Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 20 November 2014

Terima kasih Paknya

Salam Khamis.....

Memang dah jadi rutin pun, setiap kali pak Jilap balik kerja, memasing akan tunggu depan pintu, menyambut ketibaan Arjuna katanya sambil salam, tapi tak delah mak ambik briefcase Pak Jilap macam kat drama drama tu haha....... Briefcase pun nan hado, beg sandang laptop aje yang hado, itupun dia hangkut sendiri letak tepi meja.

Si TLBD ni pulak, semenjak Anniversary mak nikan, setiap kali ayah dia balik kerja , suka betul menyakat OKje..... dia kata ayah balik bawah hadiah bu! Lepas tu siap nyanyi lagu Raja Ema....

'Angan.....Angan......' dia kata OKje tengah berangan angan tunggu hadiah!...... Mana ada! Geram mak tau!

Bukan itu aje Jiran sebelah pun sebok masuk ikut pintu belakang, punyalah nak stalk hadiah apa pak Jilap bagi. Yang Geng Lipih pulak kata tunggu posmen,  tak pun tunggu pak Jilap balik kerja. Whateverrrrr!!!!!

Sejujurnya, pinjam kejap kata kata faveret Wartawan Utusan hihi...... mak tak berangan pun nakkan hadiah, seriously!.... Sebabnya, sebagai pemerhati kewangan dalam rumah ni, bukan tukang pegang duit yer, kita taulah kan, keadaan kewangan paknya stabil ke tidak, tau ajelah, dengan insurance dan road tax kuda-kuda yang baru mati, dengan yuran si SAnya, dengan company pak Jilap yang no bonus untuk tahun ni, so faham cukupppp.....

Sebagai isteri yang tak berapa nak mithali ni, sesungguhnya amat memahami keadaan Arjunanya kata ko haha......

Tapi dah paknya nak bagi kan...... Arjuni terpaksa menerimanya hokay, dengan senyum lebar sambil lompat bintang hihi.....


Pak Jilap ni kan, kalau bab gadget gadget ke, jam tangan ke,  memang suka betul dia survey. Apa yang dia belek, entah!..... OKje kalau suruh tengok baju ke, beg tangan ke, tudung ke, sukalah hihi......

Kalau ikutkan OKje,tak payah dah beli lagi hp ni, sebab yang lama masih boleh pakai lagi, alah hang sikit sikit tu biasalah kan....... Pagi ni laju weyh mak balas komen korang, sap.... sap....sap....settle..... Pergh bang, berdezup bang!

Apa pun terima kasih paknya.....
Beg tangan orang pun macam dah buruk je, tak mau belikan ke? Hehe.....


53 comments:

  1. intro tu dah nak buat kita ni mengalir air mata sebak sekali aje, sekali baca baca baca wahhhhhhhh tak jadi nak sebak sebek dah ngehngehngeh

    ReplyDelete
  2. alolo..sweetnya...5x jelezz,,bila nak kawen nie..haha

    ReplyDelete
  3. bagusnya..siap masuk lam kotak lagi. Baru la surpriseeee. Ni kita hadiah dlm beg plastik merah aje. Zzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...... dalam plastik merah lagi surprise tau CS.....mula mula ingat goreng pisang, sekali tengo....taraaaaaa, I phone latest desing hihi

      Delete
  4. Kalau masuk dlm beg plastik, mana kelas tau, Mak Jilap kan blogger tegar, mana boleh berahsia2 dgn kami semua, tak pasal2 saham terjatuh menjunam..

    xper le korban sikit RM ntuk dptkan kotak yang cantik menawan..

    Apa2pun tahniah geng, kita tumpang hepi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. UA..... kita tak kisah pun sebenarnya tak de hadiah pun..... macam yg kita cakap tu, tapi dah orang nak bagikan hihi....

      Delete
  5. Alhamdulillah... bukan hadiah jadi ukuran, tapi kasihnya yang tiada sempadan itu lebih mengharukan... :)

    ReplyDelete
  6. makin aktif la blogging pasni..ambuiiih, dah dapat handphone mintak beg palk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....patut pun ada peribahasa dah bagi betis nak peha pulak yer Sal...

      Delete
  7. Hahaha...Alhamdulillah, ternyata PakJilap memang sayang sangat kat isteri mithalinya ni. Itulah tahun depan buat lagi ya, Mak. Tulis entri penuh emosi lepas tu tunggu komen Yem Rambo Muo lagi. Lepas tu Mak buat-buat tak reti je. Mesti ada je hadiah sampai disorokkan entah kat mana-mana. Untung Arjuani jadi kesayangan Arjuna. Arjunanya pulak bukan main romantika d' amour walaupun dah warga emas. Opocots...alamak termengumpat pulak. Sorry ya, Mak! Jiran Mak ni excited over-over sampai mulut tak leh control. Saja je nak jadi bahan Mak kutuk balik!

    HD tak macam ni, Okje. Serius, HD memang tak lovey dovey. Kami kalau jalan macam Sultan dengan Sultanah Johor tu. Mesti kurang lebih 5m di belakang suami. HD walaupun tamak memuji diri sendiri, isteri beliau tak suka puji. Kata HD, nanti naik minyak, isterinya perasan dia aje yang mithali! Kesiankan...

    Kalau nak beli apa-apa pun, HD bagi duit tapi tak pernah belikan sebab katanya saya ni cerewet nak mamps... Padan muka saya, cari pasalkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni memang ada yang nak kena cili mulut tau......nak mengumpat tu kasilah up sikit janganlah cakap warga emas, cakap warga emas tu mak bayangkan dah bongkok tiga tau.....Ohhhh ofkos Pak Jilap masih ganteng mbanget......hehe...

      Beb mak pun cerewet jugak tapi kalau bab beg, baju, kasut, sebab pilihan pak Jilap selalunya 10 tahun ke belakang haha .......Tapi kalau bab gadget mak tak kisah sangat....mak terima seadanya hihi...

      Oklay tu beb, yg penting bagi duit hihi..... tp sepatah kata Kak Cik, bukan hadiah yg jadi ukuran, kasihnya yg tanpa sepadan tu.....tapi, dah namanya pompuan nak gak hadiah sekali sekala yek hihi

      Delete
  8. lawak lah si TLBD menyakat ibunya...apa pun angan2 dah jadi kenyataan ..baiknya hati pak jilap hainom belikan hadiah lagi...romantik gitu.suami kakak xpandai bagi2 hadiah bagi duit je suroh beli sendiri....tau bini nya bnyak songel hihiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jer kalau dah namanya pompuan SI....mmg banyak songel hihi

      Delete
  9. wahhhh...untung ler...seronok la yang tukang terima...

    ReplyDelete
  10. wahh... dpt tepon baru., pe2 pun hepi anivrsry la yer.,

    ReplyDelete
  11. bestnyer Okje..kalau saya lah dapat macam tu..tak tahulah sebulan senyum sorang2 kot..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah dpt juga.. akhirnya, tpi tk bg pun ttp syukurkn.. jnji dia jaga kita dn jlnkn tgungjawab.. bg tu satu bonus bt kita... ye idak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Knor..... ikut kemampuan suami kitalahkan.....kita jer yg tau kedudukan kewangan suami, so tak yah nak menyiksa diri nak hadiah, kalau tak cukup kita gak yg tumpang pening kepala

      Delete
  13. waahh best nyer dpt hadiah annivesari =)

    newat..hepi annivesary mak jilap & pak jilap...semoga bahagian hingga ke jannah =)

    ReplyDelete
  14. Wah..wah...bestnya..boleh bayangkan arjuni lompat sampai siling..he..he..terharu mak ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..... nasib tak terlekat kat siling ni Raudzah hihi

      Delete
  15. Cait!!!! dlm suci2 x mo hadiah.. tetiba oder handbeg pulak!
    hahahahahahhahahahaha.

    untunglah jadik bini yang disayangi.. dapat henpon sebijik!
    terasa jeles pulak di hati. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura....tak bagi hadiah tak semestinya tak disayangi.....
      Tapi kalau dapat hadiah macam lagi disayangi yek? haha

      Delete
  16. Wah, tahniah, tahniah, pastinya kegembiraan berganda-ganda-ganda dapat hp canggih-manggih..Alhamdulillah.:-)

    ReplyDelete
  17. bestnya dpt hadiah...pandai betul TLBD tu mengusik...cam tahu jer apa yg ada di fikiran maknya..maknya jer tak nak ngaku..hehe..apapun tahniah..mesti senyum sampai telinga ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam fikiran biasalah....pompuan hihi......tp tak bagi tak kisah pun, takkan asyik nak hadiah jer hihi....

      Delete
  18. Lepas ni makin laju lah up entry... Duk masak pun boleh post entry secara live... Arjuna support lah tu minat isteri yg katanya blogger tegar... Dia kan suka stalk blog arjuani ni...

    Smartphone dah dpt, next handbag pulak yer... Bertuahnya badan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijen yg handbag tu kena belai banyak kali dulu..... lepas tu slow slow cucuk jarum hihi

      Delete
  19. Hahahahhaa..part lagu Raja Ema tu yang lawak!!

    Make sure lepas ni berdesup tulis blog yerrrr...hp dah canggih

    ReplyDelete
  20. hehe...saya pun ada nama glamer rupanya =)

    mak ai hadiah tu, dahsyat tu
    untunglah badan dapat hadiah gitu! rezeki kan OKje
    kiranya sebagai tanda isteri di rumah dihargai =)
    romantik kiranya pak jilap ni tau

    saya sebagai antara pengomen tegar blog bini pak jilap ni, tak dapat camtu ke?
    rendah sikit dari martabat hak yang dalam gambar tu kira ok jugalah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah YY...rezeki dari Allah melalui cik abang hihi.....
      Hadiah hp utk pengomen tegar tunggu Pak Jilap jadi Jutawan haha

      Delete
  21. Alhamdulillah, Grand tu hadiahnya kaknom ^_^

    ReplyDelete
  22. Boleh la update blog guna enpon baru lepas ni..berdesup dia pi..heheh

    ReplyDelete
  23. Tahniàh okje.dapat hadiah dari arjuna

    ReplyDelete
  24. salam kak anom okje,..intan tergelak gelak baca entry..apapun tahniah dapat adiah yg best dari arjuna kak anom..best tuuuuu

    ReplyDelete
  25. salams kak anom...
    terhibur baca entry akak...sweet:)

    happy anniversary moga kekal hingga ke jannah:):)
    lewat buat ucapan:)

    ReplyDelete
  26. Comel je entri ni.. kiut jer.. hihi.. happy anniversary darling... semoga kekal hingga ke Jannah :))

    ReplyDelete
  27. ceh ! dah beri betis mintak peha . tapi bagus juga kan klu galaxy tu dok dlm handbeg bkn dlm kotak ... heh heh heh

    ReplyDelete
  28. auwwwwww kerlas hadiah anniversary kak... jeles tau

    oooo mmg sesuai lah lagu raja ema tuh... sbb udah dpt betis nk peha lak, udah dpt hp nk henbeg pulak heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana..... try aje, kotnya dapat hihi

      Delete
  29. Bestnya bila rasa dihargai.
    Bukan harga yang menjadi ukuran.
    Tapi, sifat kasih-sayang yang tidak berbelah-bahagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Nazeck..... baik ada dpd tak ada, haha......

      Delete
  30. wahh..rezeki..pasni hand bag pula kak.

    ReplyDelete
  31. Bestnya dpt samsung grand .... napa tak hint awal2 pasal handbag tu okje. Klu tak hadiah mungkin channel ke prada ke ... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mia...okje bukan kaki branded la...... Okje guna hand bag cap ayam jer haha....so brand brand mahal tu tak masuk book!....Alah setakat nak gi Aeon dekat rumah tu tak payahlah weyh handbag mahal hihi

      Delete
  32. Haha.. kan dah kata, mesti ada something punya..

    Tahniah Okje. Dapat ler hp baru ya.. syokkk nya gitu.. jeles weh.. agaknya saya kalau ulang tahun ke 19 dapat apa2 tak? Haha..

    ReplyDelete
  33. Tergelak baca komen kengkwn ngan entry ok je nih. Lg sorang kawan dapat henpon baru. Ni nak jeles ni. Huwaaa.

    Bday kite bln 12. X de angan angan lagi nak apa sbb rasanya hp dgn henbeg boleh guna lagi. Cuma teringin sgt nak pandora 916 je.

    ReplyDelete
  34. hahahah amboii...
    dpt gadget lagi...
    pandai plak dok mngusik...

    ReplyDelete