Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 24 December 2014

Pagi ni dan Nandos malam tadi

Salam Rabu maks!.....

Hari ni tak boleh berjimba sangat dengan korang, endut mak cuti tu....... So, sementara endut mak ala ala thinking kat kerusi malas tu hehe.... ( eleh, sure terbobok tu... ) baik mak taip laju laju hoho...... Shhhhh, jangan bising nanti terjaga, susah mak nak menaip tau!.

Mak sebenarnya baru balik brisk walking kat tepi tasik katanya. Maklumlah umur dah kilauan ni, kena lah keluarkan peluh sedikit sebanyak. Asyik keluar peluh celah jari jer, mana sihat hihi...... Kali ni malas nak merempit, mak naik ferari jer....






















Lepas tu pekena soto semangkok dengan bergedil seketul. Pak Jilap mee goreng dengan telur mata, anak anak bungkuskan roti telur sudah!

Tu kisah pagi ni, malam tadi lain pulak kisahnya.....

Malam tadi mak makan kat Nandos.  Rasanya kali terakhir OKje makan Nandos ni,  masa budak budak ni kecik kot, si TLBD pun rasanya belum ada lagi. So memang dah tersangat lamalah tak makan ayam Nandos ni sehinggalah malam tadi. Tambah teringin bila Nandos ada bukak cawangan dia kat shoplot area rumah. Nampak penuh sokmo orang datang kalau lalu depan restoren dia ni.



Ambik combo untuk 4 orang terus. Senang tak payah berebut ayam! hihi......
Termasuk 2 mangkuk mushroom sup, ada 4 side dishes, 1 pinggan salad, 4 gelas soft drinks atau ice lemon tea dan coklat brownise. Harga RM95 henggit tak termasuk tax.




Ni, kira macam celebrate le ni, celebrate budak yang dah dapat result PT3! Abaikan jer resultnya berapa pun haha.....Ibu tetap berbangga dengan anak anak ibu! Semoga adik dapat semangat baru ye! Hidup adik! Hidup adik!....

Ok, berbalik pada rasa Nandos ni.......pada pandangan mak, endut mak dan anak anak mak, kami macam kurang suka. Sebabnya, ayam dia terlampau garing, sos dia masyallah, terlampau masam dan masin. Rasanya sedap lagi Kenny Rogers kot.....

Tapi lidah orangkan lain lain....... Tak try, maka tak tau! So silalah cuba, manalah tau korang suka.....

Untuk combo yang  OKje pilih malam tadi, kitaorang dapat monopod! Eh, macam tau tau jer yek hihi



31 comments:

  1. wow dapat monopod ke..strategi menarik untuk tarik pelanggan..

    ReplyDelete
  2. lama jugakx layan nandos ni okje...n3 ni utk okje yer http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/12/n3-khas-untuk-hainom-okje-arah-tuju.html

    ReplyDelete
  3. Outlet baru dia nak tarik pelanggan pandai dinda dia bagi monopod
    Cantik jugalah siap ada logo Nando's lagi
    Kanda pun lebih suka KRR dari Nando's..

    ReplyDelete
  4. Macam sedap juga makanan kat Nandos ni .... kesian makcik tak pernah makan kat situ... huhuhu

    ReplyDelete
  5. Sekali jerk ke Mak tahun ni merempit? Ingatkan hobi baru.... Baguslah Mak. Kita pun macam tu juga. Pi jogging excited lebih-lebih nak keluarkan lemak barang sekg dua, tapi lepas tu kita pekena nasi lemak & teh tarik. Sampai rumah tengok kg tak susut pun!!!

    Saya pun Nandos ni tak berapa suka kecuali terdesak sangat perut dah berkeroncong dan takda tempat lain nak makan. Saya lagi suka KRR sebab ayamnya walla, meleleh air liur kalau teringat. Baru cerita pasal KRR dalam entri hari ni. Memang sejati betullah hati jiran-jiran ni. Macam pakat-pakat pulak bila nak keluar entri *_*

    AB dapat apa PT3nya? Cakap kat dia tak payah susah hati. Rileks jerk. Nanti SPM baru taram sebab result tu nak guna masuk menara gadingkan. Tak yah susah-susah hati nak perah kepala otak. Tahun depan lagilah... honeymoon year gitu. Tak payah susah hati belajar pakai lampu pelita bagai! Rileks jerk ^_^

    ReplyDelete
  6. bercouple lagi dia ... bebudak masih blum bangun ke saja tinggal ni . nasiblah mrk dpt roti telur je ... betullah . anak2 ke bagi penghargaan supaya mrk tdk rasa terpinggir dan rendah diri ... mak ai , ayam beso tapi nasi ciput je . lagi byk saladnya . tak pe bagus utk ok je diet tu ... heeee . klu rasa sos masam n masin mmg x umph lah cecah ayam tu ... rezeki tu dapat monopod ... jeles sih .

    ReplyDelete
  7. bestnya akak..bla nak belanja cik nor?hihik

    ReplyDelete
  8. sedapnya...kakak ni badan tak sehat tapi selera masih sehat...terliur tengok ayam yang melingkau tu...
    ialah orang ada endut kat rumah....endut kakak kerja pulak harini ...sebelum ni asik cuti je.
    tahniah untuk AB walau apa pun resultnya....

    ReplyDelete
  9. free gift monopod??

    saya suka pulak nandos ni..tekak lain2 kan.. :)

    ReplyDelete
  10. lagi berselpie la ngan monopod baru tu.. heheheheh

    ReplyDelete
  11. sedapnya makann.makan besar u..sura suka Nandos..suka sangat..lagi suka kalau ada yg belanja..haha..:)

    ReplyDelete
  12. nampak minumn,promot ke ..menarik view,...

    ReplyDelete
  13. Oohhhh..OKje tinggal di Lake Valley..nice housing area :)

    Saya pun tak berapa suka Nandos, prefer KR.
    Tapi lagi prefer ayam golek pasar malam berbanding KR...lebih sedap, dan of coz, murah! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idaknya DZ...... tu tempat org kaya, kita lum cukup kaya lagi nak duk situ weyh......

      Betul tu DZ, kadang tu yg golek tepi jalan lagi sedap tau.....dahlah murah....KR lama dah tak pergi, takut nak masuk haha.....

      Delete
  14. saya pernah makan sekali aje kat situ
    pastu tak penah dah
    kalau saya dapat menatang monopod tu, tak tahu nak buat apa
    tak benda boleh letak...hehe

    ReplyDelete
  15. sakan la berselfie le[as ni...hehehe...

    ReplyDelete
  16. makan pun leh dapat hadiah ke?

    ReplyDelete
  17. Tu dia , hadiah celebrate dri Nandos , monopod tu .. hihihi... Betul, lain org , lain rasa tekak.

    ReplyDelete
  18. Sekali sekala blehla kak..ari2 mkn sini rabak poket woo...hee3...

    ReplyDelete
  19. As'salam...datang melihat blog lagi..gambar atas tu menarik bangunan besar perumahan ke tu

    ReplyDelete
  20. saya pun..dah lama tak makan nando's...lupa dah rasanya macam mana....
    tapi...rega dia boleh tahan jugak eh....but sekali-sekali ok aje.....bila lagi..kan..kan

    ReplyDelete
  21. kite pun tak berapa gemar Nandos ni, kalau rasa dah tak de menda lain nak makan kat tempat tuh so baru kite masuk restoran ni

    ReplyDelete
  22. amboi kemain lagi deting keluarkan peluh..:)

    sy lagilah tak pernah langsung rasa ayam nandos ni..tp dh katanya tak sedap,tak teringin pulak nak rasa pun..lgpun kt sp takde lg nandos.hehe..

    ReplyDelete
  23. nandos..kerap juga KY mkn..anak selalu dpt Voucher..mkn free sape taknak kan..

    ReplyDelete
  24. Assalam tuan rumah!
    Datang pagi2 ni ....:)

    ReplyDelete
  25. Tak pernah rasa lg nandos ni ... mcm x berapa minat dgn menunya.

    Mcm tau2 plak org yg dpt free monopod tu kaki selpie :P

    ReplyDelete
  26. hurm..kita sependapat..kenny rogers sedap lagi.dapat monopod tu, cam tau-tau je..haha

    ReplyDelete
  27. JM lak baru pertama kali makan di Nandos selama hidup ni beberapa bulan lepas diterima oleh blogger CT..nk pegi mkn sorang? cam x best je

    ReplyDelete
  28. pernah teringin nak makan nandos tapi tak pernah pulak kaki ni melangkah masuk hahahahahaha. nanti nak try la. rasa sos dia satu2 ehehehehe

    ReplyDelete
  29. Sekali jer CH masuk nandos ni hainom.. lepas tu tak masuk2 lagi sebab tak kena selera CH anak beranak.. :)

    ReplyDelete