Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 30 January 2015

Cik Puan Tunku Buku Lima

Salam Jumaat.....

Hari ni hari Jumaat hokay! Jumaat!! Bukan Khamis! Bukan apa, Jiran Sebelah mak tu selalu sangat konfiusnya, hari Khamis dikatanya Jumaat! Huh..... dasar jiran penternak sawan!!!! haha.....

Opsss....

Terima kasih kepada Arzmoha, walaupun konfius, tapi masih memberikan idea untuk mak merapu hari ni ye. Adoiyaiiii.......memang sedih bila mengenangkan jiran jiran mak yang sejak kebelakangan ni konfius memanjang. Bukan konfius apa pun. Konfius nak panggil mak apa haha.....
Pandai buat lawak awak yer Arzmoha!

Tak payah nak konfius konfius sangatlah Arzmoha, panggil jerlah apa apa pun yang awak suka. OKje boleh, kak OKje boleh, kak Hainom boleh, mak, makcik, mak tok pun boleh. Kang suruh panggil adik kang tak sanggup pulak awak nak panggil kan hihi.....

Kalau blogger Mia Liana ( dulu dululah ni ) dia kata dia lebih suka panggil Hainom sebab dia kata nama ni lebih sedap daripada nama OKje. Cikgu Etuza pulak panggil mak, dengan nama Nom ...... Panggilan Nom ni memang mengingatkan mak kat ex boss mak dulu dulu tau, dia pun suka panggil nama yang sama. Jiran Sebelah? Huh .... dah katanya bersawan kan, dia panggil sesuka hati jer..... Ada ke patut dia panggil mak Cik Puan Tunku Buku Lima? Boleh blah ke tidak tu? Memang nak kena dush...dush tau jiran mak ni!

Gambar selingan sempena hari Jumaat yek...
Kalau berkomen di blog Titisan Nurani pulak, kami membahasakan bahasa istana tau Arzmoha hihi..... Kalau dengan teman sekilauan pulak, lagi dahsyat tak panggil nama langsung, panggil geng aje haha....Memang gengster sungguh weyh!

Ya..... kebanyakan sahabat alamaya, memang panggil dengan nama OKje jer pun. OKje pun bahasakan diri sendiri dengan nama tu. Alah..... sajalah, kononnya nak jugak sembunyikan identiti sebenar, nama jer yang nak disembunyikan, tapi muka bersepah dalam blog hihi....

So Arzmoha dah ada idea ke nak panggil tuan blog ni siapa lepas ni????


56 comments:

  1. Salam jumaat hainom,, kalau panggil ok jer" xde mksud..so pgl hainom la.huhu

    Read My Recent Post " Phone Aku Dari Zaman Dulu Hingga Zaman Sekarang "

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panggil apa apa pun boleh MK ..... janji awak suka...

      Delete
  2. Eh, sajalah tu nak provoke pagi-pagi Jumaat ni. Patutnya saling mengingati di hari yang mulia nih :) Eh, hari ni hari Jumaat ek?

    Alahai.... lupa pulak! Semalam bukan beria-ia lagi tersengih sebab dok fikir hari Jumaat. Nasib baik cepat sedar dari sawan, kalau tidak dah MC hari ni *_*

    Kira okeylah tu Mak daripada nama gelaran yang Mak beri kepada diri sendiri. Apa tu, MakJilap? Dulu-dulu masa mula kenal, masa mula dok sebelah berjiran rasa macam ada satu nama entah apa ek.... Alah, sawan lupa dah datang. Tak ingat dah jalan cerita.....

    Mak, oooo Mak.....

    Kalau kita nak panggil Mak, Kak Hainom boleh tak Mak?

    Alahai, berdiri bulu romaku terasa macam muda belia remaja aje feelingnya kalau panggil macam tu :)

    By the way, Kak Ton tau apa motif Mak tulis entri ni....

    Mak nak kembang setaman lagi sekalilah tu sepanjang hujung minggu ni yang panjang bila mana orang dok sibuk komen ' Eh, Okje ni kan awet muda takkan nak panggil mak tok, tak sesuailah! :)'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... nak provoke pepagi Jumaat ya... Tengok by tengahari dah dapat balasan :) Mak jangan urut dada pulak nak marah. Sambung hari Rabu minggu depanlah ya kalau nak provoke balik *_*

      Delete
    2. Weyh.......malas ar nak layan. Bukan apa, kang dgn mak mak pulak sekali kena sawan haha.....

      Eh......kak Ton marah ke ?
      Eleh cakap jer org terjah dapur rumah dia tak tentu masa, dia tu...... udah balik pun mai balik semata mata nak bagi tahu entri tak puas hati dia dah siap.....



      Delete
    3. Janganlah weyh panggil gitu..... mak pun geli hihi... Mana boleh jiran sebelah rumah nampak muda remaja belia dpd mak hish...... Kang jatuhlah ranking awet muda mak.....wakakaka.

      Delete
  3. saya panggi akak jek!kekeke..sebab saya fefeling adik kat semua org :)

    ReplyDelete
  4. Hehehe.... bagi CH suka panggil Hainom... comel sangat nama tu :D
    Tapi hainom ni yg suka buat panggilan bermacam-macam buat hainom... mak jilap lah.. pastu siap bagi gambar zirafah berkungfu tu.. hahhaha tak boleh blah Ch tengok :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha......saja saja jer CH, buat kelako! Eh ? Tapi kelako ke? Entah.....
      Apa apa nama nak panggil pun boleh jer, janji awak suka

      Delete
  5. ooo., aku pun kompius gak ni., sbb aku xtau aku kompius ke tak kompius., errr., kopius aku.,


    eh baru prasan blog skin da ada skit lain eik., berpa lama da aku xtak buat kacau kt sini., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi....ko ni Zuhdi, konfius tak konfius....nak buat lawak ar tu
      Mmg lain sikit....tahun baru kasi cat barulah ! Tulah lama nau tak datang

      Delete
  6. Nurul panggil OKje.. maksudnye sempoi, senang nak bergurau senda.. hihii..

    ReplyDelete
  7. Panggil apa2 jerlahkan, betul tak geng? Janji bahagia, dekat dihati & mudah nak ingat..

    ( itu dia, temau sekilauan emas okje sudah mari...)

    ReplyDelete
  8. Kakcik pun kekonpiusan nak panggil apa...sudahnya kalau tak tahu sangat, kakcik panggil DIK je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun boleh KC.....nampaak remaja sikit haha

      Delete
    2. Saya tak boleh panggil DIK

      Delete
  9. Memula tu nak panggil akak hainom ... tapi bila nampak puan blognya awet muda terus terpanggil okje ... kihkihkih

    ReplyDelete
  10. Tengok macam kanda kan senang panggil "ADINDA/DINDA"
    Tak ada satu pun yg sama dgn kanda kan..
    Ada istimewanya tu - bahasa keraton:)

    Untung dpt jiran yg ambil berat kan hihi... jgn sampai singsing lengan kanda risau juga ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha......habis tu ...... bukan kanda yg curah minyak ke,? Kan dah marak apinya ...

      Jangan risaulah kanda, kami lepas dush dush terus mintak maaf masa tu jugak hihi

      Delete
    2. Bagus dapat. Jiran cmni...

      Delete
  11. hehhee tapi kan kenapa guna nama Okje... mmg ok ja slalu ka..

    ReplyDelete
  12. tulh dtg sini semua nma pelik2..
    mmg knor pun konfius... nmamu kita taulh...
    nama family mu... hihi habak mai pls.. ada mcm2 gelaran..

    ReplyDelete
  13. hahhahahhhaha lawaklah kak anim ni
    saya panggil anim pon sodap jugak kan? hiksssssssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sorang lagi ni, mmg lari dari tajuk sungguh.....haha.....anom jadi anim

      Delete
  14. Amboi, banyak benar panggillan mak... krisis identiti ke apa ni? hahhaha
    Saya baca list satu satu... OKje boleh, kak OKje boleh, kak Hainom boleh, mak, makcik, mak tok pun boleh... Rasanya ada lagi tak tersenarai tu... antaranya Mak Jilap, Arjuani... hahhaha...
    Mcm2 panggilan ado... But honestly, rasa tak kena nak panggil kak Hainom... rasa geli nak ber"kak"... tu yg kita suka panggil mak, even mak bukan sebaya dgn mak kita.... keh keh keh.... saya tahu, mak Okjer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....tulah....mak pun konfius dgn diri mak sendiri weyh .....

      Hampir terlupa dgn nama eksotik Arjuani tu tau, lama tak guna....Nasib ada org ingatkan!


      Delete
  15. Saya suka orang panggil saya adik..memang la saya ni umur 35 tapi jiwa saya masih lagi 21..ekekeek

    ReplyDelete
  16. salam hainom ..
    mampir isuk ..
    pnggillan Nom tu bagas sangat ..
    wes tuo pun enom waeh angger di celok, nommm !!!!

    ReplyDelete
  17. Orang yang banyak nama panggilan ni mudah tersentak bila dipanggil namanya ya tak? Kqng panggil orang lain tapi orang tu terasa dia yang dipanggil.. ada tak Okje jadi gtu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak NA.....nama banyak tapi kalau tak de sapa yg panggil, tak tersedak jugak hihi.
      Ada ke org perasan gitu AN? Rasanya nama cenggitu tak de sapa yg sudi kotttt kecuali diri sendiri haha...

      Delete
  18. banyaknya nama glamer hehe

    biar banyak nama, tapi SATU identiti *ewahh*

    nama 'hainom' ok je pada saya ;p

    ReplyDelete
  19. banyak rupanya panggilan dia . dgn kak zakie tu berkanda dinda sbb dah mesra kan . suka jer MD tu kena dush dush ngan okjer ... saya lak panggil je apa yg terlintas nak panggil . hainomkan ok jerrr ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panggil ko, aku pun mesra jugak Vee....
      Betul tu, dah tagline ok jer, kenalah ok jer hihi

      Delete
  20. Salam kenal dan salam singgah...

    selamat berhujung minggu kepada tuan blog....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 dulu panggil jugak kak..nanti kata tak hormat orang lebih tua pulak walaupun mak jilap nmpk muda belia.hehe

      Dah lama2 okje pun bahasakan diri okje je..sy pun hilang dh kaknya..OK je..pun okje kan!

      Delete
    2. Eh..samalah pendapat kita PK.. sega nak panggil kak sb nampak Okje muda belia..

      Delete
    3. Salam kenal NA....sudah terjah blog awak semalam. Mmg kaki jalan awak ni yer

      PK mak mmg suka tu, nak perasan sebaya ngan adik adik sesekali haha..... Nasiblah adik PK memahami hihi ...

      AN, mcm geli pulak dengar statement tu hihi

      Delete
  21. Memang konfius dengan Mak OKje nih. Kejab Mak Jilab,kejab Hainom Okje......
    Mana satu ni cik kak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana mana pun boleh LM. Awak nak panggil apa?

      Delete
  22. Aah saya pun kompius nak panggil jugak sebelum ni. Nampak akak muda je saya panggillah ahkak. Tapi, tengok anak dah besar2 pulak. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....Nampak jer muda Nazeck, tapi hakikatnyadah kilauan...

      Delete
  23. Kadang-kadang kompius jugak nak panggil apa...
    Panggil OKje aje lah...Beres Boss...

    ReplyDelete
  24. Akakpun panggil OKje... senangkan...

    ReplyDelete
  25. panggil bonde boleh? ekekekekeke :p

    ReplyDelete
  26. hahahaha
    muahahaha

    apsal gelak macam orang gila ni. Sebabnya baru terbaca entri ini.

    ampun kak hainom. macam mee hailam pula bunyi nya.

    ampun kan saya tuan blog.

    ok dah terjawab

    ReplyDelete
  27. saya selamba aje selama ni panggill okje
    hehe...tak salah kan? =)

    ReplyDelete