Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 11 November 2014

Kisah Jilapahs

Salam Selasa.......

Masih kisah Jilapahs di Teronoh.....

Bila bapak ngan anak jantan tengah bersembang dalam bilik homestay hari tu, si emak duk kat depan pintu bilik sambil jari jemari bukan main laju lagi ko menekan keyboard hp. Hp tengah charge. Tengah khusyuk blogwaling lew tu! ( Ambik peluang sebab pak Jilap tak nampak haha....)

Emak seorang blogger katakan hihi......

Si emak cuma dengar sayup sayup jer bapak ngan anak nyembang. Apa yang disembangkan, entah....

Gitulah.......semakin anak besar, terasa semakin jauh pulak jarak antara anak dan ibu bapa. So bagi kami, inilah salah satu caranya. Melawat si bujang dan bergather gather bila ada kesempatan. Kan geng !

Sementara belum kawen lagi weyh .... Sok kalau dia dah kawen, tak dapek mak dohhhhh........ asyik mengulik bini jer, baik mak himpit sekarang hoho.......    

Dalam sejarah Jilapah rasanya, Jilapahs tengok wayang 2 malam berturut turut hihi.... Cerita OUIJA dan INTERSTELLAR..... OUIJA tu tak seram mana pun. Bolehlah....... kalau terasa teringin nak feel terkejut kejut bolehlah tengok hihi..... INTERSTELLER tu pulak walaupun hidup hidup kena tipu Mat Salleh tapi best lah jugak layan.

                                           

                                       
Interstellar (2014) Poster

Masa mencari kedai makan kat Teluk Batik hari tu, tetiba teringat kedai makan Silaturrahim, yang Cik Jah promote katanya murah tu. Kebetulan kedai tu memang betul betul kat simpang sebelum masuk Teluk Batik. So apa lagi, teringinlah mak nak mencubanya.


























Memang banyak pilihan lauk pauk dia, macam nak ambik semua jer. Tau ajelah perut tengah laparkan! hihi...... Tak mo ar letak gambo nasi mak, nanti korang komen lauk ajos, tak aci!!.....
Nak kata murah, entahlah.....mungkin murahlah kot daripada harga KL. RM40 henggit untuk 5 orang. Murah ke mahal tu? Kalau makan reramai mungkin terasalah murah dia kot....






36 comments:

  1. movie hollywood mana yg tak menipu...semua menipu...hahaha

    RM40 utk 5 org...so average RM8 sorang...kena tgk la lauk apa yg diambik...kalau lauk biasa2, tak la murah...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lauk biasa biasa jer DZ....ayam 2 seketul, ikan 2 ketul adalah siput sedut semangkuk, anak ketam sekor....sotong dengan sayuq....bolehlah kot...nak murah masak sendiri haha

      Delete
  2. masa tu sekejap jer kan hainom..tup2 dh besar anak2 kita..
    tup2 nak kawain..masa nilah kita rapatkan diri dgn diorg walau duk jauh..untung dpt ayah mak yang sayangkan anak2 ni..knor rindu dgn azhan lama tak jumpa hampir lima minggu dpt call jer..tggu dia blik cuti ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerlah Knor....tak perasan masa bila mereka besar yer Knor.....Itulah Knor selagi ada kesempatan dan kemampuan bolehlah melawat, sok lusa kalau tak de kurat duk jerlah diam diam haha

      Delete
  3. kira okay kot kalau rm40 lima orang
    zaman sekarang semua benda naik okje, in fact badan saya pun naik! wahaha
    lama dah tak tengok wayang, semua cite yang disebutkan tu, tak pernah dengar pun

    anyway okje, saya teringat mak saya kata,
    anak-anak kejab aje dah besar, semua dah ada kehidupan sendiri,
    terasa diri ni dah tiba masa nak pergi...rasa nak meraung dengar okje wei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Badan tak yah cite ler.....badan mak mmg naik sokmo haha....
      Adoiiii..... anak awak kecik lagilah YY....so tak yah nak risau sangat!

      Delete
  4. harga tu mcm mahal jek..ehhh ke murah dah tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah Idzwa....bolehlah kot .....sedang sedang ler tu tak mahal tak murah...

      Delete
  5. citer omputih tu... ramai yang kata best. mia je yang belum tengok lagi... huhuhu

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  6. rm40 tuk 5 org...kire jatuh sorang rm8 ...boleh la kot tu okje...yg penting makan sedap, berase n bersih suasana kedainyer..... mujur takde pic mknn okje, kalo tak terseksa jiwa raga nie...lieya ni kene ulser dlm mulut...pg tadi bekpes pun minum teh ais ngan buah jambu jek...tak de selera nak makan bende pedas2 berempah2 nieh....adoiii leh turun 4 kg ni minggu ni okje hahahaahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Lieya...kira oklah tu Rm8 henggit sorang nak masak sendiri malas jugakkan haha...
      Kurang minum air ke tu Lieya sampai tumbuh ulser gitu...adoii kalau turun 4 kg slim sangatlah pulak ....hihi

      Delete
  7. kakak pun dah mula terasa makin jauh dgn bujang sulong kakak ...dh lah sesekali jumpa ...bila jumpa pun jarang berbual dah ...apatah lagi dia memang sejak azali pendiam ...
    40 rm tu kira murah lah hainom ...kalau dibandingkan kat Johor ni rasa nya lagi mahal tu kalau utk 5 org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah SI....anak anak ni memacam pe'elnya....ada pendiam, bising....eloklah diam SI tak menyakitkan hati...

      Delete
  8. ok mulai saat ni tak nak bazirkan satu saat pun dengan uwais. nanti dia dah beso dah kawen mengulit isteri dah tak boleh nak ulit dia lagi sobsssss

    ReplyDelete
  9. Betul tu hainom.. masa anak masih dgn kita lah yg hendak dilawat selalu.. baru erat hubungan anak dgn ibubapa.. RM40 utk berlima tu kira harga standad lah hainom ..

    ReplyDelete
  10. tengok lauk jugak la..kalau semua paktt ambik udang sepinggan sorang memang murah la.tapi kalau setakat nasik,ayam,sayur ikan semuanya 40 ringgit,itu mahal..heheh

    maknya blogger..memang enpon kena kat tangan je..tapi hebat la boleh bw sambil enpon tengah charge..Ini baru blogger tegar...:p

    ReplyDelete
  11. 5 orang dewasa makan RM40 kira okeylah tu. Amboi MakJilap bukan main seronok tengok wayang sampai 2 movies ya. Cinta seram sekarang ni mana ada seram sangat. Setakat seram sejuk, berdiri bulu roma lepas tu kendur balik. Hiks!

    Mak ni cuti sekolah tak start lagi tapi dia dah start mencutisekolahkan semua ya. Enjoylah kalau gitu Mak.... Kita masih lagi melopong kat rumah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opppsss....rabun! Cerita seram ya bukan cinta seram. Cinta seram macam sesetengah orang yang suka pegang-pegang tengkuk, pegang-pegang pinggang tak kena tempat tu. Hahaha ....

      Delete
  12. amboih2,,.... mcm2 aktiviti, best tuh tgk wayang kak... dana lama beno tak nengok wayang..
    murah la tu kak rm40 utk 5org mkn.... kalu kt kl mau mahal lg kot...

    ReplyDelete
  13. kak,

    saya pon pernah makan kat sini....ramai betul org.....nak parking pon susah..plg best ada ulaman:):) mcm2 lauk ada jd rambang nak pilih kan...

    ReplyDelete
  14. betui time kecik dan remaja ni la mak kena manja lebih sikit ngan anak2 pasni depa sebuk ngan keluarga depa plak .. huhuhuh

    ReplyDelete
  15. betul betul... time dia belum berkapel berbini ni la okje himpit sehimpitnya... hehehee

    ReplyDelete
  16. eh macam pelik pulak Okje tak upload gambo makanan..
    dah lama tak tengok wayang tau...buat wayang kat umah je...tengok filem yang dah basi kat tv

    ReplyDelete
  17. susah lah nak cakap.. tengok lah pada lauk tu.. berapa banyak yang diambik.. kalau RM40 tu kira murah lah kot.. ke mahal?? hurmm tah lah.. tp masa cik jah pergi haritu mmg murah lah.. RM70+ untuk 16 horang punya makan.. giler tak murah.. kannn

    ReplyDelete
  18. rm 40 masih dalam kategori mampu bayar lagi Hainom . so , kira murahlah . Lagipun x nampak lauk apa yg dimakannya ...

    ReplyDelete
  19. Kalau lauk bamyak & order air,
    Kire mantaplah harga tu,sis.

    ReplyDelete
  20. Susah pulak nak eja cerita O tu.
    Terperanjat?
    Ermm...sibbaik sis.btau, saya tetap akan x suka.
    Just suka cerita komedi je:)

    ReplyDelete
  21. RM 40 untuk 5 orang .... dah kira murah tu okje ... kalau kat KK ni mahal giler makanan dia .. Mia, hubby dan 3 orang budak kecik ni makan pun selalu dah dekat RM 50 . Makan bukan special pun , setakat nasi campur je pun .. Tu yang malas nak makan kat luar ... kalau sebulan 2 3 kali tu ok lah ... huhu

    ReplyDelete
  22. Oklah harga tu.. Bila dah besar mungkin mmg dah de gap dgn parents.. maybe juga segan kot..

    ReplyDelete
  23. rm40 tuk 5 orng sangat okdah tuh..reasonable lah..
    yer lah kan okje anak2 cept jer membesar..kejap jer tuh daahkuar u,kejp pstuh kawen, dpt anak..cucu..kita jgk yg semakin beruban kan..heheh

    ReplyDelete
  24. INTERSTELLAR? ..alamak!!..ramai yang review dan ajak tgk citer tu..x leh jadi nih haruslah terjah wayang nampaknya

    ReplyDelete
  25. saya memang tabik spring kat mama-mama blogger ni.
    saya yg bujang ni pun tak dapat balance masa. kadang bw kadang tak..
    adehhh kalau busy lagilah tak sempat nak hadap blog..
    okeh yg penting insterstellar best. hehe..

    ReplyDelete
  26. Murah tu Okje..semalam kami makan 36, lauknya ayam dua ketul dan ikan pari...menggeleng kepala Papa N bayar..katanya kecil je ikan pari bakar tu, macm mahal sangat sini..

    Selalu dengar orang yang anak2 dah besar cakap pasal rasa masa ni cepat je berlalu, tengok tengok anak dah besar.. adoi.. fikirkan gitu rasa brsalah sebab saya banyak bazirkan masa buat keje lain.

    ReplyDelete