Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 29 September 2014

Sapa nak jawab?

Salam Isnin....

Shhhh..... baby tua tengah bobok, dia tak berapa nak sihat, jangan buat bising.....
Nak komen meh bisik kat mak meh ...... hehe......

Masa kitaorang makan Nasi Arab sebelum ni, Pak Jilap dah pasang niat nak tapau untuk mak pak dia rasa. So Sabtu baru ni sebelum jenguk mereka, kitaorang pun singgah sekali lagi le ke Restoran Barada kat Bandar Hussein Onn tu.

Tapau menu yang sama masa mak makan hari tu....
Kamben mbek mbek....hehe
Sebenarnya mak Jilap agak kenyang jugak petang tu. Nak kata makan berlebih tengahari tu tak jugak rasanya. Tengahari tu tapau Nasi Ayam, sebab dah terlanjur bershopping kat Tesco. Berani Pak Jilap nak suruh mak masak lepas ukur jalan cenggitu! Hehe.....

Lepas tu rasanya, bawak ke petang tak makan apa dah....... Pelik jugak mak tau, nape perut mak tak lapo walau dah dekat pukul 6 petang. Haih..... perut mak Jilap dah mengecik kot gamaknya haha .....

Sudahnya, walaupun mak kenyang, tapi mak sumbat jugaklah hehe.....Kalau tak makan dulu, kang kalau mak terliur kat rumah pil macamana???? Sapa nak jawab? Haha......


Lappy mak masih weng lah weyh! Huhu......

45 comments:

  1. memang suka makan kabing la ye okje

    ReplyDelete
  2. Orang kata....kalau sekali makan kenyang berjam2 tu maksudnya rezeki berkat.... eh? saya kata..bukan orang kata hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah kalau cenggitu Elly senang Pak Jilap, tak payah asyik nak bagi makan bini jer hehe

      Delete
  3. Mesti PIL & MIL suka dapat makan Nasi Arab.. sedap nampak tu Kak..bila lah nak merasa ni? huhu.. kira diet lah tu kak tak makan smpi ke malam..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun depan dtg KL jangan lupa cari Nasi Arab dulu yeh...
      Malam jer Atie tak makannya....petang tu kenyang sudah hehe...

      Delete
  4. restoran Barada kat BTHO tu kat sua apa? suakasih ada, suadamai ada, eh! kita dulu duk sane tapi dah pindah semenyih ni dah 3 tahun, tak jumpa lagi restoran barada tu.

    kenyang sampai ke petang yea, Alhamdulillah,,berkat, berkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai tak ingat dia Sua apa NA.... sebaris dengan Restoran Upin Ipin tapi restoren tu dah tutup... shoplot barulah NA , opposite ngan Aeon big

      Delete
  5. sedapnya nasi arab tu..kalau saya dah kenyang mesti tak boleh masuk dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perut okje luas Sal macam padang bola hehe

      Delete
  6. tapau utk kak nor tak ada ke...sampai hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe....Knor masa tu Okje sikit tak teringat Knor tau.....sebab kamben dah depan mata sowiiii....

      Delete
  7. menggiurkan sungguh nasi arab kamben tuh.
    telan ailio menengoknye.. hahaha
    bila lah nak merasa makan nasi arab jugak neh.. ahaks~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura ni modal dia telan airlio ....tak habis habis telan airlio huhu

      Delete
  8. sedapnye nasi arab kamben..tergoda..
    makan masih rasa kenyang...baguslah..leh selim melim lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de kena mengena langsung dengan selim melim Mar....selim apanya kalau masih kenyang tapi masih nak diisi gak perut tu hehe... ikut nafsu tu namanya tau

      Delete
  9. Bestnya nasi Arab..Favorite kita ni..Tapi kita tak makan kambing...Tapi kita tak ada lah makan dua kali macam orang tu..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. rOhhh perli mak nampaknya tu ......tak pe tak pe....masih boleh bersabar....hihi

      Delete
  10. rezeki jangan ditolak OKje
    bedal ajelah walaupun kenyang tahap gaban =)

    ReplyDelete
  11. wah..sdapnya kak..mtk skit..hihik

    ReplyDelete
  12. Wahhhhhh kiranya diet le weyhhhh...

    ReplyDelete
  13. sama la kita..kalau dah keluar,terus nak makan..tak mau la balik2 rumah kena mkasak..tak kuasa..hehehe

    ReplyDelete
  14. kalau kakak jadi hainom pun bedal je...kut2 balik menyesal pula tak habiskan....hihiii

    ReplyDelete
  15. amboiii kiter pulak terbyg-byg tau sampai terliur..

    ReplyDelete
  16. Ahah.. tak berjodoh kita. Saya gi melenjan area Balakong tau. Hajatnya nak ke NSK kat Sg Besi (apahal nak ke sana pun tak tahu sebab dah pergi beli barang dapur kat Hero belakang rumah dah...) tapi tak ketemu so kita lenjan kat area BTHO. Wah, banyak dah berubah ya Mak kawasan ni? Last sekali melawat kawasan masa si Abang kecil tau. Hajat nak menyinggah kat restoran nilah lepas melenjan kat Aeon Big tu...

    Ish, nasib baik.... kalau tidak manalah nak sembunyi diri.... Tengok juga jeling-jeling kiri kanan manalah tahu ada jiran tengah dok melahap kat kawasan sekitar. Huahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beb.... tapi serious tau masa masuk retoren Sabtu lepas tu mata kita meliar jugak tengok dlm restoren tu kotnya nampak adik cute ngan bubbly abang. Masa tu mmg ramai orang. Kebanyakkannya remajalah sebab depa tengah hisap shisa. Tapi tulah tak berjodoh kita rupanya....kalau tak mungkin ada yang nyorok bawah meja hihi.... sapa lagi kalau tak orang tu huhu.... Entah apa yang nak dimalukan agaknya

      Delete
    2. Amboi Mak, bukan main serius lagi nak skodeng kita? Apa faedahnya Mak oi? I is not celebrity glamor liplapliplap gitu. Lainlah Mak, ramai oghang nak jumpa :) Nantilah bila jodoh sampai bertemu jugalah OKje. Jomlah kita set pergi haji tahun yang sama. Mana tahu dapat sebilik. Meriah bilik kitakan...Opppss, orang nak beribadah, dia sibuk nak bergosip jemaah dalam bilik!

      Delete
    3. Betul tau kadang tu tak jumpa kat Malaysia terjumpa pulak kat Mekah. Weyh tak molah sebilik, kang banyak dosa pulak sebab banyak nar gossipnya hehe..... Kalau gi sana tak mau cakap ar.... cuma mata jer meliar memerhati hehe

      Delete
  17. Tak lapar, tapi masih boleh makan nasi arab...hebattt! hahaha
    Saya pun ada kehebatan itu...hahahhaa..cuma sekarang kena buang ketepi kehebatan itu...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerlah...yerlah..... orang tgh diettttt

      Delete
  18. takpe dah rezeki nak buat camne.. terima ajer ler.. heee..

    ReplyDelete
  19. Samalah okje lepas ukur jalan...tak molah masak di rumah .. penat ko jalan2 tu.
    Alang2 kat luar makanlah terus kan ... sampai rumah boleh lah landing terus depan tv mcm ular sawa ... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh betul banget tu Mia......mmg nak santai santai je depan TV kalau dah penat berjalan tukan...

      Delete
  20. ha kan...kalau terliur nnt canner, baik makan dulu walau masih kenyang.

    ReplyDelete
  21. Slurrppp sedap nyerrr Nampak nasi okje tu... :) alaa bukan selalu buat perangai makan time kenyang kan... rugi ooo tak makan... :D

    ReplyDelete
  22. ok ler tuu..walau masih kenyang masih boleh di sumbat. bak kata pepatah..sepadat-padat beg, sehelai saputangan masih muat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi KY....bermadah bagai nampaknya hehe

      Delete
  23. Untung perut cik bedah.. lepas ni makan mesti bleh kenyang sampai minggu depan.. itu lah namanya keberkatan rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melampau betul cik Jah tau.....apa pulak minggu depannya....bukan bulan depan ke ? Haha

      Delete
  24. heheh..ayat yg last tuh tak boleh blah...siap2 awal2 takut terbayang2 bila balik umah nanti yer...since okje dok prmote nasi arab ni UAA pun jd terliuq jgk...:)

    ReplyDelete
  25. nasi arab mmg kesukaan ramai org..baguhlah klu smp petang pun tak lapo,tu tanda2nya nak slim.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slimlah sangat....
      lapo mmg tidak, tp nafsu tu bukan main lagi susah nak control

      Delete