Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 1 September 2014

Di sini lahirnya sebuah CINTA

Salam Isnin, salam kemerdekaan buat Malaysia yang ke 57!

Walaupun semangat dalam diri ini berkobar kobar menyambut Hari Kemerdekaan Negara, tapi semangat setakat depan TV ajelah hehe.... Tak pernah lagi seumur hidup duk sama sama memeriahkan sambutan dekat dataran apatah lagi tengok bunga api menunggu nunggu detik 12 malam! Huh memang tidaklah Pak Jilap tu, dahlah sesak, payah nak parking pulak tu.....

Tunggulah nanti..... kotnya Pak Jilap jadi menteri kabinet hehe....

Mak menyambut hari kemerdekaan kat Seri Iskandar. Tulah ....... budak budak sekaranggg.... hari tu pandai pulak balik rumah sendiri. Balik sana nak berhantar pulak. Sama jer, mak bapak sekarangggg....... manjakan anak hehe....

Macam biasa, kalau Mak Jilap kesini mesti duduk homestay yang sama sebab 'Disini lahirnya sebuah CINTA'....... ececeh.....Nak jugak guna tag Kemerdekaan tahun ni hehe.... Bukan apa yang bestnya homestay Kak Mid ni aircond dia ada 3. Harga pun reasonable. Al maklum ajelah family Mak Jilap ni..... kan ala ala Panda......hehe...


Emm.....kencang jugak business homestay ni kalau kena tempatnya....

Cuma yang lainnya kali ni urusan sewa semuanya memang betul betul dalam 'alamaya'.....Dia suruh tinggal jer duit sewa buh dalam almari. Terasa terharu pulak bila diberi kepercayaan cenggini.


Orang berbudi kita berbahasa, jangan sesekali dibalas 'tuba'......

Terima kasih Kak Mid.....

41 comments:

  1. Minggu depan acik anto hero balik..tapi acik tak sewa homestay 2 orang je kan okje..biasa pi tido sana acik sewa hotel bajet je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh..... AE pun bermalam jugak ye ...Yelah AE.... 2 org, hotel budget RM80 pun dapat, nak ada buat apa sewa homestaykan....dah sure RM100 lebih tu

      Delete
  2. dah jadi isteri menteri kabinet,terpaksalah kakak undur diri....malu lah nak kwn dgn mk datin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..... SI ni saja tau.....Insyaallah kalau jadi mak datin nanti OKje tak akan lupakan kekawan bloggers hehe....
      ( Yelah tu ..... mimpi sampai kebintanglah gamaknya SI hehe)

      Delete
  3. Replies
    1. Bukan bercutilah Cik Nor hantar SA balik Tronoh

      Delete
  4. Lahirnya sebuah Cinta tenan nay reko neng di yor ..
    hi..hi ..
    iki dino neng ngomah
    iso la ngawey reply gelis ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha wes kelalen nang di.....
      Ohhh patutlah gelis teko nay....

      Delete
  5. Pertama kali dengar orang suruh tinggalkan duit sewa dalam almari ... atau urusniaga ni khas untuk keluarga okje jak, pelanggan tetap dorang percaya sebab tu suruh tinggalkan kat situ jak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugaklah Mia...sebab banyak kali dah OKje duk sewa homestay dia....
      Tu yang dia percaya kot....

      Delete
  6. Memang untung kalau buat homestay ni..lagi2 musim orang kaWen..memang masyukk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah DR....kena tengok tempat jugak ...... kalau kat Tronoh tu sebab ada kampuskan tu yang ramai orang mencari tu tak ikut musim....

      Delete
  7. Memang untung bisnes homestay ni Okje. Biras saya dah ada 2 buah pun melambak2 masuk duitnya. Ni dia sedang lengkapkan rumah ketiga utk dijadikan homestay juga. Padahal baru mula 2 tahun lebih je, bila dah nampak potensi tu cepat je berkembang..

    ai.. tajuk gempak.. ingatkan apa tadi.. ingatke pergi ke tempat honeymoon dulu ke, tempat jumpa suami kali pertama ke.
    Hihi
    . Macam2 ya...tapi boleh juga tu kira tempat lahir cinta, paling tidak ke sana sebulan sekali ya.. sukalah mak dia tu, boleh jalan2 kat sana dengan alasan SA mengajak dihantar je..kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biras awak tu kat area mana AN? Seonokkan bila bisness jalan kencang, semangat pun berkobar kobar.
      Hehe...... saja je nak gak buh tag kemerdekaan dalam blog. Dulu kawen Mak Jilap tak de honeymoon le...masa tu tak de duit ...huhu Honeymoon kat rumah jer...
      Betul tekaan tu...Mak Jilap suka aje berjalan tak yah masak hehe

      Delete
  8. besnya.. setiapkali anto anak gi bercuti sekali. baik tuan homestay tu..dah percayakan OKje..boleh suh tingalkan duit kat dalam almri jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KY husben tu tak mo balik hari ...penat drive katanya.....tu yg bermalam tu

      Delete
  9. Wah cayalah tinggal duit dalam almari aje..memang first class..

    ReplyDelete
  10. Betul2..sekali org percayakan kita,biarlah selamanya

    ReplyDelete
  11. ikhlas nyer orang ni nege..suh tinggal dalam almari je..hish..hish....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal Eita..... memang sepenuh kepercayaan dia bagi kat kita

      Delete
  12. lama tak singgah cni. assalam kak okje. chat? mestilah chat ye idok kalau tak, tak ye sampai ke Seri Iskandaq. hehehe.. salam hari merdeka.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha yelah mana Gee pergi selama ni? Lupa OKje ye? Yelah Gee syukur....Allah bagi sihat lagi....ingatkan apa tadi... dalam hati....'chat amendelah pulak Gee ni' hehe...

      Delete
  13. bgsnyer kak.... percaya betul dia pada customernyer... siap blh suh tinggal duit sewa kt almari je... kalu org tak jujur mau tak di tinggalkan duit pun agaknyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Dana...... OKje pun tak sangka sebenarnya. Tapi tulah org berbudi kita berbahasa....ye dak!!
      Tak terniat nak meipu....dan bukan jenis kita pun nak nipukan....

      Delete
  14. bisnes homestay ni leh tahan masyuk..
    i loike beg kaler pink ada kitty tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bag si TLBD Mar.... diakan berangan nak naik kapal terbang bawak beg roda tu hehe

      Delete
  15. Zaman kegemilangan Cik Jah dulu asal ada hari merdeka atau menyambut tahun baru je mst Cik Jah menggeletis nak keluar sambut ambang detik 12malam.. bila dah tua2 ni malas nak melayan.. tengok bunga api dari atas jembatan depan rumah je lah gamaknya.. hahaha
    OKje,, buat lah review homestay tu.. kot2 mana tau cik jah tersesat barat kat area tu bleh jg tido semalam dua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko mmg Jah...hehe
      Nak review yeh......nampaknya kena gi Tronoh baliklah mak ni, ambik gambau!

      Delete
  16. homestay ni memang boleh buat duit kak...

    ReplyDelete
  17. wahh orang tu dah memang menaruh speenuh kepercayaan pada okje, tak sia2 saya berkawan ngan okje tau hehehehe.

    ReplyDelete
  18. Kalau tak minta hantar balik pun, maknya memang nak gi Tronoh pun :) Ngaku sajalah Okje....

    Bestnya kalau ada homestay cam ni. Semuanya best dan yang paling penting harga pun berpatutan. Kalau dah jumpa satu, setia ajelah. Dah service everything pun okeykan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....Mana ada, kita teringin nak naik ketapi sebenarnya sampai Tronoh tu, tapi kang sampai sana sapa nak ambik kami pulak, lain le ada driver, haiiii..... nampaknya kena tunggu Pak Jilap jadi kaya rayalah .......

      Ye betul jiran.... so far mmg homestay dia ajelah jadi pilihan

      Delete
  19. lepas ni jadi pelanggan tetap Kak Mid tula Okje kita hihihihi

    ReplyDelete
  20. Wa wa wa.. semangat merdeka ni.. bagus bagus :D Yun Sing masuk blog ini angkat 'tuba' *tiup* hahaha (jangan marah) xD

    ReplyDelete
  21. pelanggan tetap yang istimewa di hatinya, okjer. sebab tu diberi kepercayaan penuh.

    ReplyDelete
  22. Homestay kalau kena tmptnya... mmg boleh laku la... amboi... smpi cm tu sekali tuan homestay tu percaya ke okje... hehhee main tinggal2 duit je yea... heheheh betul tu jgn dibalas tuba!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal NK..... rasa mcm nak beli rumah buat homestay aje....tapi bila pikir pasal ongkosnya terus cancel hehe

      Delete
  23. OKje ni dah macam mak saya masa adik saya duk seri iskandar tu
    hari-hari kesana, beza dia tak tidur sanalah..mungkin sebab dekat
    ni mesti rindu sangat dengan SA sampai kerap ke sana
    kaya tokeh homestay sebab okje...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...semalam tak bermalam YY....okje OK jer kalau tak bermalam pun....itu oranglah tukang drive tu yg tak tahan hehe....

      Delete