Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 12 September 2014

Esok nak jalan mana?

Salam Jumaat........

Sekejap pulak dah hari Jumaat balik yek....... Agaknya banyak manalah pahala yang kita kumpul sepanjang seminggu yang lepas ? Adakah sudah bertambah amalan? Atau semakin berkurang? Atau mendatar aje.....

Bila pepagi dah mendengar khabar kematian, ginilah jadinya.
Ohhhhh....... mak insaf sekejap nak.....

Dalam pada insaf insaf tu, sempat lagilah ngunyah benda ni...... ( Hidup kan mesti diteruskan!!!). 2 keping jer hokay! Ikutkan perasaan mak yang tamak haloba ni, nak jer ambik lagi, tapi bila mengingatkan 4 keping roti dah sama macam makan sepinggan nasi, terus cancel........ cukuplah setengah pinggan dulu weyh!  Bukan mak nak menyabit belukar pun hehe...... Alahhhhh...... setakat main petik petik keyboard tu apalah sangat.......


Sebenarnyakan korang....... mak dah tak de idea nak merapu apa dah......
Eloklah sangat mak pergi menyidai dulu sebelum kain baju mak kering dalam bakul sepatah kata Cahaya Hidupku ! haha......

Selamat berhujung minggu semua! Esok nak jalan mana?


59 comments:

  1. Okje, kawan mu yang tgh sakit perut ni stress tgk roti. Dipesan jgn makan roti sehingga perut btl2 ok.. dh 3 hari Okje..

    Esok nak rehat rehat je kat rumah.. penat sibuk banyak keje seminggu ni. Sakit perut pun tak berani nk mc, takut kerja tertangguh..

    Entry lain saya baca kemudian ya.. bila dah lapang sikit.. tapi mcm ada entry Okje sebut nama saya je.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian sungguh kawanku ituuuuu.... La ni dah boleh pi taman dah baiklah kot perut tu no heheh...
      Ni mmg betul betul cikgu mithali ni sakit sakit pun masih kuat bekerja!
      Yelah..... mmg ada sebut pun, tak baca rugi tau kita mengumpat ni hehe

      Delete
  2. huwaaaaaaaaa..kita tak sarapan lagi nih..bikin perut lapar je tgok roti T_T
    ESOK NAK JALAN MANA?esok tak leh jalan - jalan sbb esok ada kelas :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus bagus bagus...... belajar sampai muntah hehe

      Delete
  3. bagus Hainom ..makan tak ikut nafsu..tapi kalau terlebih takpe..basuh je bilik air sampai berkilat-kilat...sure banyak tenaga yg pakai..(sura selalu anggap basuh bilik air tu satu senaman..pujuk hati bila selalu kena basuh bilik air..huhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ......Sura, makan tak ikut napsu tu ada masa, kalau time tak hengat dunia semua pun lupa hehe....Nak mengemas jugak rumah yg bersepah ni tapi tulah..... tgh tak de napsu nak mengemas hehe

      Delete
  4. dapnya...da follow hainom okje...klu free follow back

    ReplyDelete
  5. hahahaha..
    makan aja 6 keping..lepas tu bawak2 lah menyabit..:P

    saya Insya Allah akan ke Penang..cuti2 malaysia..:)

    ReplyDelete
  6. simple tp sedap...haha 4 keping roti pun tak terasa mengunyahnya..

    ReplyDelete
  7. salam Jumaat mak jilap..jalan-jalan pagi hari di sini

    ReplyDelete
  8. Sedap pulak tgk roti OKje tu...esk nak buat ler utk brkfast hehehee....

    ReplyDelete
  9. haha.. sila lah menyidai kain kak.. sedap juga idea buat roti mcm ni.. si tumpis tu dah memang hantu roti juga.. dah pening nak buat roti apa plak... huhu
    esok: kamek ada jemputan kenduri khawin... :)

    ReplyDelete
  10. Bestnye dah breakfast... Lapo hahaha. Esok jom pergi pasar karat jom..

    ReplyDelete
  11. Okjer.. nampak sedap pulak roti telur tu tambah sosej!
    resipi baru nih.. boleh cuba lah nanti.

    Zura x gi mana2 pon..
    esok pon keje lagi. huhuhu
    ingat minggu depan nak bawak anak2 berjalan ke KL jer.
    harap2 menjadik lah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaplah jugak Zura dpd roti telur kosong gitu jer...
      Okje pun tak gi mana mana..... kita jaga Kay El ajelah Zura hehe....

      Delete
  12. Eh, macam sedap je. Roti telur dgn hot dog ke tu?

    ReplyDelete
  13. nampak gambo makanan je mesti saya terliur..OKje ni memang suka upload gambo makanan kan..

    ReplyDelete
  14. 4 keping aje. Kalau hari ni tak makan roti 4 keping, esok makan nasi beriani sepinggan penuh, sama je kekdahnya Mak...

    Mak duduk rumah kan banyak kerja nak buat. So, kalau makan 4 keping, by tengahari dah okey dah tu Mak. Dengan syarat jari Mak tu jangan asyik memetik keyboard jek. Kalau gitu gayanya memanglah lambat nak terbakar kalori Mak....

    Mak dah takda idea...Hihihi....timbul rasa simpati pulak. Mehlah Mak W/A nanti kita sediakan tajuk dan isi entri. Mak tinggal nak isikan tempat kosong je, ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kata ko nak.......... mak makan Nasi Arab malam tadi.....pergh ...mmg tak berbaloi le mak diet hari tu hehe....
      Memang le terbakar kalori mak, tapi kalori bahagian jari jer haha.....

      Delete
    2. Okeylah tu, Mak! Ada juga bahagian yang terbako kalori. Kalau tak terbako, lagi sadis rasanya Mak diet roti dua keping aritu. Sayu hati jiran ni memikirkannya tau, Mak. Takutlah kalau Mak dah kurus jiran tak kenal nanti....

      Delete
  15. 4 keping roti bertatahkan telur & sosej tu mmg dah nampak berat cik bedah..
    tapi berat badan cik bedah lagi berat kot.. pfffttt ahhaha.. (mula nak diet lettew) ;P
    weekend ni tak tau lah nak kemana.. kakak ipar ajak balik melaka.. rasa mcm malas plak memandangkan hujung bulan ni cik jah nak gi joly holiday.. simpan duit sket noq.. kalau pakai duit laki mak happy lah.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cis..... kurang hassam betul cik Bedah ni....huhu

      Delete
  16. 2keping je cukup ke hainom?...kut2 lepas sidai baju yg 2 keping lagi tu kena ngap juga...heheee

    ReplyDelete
  17. Salam Jumaat Okje...Alhamdulillah Mak dah insaf..he..he.

    ReplyDelete
  18. makan sikit tapi kerap...ok jugak...kenyang jugak..

    ReplyDelete
  19. Selagi bole mkn...mkn aje okje...jgn ditahan tahan! Muahahahahha...

    ReplyDelete
  20. 2 keping je??celah gigi je tu..kalau saya makan smpai habis je.nanti membazir pulak tak dak sapa nak makan...ekekekek

    ReplyDelete
  21. sedapnya roti..ala ok je takdelah gemuk..makan je la..huhu

    esok kita shopping bagi susut duit laki

    ReplyDelete
  22. fuhhh kalau tabur keju kat atas roti tu pasti lebih menarik..

    alaaaaaaaa geng takat 2 keping, sikit sangat.. tak sempat nak gemuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok?? rasanya lepak2 kat umah jer, kumpul tenaga..

      Delete
  23. Assalamualaikum

    Ait, macam tau tau je CM pun tak nyidai kain lagi...

    p/s. KL Steamboat tu di PJ, Bangunan Zenith..per head cuma RM38 tapi boleh dapat diskaun kalau pergi ramai-ramai. Jom belanja CM..

    ReplyDelete
  24. assalamualaiki ... tak pergi ke mana , dok menghadap lappy jek ... terima kasih bertanya khabar hari tu ... terlupa lak ... heh heh . Kematian tu mmg pasti ... alfatihah untuknya .

    ReplyDelete
  25. hujung minggu daku duduk kat rumah. nak pegi makan kawin, takda la pulak dpt jemputan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....teringin nak makan nasi minyak org kawenlah tukan....

      Delete
  26. salam ziarah dan follow di sini, hainom ada datang blog akak aritu, arini baru dapat balas singgah, dan terus follow, suka juga akak baca cerita-cerita kelakar kat sini.

    nak bagi idea satu..ce try buat cekodok sosej, potong sosej bulat2 camtu, potong kentang dadu, sedappp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sudi singgah dan folo sini NA...
      Tulah.... rasanya ada baca pasal resepi tu .....kat blog NAlah agaknyakan....Nanti bila bila nak try buat jugak....

      Delete
  27. 2 keping ??? Tapi nampak dalam pinggan tu 4 keping hehe
    Klu mia okje, 2 keping mn cukup. Mo juga 4 keping baru kenyang. Kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ar Mia..... ikutkan mmg tak cukup..... tp ingatkan anak bujang yang belum sarapan tu.... maknya terpaksa tahan nafsu hehe

      Delete
  28. kak mintak skit roti ngn sosej tu...nam pak macam sedap jer..nak buat sndiri malas..haha

    ReplyDelete
  29. Salam Ahad Okje :) .. tetiba muhasabah diri pulak baca entry ni huhu..

    ReplyDelete
  30. nyum... nyumm... nyummm... sedapnyer nampak... :D ekhhh... menaip pun guna tenaga tau... so boleh makan... sila... sila... silaa... :D

    ReplyDelete
  31. Bagi lah resepi roti hainom weeeiiii sodap tengok tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak resepi apanya CH.... roti celup telur jer tu, pas tu buh sosej udah siap hehe....

      Delete
  32. cuti sehari aje, tak best nak jalan
    paling jauh pergi pun rumah MID tu...hehe
    okaylah tu, berjalan juga kan
    roti tu nampak sedap, camne bagi lekat sosej tu
    tabur time atas kuali apa ke?

    p/s-saya tag blog ni untuk The Versatile Award

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bancuh telur YY.....lepas tu buh sosej.... celup roti dlm telur tu melekat le sekali sosej tu....sonang bai tu hehe...
      Haaaaa.....mak kena tag ke???? Ayoyo....

      Delete
    2. ooo...gitu ye
      bayangkan tabur lepas letak roti atas kuali...hehe
      okay2...nanti p try

      hehe...idak ada unsur paksaan ye
      just for fun aje...hehe

      Delete
  33. Kita singgah petang...

    Amboi3 gigihnya ukur jalan sampaikan laman tersadai bersawang.. (Cam le diri sendiri tu aktif sgt brblog.. hi3)

    ReplyDelete
  34. Salam Singgah ! lama x ke sini...masih riuh kat sini

    ReplyDelete
  35. setakat petik2 keyboard yea.... lawak2... tapi betul la... takat petik2 keyboard... jgn nak mkn lebih2 pulak... tapi most of da time, saya kena abiskan makanan yg saya masak kalau tak abis... huhuhuhu dah tu guane? :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je kita NK......bila memasing dah makan dan mereka dah tak mahu makan lagi.....memang mak dialah yg jadi tukang perabis hehe

      Delete
  36. cukup ke banyak tu? hihi

    kalau kite x cukup hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikutkan mmg tak cukup zana...tp ada org belakang yg belum makan....so terpaksa tahan nafsu hehe

      Delete