Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 9 September 2014

Balik balik TUDUNG HITAM

Salam Selasa.....

Mak Jilap dah kering idea dah ni, tak tau nak tulis apa lagi weyh.
Nampaknya sudah berjangkit dengan Atie Yusoff ni.

Perangai setiap anak tu memang lain lainkan, walaupun dikeluarkan dari perut yang sama. Nasib ada 3 orang anak aje. Kalau ada 10 orang mau pitam Mak Jilap hehe..... Bab perangai anak anak ni rasanya kena rujuk dengan mereka yang lebih otai macam Bunda aka Kak NoraKak Saniah atau pun Kak Yon.
Setakat experience Mak Jilap ni apalah sangat...... setakat bagi anak anak makan pucuk muda ajelah hehe.....

Masa kecik dulu, bolehlah kita aturkan hidup mereka, baju apa yang patut mereka pakai tapi bila mereka dah menginjak dewasa ni, tak de chance lagilah nak masuk campur, kalau campur pun, pilihan tetap ditangan mereka.

Macam si TLBD tu, naik rimas OKje tau...... Balik balik TUDUNG HITAM, tak tudung bawal hitam, pakai tudung sarung hitam. Hish...... cubalah pakai shawl belit belit tu ke, tudung comey comey macam anak Kanda Zakie tu ke, kan cantik....



Memang berbezalah dengan kakak dia dulu dulu. Kakak dia lebih suka bergaya. TLBD ni pulak main sarung aje mana dan! Kalau boleh, T-shirt Mak Jilap nak dibelasahnya. Agak agaklah dik oiii..... kalau ye pun suka pakai baju besar besar!


40 comments:

  1. Kakcik pula suka pakai jubah hitam... :)

    ReplyDelete
  2. Senang tudung hitam kak. Pakai ngan mana2 baju pon masuk.

    ReplyDelete
  3. hehe..saya dah lama tak pakai tudung hitam..

    ReplyDelete
  4. ermm boleh geng ngan lieya tu kak...lieya pun suek tudung hitam..senang sebab semua baju leh match hahaahahah...malas pun yeak nak gosok byk2....lieya ni shawl hitam jek sampai 4 lai ade sebab senang nak gune .....hehheeheh

    ReplyDelete
  5. Takpa Okje! Hitam itukan menawan :)

    Alah, TLBD dah cun rupanya so tak kisahlah nak pakai tudung hitam, nak pakai baju besar dan longgar, tak kisah, tak kisah....

    Yalah tu betul juga. Jadi mak ni kuasa veto bukannya lelama kat tangan kita. Anak-anak ni bila dah besar sikit memang ikut suka dialah. Kita bagi idea je. Nak ikut, ikutlah. Taknak ikut, sukahati.

    Anak saya si Abang tu pun sekarang mana nak pakaian/kasut mahupun barang-barangnya ada kartun. Spek pun nak orang dewasa punya. Dah tak layak pakai gambar kartun cam budak-budak, berbingkai warna warni gitu :)

    ReplyDelete
  6. Hitam bole match ngan mcm2 kaler okje...senang! Sy pun suka hitam...:)

    ReplyDelete
  7. Mcm iklan maggi jer tu...

    knor pun asyik2 hitam..hitam kn menawan..

    ReplyDelete
  8. Hehehehe...senang nak match kan kot OKje tu yg minat kaler hitam.. apapun wrnanya tetap comey.. :)

    ReplyDelete
  9. nk wat camne kak... udah itu waran feveret dia... relakan jelah yek

    ReplyDelete
  10. tudng ni musim juga.. trend..
    try tgok member2 dia.. mesti ramai yg pakai tudung hitam.

    dulu2 mak dia wanita idola plg cantik.. dah sek. kwan2 plk jd idola.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kat PB, budak-budak melayu di sekolah saya pun kalau buat aktiviti banyak yang datang pakai tudung hitam.. memang minat remaja pada warna ni agaknya

      Delete
  11. other side nya kan Okje. bila dia nak pakai bju besar-besar tu maknanya dia xnk pkai bju ketat2. alhamdulilah :)

    ReplyDelete
  12. hehehe nasib tak disarungnya baju pak jilap.. kalau tidak double pitam mak jilap.. hahaha

    ReplyDelete
  13. warna feberet.. Zura dh lama x pakai tudung hitam. kenapa entah.. selalunya kalo tudung serbaguna zura lagi suka pakai tudung warna kelabu. hehe

    ReplyDelete
  14. Jangan risau okje...kita dulupun peminat tudung hitam..sampai dah boring lah..Tapi sekarang ni dah colorful tau..he..he

    ReplyDelete
  15. mama selalu jugak mengenakan tudung kaler hitam.. hihi

    ReplyDelete
  16. hahaha tp tetap comel cam mak dia..

    ReplyDelete
  17. Masih berkabung lettew... hehe
    Hitam itu menawan! :)

    ReplyDelete
  18. hehehe... suka TLBD ni pkai tudung hitam ye kak.. tapi nampak tetap menawan bah.. lembut je raut wajah TLBD ni..

    ReplyDelete
  19. hahaha..takpa...hitam itu menawan...

    ReplyDelete
  20. tudung itam senang matching
    iki angger nyong eneg anak lanang
    arek masuk minang anak riko
    sebab senang je
    bagi mangan megi..heheh
    :)

    ReplyDelete
  21. tak pe la..dia cantik.pakai apa pun lawa la..:)

    ReplyDelete
  22. asal dorang bahagia sudah... saya ni baru 2 kecik2 pun dah tak teratur okje.

    ReplyDelete
  23. sampai satu masa nanti..tahulah dia nak bertukar-tukar kaler...masa tu maknya jangan fenin pulak..
    hitam itu menawan..hehe..semua masuk..:)

    ReplyDelete
  24. Cantik bah tudung hitam okje. Mia pun suka.
    TLBD ni pakai apa pun ok...comel jak rupanya :)

    ReplyDelete
  25. anak kakak fateha tu dulu pun suka sngt warna hitam sampai asasi...memang tak pandai nk bergaya warna2 terang....tapi skg dh berubah selera dia....sampai kawan2 perli balik dah pandai bergaya sekarang....si TLBD tu budak lagi hainom...nanti kalau dia nk bagai gaya tudung parah juga ....
    hihiii....baju ibu pun boleh sarung ke TLBD?

    ReplyDelete
  26. comel je anak okje pakai hitam..budak2 sekarang ni memang minat sangat ngan warna hitam kan okje

    ReplyDelete
  27. Saya ada sorang kawan yg suka sgt pakai tudung hitam... mmg dia tak pernah pakai tudung kaler lain....
    Oklah tu Okje TLBD pakai baju besar.. dari dia pakai baju kecik2,, lagi lah seksa mata kita tengok... kena dgn gaya muslimah...

    Owh, entry saya hari ni pun ada mengumpat pasal anak dara nan sorang tu jugak... Mmg dari pakai baju hingga ke fesyen rambut, semua dia nak pilih sendiri... Pejam mata je lah tgk fesyen anak dara nan sorang tu... huhuhu

    ReplyDelete
  28. dah mcm my anak buah jer . nak gi giant klu kita x tlg matchkan , mmg suka2 dia la nak pakai baju n tudung kaler apa . blm masuk kasut lagi . kekadang tu dah kalahkan nyonya nak gi pasar tau ... adeh ... nasib baik muka ayu ... heh heh

    ReplyDelete
  29. ada baiknya juga anak kurang bergaya..jimat sikit ongkos,klu tak setiap bulan mintak baju baru,shawl baru..tak ke pening.hehe..

    sy dulu2 tak pernah langsung pakai tudung hitam..rasa macam pel;ik sgt muka klu pakai hitam..tp sekarang ni ok je..:)

    nti dah dewasa sikit pandailah TLBD berfesyen..

    ReplyDelete
  30. Eh macam boleh geng je ngan saya.. hahhaha siap husband ckp tudung kaler lainkan ada.... hahhaha saya ni jenis malas nak pikir, nak matching2... kalau rajin saya pakai la kaler lain.. kalau x mmg sarung je tudung hitam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....sama jer ngan budak TLBD tu NK.... malas nak pikir.... OKje bab ni rajin pulak pikir hehe....

      Delete
  31. hehe...kecik lagi si TLBD ni OKje kot
    belum pandai sangat nak bergaya
    tapi kalau saya pun suka pakai tudung bawal hitam
    senang sikit nak matching dengan baju apa

    ReplyDelete
  32. egek bocah ..
    orong pandey ngelamar ..
    wes gedi mbesok ..
    mumet mak ea pulak ..

    ReplyDelete
  33. samalah ngan kita geng, maklum le hitam itu menawan..

    ReplyDelete
  34. TLBD ni orang yang setia dan ada fokus rasanya.. sebab tu suka hitam je.. tak pun cerewat ya? tak nak try yang lain sebab takut risiko? haha.. tak berapa mahir nak menilai personaliti orang ni..
    asalkan menutup aurat ok la kot.. baru sekolah rendah tu, kalau dah mula bersekolah menengah nanti kot akan berubah sikap, mahu melawa pulak lepas ni kan Okje pulak yang nak kena bawa ke butik2 setiap minggu nanti... kan??

    ReplyDelete