Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 15 January 2015

CAFE LAB, makcik bagi 4 bintang!

Salam Khamis yaaaa sahabat!!!

Cerita ni dah lama sebenarnya, masa SA cuti hari tu. Lama dah si Angry Bird teringin sangat nak pergi Cafe Lab ni. Pak Jilap gitulah, kalau anak teringin, dan rasa termampu nak tunaikan, seboleh mungkin dia akan sampaikan jugak hajat anak tu. Mak, ikut jer hihi....


















So lepas balik tengok PIL petang tu, terus dinner kat sini. Jenuh jugaklah mengembara menjelang senja tu. Dari Equine terus ke Shah Alam, I-City tu ha. Nasib sempat solat maghrib kat masjid baru area situ.

Dah namanya Cafe Labkan, air pun pakai bikarlah hihi.....

Menu si TLBD, Spaghetti Carbonara...... memang sedap weyh!
Air Passion Fruit tu pun superb!
Ohhhhh..... rupanya, Cafe Lab ni jual makanan ala ala Itali. Special of the day malam tu semuanya menu Spaghetti ko. Terus terbantut selera mak tau huhu..... Baru nak try Magnesium Bromida haha.....Harga dia pun boleh tahan jugak, sepinggan cecah belas ringgit jugaklah. Sekali lagi selera mak terbantut, walaupun bukan mak yang bayar haha...... Terasa nak makan kat restoren sebelah jer tau, sebab sebelah tu pun restoren jugak, masakan ala ala thai dengan western....

Spaghetti Bolognise pilihan anak bujang, Pak Jilap pilih Olio Aglio Spaghetti.....
Entah sedap ke tidak, tak tau sebab tak rasa.... nak rasa tak sampai hati, takut depa tak kenyang pulak hihi...
Kek, puff pun ada jugak, yelah ......dah namanya pun cafe yek....

Hambik....... air minum semua dalam bekas alatan lab! Yang dalam tutup merah tu air C12 H22 O11 ye....., jangan sangka CH3 COOH pulak, haha...... Mak baru tulis bahasa Kimia sikit korang dah menggagau! Tak rock arrr cenggini hehe.... Cikgu Sweetamieda, mai sini tolong explain kat depa ni!! Pergh! berlagak seyh ....


Decoration cafe dia memang cantik. Makcik bagi 4 bintang haha...... Persoalannya laku ke makcik punya bintang ni? Makanan lain tak tau nak komen, sebab tak rasa tapi Spaghetti Carbonara tu memang sedap beb, tetiba teringat jiran sebelah rumah mak tau!.....






42 comments:

  1. sambil mkn sambil belajar kimia... good sgt
    dkt uitm tu... tk merayau kt situ lgi..
    tk rajin.. hihi

    ReplyDelete
  2. Elok kalau cikgu2 Kimia buat lawatan sambil belajar kat sini..hahahhaa..
    Saya hari2 lalu depan I City tu, tak pernah masuk pun lagi...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang dekat mmg selalu akan sampai paling lambat biasanya....hihi

      Delete
  3. kak anim cantik dan uniknya cafe nie:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg unik Amiza....apa taknya bikar jadi gelas hihi

      Delete
  4. Mujur minuman dia tak rasa asid atau alkali ke atau berbau amonia ke... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....kalau cenggitu harus masuk TV tu KC.....pelanggan mabuk lepas masuk Lab Cafe hihi

      Delete
  5. aku tak paham ape pun nama air tu .. try google pun tak keluar plak spesific ... hahahhaha lantak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak payah nak menggooglelah Eima....ko buat buat faham jer hihi....sebenarnya no kat setiap lepas huruf tu duduknya kat bawah huruf bukan besar gitu, tu yg tak jumpa tu.... Yg pertama Glukosa dan yg kedua Asam Cuka...

      Delete
  6. nani tak pernah try lagi makan sini. nampak macam boleh terjah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah terjah Nani...
      Kalau Nami suka spaghetti ok jer....

      Delete
  7. mak ai..nak minum dari bekas alatan lab, lalu ke tak lalu ek..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ....lalu jer Ujie....nape tak leh gi blog Uji yeh?

      Delete
  8. Amboi3 geng, makan besar nampak..

    ReplyDelete
  9. wah..kalau g uitm shah alam nak p sana la...hehehe

    ReplyDelete
  10. ala, pening pala istilah kimia semua tu..nasib baik tak bagi makan dalam piring petri dan sudu bentuk spatula.hahaha

    ReplyDelete
  11. cam best jer..pernah masuk tv cafe ni..lupa lak rancangan apa...
    rasa nak terjah..tapi baget dah larii...huhu..

    ReplyDelete
  12. perghhh pelik gileee...cawan2 pakai barang lab? unik gileeee hahahaaha...kelako pun ade ....tapi sesuatu yg best nak cube nieh....yg penting menu not bad kan kak.... kalo dah bagi 4 bintang tu mmg adeharapan ulang alik lagi ke sini heheheeheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Decoration je 4 bintang Lieya.....kalau teringin makan spaghetti semata mata nak gi Shah Alam taklah kot.....

      Delete
  13. Oh alahai....Mak ngajo kimia rupanya hari ni! Alah Mak ni setakat NaHCO3, MgSO4, SF6, H2SO4 tu Kak Ton takdalah heran sangat :)

    Mak, mana Mak tau Cafe Lab ni? Pernah keluar TV ek? Kalau Kak Ton tahu, masa pergi I-City hari tu Kak Ton dah singgah sini. Sedap weyh makan guna peralatan sains ni. Minum sup pakai beaker ke, makan spaghetti atas petri dish (oh, tak puas harus kena order berpetri-petri dish pulak...) sungguh unik sekali. Mak dah bagi 4 bintang ni nak suruh Kak Ton follow up ke ni?

    Eh, eh, kita serupalah PakJilap. Suka olio rupanya PakJilap nih... Mehlah makan sama-sama, sepetri dish pun takpa.... Huahahaha..... Matilah kena kejar dengan penyapu dek bininya yang awet muda tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taunya kak Ton terer ....kak Ton kan budak skema seMelaya haha......

      Si Angry Birdlah ..... entah mana dia tau agaknya. Sebok mengajak ke sana. Mmg uniklah.....mcm makan dlm lab ko....hihi....

      Kalau kak Ton nak pergi apa salahnya....pergilah.....Ha kalau makan Olio Aglio tu tak sedap jangan salahkan mak tau....mak dah ckp siang siang mak tak rasa ....

      Boleh jer makan sepetri tp dgn mak lew.....bukan dengan pak Jilap haha....

      Delete
  14. Rasanya macam kak Yan pernah update sebuah restoran macam ni tak tak perasan pulak restoran apa...

    Jamu air dalam bikar gitu kalau buat kat rumah terpingga2 tetamu..ahahahaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah...kalau yg datangnya kita kita ok lagi kot....cuba yg datangnya mak kita atau sedara mara yg tak biasa tu haha...

      Delete
  15. 1st time dengar cafe lab ni...dah rasa macam dalam lab la yer....mcm2 idea orang kan...klu mahal sedap...ok je ..klu mahal x sedap..harus mengaum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang yg ambik order dgn org yg sediakan makanan pun pakai baju lab Noe....mmg suasana lablah kiranya

      Delete
  16. nampak semua makanan macam sedap.mujur makanan tu masih di makan dengan sudu garfu..kaau dia bagi spatula je bila nak habis gamaknya..heheh

    ReplyDelete
  17. lama dok makan spageti..sedap nyer....

    ReplyDelete
  18. kawan2 saya ramai gak g sini. tapi saya buat kafe betul2 time lab kimia. barulah thrill hahaha. okey tak harga dia?

    ReplyDelete
  19. menarik cafe ni walaupon agak mahal..tapi mahal2 sambil ilmu..kira halal lah kan

    ReplyDelete
  20. wahh..memang cantik lah kak cafe ni.. klu dekat nak jugak merasa menu2 kat sana.. menu pun boleh tahan tu.. unik..

    ReplyDelete
  21. wahh..memang cantik lah kak cafe ni.. klu dekat nak jugak merasa menu2 kat sana.. menu pun boleh tahan tu.. unik..

    ReplyDelete
  22. Chemistry cafe dan cafe lab ni tak sama ya? Saya tahu pasal chemistry cafe kat jalan kristal tu je. Alahai.. yang ni tak pernah sampai lagi ni. Haha..

    Kalau makanan ala ala itali gitu lambat sikit la saya nak singgah..tekak jenis tak berapa ok. Makan je bolehla.. nak istilah sedap tu payah tul kalau makanan macam ni.. haha..tekak kampung katakan.

    ReplyDelete
  23. Dah hujung2 mengandung ni Xlalu nk makan spegeti tu. Incik suami suka la, sanggup mencari walau jauh berjalan.

    ReplyDelete
  24. Minum dalam bikar?
    Tak tertelan pulak rasenye.
    Huaaaa....
    Olio... Ke ugly-o..alolo apesal susah nak nyebutnya..

    ReplyDelete
  25. dr equine ke i-city dah mcm saya dr rumah ke rumah abang saya je ... nama air pun guna istilah kimia ya ...

    ReplyDelete
  26. Minum pakai bikar, kalau saya tak taulah berapa kali mengulang ke tandas selepas tu.

    ReplyDelete
  27. selalu gak baca review Cafe Lab ni kat Ig, fb. Nampak special & unik. Kena masuk wishlist JJCM ni, kalo ke Selangor, leh singgah insyaAllah

    ReplyDelete
  28. ada satu Cafe Lab dekat tesco mergong ni. nanti bebila nak try lah pulak minum dalam bikar tu. sekali sekala ye dak hihi

    ReplyDelete
  29. Klu dah 4 bintang okje bagi mesti sedaplah tu. Deco unik jd tumpuan sebenarnya tapi haruslah menyelerakan . Jgn mcm kat jepun tu restoran tema tandas. Yaikkss

    ReplyDelete
  30. menarik restoran dia...sekali sekala boleh la p..mahal jgk hrga

    ReplyDelete
  31. confirm saya tak masuk kalau dah western ni
    tekak mychintahati tekak melayu, tak akan dia jamah nyer benda gini
    tapi memang nampak unik ye decoration dia

    ReplyDelete