Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 19 November 2014

Pak Tam vs Pak Teh

Salam Rabu......

Hari ni nak belanja mata koranglah sempena Anniversary  mak semalam.....
Mak tahu, semalamkan korang dah banyak kali muntah hihi.... sure masuk angin perut tu! Meh...meh...meh.... tengok roti bakar Pak Tam!

























Cappuccino tu bukan mak punya yer, Paknya punya, maknya minum Teh O jer, murah sikit!
Sejak selalu guna highway ke Utara ni memang selalulah jumpa Pak Tam. Tak pernah tau pulak menghala ke Selatan ni Pak Tam konker jugak ke tidak!
Mungkin bisnes untuk Pak Tehlah pulak ye...... Takkanlah Pak Tam nak bolot semua!

Tetiba teringin pulak nak tengok muka Pak Tam macamana agaknya orangnya....... haha.....


54 comments:

  1. Macam pernah nampak kopitiam pak tam ea? Ke apa nama penuh bisnes pak tam ni? Kat rnr yang mana ? Haha.. pun dah agak keliru nak ingat data secara tepat. Banyak minum air bersemut la kot ni.

    Ingatkan nak tunjuk gambar candle light dinner malam semalam..

    Cappucino pun kami layan je ni.. kang tak update blog ramai yang rindu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AN...selalunya OKje singgah kat RnR Tapah .....Adalah Pak Tam ni, banyak gerai dia mcm gerai RnR tu.......Ni bukan gambar malam tadi atau pun gambar pagi ni, ni gambar masa otw ke KL dari Tronoh hari tu, rasanya ni RnR sebelum Rawang kot....entah RnR apa okje dah lupa

      Delete
  2. Eh, kalau tak silap saya adalah OKje. Kat RnR Melaka ke Pagoh ek. Saya pernah singgah beberapa kali. Kat Selayang pun ada satukan...

    Since kopi ke capuccino ke, saya tak terliur, saya tak mahu komen pasal menu orang anniversary semalam. Ni saya bersemangat pepagi buta on pc (bukan nak kerja) sbb nak datang komen kat entri sebelum ni. Maklumlah semalam tak terang tengok he-ho. Itupun dah muntah kaler-kaler bila membacanya. Huahahaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeh....ada....kita kalau balik Muar mmg jarang singgah RnR sebab selalunya perut dah kenyang mcm ulo sawa haha......tu yg tanya tu....

      Tp kata si sapa tadi ada jugak....kalau cenggitu dahsyat le Pak Tam ni disapu bersih semuanya....Sian Pak Teh tauuuu....melopong!

      Menu biasa biasa jer weyh....maknya bukannya terer nak masak spesel hihi...telan ajelah paknya apa ada atas meja ...

      Faham....jiran memahami jiran sebelah mengidap rabunus dekatus haha.....

      Delete
    2. Memang adalah Okje tapi saya lupa kat RnR lama. By the way, saya pun dah lama tak balik kampung. Entah Pak Tam survive lagi ke tidak kat RnR tu. Menunya memang biasa je, takda yang luar biasa. Tapi kalau dah kat high way tu kelaparan macam ular sawa mati katak (eh, ada ke?) haruslah singgah kat situ.

      Wah, wah, wah... sejak jiran sebelah Okje ni jadi Consultant Physiotherapistmulutplastik, Okje pun dah pandai bermain dengan nama-nama saintifik ya! Baguslah kalau ada jiran sama mereng!

      Delete
  3. mantap...tak pernah pun minum kat pak tam nie...insyaallah kalau berkesempatan nak jugak try...

    ReplyDelete
  4. .takde lah termuntah2 ...seronok tngok psngan yg lama kawen tetap bercintan cintun...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Ooooo ada yeh Elly....putihbmato lah Pak Teh haha

      Delete
  6. pak tam mana lak ni kak hahahha.... nama panggilan ni agak lembs skit nk kenal heheheh

    amboih siap cappucino love2 lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mentang mentang le Pak Tam....lembs yer....cer Pak Aaron Aziz.....lelaju pickup nya yek....hihi

      Delete
  7. kedua couple serasi bersama..

    ReplyDelete
  8. amboiii syok nyer anniversary dating! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan Anniversary dating la Izwa....gambar badi dah ni haha

      Delete
  9. pak tam tu nama kedai ke hape.. confius mak.. Rnr ada eh kopi gini cuba bg detail skit..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlupa nak wish.. Selamat ulang tahun semoga kekal bahagia hingga akhirnya.

      Delete
    2. Mak.....yer nama kedai gitu....hihi ....mak ni suka konfius tau!

      Ada Hana cappicino gini mcm kat Starbuck ..... yg okje pasti kat belah utara RnR Tapah ngan highway ngala KL RnR sebelum Rawang tu ada....yg lain tak sure ler....

      Delete
  10. sedap nampak roti bakar tu hehe...

    ReplyDelete
  11. entah2 pak tam sebenarnya lebih putih dari pak teh..heheh

    ReplyDelete
  12. Pak Tam.. Tgh membayangkan wajah sebenar?

    ReplyDelete
  13. saya tak pernah lagi ke kopitiam
    biasa minum neslo aje dekat kedai tepi jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pukul rata jer YY....hihi....murah mng selalu gi, kedai mahel dekali sekali haha.....kalau gaji barj masyuk hsha

      Delete
  14. hamboiiii...capuccino pun siap LOVE...ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye arrr...... kan tgh mood anniberseri katanya haha.... sebenarnya mak tak perasan nakkkkk.....itu love

      Delete
  15. Happy anniversary dear...sedap cappuccino tu..

    ReplyDelete
  16. Wah...siap ada love lagi tu. 1st time dgr kedao pak tam.

    ReplyDelete
  17. alahai sedapnya cappuccino tu siap love2 lagi...hihi

    ReplyDelete
  18. amboiiiii! amboiiii! amboiiii!
    jeles pulak rasa di hati ini.. kalo boleh kita nak tiap2 bulan Anniversary.
    haih~

    ReplyDelete
  19. Cewah..love2 gitu!

    Kat selatan takde lg Pak Tam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ....tak de yeh Ujie....si Elly kata ada tadi...

      Delete
  20. waa...ada love2 lagi... apa pun berbahagia selalu..ceria2 rabu semua...dan happy anniversary ....

    salam perkenalan dari mommylina

    ReplyDelete
  21. mcm baru dgr jer pak tam ni ... kapucino hati padu tu ... entry semlm blm terjah lagi ni ...

    ReplyDelete
  22. kedai nama pak tam ke okje
    air ter sedap
    roti pun nampak crunchy
    mohon velanja!
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Tab ...mcm kedai makan kat RnR tu....tp atas nama dia Pak Tam....dahsyat gak Pak Tam ni ....sapu bisnes kat highway

      Delete
  23. salam hainom ..
    hepi wedding aniversary ..
    tk sempat buat post kt entri yg dah terlepas tu ..
    entok adiah opo ..
    kadang minum juga cappucino tu ..
    sekadar arek nukar selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Aby....haha kakang ku kan sukak mbanget karo gadget....di tuku ney hp meneh....wes selalu hang nde'ei ngomong! Yor terimo waey....hihi

      Delete
  24. pernah sekali saja singgah di paktam, dalam perjalanan ke kedah awal tahun ni.. memang patut dibanyakkan di mana2 rnr.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun tau kewujudan Pak Tam sejak kerap guna highway Utara ni Gee...

      Delete
  25. asalam..hummmm sedap kebetula ada beli petang tadi bred ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam......kebetulan ye Etuza.....

      Delete
  26. sarapan pagi ke, minum petang boleh saja juadah ini kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul Etuza....setiap masa bahhh....

      Delete
  27. kedai kopitiam ke atau nama kedai tu pakTam kak? boleh mencari time nak balik dari kl weekend ni ehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat RnR Kiera..... nama kedai tu Pak Tam, luaslah kedai dia, lebih kurang mcm kopitiam kot, dlm kedai tu macam macam gerai ada, mee ada, nasi ada, briyani ada, pasemboq pun ada semua atas brand Pak Tam cubalah....

      Delete
  28. Takde lah,sis manede muntah.
    Tumpang gembira adelah.
    So sweeettt...
    Capucino memang my fevret..
    Siap ada love gitu...
    Memang i jelles uuuu..

    ReplyDelete
  29. Capuccino yang sangat pergghhh .... Pak tam tu sapa Okje .... sedara ke ... hehe

    ReplyDelete