Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 4 September 2014

Balas DENDAM

Salam Khamis.....

Pagi ni, makan berdua dengan TLBD....
Salah satu nikmat Allah yang tak boleh didustakan .......















Dari hari tu Mak Jilap teringin, tapi hari ni baru dapat.....

Hari tu datang dengan Pak Jilap kat kedai ni tapi boleh dia ambik kuih aje......
Dah tukang bayar tetiba diet, takkan Mak Jilap nak ambik nasik kerabu pakej ikan tongkol dengan telur masin????

Hari ni balas dendam, jual nama dak TLBD yang teringin ngeeee.......

UPSR dah start ke?..... Patutlah si TLBD cuti!

41 comments:

  1. UPSR minggu depan..depa cuti apa tu?/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuti kelas tak de kot DR hehe....sekolah tu dewan kecik

      Delete
  2. hahaha suka nau ngelat si mak jilap ni tau..
    tapi ok gak tu kannn jual nama TLBD, mak jilap dapat gak merasa lauk ikan tongkol dengan telur masin.. kalau tidak mst mak jilap carik batu belah batu bertangkup.. muahahhaa
    UPSR blom start kot.. sebab anak buah Nizam pun tengah bz dengan kelas tambahan.. tak dengar plak kata UPSR dah start..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai le Cik Bedah nak hidup Cik Jah oiii....

      Delete
  3. woo..feberet cik nor tu..nasi kerabu..:)

    ReplyDelete
  4. dush....dush...dush...#tumbuk2 mnja sis OKje
    peberet zai ni.dh lama x mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dush...dush...tumbuk manja balik kat Zai....hehe

      Delete
  5. gulp! sedap tu okje....kebetulan dlm entry lieya ari ni pun ade pic nasi kerabu...jual kat op is lieya ni..sedap sbb die jenis nasi kerabu tumis....mmg sedap heheeheheheh

    tu la upsr dah start...mgu depan anak2 lieya darjah 3 dan 2 ade lawatan n dicutikan sekolah kafa....ye la kalo kat sekolah kang bising plak akak2 abang2 darjah 6 nak jawab peksa kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoiii Lieya.....Nasi kerabu tumis camne pulak.....

      Delete
  6. sedapnye nasi kerabu kaler pepel...kat tempat saya biasanya warna kuning je..nak dapat warna kelabu pepel ni..memang payah..cepat abis

    ReplyDelete
  7. Eh.. apalah dinda ni UPSR minggu depanlah.
    Tak silap kanda adik kata 8h ke 9hb mula.
    Itulah banyak sgt makan nasi kerabu hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.....kandaaaa ni sajakan nak kena geletek dgn dinda...

      Delete
  8. amboii nasik kerabu jugak..tadi lieya pon up nasi kerabu..huhuhuu..
    upsr minggu depan kak..awalnya sekolah TLBD cuti..

    ReplyDelete
  9. Bila UPSRnya? Napa anak saya takda cuti apa pun? Eh, cuti sekolah bila ek OKje? *lagi teruk mak yang ini*

    Gitulah kalau jadi mak. Mesti pandai nak cover line selalu. Kalau teringin dan rasa malu, kita tolak je keinginan tu jadi milik anak bongsu. Habis cerita. Rahsia tak terbongkar. So kali ni makan berdua, couple ni makan nasi kerabu sepinggan sehati sejiwa ke atau bawa pinggan masing-masing?

    Dah lama kahwin takkan nak kongsi makan sepinggankan. Rasa macam tak cukup je. Tak kenyang je. Dulu mula kahwin lainlah, semua pun nak sepinggan. Kuih karipap pun kalau boleh nak potong dua -satu untuk you, satu untuk I gitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kata Kakzakie minggu depan baru UPSR...so cuti hari ni tu sebab susun mejalah tu hehe....
      Mak yg ni pun dah jadi sengal sama haha....selagi budak budak tak cakap kurang nak ambik tau. La ni dah tak kerja tarikh pun kadang lupa ....

      Hish....tak kenyang weyh makan berdua lebih lagi benda yg kepingin sejak hari tu, mana puas makan share hehe...

      Masa pergi dgn Pak Jilap hari tu yelah....kita ambik mee hoon dengan tongkol masak gulai. Hajat nak makan semua tp tak sampai hati, sudahnya suruh Pak Jilap habiskan suku. Sehati sejiwalah sangat masa tu....hehe

      Delete
  10. Wahh sedapnyaa..mmg feveret gak laa nasik kerabu gini.. :)

    ReplyDelete
  11. gittuuu.. nama anak jugak kena petik..
    hahahahahahha.. eh sama lah kita.
    kadang2 mamanye tingin nak beli getah rambut yg cute2.. pastu petik nama anak.
    nasib ade anak pompuan.. kalo anak lelaki x dapatlah petik nama anak nak beli getah rambut khennn.. mcm x logik pulakkk.. hahahaahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi standard rupanya helah mak mak ni petik nama anak...

      Delete
  12. Sedapppnya....cuti pelepasan..

    ReplyDelete
  13. tngok lauk nasi kerabu yg bertimbun ,terliur kakak tau....dh lh tngah lapar ni.....
    kakak pun dh Iman sorang sek rendah ni kurang tau psl2 upsr ni ,mujorlh kwn bgitau ..

    ReplyDelete
  14. sedap tu okje..acik kalau beli nasi kerabu,..semua sayur2 tak mau..hi hi..sampai orang jual tu pelik..nasik kerabu tak mau sayur2 cam mana rasa dia kata hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah okje pun pelik dengan AE ni....macam MD jugak rupanya tak suka sayur.....Betul kata depa AE...nasi kerabu tak de sayur mana sedap....

      Delete
  15. teringin nak makan nasi kerabu tapi kalu OKje yg masak, lagi sedapkan, maklum le masak ngan penuh kasih sayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak retilah buat nasi kerabu.....kita bukan mek Kelate ler... mai le sini kita belanja nasi kerabu sedap ni

      Delete
    2. Sedap gak sebab belanja dgn penuh kasih sayang hehe

      Delete
  16. Perut mak yg kenyang, si anak dapat nama... Bijak2...
    Memang full plate, betul2 balas dendam ni Okje...
    Tgk telur masin tu, tak sabar nak makan yg homemade punya.. semalam baru buat.. tapi lama lg nak kena tunggu tu.... huhuhu, tak sabar juga nak makan dgn nasi kerabu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buatlh Bijen.....sedap jiddan....hehe

      Delete
  17. Perghhh nasi kerabu... menangkap di mata ini... :D

    ReplyDelete
  18. dah berhari2 teringin makan nasi kerabu ni...esok kena dapatkan jugak..

    ReplyDelete
  19. Alahai kepinginnya nak mkn nasi kerabu. Kat sabah ni jarang jumpa .... huhu

    ReplyDelete
  20. Upsr dah minggu depan ke? Sekolah menengah sekali tumpang cutikan budak boleh? Haha.. dah tak sabar nak abiskan tahun ni..

    sedap nampaknya nasi kerabu tu Okje... saya pun sejak lepas puasa rasanya tak pernah lagi beli nasi kerabu kat sini...anak2 pulak kalau sarapan suka telur separuh masak, tak leh saya nak jual nama depa..

    ReplyDelete
  21. Cerdik bebenor ko hainom jual nama anak utk tekak sendiri ye.. rezeki mak jilap jugakkk yg dpt ehe ;)

    ReplyDelete
  22. dah lama tak makan ... kenapa la dia dok menayang ni ... ceh !

    ReplyDelete
  23. Wah ni betul2 balas dendam ni... kemain penuh pinggan... lps tu petik nama tlbd... hehehhehe cool

    ReplyDelete
  24. halamak nasi kerabu ler
    my favorite ni, lama dah tak makan nasi kerabu
    nak sikit boleh

    ReplyDelete