Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 21 January 2015

Sawan Collage

Salam Rabu......

Hari ni malas nak cakap banyak sebab bakal dapat duit RM100 pukul 11 nanti! haha......
Weyh..... walau hanya RM100, besar tau nilainya bagi penganggur macam mak ni! Korang lainlah, orang kaya semuanya huhu.......Semalam lagi TLBD dah pesan, ibu datang pukul 11 tepat tau, jangan lambat! Nanti adik boleh balik cepat sikit. Lepas tu kita makan Subway nak bu? Ohhhhhh, ibu memang boleh sangat tu dik hihi......

Kalau duit tu ada lebih lagi, adik nak beli bla....bla.....bla..... Pergh!! mentang mentanglah duit bantuan untuk dia, gunakan sepenuhnya nampakkkk!!

Sekarang ni mak memang tengah sawan collage hokay! So, bawak bawaklah mengecam mak! Mak OK jer, haha.....


Biasalah....... benda benda gini, kalau bukan TLBD yang memandai mandai tolong installkan apps dia, sampai sudahlah mak tak tahu hihi....

57 comments:

  1. Rm100 byk tu..
    sebanyak cita2 adik nk beritu ini.... semgt yokk

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum... slm singgah pagi... byk tu rm100 sape nak g... sy nak duit kena kerja... haha xde org bagiii T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.....haha ye lah tu ME...ada keja ada gaji yek...

      Delete
  3. Oh, Mak baru tau rupanya pasal ni! Terror lagilah Kak Ton nampaknya :) Mak, Kak Ton rasa Kak Ton kena redha mulai tahun ni kalau masuk rumah Mak tengok gambar Mak berselfie wefie sana-sini. Ni dah dibuat collage, lagilah haru-biru muntah Kak Ton. Kalah orang pegnan first time!

    Duit anak Kak Ton, Rabu lepas dah dapat. Esok kena pergi, malam baru nak beritahu Mommynya. Terpaksalah Mommy call boss cakap 'urgent matter' setengah hari leave. Bos kata 'noted, take care' aje memanjang. Padahal Kak Ton nak pi kutip duit :)

    Nasib baik Abang tak pandai lagi meminta itu ini. Tapi lepas balik sekolah ada juga tanya mana duit RM100nya. Mommy tunjuk lambai-lambai je note RM100 tu lepas tu memang tak nampak bayang lagi dah kena deposit :)

    So bestlah Mak hari ni makan besar ya, mesti tak dan nak blogwalking sebab dah kekenyangan atas sofa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....mak mmg beruntung tau dpt jiran yg ada semua sawan haha...terbaru sawan redholah yek hihi....

      Alah...apa ada halnya, ofis depa kan ofis kak Ton jugak...so sesuka hati kak Tonlah nak masuk ofis bila pun.

      Semalam tak de selera weyh nak makan Subway, belikan budak budak jer. Mak makan mee hoon sup jer.

      Delete
    2. Nasib baik Kak Ton redha, Mak. Kalau tidak dah berbakul-bakul dosa Kak Ton tambah sebab tension dengan sawan fotogediks Mak tu :) Kak Ton memang dah lama tau, ofis ni dulu greatgreatgreatgrandfather Kak Ton punya tanah, itu yang Kak Ton buat ikut suka hati jerk :)

      Mak takda selera? Dah buat pregnancy test ke belum? Selalunya muntah-muntah dulu, lepas tu hilang selera lepas tu gila selera. Dah sipi-sipi simptom ni, Mak. Huahahaha.....

      Delete
  4. Anak dara kanda dah dapat minggu lepas dah.
    Dah masuk tabung masing-masing dan tak boleh usik sikit pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh berdisiplin sungguh mereka yer kanda...

      Delete
  5. anak dapat duit mak eksaited ni. hehehe :D

    ReplyDelete
  6. untunglah kan budak2 sekarang ni..dapat 100 ehehe..
    nanti okje letak la lagi ye pic collage banyak2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakal menyusul Mar haha....tahan jetlah muntah yer

      Delete
  7. Sekolah anak Aina yg kebangsaannya 1st day sekolah dah dapat cikgu naikkan banner tinggi2 masa bulan 12, sekolah menengah pula hari Rabu lepas yg ni anak2 bawak balik duit je bagi mak tapi habis juga buat beli buku, beli baju sukan...bla...bla...bla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Aina....sama jer ngan okje.....tak menyempat nak menabung hihi

      Delete
  8. lagi bnyk gambar lagi best mak oii..hehehe..

    ReplyDelete
  9. makan ni sapa belanja sapa...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....makan anak spondored hati ni Arz....

      Delete
  10. haaaaa sekeping tp leh letak byk gambar jimat ruang dan jimat masa nk edit satu persatu ye dak

    ReplyDelete
  11. ASSALAMUALAIKUM
    SINGGAH RABU
    HARI INI BZ SKIT ADA SEMINAR
    SINGGAH SEKEJAP JE

    ReplyDelete
  12. sekolah anak2 sy dah serah rm100 ni mggu lepas, alhamdulillah...
    mmg syok main apps collage ni hehe

    ReplyDelete
  13. alaaa anak x sekolah lagi, xde can nak dapat seratus (T__T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe ....tunggu jerlah depa sekolah nsnti Imm

      Delete
  14. hahahaha pandai dia manfaatkan duit tu

    ReplyDelete
  15. cantik...wah, duet dia, dia full control larr erk? hehehe...subway? lamer jugak xmakan subway nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak sekarang mmg dah di train main dgn duit sedari kecik Rieta hihi

      Delete
  16. Hahahahaha...
    Mula mula saya baca : SAWAN KOLEJ !

    ReplyDelete
  17. kan simpan utk tahun depan buka sekolah hehe..

    ReplyDelete
  18. Wah anak belanja makan subway gitu. Mia hari tu pun dapat juga 200 tapi dah beli dah buku2 dan byr yuran. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka ni pun tolak PIBG sekali Mia....habis jugak dah separuh!

      Delete
  19. anak acik dah habis sekolah okje..

    ReplyDelete
  20. Woww makin maju kekdahnya, tahniah beb..

    Kt sini dpt masa hari pertama sekolah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....maju tp dah jauh tertinggal ketapi geng..

      Delete
  21. pandai mak Okje berkolaj-kolaj ni ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg, jangan panggil I 'nak', nanti tk boleh tido malam, Mak...hahaha

      Delete
  22. anak saya pun sama la..100 tu ayahnya dah masuk kan dalam bank dah..dia siap mintak itu ini macam duit tu dok dalam dompet ayah lagi..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh....bagusnya awak DR dah selamat ditabungkan, mereka punya dah hampir habis dah haha..

      Delete
  23. ala..akak Okje...pic collage ni senang je nk guna nya...akak pun leh buat sendiri

    ReplyDelete
  24. As'salam Nom..wah best bersama anak2 ni..Hainom ada tak dalam gambar tu..suami dan anak2 ..terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh...cikgu tak tahu yg mana satu ke kak Okje....kan ada dalam gambar tu hahaha...nampak sgt akak Okje ni awek muda nampak sebaya dgn anak2....so sweet

      Delete
    2. Ha'aaa yg paling muda, paling cun, dialah tu Cikgu..

      Delete
  25. sekolah anak sura minggu lepas dpt..dah abis pon duitnya..haha..terbelanja..
    amboi..dah mula kena sawan la ni...sura pon nak ikut bersawan jugaklah..tak aci sawan sorang2!

    ReplyDelete
  26. wah kak dah dpt yeee jap lagi...sekolah anak2 lieya patut kelmarin tapi tunda plak minggu depan...dah gatal2 tangan nak dpt rm200 ni hahahaahah...takde la kak, lieya nak guna buat beli buku homework jek...at least nampak le duit tu kemane kan.....

    ReplyDelete
  27. amboi makin advance okje skang ni yer

    ReplyDelete
  28. Sawan collage no~ ingtkan apa la tadi (๑-﹏-๑)

    ReplyDelete
  29. sini ya soalan meletup ni..betul tak tahu mana satu ..JM yang pakai kaca mata kan..selalu ada gambar Nom ni ..tak berapa nak pastikan mana satu . Tapi blogger Nom selalu komen terjah blog so terpacul soalan cepu emas...Bahagia keluarga ni ..syukran untuk mereka,

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM yang pakai kaca mata kan? bukan! itu bukan JM...

      kaka Hainok Okje adalah yang berkaca mata tu..husband beliau baju merah berkaca mata juga

      Delete
  30. Samalah sekolah saya pun bagi duit bantuan tu minggu ni. Tapi tahun ni dah ada kelainan, budak leh amik sendiri kalau bawa surat kebenaran ibu bapa.. sekolah rendah agaknya takleh macam itu ya?

    Best la TLBD ni..belanja ibu ya.. bgus la..adik dapat duit, ingat nak belanja ibu ya.. good girl betul ni.. ada baki lagi ke tu?

    ReplyDelete
  31. Saya dah ambik Jumaat 2 minggu lepas..RM100..banyak tuh

    ReplyDelete
  32. wah , cantik collage . saya x berapa rajin nak collage . klu dah byk gambar nak upload barulah saya guna collage ... my anak buah pun tanya kat mamanya pasal rm 100 mrk . pandai doh budak sekarang ni mengira ...

    ReplyDelete
  33. Sawan collage? Ada ada saja okje..takpelah..biar jiran sebelah tu bernanah sikit anak Mata tgok mak jilap berselfie wefie all the time.haha..

    ReplyDelete
  34. kenapa saya tak kena sawan tu? kenapa? hehe
    saya tahun ni first time merasa rm100 tu
    tapi dalam sekelip mata habis gitu aje
    entah ke mana dia hilang gamaknya...hehe

    ReplyDelete