi2...gigitan cinta tu
    bukan gigitan penyakit ke kalau dah banyak sangat =)

    okje tak takut ke dok sesorang dalam gelap
    kalau saya minta maap ler
    tak ku sanggup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh.....nak takut apa? Rumah sendirilah YY

      Delete
  14. sedap bah Kak sesekali makan sardin.. maklum syawal ni dok menghadap ayam, daging je..naik jemu... hehe

    ReplyDelete
  15. hihihi..part tajuk memang tak tahan..banyak ke gegetan cintanye..:)

    ReplyDelete
  16. haha.. suci sungguh mak jilap.. bertuah sungguh pak jilap,... hahaa :p

    ReplyDelete
  17. xmo le gegetan cinta yang boleh membawa maut...:(

    fuhhhhh dasat punya tajuk, bisa menarik ramai pengunjung pada satu2 masa... ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling tak manahan, botol kicap kipas udang sebagai hiasan...

      Delete
    2. Haha......tu satu kemestian geng...bebudak dgn bapak budak suka....kicap manis cap kipas udang semestinya....

      Delete
  18. wahh sedap tu sardin karo belimbing buluh
    cer buat sardin tempoyak diknom, :)

    ReplyDelete
  19. Sesekali makan sardin sedap jugak..

    PS...entry tu tribute utk cikgu dan tribute utk Bahasa Melayu...

    ReplyDelete
  20. OKje..bau sadin kuat tu..tu pasal dpt bnyk gigitan cinta..hehe

    ReplyDelete
  21. Hai.. i'm here. Ada yang rindu tak? Baca kali ketiga baru komen ni.. hihi.. kes candle light dinner ya.. alhamdulillah di dalam kegelapan tu sempat juga makan nasi dengan lauk sardin sedap tu. Hihi, ingatkan tadi sebab dah gelap tu dapat makan comot2 tanpa anak pak rahman tengok, itu yang lagi rasa sedap.. hihi.. rupanya balik lewat ya.. Lama juga tak ada letrik tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh AN....betul tu kekadang samar samar ni best jugak...makan tak payah nak sopan, rambut tak payah nak sikat....kan senang tu hehe....
      So betullah.....setiap kejadian tu ada hikmahnya ....

      Delete
  22. hahhahahah ayat tajuk tu mmg tak menahan tau

    ReplyDelete
  23. kalo ada geng tu kompem dah tawaf Aeon..
    sardin pon sedap apa..lagi2 kalo dah lama tak makan..

    ReplyDelete
  24. hahahhahahaha.. suci sangattttttt! hahahahha
    Zura pon pelik.. kenapa bila x de letrik jer, nyamuk kemain banyak.. mcm askar je tetiba keluar menyerang..sampai bengkak kaki. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelaplah Zura....nyamuk sukalah agaknya......

      Delete
  25. huhuhu... ok la tue... berehat2 sambil candle light dinner... pasti aman damai kan malam tu bersama pak nyamuk... :D

    ReplyDelete
  26. Bergelap sendirian dirumah...muhabah dirilah tu, mesti sedang bayangkan diri keseorangan dalam gelap didalam kubur. Kalau iman penuh didada pasti tiada gusar dan takut kan...sebab tu sucinya.. :)

    ReplyDelete
  27. tu mesti kes malas nak keluar tu. kalau tidak mesti Okje dah merendek pusing AEON hihihi

    ReplyDelete
  28. Betul candle light phnya... Hehe

    ReplyDelete
  29. kalau lah pak jilap ada time tu.. pasti TLBD dapat adik baru tahun depan.. hehehe
    ok gak kan sesekali makan sardin belimbing petik dari rumah jiran... makan plak time tengah2 gelap bertemankan lilin sebatang.. hehehe

    ReplyDelete
  30. hahahaha...mak jilap mmg pemurah...nak sedekah darah kat nyamuk la katakan....

    ReplyDelete
  31. Tetiba menjadi insan suci murni Okje.....ok lah tu hehehe
    sorang2 bercandle light dinner lauk sardin belimbing buluh memang nikmat..... :)

    ReplyDelete