Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 4 October 2014

KL Sentral dan Cer Teka...

Salam Sabtu.....

Malam tadi ambik si SA kat KL Sentral. Jarang sangatlah OKje sampai ke sini. Rasanya malam tadi tu, kali pertamalah mak jejakkan kaki untuk tahun 2014 ni. Nak buek camno tak de orang bawakkkkk...... orang tu asyik duk ulang Aeon area rumah ni, tak pun Aeon Cheras Selatan, tak ke situ, Giant Batu 9 haha.....

Cantiklah sangat buat muka gitu....huh...

Tapi memang baguslah KL Sentral ni, one stop centre katanya, macam macam ada......mall pun ada rupanya, senanglah nak cuci mata. Tapi malangnya semua dah tutup.


Balik dari situ singgah kedai mamak baru bukak area rumah sebab SA tak makan lagi katanya. Yang lain takkan nak tengok aje????? Hehe.... Haruslah order barang sekeping dua hihi......Habislah makkkk tambah lemak le gamoknya huhu....Tengah malam tuuuuu.....

1 keping Roti Telur,
1 keping Roti Boom,
1 set Roti Bakar
1 pinggan maggi goreng + telur mata,
2 gelas kecil Teh Tarik
1 gelas Teh O
1 gelas carrot O

Si TLBD tak makan, kenyang katanya.... kalau tak dia yang order dulu!

Cer teka berapa RM agaknya Pak Jilap kena bayo?

Betul, mak Jilap bagi FM yang berlambak kat rumah ni hehe......

49 comments:

  1. nyong pun orak pernah tekan keney
    nyong arek neka,
    RM23 kot

    ohohoh :)

    selamat royo diknom ku

    ReplyDelete
  2. Hampir 30ringgit kot...

    Awal pg td kita tgu anakanda di Plaza Tol Bentong, tiket bas dari pntai timur k kolumpur, turun kt situ, dapat le merasa suasana 'balik kampung' kononnya, maklum le kereta bertali arus tanpa henti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng, tengah masak ntuk raya sok ke?? kita mood tarak..

      Delete
    2. Haha....jadiklah geng dapat merasa menyumbangkan menali aruskan jalan raya haha......kira balik kampung jugaklah tu yek .....
      Kita masak pagi pukul 5, masak ayam kikari, lodeh dan laksa penang sardin je..... Tak masak berjenis pun dah banyak makanan sebab kakak pun ada hantar jugak so senang le kerja kita beb hihi

      Delete
  3. Sampai jugak kak okje kat sini. Saya dah naik muak tengok KLsentral, rasa mcm aihhh cemuh koi!

    ReplyDelete
  4. Acik tak dapat le nak meneka.sebab acik tak pernah minum/makan dalam kedai mamak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhhh dahsaytnya AE..... memang ada orang yang tak berapa gemar makan kat kedai mamak ni tapi OKje belasah aje AE hihi

      Delete
  5. salam hainom ..
    wes mentu seko umpetan ..
    kok nyengir waeh anak mu ..
    keperiyer persiapan royo ..
    okeh nek masak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...nde'ey kan sukak nggawey raei nyengar nyengir koyo kuwi.....

      Delete
  6. rm 50 hinggit gamaknya ... heh heh heh . salam aidil adha hainom . semoga selamat perjalanan pergi dan balik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil adha buat awak jugak Vee

      Delete
  7. uisshhh parah benau dah nak masuk tahun depan baru dpt menjejakkan kaki kat KL sentral.. yer lah dah nak buat apa plak kiblat kesana kalau tak ada apa2 kannn.. tp dari asek melilau kat Aeon & giant area rumah, sesekali lebih baik merayap ke tempat jauh sket.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik cik Jah....... Cik Bedahakan menurut perintah hihi.....

      Delete
  8. Saya rasa mcm tak pernah sampai pulak ke kl sentral ni. But maybe nak try next time.
    Selamat hari raya aidiladha kak :)

    ReplyDelete
  9. sini le tmpt knor jmput anak2..mls pg byk sgguh manusia..
    yg ni sunyi le plk...

    mkn kat situ mahai sokmo...bli kuih pun dh rm2.50 seketui...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knor sebab dah pukul 12 tengah malam tu apa taknya.....orang pun dah balik kot haha...... Kedai pun dah tutup . Mak ai mahel bebeno kalau gitu tu Knor..... puasa ajelah senang daripada makan kat situ haha

      Delete
  10. Kl sentral skunk ni mcm2 ade sng la... xtau nk teka harga coz xsuka msuk mamak ,mahal.....^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cik Na.....mamak ni makan roti canai jer murah, makan lain ,mmg mahal!

      Delete
  11. RM19.20!

    Siap amik kalkulator lagi. Kalau silap juga, memang takdalah nak merasa dapat FM kat rumah OKje. Tu nak hantar pakai WA la tu... Hahaha....

    Entahlah, dah lama tak makan kat kedai mamak. Part maggi goreng dengan karot O segelas tu yang buat gagal. Tak leh nak teka.

    Alahai, Kak Ton belum sampai lagi NuSentral tau! Setakat KL Sentral tu, Kak Ton biasalah amik angin ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh Kak Ton.....dapat idea mak tau nak hantar FM pada Kak Ton pakai WA walaupun jawapan dia salah hihi

      Delete
    2. Alah, salah ke Mak? Kenapa Mak tak nak buat-buat tak nampak je. Bukan orang lain tahu jawapan. Nanti jangan lupa WA FM paling canggih yang ada di rumah. Takpalah tak menang, tiada pengalah bak kata Vince AF sploh tahun lepas ....

      Delete
  12. amboi Okje siap berteka teki pulok

    ReplyDelete
  13. Nasib baik mall dah tutup kalau tak terpaksa up kan lagi harga RM 30 lebih makanan tu plus harga barang2 dalam mall ... kihkih betul kan mak jilap ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. weyh ....bukan makan kat KL Sentral tulah....makan kat area rumah mak daa....
      Tulah... nasib dah tutup mall tu kalau tidak harus cuci mata hihi

      Delete
  14. aritu saya makan dekat kedai mamak kaw rumah saya
    saya makan dua orang aje
    mee goreng dengan nasi lemak
    neslo ais dah teh panas, rm17! tobat nak ke situ lagi

    ni kalau OKje standard KLIA pula tu
    mau lebur rm50++

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...betul lah YY mamak ni entah apa yg dia charge mahal sangat tah.... bukan le sedap mana pun....

      Delete
  15. bla..bla..bla..bla...semua RM 20. saja...heheh

    ReplyDelete
  16. Ala, tak turun amik kat Perak ke kali ni? Haha.. kat KL central pun ok la juga ya. Dah lama saya tak ke KL central ni.. dah lupa macam mana tempatnya..

    Kalau Okje tanya siap nk bagi hadiah lagi pasti harganya lain drp biasa kan? Berapa ya? RM 40 kot? Saja nk teka yang lain drp tekaan sebelum ni.. entah salah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah AN, dia dah pandai bertrain, so senang jugak kerja Pak Jilap tak yah penat nak menghantar dan mengambik. Tapi teringin nak makan Nasi kukus ikan bakar lew AN....huhu
      Yang teka teki tu...... tunggukan jawapannya lepas ni ......heheh

      Delete
  17. eh..dia buat teka teki, pastu dia diam mensepi. bak mai fridge magnet tu sini kalau berlambak sangat gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....adalah ni, mana ada mensepi weyh!

      Delete
  18. masa naik lrt dulu2 tiap ari aku dtg sini., tringat zamn2 tu., huhu

    ReplyDelete
  19. Sy keje kat kl sentral. Menjemu kan sbb kat sini opis je yg byk. X de apa pun kl sentral ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke IL........ tak de pape yeh.....OKje sampai malam, so semua kedai dah tutup , tengok macam banyak kedai, macam best jer....

      Delete
  20. pernah sampai sini urusan smart tag@touch n go..lupa. rasa mahal sikit dari kedai makan biasa tapi murah sikit dari KLIA, hihi...
    mengelatlah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah mengelat sungguh ni hihi....Nim bukan makan kat sini, makan kat area rumah jer....

      Delete
  21. NU Sentral tak sampai lgi...KL Sentral tu selalu je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau KL Sentral selalu sampai, nape tk singgah NU mall Ty?

      Delete
  22. OKje..KY teka ekk..
    memandangkan minyak naik duaposen..jadi semuanya naik duaposen juga..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. KY......logik jugak tu.... tp berapa da???? Ambik jalan selamat nampaknya tu hehe...

      Delete
  23. dekat2 RM20 tu OKje..... KL sentral dah macam2 ada..tempat shopping pun ada

    ReplyDelete
  24. LAst sampai sini masa balik sana hari tu kak... memang banyak gak benda boleh di beli di sana..
    erm dalam RM 20+++ lah kak semua tu...:)

    ReplyDelete