Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 16 December 2014

Damainya bila di sini.....

Salam Selasa korang......

Inilah yang dikata buang masa, 2 jam mengadap laptop, tapi sebijik entri pun tak boleh nak siap..... huhu...... Nasib baju dah siap jemur, sebab dah basuh malam tadi! Serious weyh tak de idea sungguh ni.....

Bila masuk masjid ni, OKje teringat satu entry Anim. Pasal masjid Taman Keladi, masjid yang dia suka sangat pergi katanya. Tetiba pulak kepingin nak tengok masjid tu. Dia kata kalau berlama lamaan duduk dalam masjid tu pun tak apa. ( Tapikan, lama tak dengar cite Anim, mana awak pergi wahai geng sekapal? )

Sama macam Anim, OKje pun rasa macam tu bila masuk masjid ni...... Masjid UTP!

























Serious weyh.......... terasa tenang jiwa raga, lapang dada yang sesak, kosong otak yang serabut,         ( bab otak ni Pak Jilaplah kot, boss dia tak habis habis whatsapp jer, naik rimas dia, kesian mak tengok!) Otak bini, tak yah tanyalah...... memanjang null and void hihi....

Udah.......

Bagi laluan, bagi laluan........ makcik nak interprame....... keh keh keh.....




56 comments:

  1. Tengok gambar masjid, duduk dalam masjid dan solat dalam masjid memang tenang jelah perasaan. Yang buat tak tenang ni bila tengok gambar wefie kat bawah tu. Terus hilang ketenangan ^_^

    Eh, tak tenang ni jadi tak mahu komen banyak-banyak paragraph!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang nak kena pancung ni.......hihi,,,,

      Delete
    2. statement jealous tu OKje
      hehe...batu api pula

      Delete
  2. Mendamaikan bila berada dalam Masjid ni hainom... CH pun suka berlama-lamaan di dalam masjid damai jer.. ado jugak tu selfie... layannnnnn jer lah nom.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi masjid ni lainlah CH.... mungkin keadaan, warna dinding tu memainkan peranan jugak...

      Delete
  3. Sebenarnya iktikqaf, solat dan apa pun juga bila berada di dlm rumah Allah memang akan ada rasa tenang dan selesa yg sukar digambarkan. Bayangkan kalau di masjid nabawi dan masjidilharam laaaagilah dinda - itu yg rindunya tak terkata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya allah kanda...... teringinnya nak berada dalam masjid tu, moga satu hari nanti sampai jugak dinda ke sana

      Delete
  4. As'salam..melihat masjid satu rahmat mendamaikan jiwa..rasa tenang melihatnya. Ha ni lah entry antaranya..tak apa lebihkan melihat blog kawan2 ..jika punya masa ..baca dan rasakan nikmat membaca banak idea akan keluar. satu lagi niat berblog. Selfie etuza trade mark ja..tak penting ..entry tak bergambar pun nom percaya boleh meletup..teruskan berblog ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam .... setuju dengan cikgu, salah satu nak dapat idea, memang kena baca blog orang..... Tapi kalau ada gambo selfie lagi meletopkan cikgu!

      Delete
  5. sekali lagi Etuza kata rasa berbunga bunga iman melihat masjid ni baru dapat paparan penuh ..SUBAHANALLAH .yang ukir cipta sebesar2 pahala kan kita bagi tengok pun dah ada fadilat

    ReplyDelete
  6. ooo anak2 comel loteh..ayu2..jagalah permata hati nom..jangan bebel bebanyak nanti monyok kan susah nak pujuk ,,,,alamak ke laut dah komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... mak budak mana boleh lari dari membebel cikgu...

      Delete
  7. tenang di masjid,muka tuan tanah pon sejukkk je.

    ReplyDelete
  8. Amboi geng, suka tengok 3 beranak tu, sporting bab berselfie..

    ReplyDelete
  9. tempat yang paling damai semestinya di masjid tapi kakak rasa hainom lagi tenang sebab dekat dengan anak bujang tersayang....kata kat masjid UTP kan....cantek masjidnya ya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...... anak dengan emak SI, manalah sama emak dengan anak....

      Delete
  10. cantik masjidnya...:)
    cantik la tudung yg hainom pakai tu..berkenan pulak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli kat Nilai 3 jer Sura.... RM 13 henggit tak silap....baru beli tu hihi

      Delete
  11. cantik kan masjid... okje ni cantik le .... awet muda betui le

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak eima....kekadang pose tu kot yang buat nampak cantik .... Kena pose melentok liuk gitu kot jadi gambar tak kaku.... Eh...yo yo o je mak ni hihi

      Delete
  12. Syomelnya k.Hainom.
    * Nanti saya singgah BW lagi tau.
    Banyak sangat hutang ngan sumeorang ni xD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah ...yelah ...org baru balik bercutikan hihi

      Delete
  13. betul tuh kak.... tempat yg menenang kan mmg sah kt masjid...

    akak, nk tanya nih? akak umur baper? nampak mcm baru awal30 an je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.....ni sorang lagi ni..... dalam gambar jer tu Dana, realitinya tak jugak, banyak dah jeragat ni

      Delete
  14. tengok ukiran2 yg cantek tuh pon dah rasa tenang.
    nampaknye lepas nih kena pergi melawat masjid2 pulak.
    tenang dapat. pahala pon dapat kan.
    InsyaAllah2~

    ReplyDelete
  15. Apa dibuat tu, 2 jam tak ada idea lagi? Hati dah senang sebab baru jenguk anak bujang tu..
    Lawa masjid ni. InsyaAllah rasa tu aura keimanan yang mewujudkan perasaan damai tenang macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu.... betul AN...kekadang sungguh tak de idea..... sudahnya sampai pukul 10 tak siap siap lagi kadang tu sampai pukul 11 pun ada tau.... Tu yg rasa banyak buang masa kat depan laptop huhu

      Delete
  16. Biasanya kaau dapat solat kat masjid saya pun suka dok lama2..lepas tu keluar masjid cik abang mesti tanya..awat lama sanagt..sengih je la..padahal kita saja je nak tenang kan minda kat dalam tu..letih ngadap dia dan anak2..ekekkeek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...... sambil bersolek ek....buh lipstick pink hehe

      Delete
  17. salam hainom ..
    biar masjid cantik seiring cantek dengan jemaah mengimarahkannya ..
    bayangkan masjid nabi dulu yg beratap pelepah tamar dan berlaintaikan pasir ..
    ndelok gambar ndowor karo nginsor ..
    loronay weroh tenang waeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yolah kan.... saiki masjid apik apik pun ramei seng males arek solat nang masjid, apatah meneh angger saiki koyo masjid mbiyen.....

      Delete
  18. macam.. cantik, bersih, tenang aman je tengok gambar tu..

    ReplyDelete
  19. anak beranak suka selfie.comey..:)

    ReplyDelete
  20. comeinya...

    rasa tenang bila berada dlm masjid

    ReplyDelete
  21. x nk komen pasal masjid tapi nak komen on last picture..2 org kat sebelah tu ANAK ke ADIK..ishh..x sanggup nak call u kak Okje sbb nampak lebih muda dari JM hhuhuhu..ntah2 JM lebih tua tak..verasan je muda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... OKje anak dah besolah JM sure tua dari JM..... memang patut pun panggil kakak...Eh, tapi kalau nak panggil adik pun boleh jer hihi.

      Delete
  22. Masjid sekarang mmg cantik-cantik dan selesa dgn berbagai kemudahan, tapi sayang tak ramai yg nak mengimarahkannya.

    ReplyDelete
  23. rumah Allah kan kak. damai dia memang lain macam

    ReplyDelete
  24. comelnyer mak dia.. makin comelle awak okjer... per rahsia...
    memang masuk masjid sebenarnya paling damai tapi tengok masjid gak..
    yang serabut kat dalamtu ngan tak bersusuntu rasa serabut gak..
    ringan tangan rasa nak susunkan...

    ReplyDelete
  25. walau belum pernah masuk..gmbr yg OKje paparkan ni pun dah buat KY rasa tenang..
    tengok OKje ni teringat jiran belakang rumah KY..serupa muka OKje..

    ReplyDelete
  26. Memang tenang bila dapat masuk ke tempat-tempat yang begini.
    By the way wajah OKje pun memang polos, tenang dan mendamaikan.
    Bak kata anak saya susah nak cari orang yang bermuka suci cenggini hehe...comel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LM.....nak kat polos dak jugak....ikut pose masa bergambar jugak rasanya tu.... hihi
      Sucilah sangat LM..... berdebu tu !

      Delete
  27. Memang sangat tenang di dalamnya tapi agak mengganggu sedikit ketenangan tetiba ada selfie anak beranak ... nasib baik semua comel ... kihkihkih

    ReplyDelete
  28. selpiaq selalu. huhu duduk dalam masjid memang tenang

    ReplyDelete
  29. itulah kelebihan berada di rumah Allah... yg gbr 3 org tu...adik beradik ke??? hehehe... comel2 belaka

    ReplyDelete
  30. tetiba terfikir pasal kerja lak ... klu nak kerja blh cuba kat taska n tadika . manalah tahu blh dpt ...

    ReplyDelete
  31. saya tak penah sampai lagi masjid tu
    insya ALLAH ada rezeki sampailah
    tapi mana-mana rumah ALLAH memang buat kita rasa tenang =)

    ReplyDelete