Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 23 January 2015

Jatuh Cinta Pandang Pertama

Salam Jumaat.....

Yeay esok cuti!!! Esok cuti!....... Mak tolong sorak bagi kengkawan jerlah haha.....
Macam biasalah, mak esok pagi pergi berzumba, tapi sampai sudah tak slim slim, gituuuu je nengoknya hoho.....

Korang pernah perasan tak satu perasaan itu? Satu perasaan dikala kita pertama kali menerjah blog seseorang?

Pernah tak weyh???? Adoiiiii.......
Bila first time kita terjah blog dia je, kita terus Jatuh Cinta Pandang Pertama! Aww .......
Mungkin kita suka pada dekorasi blog dia, mungkin juga kita suka pada cara penulisan dia.

Tapi ada jugak yang blogwalking tanpa perasaan yek haha......Dah terlanjur blogwalking katanya, terklik blog dia, baca ajelah cerita dia walau boring. Itu jatuh cinta terpaksa namanya.

Ada jugak yang jatuh cinta bukan kerana blog atau gaya penulisan, tapi oleh kerana dia rajin datang menyembang, kita jadi jatuh cinta pulak, jadi suka skodeng blog dia pulak.
Harap harap jiran sebelah mak yang satu ni tak  perahsantan yang mak jatuh cinta ni blog dia hokay! Ohhhh.... tolong dakuuuu dalam doamu!!

Tadi...... buat pertama kalinya pergi blog Diarymissnick ni. Entah....... tetiba pulak hari ni terajin jeling kat kotak followers blog sendiri tu. Terus jer OKje klik random. Tetiba pulak tersuka dengan deko ringkas blog dan cerita entri dia. Cerita dia biasa biasa aje tapi tulah yang mak cakap tadi, satu perasaan yang hanya diri sendiri je yang tahu kenapa. Manusia kan tak sama, walau rambut sama hitam, ye dak!!!

Blog ni pun sama blog Tokey Rempeyek haha...... ceritanya selalu ringkas, cerita pasal dia suka Teh Tarik, cerita pasal Anak Hilang Buku, tapi pengisiannya ada, penuh makna. Tak caya cuba masuk tengok!

Blog ni pun mak suka jugak, blog Tokey Review, Diana Rashid haha....... jangan marah ye DR. Suka dengan entri dia yang macam rojak, pasal artis, pasal viral terkini. Namanya pun Tokey Reviewkan, haruslah ada produk review.  Tapi kalau tiba bab produk ni, mak baca sambil kejam mata ajelah haha.....

Blog ni pun mak suka, blog Our Simple Garden, dah lama OKje tak terjah blog dia dan dia pun sama, tak terjah balik blog mak, kira sama sama balas dendamlah ni haha....... Suka dengan gaya penulisan tentang anak anak, tentang kehidupan dia di bumi orang. Ringkas tapi best.... Baru sat ni skodeng, dia dah balik sini rupanya. OK, boleh jugak jengah dia lepas ni.....

Yang ni pun best jugak....... blog Mak Si Luth ( ohhhh.... takutnya ada orang perasan sekali lagi ni hihi... sebab anak dia pun nama Luth....). Gaya penulisan dia sangat bersahaja. Nampak ikhlas dan suci gitu. Mak Luth pun dah jarang datang sini. huhu..... tak pe, bizi kot sejak tukar kerja baru ni......

Blog Haslizalizz pun tak terkecuali, blog dia cantik dan entrinya pun kisah biasa biasa je, kisah anak anak dia. Blog ni pun nampaknya bersekutu dengan blog Mak Si Luth ni, lama jugak dia tak datang blog merapu mak, boikot mak ke apa ni weyh.........

Well....... dalam banyak banyak blog tu haruslah blog ni paling mantop di hati mak.........walaupun header hancuq berderai, isi hanyut ke laut...... tapi liplap liplap tau hati mak macam Kak Ramlah Ram kehkehkeh...



Kalau ikutkan, banyak lagi yang mak suka tapi tak tersebut. Tak dan weyh........ mak nak masak ni dah pukui 11! Kira tu sebahagian blog blog yang terpilih untuk hari nilah yek!

Esok mana tau blog tuan hamba pulak  .......


41 comments:

  1. Sikit lagu nak merajuk ... hehe
    Nasib baik penghujung cerita ada sebut banyak lagi yang mak suka .... :P
    Mia pun sama byk blog yg suka dibaca ni tapi itulah masa saja yg x mengizinkan untuk blogwalking.
    Ni pun baca blog okje curi2 sambil buat keja kat opis ... jgn tiru perangai ni ye ... hehe sekali sekala nak hilangkan stress bekerja. Harus terjah blog org awet muda ni.
    Note ; yalah sangat percaya rahsia tu ... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....Mia, mak confirm tak akan tiru perangai tu sebab dah lama jadi penganggur....

      Tak mungkin dah jejak office weyh....

      Delete
  2. Sah! Ni memang kes balas dendamlah ni. Mentang-mentanglah tak petik nama dia semalam, terus dia buat entri keluarkan nama kita dalam carta hati dia! Oh, takpa, takpa... Ada ubi, ada batas. Lainkali 18kali I balas dendam....

    Dah, nak pi merajuk kejap. Takda mood Mommy si Luth ni nak mengomen kat sini hari ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyampah ar kak Ton ni sikit sikit nak majuk....sikit sikit tak de mood. Nak kena geletek ketiak ni .... make sure pakai tawas setengah kati ha..! Hehe...



      Delete
  3. Seronoknya kalau orang suka masuk ke blog kita kerana 'boleh dapat sesuatu', tapi blog kakcik blog picisan yang takde apa2... orang nak singgah pun kakcik dah bersyukur. Sekurang2nya, taklah berhabuk sangat bila orang sudi lalu-lalang... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah KC.... suka tau merendah diri....blog okje lagilah, sedikit habuk pun tak de manfaat, buat buang masa bolehlah...
      Lagi sedih..

      Delete
  4. amboii kemain banyak akak list. heheh :D

    ReplyDelete
  5. baiknya puan hainom ni..siap promot lagi..nanti knor nak kasi free seblg peyek..
    yg memutihkan ,yang mengcomelkan,yang mengawet mudakan..ader ke?
    hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi....yelah tu.... Knor tapikan kita promote ikhlas, tak mengharap apa apa pun tau....tp kalau nak bagi free, boleh jer haha.....
      Kat sini bab memutihkan tak de, sebab tuan kaunter pertanyaan kulitnya sawo hihi....
      Yang comel dgn awet lagilah tak de haha.....

      Delete
  6. eh..ingat blog sape yang last sekali tu..blog sendiri rupanya.hahaha..tapi jatuh cinta secara paksa tu banyak kali jugak.tapi dengn blog kak OKje ni, saya jatuh cinta dengan rela, bukan sebab anak akak hensem tau.. *matilah aku*

    ReplyDelete
  7. Diari Hidupku xderpn, rajuk arhhhhhhjhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak? Geng Lipisku sudah merajuk!!!

      Delete
  8. Satu kepuasan bla menulis dan orang mhargai tulisan kita `(*∩_∩*)′

    ReplyDelete
  9. blog hainom memang lah best ...kali pertama baca dah jatuh cinta..tersengih sorang2 dibuatnya.cuma nak follow teragak2 takut org tak sudi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje masih teringat kata kata SI masa mula mula singgah dulu..... sama je...TQ SI kerana mencintai tulisanku.... eh tetiba perasan haha.......

      Delete
  10. Masuk blog saya utk pertama kali dulu, masuk kategori mana?
    Jatuh terduduk tergolek dog menyesal masuk baca? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupalah camne ek dulu masa mula masuk blog DZ.....
      Rasanya jatuh cinta jugak kot hihi.... jatuh cinta kat Ziyyad hihi

      Delete
  11. Hahaha ada jugak ye terselit blog kita....i lap u gini...ni jatuh cinta pandang pertama ke jatuh cinta terpaksa hahaha...kalau terpaksa pun iolsss redhoooo (disebut dgn mulut termuncung ye baru betul bunyi dia)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Redhoooooo ....betul tak? ni dah cukup dengung OKje bi ghunnahkan ni tau haha....
      Serious NK, okje suka baca blog awak for the first time visit, tu yang keluar entri ni tau ...hihi...

      Delete
  12. kak blog nyong eneng opo orak, hahak
    blog nyong wes nang laut
    blog iki nyong sukak banget tekan kapan pun ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arek ngambung wong lah sebab nde'ei sukak blog ku sampei kapan kapan hihi....
      Wes nang laut adhoh arek nggolek ei...hihi

      Delete
  13. Nampaknya berkali kali jugak mak jatuh cinta pandang pertama... ahaks!
    Mak tau tak, saya jatuh cinta nak datang sini sebab tagline mak tu... "apa apa pun Okje"... no hurt feeling.... best dapat kawan yang tak ambil hati ni... senang nak bergurau senda walau di alam maya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cenggini punya pengakuan mak pun sayang jugak kat awak Bijen ....hihi. Saling menyayangi gitu haha... Moga diberkati persahabatan kita ni Bijen...

      Delete
  14. Wah.. ramai kawan2 baik Okje disebut di sini hari ni. Alhamdulillah.. pasti ramai yg mmg suka juga bila Okje berkunjung ke blog diorang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya gitulah jugak kan AN.... Sebab kita pun ikhlas berkawan....

      Delete
  15. teruskan usaha blog ya Nom..tak apa jika ada yang late datang terjah..rasanya Etuza pun bila dah mulai kerja sibuk juga..ni ja masa nak BW di blog ni..banyak juga entry nom Etuza kena terjah ni hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham cikgu.....org yg kat rumah pun tak sempat nak cover, inikan lagi org yang bekerja lagilah bizi kan.....Tak pe

      Delete
  16. pernah..pernah...sekali baca blog tu terus rasa nak datang baca lagi...blog siapakah itu? biarlah rahsia :-)

    ReplyDelete
  17. amboi...bukan main byk jatuh cinta nya....

    ReplyDelete
  18. salam hainom ..
    blog wong ireng kiyer orak neng senarai yor ..
    iyor la wong ireng kan!!!
    orak ono la seng cantikla kan ..
    hihihi ..
    apopun, hepi weekend utk riko

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ireng, poteh....podo waey seng penting hati nang njero kaei..... resik opo buthek hihi...Tp kuwilah...wong lanang meleh hey arek seng poteh waey yok....
      Nasiblah bojo ku arek meleh ku hihi....

      Delete
  19. Salam...dah berhari-hari tak menyinggah sini..
    Wah...cinta di sana sini..
    Saya pun suka jugak skodeng blog2 yang cantik..haha..(ssyyyyy..rahsia!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..... blog mana weyh? mai ar bisik hihi

      Delete
  20. nak terjah satu - satu nanti . ada yg x kenal lagi ...

    ReplyDelete
  21. Wahhh..banyaknya blog yang terpilih.
    Okey..okey..dah pi masak.
    Onyeng nak makan.
    Ehhh silap. Pak nye nak makan..:D

    ReplyDelete
  22. orang kata kan. kalau kita sendiri suka baca entry kita. nanti insyaAllah orang lain pun akan suka baca entry kita. jadi marilah kita jatuh cinta pada blog sendiri hewhewhew

    ReplyDelete
  23. Ramailah yang tersedak hari jumaat lepas sebab nama depa kena panggil.hehe..lizz memang dah lama ye tak update.busy kot.make si luth tu pun sama..

    ReplyDelete
  24. sempat lagi noh..dh kul 11...masak apa tu

    ReplyDelete
  25. macam ky lah.. pertamakali masuk blog OKjer terus jatuh cinta. teringat ingat apa pulak modal Okjer nak buat n3..suka yg lawak lawak..;)

    ReplyDelete
  26. wah ini kira review blog selonggok terus ni. pelan-pelan nak juga singgah ke blog semua tu. tambah kenalan

    ReplyDelete
  27. patut kita tak tersedak langsung, rupanya nama kita tak disebut
    kenapa nama kita blog kita tak ni? why...why...why??
    nak majuk jugalah!

    ReplyDelete