Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 25 September 2014

Kisah suatu hari nanti.....

Salam Khamis......

Pepagi dah bikin sakit hati ni..... menci mak! Tergendala tau mak punya rutin....
23 kali dah duk on off  moyang lappy ni, tapi cursor tu tak mau gerak jugak, pegun kat situ je...cis!!


Tak bestlah tulis entry pakai Hp, tak puaslah weyh..... Setakat tulis bolehlah lagi, tapi nak import link address bagai memang mak tak familiar sungguh........

Semua orang pun kenal dengan Kak Yon blogger Pangkin Nenekkan?

OKje pun baru jugak berjinak jinak dengan Kak Yon ni hehe.... ye perkataan yang sesuai adalah 'berjinak jinak'........ dah katanya mak kan spesis Jilapah hehe .....

Kalau tak silap nama Kak Yon ni rasanya Kak Rose tapi kenape kat profile jadi Kak Yon yeh? Entah..... nama gabungan laki binilah kot.... Ehhhh, mak Jilap pun ada nama gabungan jugak yer, jangan tak percaya ......

Tengok Kak Yon terbayang diri sendiri sendiri sebenarnya....... Kalau panjang umur, suatu hari nanti mungkin mak Jilap pun akan jadi macam Kak Yon jugak. Walaupun dah ada cucu ( kak Yon dah ada 8 orang cucu tau) tapi masih ada kelapangan lagi untuk berblog. Berkongsi cerita. Suka tau OKje baca kisah kisah Kak Yon, kisah rumah dia yang cantik tu, kisah Nasi Briyani yang dah expired, kisah lupa, pendik kata memacamlah  hehe....

Agaknya blog mak Jilap akan datang macamana yek? Mesti banyak cerita pasal cucu pulak....... Nak cerita pasal Resepi, confirm tidak le, sebab pemaleh hehe.....Deko rumah pulak jauh sekali, keras tangan mak ni hehe.....Ke tak sudah sudah buh cerita kisah laki bini sambil upload gambo haha.....

Masa tu Pak Jilap mungkin dah pakai songkok haji memanjang sebab rambut dia dah luruhkan hehe..... Mak Jilap ofkos le maintain..... hehe tapi dah berkedut jugaklah, sebab dah monopouse hihi....

Tapi posing mak masa tu, kejap nak bayangkan.....emmmm......ya, tangan mak masih lagi pegang pegang tengkuk Pak Jilap..... tapi masa tu mak uploadkan gambo mak laki bini  berselfie naik Ferari depan masjidlah weyh ........

Kehkehkeh...

44 comments:

  1. Dah lama tak singgah tengokMak Jilap...ehehheee...

    Insyaallah moga panjang umur dan dapat jadi nenek moden yang sentiasa happy update blog.

    ReplyDelete
  2. Ya kan Okje .... nanti kemudian hari mesti cerita blog tentang cucu, kedut2 di muka, sakit2 pinggang... maklumlah dah masuk usia emas kan ... hehe

    Terbayang rupa okje, nenek moden berselfie kemudian upload dlm blog ... kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....tak yah nak membayang bayang sangat Mia....mmg dah kerepot punya okje masa tu hehe

      Delete
  3. amboiii imaginasi mak jilap pagi2 buat cik jah kagum..
    naik ferrari posing depan mesejid..kurlasss kah Bedah!! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis takkan cik Jah sorang yg asyik posing obersea hihi...mak dpt posing depan masjid sebelah ferari, jadiklahhhh.....

      Delete
  4. Mengucap Mak...dah tua-tua pun masih lagi nak posing pegang tengkuk. Lebih baik Mak posing masing-masing pegang tasbih :)

    Kita tak kenallah blogger yang Mak sebutkan tu? Nantilah kita cuba jinak-jinakkan diri juga. Eh, kita bukan Jilapah macam Mak, kan...nape pulak nak berjinak-jinak... Kita omputih sesat dari Johor, nantilah kita try to be friendly ngan Kak Yon ni...Huahaha...

    Ish, susahlah tak bubuh link cam ni....

    Suatu masa nanti hari itu akan datang juga, kalau dipanjangkan umur. Tak tahulah saya nak berimaginasi yang macamana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh..... terasa mcm kena dush dush jer ngan jiran sebelah tau.....

      Weyh.....tasbih tu kenalah sorok masa nak posing, berdosa, riakkkkk hehe....

      Delete
  5. berangan2 minah jenin...knor masa tu dlm kubur dh kut tak dptlah nak tgok ferari dpn masjid..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knor .....terus potong stim bila Knor cakap cenggitu.....terus melihat pada diri yg masih banyak kekurangannya ni huhu...

      Delete
  6. Nanti nak tengok juga ferari depan masjid.. hehe.

    ReplyDelete
  7. ahahha...jauh angan2 tu kak.. tapi memang best lah kalu dpat buat semua tu nanti..mudah2an ye kak.. agaknya lappy tu minta ganti baru tu kak... apalagi, bodek lah pak jilap minta beli baru..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berangan tak yah bayar Atie hehe....
      Tulah tu .....lappy tu SA punya masa zaman batu lagi, mmg dah tua sangat dah tu....

      Delete
  8. amboi hainom jauh angannya dah ke cucu pulak....sweet gitu walau dh tua2 gmbar pegang2 tengkuk lagi...romantiknya warga emas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....romantiklah sangat SI....kang time majuk, tangan pun tak mo pegang .....geram punya pasal haha

      Delete
  9. kaktab seniri tak pasti nak berblog sampai bila
    mana tau tiba2 je sonyap kot dah tua2 maleh
    nak menyusun ayat
    sekarang ni pon main point2 je haha

    tapi kan kaktaba sayang semua kawan2 blog
    kalau tak dapat chat kat blog kat wassap pun ok
    misalnya macam izan
    dia jarang update tapi boleh tanya khabar di wassap kan mak gilap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak Tab.....nasib sempat tukar no phonekan...tak dpt baca blog boleh jugak chat.... terasa dekat jer walaupun jauh

      Delete
  10. hahahahahaha panjang angan2 Okje tu. tapi betul kan kita orang perempuan ni mesti kekadang duk bayang 10 ke 5 tahun akan datang cam mana. yang orang laki jawapan deme. "nanti la tunggu masa tu sampai besok kita tengok macam mana" huuuu!!! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Kiera....pompuan nikan dramatiknya lebih hihi....kalau lelaki cool jer

      Delete
  11. Kahkahkahkahkah.. sabor jer lah!
    takpe lah dh berumur pon.. asalkan n3 berjiwa muda. hahahahaha

    Alaaaa.. dah tua2 nanti ofkos lah asik citer gi melancong obesi jer.. tak pon citer pasal gi umrah ke haji.. hahahaha.. jangan lupa beli ole2 utk Zura tau time tuh.. sebab Zura muda lagi time tu.. x ade duit lagi nak gi melancong obesi.. hahahahaha.. larikkkkkkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah kalau alfulus terlebih nak gak gi umrah selalu....pasti akan keluarlah entri tasbih dpd teman blogger kat blog zura nanti hihi.....

      Tak pe kalau terlebih duit bila dah tua nanti okje bawak zura gi obersi sekali....hihi

      Delete
    2. Tapi kebiasaannya orang kaya dia kedekut, mklm le takut luak fulus tu, hi3

      Delete
  12. Jauh angan tu Hainom.. tapi memang tabik spring dengan Kakyon.. selalu terjah blognya.. seronok baca kisah anak cucunya.. :)

    ReplyDelete
  13. p/s nama king kong tu, penambahan kpd burger king... tk nklh king sgt..hehe

    ReplyDelete
  14. Suka berangan betul Okje ni..hahah

    ReplyDelete
  15. saya pon suka baca entri kakrose tu..

    ReplyDelete
  16. nampak gaya lappy tu kena 'format', virus kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena format yeh geng .....kena hantaq kedai lah yeh....

      Delete
    2. Biasanya gitu le nak perabihkan duit tuannya sesen dua..

      Delete
  17. oh ya, kitakan seangkatan, apa kata nanti kita penuhkan laman ini dengan wajah cucu2 kesayangan..

    ReplyDelete
  18. amboi mak jilap dah berangan tulis blog 20tahun nti ke..mungkin apa yg digomelkan bakal jadi kenyataan..tumpang gembira juga sahabat blogger merasa pakai ferrari.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....kalau suh berangan mmg best betulkan PK...

      Delete
  19. Semoga niat nak berselfie tu menjadi kenyataan... Tapi kalau xdapat ferrari, naik proton IRIZ pun ok... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu IRIZ dah tak de productionlah BM.....hehe

      Delete
  20. hehe, part akhir paling marvelous
    moga impian tertunai ye OKje

    ReplyDelete
  21. wes dhadhi embah waktu kuwi yor ..
    untu pun wes orak ono ..
    he..he..

    ReplyDelete
  22. lappy kita pun selalu buat hal sekarang...sedih sangat...rasanya nak tukar guna Tab lah lepas ni..hp macam tak best je...tak friendly untuk berblogging...

    ReplyDelete
  23. hahahha kelakar pulak baca.... jauh betul mengelamun yea...!!

    ReplyDelete