Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 14 October 2014

Photo Album

Salam Selasa......

Jiran sebelah, kalau dapat mengumpat mak, yang mak tak de idea nak menulis entri, memang sangat sangat gembile tau!!! Kotnya jiran tengah lompat kijang bawah meja tu ha haha..... Dahlah sorok anak sedara retis dia tu! Nyampah......

Oleh sebab minggu ni minggu 'zip mulut' ( bukan tak de idea hokay!!! ) meh layan gambo yang ada ni yeh.... Ala ala Random Photo Lieya Latiff dan Photo Diary Dana haha.....  Ingat diaorang aje ada entri photo photo ni, haih mak pun ada tau ...... Photo Album haha.....

Semalam punya breakfast.......
2 keping ko mak bedal sekali hadap hihi..... Ni semua gara gara Burgerbyte jiran sebelahlah ni. Walaupun entri jiran tak bergambar, tapi perkataan berger tu dah mengghairahkan mak tau! Cicah dengan sos chili dan sos lada hitam..... Pergh!!! Fefeeling macam makan kat Whte House Kitchen je gamaknya......

Jadiklah kannnnn .......dapat burger Ramly pun..... haha


Yang bawah ni makan cendol masa balik Muar hari tu. Sebelum balik KL kita basahkan tekak dulu. Tak pe tak pe Pak Jilap, yang ni biar mak belanja! hoho......Mak punya faveret tentulah Cendol Kacang Merah. Anak anak Jilap lebih suka Cendol Pulut.....

  

Duk tengah mengupdate ni tetiba pulak Love Tester ni muncul. Apa lagi kasi test! Boleh jugak jadi bahan entri.  Wow, wowwwww.....


Dahlah weyh...... 3 keping jer Photo Album ..... boleh? hihi....


49 comments:

  1. Salam Kak..buat lah photo Album banyak2.. tak jemu nak tengok.. haha..
    wah! itu cendol sy punya peberet jugak.. klu jumpa mana2 mesti nak minu... Love tester tu nampak tinggi 97% tu...sikt lagi nak 100%... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de gambo lew Atie sebonar eh hihi....Kotnya Atie sorang jer yg tak jemu, orang lain jemu...

      Delete
  2. cendol..i like it..hihik..cik nor nak test love ngn saper erk?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like tooo Cik Nor...
      Eleh Cik Nor ni......dengan boypren ler..... alah yg hari tu tu.....yelah yg hari tuuuuu hihi

      Delete
  3. akak velanja nyong cendol siji
    haha wes suwi orak ncelok riko kakak
    hebatnya cinta dia hampir 100%
    kena tingkatkan lagi jadi 200 %
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tab....cinta kena 100% jer..... yg 200% rindu jer hihi

      Delete
  4. Mak aiiiii sedapnya, udah le perut tgh lapor ni, nak p cari mknn sat.. okey by..

    ReplyDelete
  5. la, awat photo album 3 keping gambar!
    tak thrill lah gini
    baru nak warm up, dah habis cite
    cendol tu paling win lah, teringin pula nak pekena cendol ni =)

    letak bukan nama betul, memang ler gitu
    cer letak nama betul, jadi lagu apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.....tulah pasai tak de gambo dah. Tak berjalan mana katanya....lainlah org tu balik dari Penang, gambo sure banyak! Gambo banyak dlm laptop yg buat perangai tu. Sampai la ni tak try bukak lagi apa kabonya huhu....
      Yelah....tapi buh nama betul pun banyak jugak weyh 87 % ....haha jangan jeles yer...

      Delete
  6. Amboi Mak tajuk entri.... cepat-cepat kita terjah manalah tahu photobook dia dah siap saja nak eksyen kat kita... Ish, siapalah jiran Mak yang sombong bedo oh (best perkataan ni belajar kat Cikgu AN) tu suka sangat ngumpat Mak. Tak baguslah ada jiran cam tu. Lebih baik kita sack je Mak dia daripada jadi jiran. Oppsss..... Mak ngumpat sapa ek? Takkanlah kita... kita tak perasan pun!

    Mak, tu cendol makan kat Muo ke? Memang tak merasalah kita nak jejak kaki kat kampung Mak. Kita kalau ingat kampung terus menonong ke selatan, tak main singgah-singgah kat Muo ni. Bukan best pun....

    Kita rasa Burger Ramly Mak ni lagi best daripada Lamb Jalapeno Burgerbyte tu, Mak. Tak payahlah Mak susah-susah hati nak skodeng kita kat situ lagi. Memang takkan pergi.

    Eh, kita nak test jugalah betapa loveydoveynya kita lakibini tapi result tak mau keluar dalam bloglah. Malu. Lagipun kita takmo riak macam Mak. Hohoho....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal rasa mcm nak geget geget je jiran yg sorang tu... Tak per.... mak redho aje dapat jiran yg macamana pun......sebab mak pun 2 x 5 jugak hihi

      Cis.... berani yer mengumpat tanah tumpah kelahiran mak yang mabeles delicious tu....susah tau nak dapat cendol Muo Bandar Diraja tepi jalan yang sedap gitu. Batu Pahat apa ada? Asyik memahat jer kerjanya haha ...

      Eleh....tau dah jiran sebelah punya result sure out of meter sebab cinta 2 benua katanya... ceh! nak muntah kita!.....


      Delete
    2. Tau takpa. Pasal tulah kita tak mau masuk blog. Mengelakkan cemburu melampau orang kata. Nanti ada pulak yang nak bagi kita rasa payung emas. Arhhh... parah gitu.

      Bagus Mak ni buat jiran. Redha aje memanjang. Jiran macam ni lah yang kita suka usik. Oppsss.... tersasul pulak!

      Betul, Mak. Muo ada apa? Takda apa-apa .... Kat BP tu asal pahat je jadi gerai mi racun. Asal pahat je, jadi gerai nasi beriani marbeles. Tempat Mak, pahat pun takdakan Mak kan....

      Delete
    3. Hish ....nyampahlah dengo part pahat jer magic, pahat jer jadi gerai..... mcm mcm pulak tu gerai dia

      Delete
  7. Bestnya cendol....favorite kita tu...nway tahniah for the love test Okje..3% lagi nak 100%...mana hilang 3 % tu ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tinggalkan sisa sikit tak cinta Raudzah hihi

      Delete
  8. hahahah okje sekali terus photo album hah heheehehe...okey2 layaaaaannnn

    adoi betul tu okje bace pasal burgerbyte mummydearie tu kite punnaik terliur kan....ye laaa mule2 hangin pasal servis, tapi lame2 terbayang plak burbeyte tu sendiri.....burger ramly pun jadi laa yeak okje heheheeheh...ishh dlm peti ais ade 3 keping lagi daging bruger....ade yg goreng mlm ni kang heheheheeheh

    aduh okje...citer cendol bawah pokok pulakkkk..sedap tuuuuu...hirup2 dibawah pokok angin sepoi2 bertiupppppp....cendol puluttttt satuuuuuuuuu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Lieya..... mmg bikin terliur kan.....Tapi tulah kalau service dia lambat cenggitu baik makan berger Ramly jer hehe

      Delete
  9. Bunda pun suka cendol bawah pokok tepi jalan...

    ReplyDelete
  10. sura dah lama tak pekena cendol..ingat hari minggu hari tu nak ajak Cik Abe pekena cendol kat Shah Alam..tapi tak sempat..aishh..tak leh jadi ni..cuti ni nak ajak jugak gi cari cendol...terliur weh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,,,,, memasing sudah terliur nampaknya ni hihi

      Delete
  11. hish....hainom buat akak teringin pulak nak minum cendol tengah2hari ni....apa lagi lepas demam ni semua rasa teringin nak di bedal...tempohari kakak ada minum cendol kat Kota tinggi tapi kan....alahai betul2 cendol je tanpa kacang merah ke pulut ke...terus terencat nk minum .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang lepas baik demam mmg gitu SI biasanya.... nak balas balik katanya hihi maklumlah masa demam tak selera nak makan, lepas baiklah ni yg nak makan macam macam kan

      Delete
  12. Lamanyeeee x makan daging beger.. dulu2 rajin gak buat beger tanpa roti nih. selalunye time malas lah.. hahahahaha.

    Wahhhh... banjer cendol nampaknye yer. bila nak banjer orang shah alam pulak?? ahaks~

    yang last skali tuh x aci lah. pakai nama glermer.
    cuba pakai nama betol pulak. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo kena pakai nama betul yeh Zura.....tak glemer le cenggitu hihi

      Delete
  13. love tester tu rak reti mengeja tu..tssskkk..
    sedap makan cendol Okje..

    ReplyDelete
  14. sedapnya cendol membasahi tekak tgh2hari nie.

    ReplyDelete
  15. daku datang tengok foto buger pakcik ramly..yg dah nak habehh

    ReplyDelete
  16. Ni photo Album mengelat namanya.... Dah la letak tiga keping jek, tak menyempat nak feel dah potong stim....
    Tp gambar last tu mmg WOW! Agak2 Pak Jilap nak belanja apa bila tgk gambar last tu... Boleh la request coffee maker satu utk buat kopi yg berbuih buih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijen.... nak buat apa request Coffee Maker itu Pak Jilap punya faveret , rugilah mak kalau cenggitu baik request lain haha....

      Delete
  17. hahaha kak okje ni kelakO giler.
    jadi lah kak okje, takkan nak bior blog ni bersawang pulak semata2 taknak cakap banyak..
    hehehe :D

    ReplyDelete
  18. cendol turun rega, boleh le mk jilap belanja ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah setakat belanja cendol apalah sangat Knor hihi....

      Delete
  19. dah namanya ok jer , zip mulut pun panjang juga celotehnya weiii . saya gak tak ada photo album blog ... segan deh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai.....anak dara.....mmg le pemalu weyh hihi

      Delete
  20. salam balas ziarah OKjer pagi-pagi ni, menumpang ceria, menumpang senyum dengan celoteh OKjer dan kawan-kawan lain..

    ReplyDelete
  21. eh nama i pun ada dlm ini ntry ek... tumpang glamer tau...

    kata photo album tp ada 3 ketui je gambar... propa tau akak heheheh... tp takpe mule2 3 keping pastu bg sepoloh keping ek

    ehhh lyn daging buger je pun dh sdp kan kak, tu yg beger ramly kalu beger yg seketui dh rm20 msti lg sodap

    tang love tester tu i like... msh utuh n kuat lg tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ker berger rege RM20 henggit..takut dengarnya Dana, agaknya tebal manalah tu

      Delete
  22. Lama akak tak mkn berger ramly tu.. cendul apa lagi.. sedap nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah baik demam ni CH...bolehlah mengendeng cik abe suh belanja...

      Delete
  23. belanja cendol..memang bijak..

    p/s kalau raya haji saya mimpi bertemu MD, dua hari lepas saya bermimpikan okjer. yg pelik ada arjuna okjer jugak. dlm mimpi tu arjuna okjer jadi guru quran. okjer suruh saya perdengarkan bacaan quran depan arjuna okjer. saya tak boleh baca. gagap2. arjuna okjer bagitau okjer, saya ni tak boleh baca. semua salah. last part saya kata kat okjer macamana tak salah. apataknya ayat quran yg tertulis semua tak de tanda baca. aduhai....lucu pulak diingat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....boleh pulak masuk mimpi ye Nim.....yg best mimpi pun pasal Quran.....cantik dan terbaik tu hihi....
      Eh macmana rupa MD dlm mimpi tu Nim?

      Delete
  24. 3 keping je photonya okje...tak puas tengok...hehe
    apasal 97% je....yg 3%nya mana kihkihkih

    ReplyDelete
  25. pun boleh la Okje. jadi jugak photo album nya kan hihiihihi

    ReplyDelete
  26. photo album de 3 tu je.kasik up la sikit okje.bru syiokk menengok. hihi

    ReplyDelete
  27. Haha 3keping photo album.ada2 saja mak jilap.yg pntg tnggi meter 2.serasi bersama kekdahnya

    ReplyDelete
  28. Bab test meter ni tak nak try saya. Pernah try sikit je markahnya. Hihi mmg mcm tu kot. Hari2 bertekak je kerjanya.. hihi. Jeles weh okje dpt tinggi betul tu..patutla sweet couple je dia....

    ReplyDelete