Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 14 August 2014

PETRONAS, mana PAYUNG edisi terhadnya?

Salam Khamis ......

Semalam baru cerita pasal Renungan Masa Tua, hari ni dah lupa daratan pulak Mak Jilap nak mengumpat Petronas haha...... begitulah namanya manusia, mudah lupa! huhu......

Gini ceritanya, OKje sebenarnya malas nak ngumpat ni, sesiapa yang tak mau bersekongkol kejam mata sekarang! hehe....... Tapi tulah, sebenarnya OKje kesian sungguh dengan Pak Jilap. Gigih dia join Promosi Petronas ni semata mata nak dapat percuma PAYUNG EDISI TERHAD. Memang le payung aje pun hadiahnya, tapi mak suka kumpul PAYUNG nak..... Benda berguna tu, lebih lebih lagi musim hujan macam sekarang ni.



Sesiapa yang belum tahu, promosi dia, setiap RM20 yang dibelanja menggunakan Kad Petronas MESRA dalam satu resit melayakkan anda menerima 1 cop. Penuh 10 cop kita akan dapat 1 PAYUNG. Pak Jilap la ni dah ada 3 kad yang penuh cop untuk melayakkan dapat 3 payung Petronas!

Dah katanya orang Malaysiakan, kenalah sokong barangan keluaran Malaysia! ye dak..... Tapi yang TAK BESTnya sejak Raya hari tu lagi sampai la ni nak ambik PAYUNG FREE, memanjang stok tak de! Sama jer kat Muar ke, kat KL ke.......Nak kena gi Tronoh gamaknya baru stok ada! By the time habis promosi bulan September nanti takut seketul PAYUNG pun OKje tak dapat! Tau le barang FREE! Tau le EDISI TERHAD tapi takkan terhad beno kot Petronas!.....


Cuma OKje nak Petronas lebih perihatin, jangan gegarkan satu Malaysia dengan promosi tapi habuk pun tak de!  Kalau cengginilah gaya promosi depa baik TAK PAYAH buat promosi. Orang pun tak sakit hati!
 
Sudahlah tu...... meh le cerita pasal malam tadi lagi best hehe....
Ada jemputan makan makan lagi dari jiran setaman, kali ni dapat kumpulkan lebih ramai jiran. Tak pasal pasal pulak mak kena jadi admin, create Whatapps untuk Jiran setaman. huhu....  


Tuan rumah, sebelah kanan sekali sebelah Mak Jilap tu

48 comments:

  1. orang kata "sedia kan payung sebelum hujan".. bagus jugak hobi kumpul payung.. hehehe
    Hishhh kejam betul si budak Petronas tu.. jgn lah gemparkan makcik OKje ni.. kan tak pasal2 dia dah naik hangen pepagi buta..
    Cik jah ni sampai nak naik muntah tengok payung..sebabnya bang nizam selalu sgt bawak balik payung CIMB besar2 gabak mcm payung meniaga kaedahnya..

    Ehh cantik2 jiran setaman cik bedah yer.. melaram mcm dimalam raya yer masing2.. menu apa malam tadi tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah sampai nak termuntah tu buatlah GA hadiah payung hihi......
      Malam tadi, nasi lemak paru sambal, pulut kuning dengan rendang dan lontong..... Baru terasa menyesal sekarang sebab malam tadi tak melahap hehe

      Delete
  2. wah..dah makin bzlah nak jawab mesej lepas ni, dah bertambah group whatapp Okje ni.. siap jadi admin lagi tu...ceceh, ni mmg orang yang paling diharapkan kat taman tu...

    la, tak mudah nak claim payung percuma tu ke? saya baru pergi buat kad mesra semata2 nk dapatkan payung, tak jadilah beriya nak payung tu kalau macam tu kan.. sja janji tapi stok tak cukup pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang orang yg diharapkan untuk buat kerja merapu AN hehe.....
      Tak pe tak rugi buat Kad Mesra tu sebab point dia boleh tukar barang dlm kedai Petronas tu....nanti 2N tu senang le nak ambik jajan ....tak yah bayar dah!

      Delete
  3. Oh... kanda ingatkan tempat kanda aje yg kehabisan payung tu. Kat Pontian hari itu balik pun habis jugalah dinda. Entah-entah tipu tak hihi...

    Makan-makan tak sudah tapi seronok. Boleh terus marhaban ni. Dinda lead merekalah. Tak kan anak Johor tak boleh marhaban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasapun gitu juga le kak, sengaja nak melariskan jer..

      Mungkin juga payung tu khas untuk kakitangan terdekat kot, kita yang tak ada apa2 pulanglah dengan penuh kehampaan.. (erkkkkk.. fitnah ke ni?)

      Delete
    2. Tulah terfikir jugak nak bermarhaban kanda tapi tulah...... dinda ni bukannya reti sangat..... Nampaknya kena import org JB turun kasi kursus ni hehe...

      Ye ke? Takkanlah untuk kaum kerabat depa aje geng....kena komplen ni kalau gitu!

      Delete
  4. hadeh....tak terlayan dgn group whatssap nie...eh..cantik la payung petronas tu...selalu isis kat petronas..tak dapat pun...hampeh betul...

    ReplyDelete
  5. Nak kena gi Tronoh gamaknya baru stok ada! ~ ayat ni mcm mmg nk kene pgi ler tu kan....hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minggu depan anak bujang balik cuti sebulan dah AM.....so, a'a... no...no...no.... jangan tuduh mak sembarangan hehe....

      Delete
  6. pe kata kak OKje datang KL, mesti ada.kalau takde gak kita gi gegar twin tower..baru diorang tahu siapa Mak Jilap sebenarnya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang jugak Mak Jilap kasi geger itu Twin Tower hehe...

      Delete
  7. tue la ramai yang kata payung nie best

    ReplyDelete
  8. Cubalah pergi redeem ceruk-ceruk rantau sambil makan angin satu Malaysia mencari payung edisi terhad ni. Mesti dapat sebelum tamat tempoh, OKje....

    Hah, kalau tak baca entri ni saya pun tak tahu ada payung edisi terhad tau! Saya jarang gi Petronas. Paling berhampiran on the way gi kerja dah tentulah Caltex dan Petron je... tapi ah kak ada semua member card stesen minyak mak oi.... Dulu setia dengan Shell sampai warna kereta pertama pun kuning, buat promosi macam-macam satu apa pun saya tak dapat. So, merajuk, jual kereta, beli kereta baru tukar warna lain dan lari jauh-jauh :)

    Wah, dasat sungguh ahli taman ni! Siap jadi admin tu. Dasat, dasat, dasat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah..... dah cari kat Tronoh rasanya masa hantar SA balik Raya hari tu..... tapi jawapan standard...... tak de stok, lusa baru sampai, sampai masa, baru habis tadi.....haih tarik mulut baru tau huhu....

      Yang rajin menyimpan gitu dlm rumah ni dah tentu Pak Jilap....sebab dia tukang isi minyak hehe.....tapi dulu dulu mmg caca marba je isi mana mana petrostation pun ....sejak 3-4 tahun kebelakangan ni pulak setia pada yg satu kecuali terdesak......Sokonglah barangan keluaran Malaysia katanya!

      Apa? ingat mak tak dasat? Memang le dasat..... kalau org ajak makan hehe

      Delete
    2. Esok mak pergi cuba lagi. Kalau takda, mak gertak je yang mak nak tunggu belakang stesen minyak malam nanti tepat pukul 12 tengahmalam dan pesan jangan tak datang pulak sambil tu tunjuk sikit sign 'nak potong kepala' tu.... Hahaha!

      Delete
  9. tuntut sampai dapat kak payung tu.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg akan ku tuntut sampai ke lubang cacing cik Nor hehe

      Delete
  10. dah dapat claim seketol ari ahad lepas..comey la jugak payungnya..tu pon tawaf petrol pump jugak ler..banyak yang abis stok..
    memang la okje..menda free sape taknak lagipon kita memang dok isi minyak ape..
    nak try claim lagi nih..mintak2 ada rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh....tak aci ni zee dah dapat ! Petrostation mana Zee?

      Delete
  11. laaaaaaaaaaaaaaaa ye ke okje...takde stok plak dah...sampai 3 kad penoh tu...ye laa sellau isi minyak kan....tu le kan, kate suruh support barang malaysia...tapi mcm ni plka jadinye...dah tau nak buat promosi mcm ni make sure laa stok payung tu stenbai byk2....husben lieya pun sanggup stop gune shell n tukar ke petronas sbb nak sokong produk malaysia.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..... patutnya standby le bebanyak...... apa ada hal setakat payung kalau berlebih pun , bukan untung banyak ke Petronas hehe

      Delete
  12. Memang sakit hati lah kak.. bila kita semangat nak kumpul cop tu, tapi tetiba stok takde.. sllu juga kena mcm tu kak..memang tensen lah..baik tak payah war-warkan klu asyik takde stok..buat kecewa pengguna je...
    amboi kak! dah jadi admin plak ya..kompom pasni banyak jemputan dr jiran setaman..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulkan Atie.....kalau agak stok limited tu naikkan le limit pengisian ke....setiap RM100 baru dapat 1 chop ke kan...barulah berjanggut nak dapat payung hehe

      Delete
  13. Kawan sy di sabak bernam pun complain x dpt payung tu. huhuhu

    ReplyDelete
  14. Memang betul okje..kalau dah tak de payung bagi tau la terus terang kan..kalau tak pun memang kita jmemang isi minyak kat petronas je..

    ReplyDelete
  15. uhh.. geram jugak rasanya bila kena tipu ni ekk. menyusahkan orang betul

    ReplyDelete
  16. Saya ada terbaca juga luahan kawan FB, dalam 2 minggu lepas tentang isu Payung Petronas ni...dia marah2 sebab " asyik takde stok".

    ReplyDelete
  17. x tau pun promosi ni.. rugi x minta cop..

    ReplyDelete
  18. nyong pun orak iso kok enek promosi payung ki
    harap2 petronas take note entry diknom ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuwilah...... mogo seng berkenaan njikuk action.... hehe nampak tak Jaws campur US hehe

      Delete
  19. pergh kalau dapat 3 payung tu.....xpelah ada lah rezekinya tu nanti.

    ReplyDelete
  20. Udah alang2 sebut bab payung PERCUMA ni, kitapn nek angin satu badan, bygkn.. Sepanjang laluan dari sini hingga jauh nun di sana semasa antar si bujang tempohari, pantang jumpa petronas isi minyak sambil niat nak claim PAYUNG, hampa sbb semua kaunter "maaf.. Stok payung dah abis", masa tu positifkn minda, maklum le pas raya, tentu ramai yang tuntut payung...

    Maka dr masa k semasa, bawa le beberapa kad yg dah penuh bercop k petronas MALANGnya tetap guna alasan stok dah abis..


    Fuhhhhh lega...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. .....hangen jugak rupanya....betullah geng....kita pun sama. Kalau tak cukup payung tu tak payahlah buat promosi yek....ini alasan stok habis....hish ada yg nak kena gegar Twin Tower ni hehe

      Delete
  21. sebulan ni makin tembablah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak payah cukup sebulan rasanya Knor....hehe

      Delete
  22. insyaallah ada rezeki tu nanati..

    ReplyDelete
  23. Kat cni pown xde stok...tapi dorg amek contact num, dah ada nnti dorg call....kita xkumpul, tapi myk mmg mahal,..mmg penuh la kadnya...

    Selamat hari raya....

    PS...cuba ke petronas kecil...rietta pown xtry lagik...isuk bru nk try...

    ReplyDelete
  24. ni kalau petronas tak sentap juga, tak tahulah nak kata apa
    ramai yang komen kat atas ni tak dapat
    tak akan ler tak ada stok, tak logik jawapan nyer

    ReplyDelete
  25. Hmm..memang edisi terhad sungguh kalau camtu..sabar je la..

    ReplyDelete
  26. Suami zura pon duk kumpul cop tu jugak.
    betol ke x de stok nih?? x baik lah kan buat camtuh.
    kalo nak buat.. biar lah semua orang yg joint dapat hadiah yg ditawarkan.
    sabor jer lah.

    ReplyDelete
  27. itu semua trick nak kita join tuuu...huhuh..saya pun biasa dah kena.

    ReplyDelete
  28. kenapa kira tatau ada promosi ni? memang pengguna setia petronas wuuu. takpe kira try kumpulkn dulu. klu ada stok kat sini kira bgtau Okje ye ;)

    ReplyDelete
  29. hahahahhahahaa....hubby noe tu, en bob pun angin..siap sound kat org petronas tu...lain kali jangan buat promosi kalau barangnya tak ada...hehehe...semua petronas yg dia pegi...semua tak ada...hahahaha...kesian

    ReplyDelete
  30. Sian Pak Jilap.....dah bersungguh2 dia kumpul cop tak dapat juga payung tu ye......jangan putus asa Okje.......minta lagi dengan budak petronas tu sampai dia jemu tengok hari2 muka Okje datang tagih payung....kihkihkih

    ReplyDelete
  31. Saya pun sakit hati gak.. dari johor sampai kelantan nak tukar tak dapat2 ... pasni nak tukar ke stesen lain la....

    ReplyDelete