Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 23 September 2014

Wa punya kawasan bebbbb....

Salam Selasa.......

Hari ni mak nak jadi Projek Manager MRT tak bertauliah pulak...... asyik jadi Projek Manager dapur jew! hehehe ....... Taulah orang KL memang tak hairan der........  Kita bukan nak tunjuk kat awak lew, kita nak tunjuk kat orang luar KL.....

Untuk pengetahuan semua, gambar-gambar yang diambil adalah sepanjang highway Grand Saga Kajang menghala ke Kuala Lumpur. Wa punya kawasan bebbbb..... hehe....


Jangan ditanya jalan ni jammed ke tidak pepagi subuh sapi'e tu, sebab mak tak dapat nak jawab, mak dah lama pencen hehe...... 

Tak sabar weyh nak pergi IKEA naik train...... 


Tahniah Malaysia! Mak bangga menjadi rakyat Malaysia nak.....

48 comments:

  1. wa org keyell beb..hahaha....saje kacau akak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak!!! Org Kayell sudah mari......wa undur diri dululah.....hehe....Tp jangan kacau, ni kawasa wa ! Hoho

      Delete
  2. wah...majunya kawasan akak..Kat kelantan public transport mmg susah sgt..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welllll.....hehe.....
      Tulah mmg nak tunjuk Cik Nor pun, progress MRT kat Kayell ni.........

      Delete
  3. Dah siap MRT tu..lagi berdesup lah Mak Jilap ni pergi melenjan... boleh gi sama-sama dengan jiran sebelah tu MD.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tulah CH ......dia cakap jer gegar tuuu .....tp suka menyorok haha

      Delete
  4. hahaha..nasib baik dah berkali2 jugak lalu jalan ni.. so, dah tauuu... haha

    ReplyDelete
  5. wah dah tukar jawatan lah ya....
    ok lah juga dpt juga kami yg duk kat selatan ni tau prkembangan trbaru kat kawasan lu....hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan tukar jawatan SI....part time hehe....
      Itulh pasal nak tunjuk SI dan sahabat sahabat di Selatan sebenarnya.....

      Delete
  6. Wa ingat apalah you nak cerita. Rupanya projek MRT .... lu belum tengok kawasan wa. Nantilah lenkali wa ajak you jenjalan sightseeing melawat kawasan parlimen wa okey. Wa belanja semua kos lu cuma bawa duit je untuk belanja teh tarik wa. Hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu cakap jer gegar....... tapi bila ajak jumpa, penakut!! Sudahlah lu.....hoho
      Mai le kita minum teh tarik, mom's talk katanya....puas sikit pot pet pot pet di alam nyata!

      Delete
    2. Lu ajak jumpa kat port wa tak suka, opkoslah wa tak mahu keluar. Wa kalau nak buat first appearance, ribu-ribu punya kos...lu tau tak? Huhuhu....*sesekali nak juga rasa cam celeb*

      Delete
    3. Nyampah mak!!! rasa nak lempang jer hehe

      Delete
    4. tumpang lalu,
      saya pun nak ikut minum teh tarik (sambil buat muka comel)
      hehe

      Delete
    5. Eh.....ada budak kecik nak mengendeng ikut kitalah Potam hehe....nak bagi ikut ke tidak ni hehe

      Delete
    6. Jangan bagi! Dia bawah umur. Tak sesuai untuk kita bermom's talk bagai nanti. Susahlah bawa budak kecik ni, nanti kena rate pulak kita punya conversation.

      Oh, lupa pulak...bakal besan no.2... cam na ni, nak bagi ke tidak? ^__^

      Delete
    7. Pergh...... Projek mengumpul besan ke apa ni????..

      Delete
  7. Pehhh... Ukur jalan ye. Lmbt lagi nak siap...terseksa jiwa raga. Xpe.kesusahan hari ini utk kesenangan masa depan...huhu

    ReplyDelete
  8. Okjer.. Zura sebagai pemastautin tetap di Shah Alam berasa sangat sedih sebab LRT tak lalu shah Alam pon. teringin jugak nak jalan naik LRT tanpa menukar tren.. kah kah kah kah.. dasa pemalas sgt kan! takpe laaaa.. Zura naik komuter jer lah.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sungguh dasar betul awak Zura....hehe....
      Naik komuter pun best apa, laju jugak.....

      Delete
  9. ada yg tergantung x siap lg kt tengah jalan...sebelum Petronas tu...gerun je lalu bawah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanglah.....bila byk kes jatuh, lalu bawah mesti serammmm hehe

      Delete
  10. teringat pulak kes yg runtuh tu..bukan kat sini eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Mar......kat sini Insyaallah, selamattttt

      Delete
  11. tengah tgu projek kat sini, bila nak sama ngan key el..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha......mintak YB Lipih usulkan kat Parlimenlah geng

      Delete
  12. jangan nanti penuh dengan baiya dan mas joko dah la ye..ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namanya pun train DR....manusia dua tu mmg pasti ada hehe....

      Delete
  13. bkn kat sini ke kes runtuh yang ade lubang besar tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Momo.... Tu area Bukit Bintang rasanya.....bawah tanah punya projek

      Delete
  14. depa nak bina tren ker? bagus laaa.... make sure mutu perkhidmatan seiring dengan permbangunan. wahhhh komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MJ.....yerlah tu kot..... dah ada rel dia tu....
      Tulah pasai....komen mcm parti pembangkang jer haha

      Delete
  15. Wahh..ada train terus ke Ikea ke..senang Wa nak jenjalan maju mundur kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak silap train ni ke Sg Buloh KY....so lalulah kot....hehe

      Delete
  16. Amboi, nak ke Ikea dengan MRT ya? Habisla lepas ni, van atau lori Ikea tu setiap minggu pasti masuk ke Cheras la nanti.. haha..bahaya ni..tak berasap dapur nanti, asyik nak jelajah jalan je nanti..

    Tak sabar nak siap pembinaannya kan? Sesak jalan dan kalau saya takut jatuh bila melalui kawasan pembinaan macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje gi Ikea tu AN....window shopping jer sambil berangan nak deko rumah tp.....berangan ajelah.....
      Harga kat Ikea tu faham faham ajelah, beli barang comel jer murah. Ha'a .....tp lama lagi siapnya tu ....2017 baru beroperasi tau....

      Delete
  17. aritu ada lalu juga sini time beraya
    pak mentua saya kata nak buat highway benda banyak tu
    mati-mati daku percaya...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....lurus betul sahabatku sorang ni......Nasib ada blog mak nikan YY hehe.....

      Delete
  18. Wa wa wa ada kak long rupanya di sini ... klu siap tu semua tambah sibuk lagi. Mana tak hari2 nak ukur jalan kihkihkih

    ReplyDelete
  19. confirm jem yang amat tu tara nak siap. sedangkan klang tu pun jem punya lama sementara siap fly over tu huuuuu

    ReplyDelete
  20. apa la dia nak pi borong kat ikea tu agaknya ...

    ReplyDelete
  21. Wahh lepas nie senang la nak ke ikea yerk..

    ReplyDelete
  22. fuyyooo site manager dah buat inspection lahhhhh.. kak long kawasan sangat tau.. hahahaha..
    tension jer cik jah kalau lalu sini.. sokmo jammed.. tapi in future bagus lah sebab ada kemudahan sampai ke IKEA.. bertambah rajin lah mak jilap mengukur jalan nanti yer.. hahahaha

    ReplyDelete
  23. Wa punya kawasan jugak kak....hehehe...

    Akak dok kajang ker?

    ReplyDelete
  24. untungnya dok kawasan bandar..

    ReplyDelete
  25. Dok kat hulu ni nampak pokok jer...gayut2 antara pokok2 ajer lah hoohooohoooo

    ReplyDelete