Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 6 November 2014

Gegurlz Outing Day

Salam Khamis bebeh......

Esok katanya pak Jilap nak cuti. Tapi semalam dia whatapp mak, cakap hari ni dan esok boss dia outstation, so Jumaat kena standby. Huh..... tak taulah macamana jadinya tu. Doa tak putus weyh mak, moga dia dapat cuti esok huhu.....

So hari ni kena cepat cepat settlekan rumah, tapi tulah........ bila dah kena sawan blogging, kerja apa pun tak siap, tambah pulak pak Jilap tak de depan mata, lagi lajulah layan blognya, kalau dia ada hehe...... mak berlakon rajin le kannnnn haha.....

Semalam Gegurlz Outing Day katanya........

Bukan anak anak aje berdating, mak mak sekali pun ikut berdating sama haha...... Tapi malangnya mak Jilap terpaksa berdating dengan suratkhabar dulu dambil makan Takoyaki sesorang. Cik Tom lambat sikit, sebab tetiba laki cik Tom balik rumah pulak dah. So layan suami itu wajibkan..... maka dahulukanlah yang wajib cik Tom oiiii....


Dah puas berjimba mamba dengan kengkawan memasing, jangan lupa time balik kita berkumpul depan eskalator Aeon, tingkat 2, senang cik Gayah nak pungut korang semua bawak balik haha...... Bayangkan ajelah mereka semua ni mak Jilap sumbat dalam Kuda Besi! Dah macam sardin jadinya.



Makcik dan gegurlz
Kakak dia berdating, dia pun sebok nak berdating jugak. Mak jugak yang kena pungut kawan dia tau..... Elok jugaklah tu, bebas sikit mak nak bersembang dengan cik Tom nanti hihi.....


Last sekali tentulah tempek gambo cik Gayah ngan bestie, cik Tom yer dakkkk.......
 


47 comments:

  1. amboi meriahnye okje....syok le outing gugul jeeeee...lagi2 sekepale....borak2 mkn2...bagi 4 jam pun tak cukup mase tuh kahkahkah

    sedapnye kak takoyaki.... tak puas betul kalo beli kan kak...dpt ciput...nak buat sendiri jenuh plak nak beli kuali die tu...tupun belum tentu reti membolakan takoyaki...takut tak jadi bola jek...bersepai2 atas kuali tu kang hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Lieya.... mcm kuali bahulu jer yek....
      Tulah tengok depa buat mcm senang jer kalau kita yg buat sure bersepai mcm Lieya cakap tu hihi... Kena kursus pulak dah ngan minah Takoyaki

      Delete
  2. wahh ..kira tejebak sekali la ni..outing..
    makcik dan gegurlz pon dah nampak sebaya..jeles tau!bagi petua awet muda skit..:)

    ReplyDelete
  3. Outing semuanya gegurlz sebab yg boboynya takut nak ikut alamat purse yg kembung jadi kempis. Baik biarkan semuanya pergi dgn bekalan secukupnya. Semua ni kalau diberi sebakul RM pun habis balik bakul kosong tak tinggal seringgit pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kanda gegurl campur makcik tu kalau diberi peluang duit sebakul mmg confirm balik kosong, bakul pun tak tentu lagi bawak balik haha

      Delete
  4. bila makcik dan gegurlz nampak sebaya..ada tak pakwe tanya..ni mak ke kakak?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm....tak de pakwe yg berkenanlah Sal hihi

      Delete
  5. wah best nya dapat peluang gitu kan
    saya ni sejak kawin, tak pernah lagi dapat peluang gitu

    ReplyDelete
  6. Wah, bestnya dapat peluang gitu! Kita ni tak pernah dapat nak bersantai sampai lemau dengan bff tau tak...

    Takpalah kalau PakJilap cuti esok. Kira tak nyesal jadi isteri mithali esok bawa ke Ahadkan, dah puas melenjan dengan bestie katanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beb.....lain kali paut tengkuk tu lebih sikit barulah dapat izin haha....mcm gambo profil FB jiran tu haha

      Delete
    2. Eleh, kalau paut macam tu punya erat, lagilah kita tak dapat. HD ajak dok rumah sesaja *_*

      Cer ajar ilmu lain pulak Mak!

      Delete
  7. awetmuda sgt.....cantiknya....mcm kakak ddgn adik jerk:):)

    ReplyDelete
  8. seronoknya girls day out
    mmg patut ada sesekali aktiviti gini

    ReplyDelete
  9. amboi kemain lagi tak tau nak beza yg mana mak dara yg mana anak dara sama je rupa semua huhuhu

    ReplyDelete
  10. ialah hainom....sekali pandang dah tak tau yang mana gegurlz yang mana maknya....nmpk sebaya dah...
    meriahnya bila gegurlz dan mak gegurlz outing....

    ReplyDelete
  11. Mana OKje? macam sebaya dah ni..

    ReplyDelete
  12. wowwww!!! gambar yang ramai2 tuh nampak sebaya jer dengan anak2!
    jeles nih!! hahaahahah.
    sonok pulak tgk Okjer kuar outing camtuh.. anak2 dara pergi buat hal sendirik.. mak dara buat hal sendirik.. hujung2 kumpul kat satu tempat! meriah lah yer~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg meriah Zura....lebh lagi dapat bergosip ngan geng kita hihi

      Delete
  13. Lawa sungguh makcik Okje nih..hehehe..

    ReplyDelete
  14. wahhh.. seronoknye tu.. outing sesama gegerl best gak.. sambil makan sambil bergossippp... bestttt... gossip bukan ngumpat tau bebeh! hahaa

    ReplyDelete
  15. seronok bace. mak tom, mak jilap semua ada.. mak jemah je takde :P

    ReplyDelete
  16. Baca caption ada makcik.... Jenuh tilik muka satu2... semua nampak muda remaja jer... Jangan lupa betulkan semula caption tu....
    Best nyer girls day out... Saya ni dah beberapa kali minta izin big boss nak keluar lepak2 dgn Aisyah jer.... Mommy time konon kononnya... Tapi tak pernah diluluskan.... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....Bijen la ni dah pandai buat kelako yek ..... Kalau dah nama makcik mmg makciklah Bijen oiiii...
      Sama jer ngan Pak Jilap tu Bijen, bukan main susah nak approved tu sebab nak escort anak dia, tu yg dia bagi tu

      Delete
  17. apa yg depa dok main tu mak oi?
    baru perasan akak ni muka awet muda la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah Gee..... lumba arnab lompat lompat haha.....
      Tengok kat gambo mmglah nampak mcm awet mudalah sangat Gee. Cer tengok kat luar, pakai tudung awning.....nampak mcm makcik makcik jugak hehe

      Delete
  18. diknom, riko ki ayu lah
    koyo heroin hindustan !
    best nya outing and gathering macam ni kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koyo heroin hidustan wes tuek yor haha

      Delete
  19. sekali sekala jenjalan, hilang gak stress kan...

    Ikhlas Dari : Mama Niza

    ReplyDelete
  20. membayangkan hainom memyumbat mrk dlm kuda besi ... adeh . sayang anak teman temankan wpun terpaksa jadi driver n bodyguard sehari . tapi ada geng juga hainom kan ... mmg seronok lah sesekali tanpa guys ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Vee mmg seronok....bukan senang nak dapat izin cenggitu so kena guna sebaiknya hihi

      Delete
  21. sure riuh rendah dapat outing reramai camni...
    seronokle ..

    ReplyDelete
  22. comey2 la anak dara you, cam maknya juga, he he

    ReplyDelete
  23. Ni betul2 gegurlz outing day! Meriahnya ..m makcik2 dan anak dara dah macam kawan2 pula ... rupa lebih kurang sebaya jew. :D

    ReplyDelete
  24. kiranya ok daa tu geng, pergi balik hantar & berjemput.

    anak bujang kita pula, langsung xmo di hantar, smlm td katanya ke CH naik motor dengan kawan2nya, bayangkan naik kereta, paling2 cepatpun 2 jam baru sampai, lagipun baru lepas banjir lumpur kat sana, kusssssssssss semangat dengan peel anak2, sabarlah duhai hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah geng....mereka dah besar..... memang ikut kata depa ajelah, kita jadi emak ni mmg pikir memacam. Doakan ajelah geng moga mereka selamat.

      Delete
  25. Oo macam menarik juga ya bila ank dh besar.. bolehla buat aktiviti macam ni sekali sekala.. keluar jalan2 dengan kawan2 sama2.. ada tak yang tanya itu kakak ke mak awak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Aeon tu memasing buat hal sendiri sendiri AN....kalau dengan kawan tak hinginnya depa nak jalan ngan kita dahhhh...
      Haha....tak de nya orang tanya gitulah.... orang tanya ni nenek awak ke?....hahha

      Delete
  26. Gambar last kiri macam Hanis Zalikha.
    Comey.gituu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti kawan OKje suka bila dipuji gitu Nazeck hihi

      Delete
    2. Hehe. Kem salam kat die.
      Akak umo berapa?
      Nampak muda..
      Anak dah besar2 ea?

      Delete
  27. hihihihi suka pulak tgk akak bawak bebudak tu berjalan, macam terkawal la jugak kan dari bebudak yang melepak ketahuan punca duduk dekat tangga2 mall tu huuuu

    ReplyDelete