Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 12 August 2014

Reunion RAYA

Salam Selasa......

Gud luck buat anakanda Angry Bird dan semua anakanda anakanda yang mengambil Ujian Lisan PT3 hari ni. Moga Allah permudahkan jalannya. Insyaallah.... doa dan restu bonda sentiasa bersama anakanda! Aminnn....

Weyh..... walaupun Syawal dah melepasi setengah bulan tapi Mak Jilap tetap tak hengat dunia....... hehe....
Tak kira ........ mak nak letak jugak gambar reunion RAYA mak! Sapa yang malas nak tengok..... kejam mata yek!

Hujung minggu baru ni pergi Open House geng sekolah masa Tingkatan 1 - 3. Memang lamalah tak pernah jumpanya. Walaupun kami tak pernah sekelas tapi bila diketemukan dalam Whatapps, boleh jadi rapatlah pulak. Ada yang dah bergelar datin pun. Mak Jilap? Bukan datin lagi dah, tapi datunn hehe......  

Yang kiri sekali tulah datinnya, yang baju hitam tu pun dengarnya bakal datin jugak .....
Baju hijau tu tuan rumah.....
Malu jugak sebenarnya nak berjumpa kawan lama ni. Maklumlah memasing dah berjaya dengan kerjaya memasing. Rumah pun bukan main besar lagi. Mak Jilap aje yang jadi penanam anggur tak ada hasilnya huhu.... Terasa kecik macam semutlah pulak mak ni tau! Tapi demi sebuah persahabatan, mak buat muka tembok ajelah. hoho....


Tak ramai yang dapat datang. Sorang tulah lelaki tunggal, wakil geng lelaki .....
Masa ni Pak Jilap duduk luar. Dia bagi chance habis habisan kat bini dia bersosial dengan kengkawan sekolah agaknya. Pandai pandailah abang bawak diri yek Pak Jilap hehe.....

Sabtu ni ada lagi ni, geng TIKL pulak.... huhu
Asyik geng Mak Jilap aje yek! Tulah pasal, Pak Jilap memang tak berkawan gamaknya hehe ...........
Nampaknya kena belai lebih Pak Jilap sepanjang minggu ni !

53 comments:

  1. lawanya datin kiri sekali tu
    tapi datun tudung pink tetap cun macam hindustan
    seronok kan reunion dengan geng

    **diknom, nyong ki kangen arek mboco entry tata
    wes suwi deei orak nulis blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yolah mareng di yok nde'ey kok ngumpet dak mentu mentu...

      Delete
    2. Setuju...setuju sangat ni.. datin tudung pink ni macam kenal je kan? Haha

      Delete
  2. jumpa kawan lama memang seronok...hehehe..tapi saya pun macam OKje juga, suka rasa rendah diri sebab geng2 lain kerja hebat2 huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Kniedaz.....malu jugak tapi buat muka tembok ajelah hehe

      Delete
  3. comey dan cantik semuanya..nak2 yg tudung pink tu..cun abiss..
    memang seronokkan dapat jumpa geng2 zaman sekolah...:)

    ReplyDelete
  4. Walaupun udah bergelar datin dan datunn... tapi wajah yang ceria nampak muda belia semuanya

    ReplyDelete
  5. Amboi mak, bergambar macam masuk pertandingan ratu dunia gitu.... Baguslah mak ni, tak kisah apa pun kawan tetap kawan. Buang segala perasaan rendah diri, negatif dan sebagainya yang penting dapat enjoy reunion dengan kawan-kawan. Untungnya Pak Jilap suka je turut serta. Yalah dah isteri awet muda, mana bisa lepaskan sana sini sinun sendirian. Kena rembat helang kan, nangis sedu-sedu PakJilap kat rumah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....statement bikin mak ketawa sambil gimnastik tau.....awak cakap baru mak perasan .....kitaorg mcm Ratu dunia pelusuk mana tah.... tgh tunggu pengumuman kehkehkeh...
      Weyh .....tgk tempat dan keadaan jugak sebenarnya....
      Hoho ....tak de maknanya....sikit pun dia tak risau.....semua alignment dah lari haha....

      Delete
    2. Hahaha... walaupun alignment dah banyak lari, kalau takda, mahu nangis-nangis menyembah bumi gak Pak Jilap. Mahu dia tak sayang bini awet mudanya ni :)

      Delete
  6. haha..datun jilap tetap maintain vogue gitu..

    ReplyDelete
  7. belai jangan tak belai hujung minggu nanti..ekekeekkk..

    ReplyDelete
  8. Jangan tak tau, mak jilap pemetik anggur paling vogue kat dunia ha ha... bila dah berdiri sebelah datin, awok lagi over dari datin kih kih..
    selamat hari raya maaf zahir batin dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya maaf zahir batin Che Mid....

      Delete
  9. X pe...asben kasi can bersosial...ok la tu okje...bkn slalu kan...:)

    Cntik baju ngan tdung tu..:)

    ReplyDelete
  10. Bila jumpa kekawan lama ni Hainom dah lupa diri tu.. banyak sembang yg keluarkan.. ukhuwah yg berpanjangan tu yg penting kan hainom..

    Membelai pak jilap jer lah minggu ni ye hainom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....yelah CH sepanjang minggu ni kerja membelai ajelah hehe ....nanti kang tak dapat berjimba dengan kengkawan ......

      Delete
  11. seronoknya bila dapat jumpa kengkawan lama ni kak..banyak sgt cerita.. hehe.. tak perlu rasa rendah diri sebab niat kita just nak eratkan silaturrahim kan kak..hehe.. erm, pak jilap jadi bodyguard akak je lah minggu ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Atie....Pak Jilap mmg kontrak bodyguard Mak Jilap seumur hidup hehe

      Delete
  12. seronoknya hainom dpt temu smula kwn2 lama.....mak datun pun apa kurangnya nampak lebih glamer ....
    jgn rasa rendah diri hainom....janji kehidupan kita bahagia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur SI.... moga bahagia selama lamanya....

      Delete
  13. hai..assalamualaikum... entry pertama nak komen setelah kembali..ehe...camana eks nak komen... hihihi...

    apapun mmg best laa dapat bertemu kawan lama kan..semua pakat dok imbas kenangan lama le tuu... mg persahabatan itu kekal berpanjangan beb... lu mmg kekal awet muda.. xjadi datin pun tak pa... janji pak jilap sayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam beb....
      Baru keluar gua ke? haha.....
      Beb wa mmg tak kisah jadi apa pun ..... janji jadi orang hehe

      Delete
  14. datin tu...dasyat la OKje ada kawan datin..semua nampak tak tua pon

    ReplyDelete
  15. hey adik..jgn sedih duduk rumahlah pahala yg sgt banyak tau..bukan pengiktirafan manusia yag kita nak..redha Allah itu yg utama.

    pekerjaan yg paling mulia di sisi Allah ialah surirumah.

    ReplyDelete
  16. knor jual rempeyek mak2 datin yg beli..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya jadi Knor....terer buat kuih.....masyuklah jugak OKje ni entah apa yg terernya......ngabihkan boreh jer huhu.....

      Delete
  17. Amboi kalau boleh nak merendah tu jgn sampai tersembam pulak. Sujud pada yg satu. Anugerah terindah jadi surirumah atas kerelaan kerana punya en abe yg berkemampuan. Kalau kanda ada peluang nak jadi macam dinda juga - jeles tau. Tapi en abe kanda macam tak mampu aje nak bagi kanda gaji macam dinda dpt tu tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....kanda nak dapat gaji sama mcm kita kerja dulu memang tak mampulah Pak Jilap kanda, cukuplah sekadarnya nak beli keperluan diri tapi dapat duduk rumah tak payah pening kepala pasal kerja dah kira gaji bagi dinda tu kanda ....

      Delete
    2. kadang2 jeles gak ngan penanam anggur nan sorang ni, tetap maintain bergaya, alaaaaa kiranya sama jer nak dibandingkan mereka semua tu..

      untung Pak Jilapkan...

      Delete
    3. Geng.... apa yg bergayanya.... malu mak! hehe

      Delete
  18. akakkkkkk seronok ape jadi suri rumah. rasanya semua ibu dalam dunia cita2 satu je. nak jadi suri rumah. takde dah cita2 mcm zaman sekolah dulu-dulu tuuuuuu rasanya kan hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun Kiera...dulu masa OKje kerja mmg cita cita nak jadi surirumah, bila dah jadi surirumah mmg nak jadi surirumah...hehe....
      Apa pun syukurlah.....tak mewah tapi cukuplah sekadarnya...

      Delete
  19. Rakan sekolah masa Form 1 - 3? Bagus...dpt jalinkan semula silaturahim...Saya mmg terus lost contact dgn kawan2 masa sekolah form 1-3 dulu..huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye DZ.....tu yang tak sabar nak jumpanya....

      Delete
  20. semoga berjaya anak okje Angry Bird dalam ujian nya..
    acik pun selalu rasa malu nak join kawan yang berjaya..kadang siap nyorok tu hi hi..terok kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah moga dipermudahkan dan dilapangkan dada anakanda OKje tu AE...

      Delete
  21. alahaiii..bestnye dapat jumpe kawan2 lama.
    walaupon x dpt kumpul semua.. dpt separuh pon dh cukup baik kan~
    rindu nak jumpa kawan2 lama.

    ReplyDelete
  22. adoi..lawak la enty nih..heehhe...
    besaq sungguh rumah dia..
    mesti menu2 nya mengancam ..kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak jugak menunya..... Nasi Arab, Soto, Spaghetti.....cuma OKje tak makan semua sebab malu hehe....rugi pulak rasanya

      Delete
  23. ayu-ayu semuanya...semua dah macam datin tak tau mana satu yg bukan datin?hehehe

    ReplyDelete
  24. sampai ati pak jilap dok kat luar.. awat tak join skali.. hehehe
    itu rejeki masing2 lah OKje.. mana tau 1 fine day mak jilap jadi Datin Seri.. pergghh masa tu cik jah plak jadi muka tembok bila jumpa Datin Seri OKje.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah Cik Jah ....Pak Jilapkan sepesis hehe....Dah pompuan semuanya takkan nak menebeng sama kot....huhu
      Semalam Cik Bedah mmg teringat ko Jah...tup tup ko dah datang hari ni....chemistry gitu.....Haha.... kalau mak jadi Datin Seri, automatik mak akan anugerahkan ko jadi Datin cik Jah oi hehe

      Delete
  25. ah reunion tiap tahun yer makni...memanglah segan kan bila pikir kita yg tanam anggur nie jumpa kengkawan yg dah berjaya, berpangkat besar..tapi takperlah..hanya Allah, kita dan suami kita jer tahu apa yg didalam ati kita kan..

    ReplyDelete
  26. Kalau dapat diletak sekali gambor masa tingkatan 1~3 tu mesti lagi menarik... Boleh lihat perbezaannya. Yg mana jadi zirafah dan yang mana pula jadi badak...hehe

    ReplyDelete
  27. Rajin nya okje berreunion .... ni kalau dah jumpa ni mesti satu hari satu malam pun x abis cerita mengenang kisah lampau ... hehe

    ReplyDelete
  28. Time nilah peluang jumpa kawan2 lama..bukan selalukan...tuan punya blog mmg vogue gitu hihi....

    ReplyDelete
  29. Wah.. orang lawa, baju pun masing-masing lawa tu. Tambah pula dengan rumah yang nampak lawa dan kemas tu. Kagum ni. Seronok ya dapat sama sama beraya dengan kawan-kawan sekolah. Dah berbeza status pu korang masih lagi akrab dan selalu berjumpa, itu yang penting tu.. meriah suasana bila sesekali jumpa..

    ReplyDelete
  30. Comeh sokmo kawan2 OKje ni.. sama cun dengan OKje.. :)

    ReplyDelete
  31. ha'a kan memang seronok kalau jumpa kawan lama
    boleh lupa diri dibuat nyer
    saya aje tak pernah pergi walau dapat jemputan =)

    ReplyDelete